travel guides logo

Europa er en stor arena for fantastiske rejser. Men hvad vil du opleve, og hvor skal du hen? Travel-guides har her et udvalg af inspirationsguides. Du kan finde dem nedenfor.

Europæiske seværdigheder

Nedenfor kan du læse om europæiske seværdigheder. I denne oversigt er der dog ekskluderet rejseguides til Danmark. Hvis du leder efter danske rejseguides, så kan du se et udvalg her.

Alanya seværdigheder

Alanya seværdigheder – På grænsen mellem Europa og Asien ligger Tyrkiet, og en af de mest besøgte steder af danskere i Tyrkiet er Alanya. Uanset om du er til strand, arkitektur eller natur, så er der seværdigheder i Alanya som du skal opleve. Her kan finde en guide til Alanya seværdigheder, som du bør læse inden du tager til det tyrkiske ferieparadis.

alanya seværdigheder

 

Alicante seværdigheder

Alicante seværdigheder – Byen byder på et væld af spændende seværdigheder. Du behøver derfor slet ikke at bruge al din tid på de lækre strande, selvom det kan være fristende. I stedet kan du for eksempel se den gamle borg og den gamle bydel. Er du der i april, må du heller ikke snyde dig selv for at opleve festivalen, hvor spanierne fejrer, at de vandt over maurerne i et slag i 1200-tallet.

Er du ikke så meget til historie, er der også masser for dig at tage dig til. Du kan gå på det lokale Mercado Central og købe friske frugter og grøntsager sammen med de lokale. Fra din plads på stranden kan du slentre op til strandpromenaden og købe smykker og genbrugstøj på ”Hippiemarkedet”.

alicante seværdigheder

 

Amalfikysten seværdigheder

Amalfikysten seværdigheder – Der ligger 3 dejlige byer på Amalfikysten. Det er Ravello, Positano og naturligvis Amalfi, der er nøglen til de vigtigste Amalfikysten seværdigheder. Du kan her læse om de 3 byer og seværdigheder på Amalfikysten her!

amalfikysten seværdigheder

 

Amsterdam seværdigheder

Amsterdam seværdigheder – Når man siger Amsterdam seværdigheder, så er der nogle ting, der straks melder sig. Berømte Asmterdam seværdigheder er kanalerne, Red Light District, kaffebarene, Anne Franks hus og naturligvis museerne med Van Gogh og Rembrandts malerier. Det og meget mere kan du læse meget mere om i denne rejseguide til Amsterdam seværdigheder.

amsterdam seværdigheder

 

Barcelona seværdigheder

Barcelona seværdigheder – Du kender helt sikkert allerede et par stykker som La Sagrada Familia og Camp Nou. De Barcelona seværdigheder kan du læse meget mere om her i denne rejseguide såvel som andre spændende Barcelona seværdigheder. Der er masser af seværdigheder for både voksne og børn i Barcelona.

 

Beograd seværdigheder

Beograd seværdigheder – Beograd er en by der emmer af historie fra Balkans til tider voldsomme fortid. Når man snakker Beograd seværdigheder, så er der en række temaer som springer frem. Det er kirker, små hyggelige gader og naturligvis borge. Læs hele guiden til Beograd seværdigheder her.

beograd seværdigheder

 

Berlin seværdigheder

Berlin seværdigheder – Berlin er den hovedstad, der er tættest på vores egen hovedstad. Når man siger Berlin seværdigheder, så er det næsten en uendelig liste. I denne guide til Berlin seværdigheder får du en god oversigt over de seværdighededer, som vi har vurderet som de mest vigtige og interessante. Har du tilføjelser, tip og tricks til rejseguiden Berlin rejseguide, så kommenter det endelig i artiklen.

berlin seværdigheder

 

Bruxelles seværdigheder

Bruxelles seværdigheder er meget mere end et besøg i EU hovedkvarteret. Faktisk kommer EU hovedkvarteret kun på en 10. plads over Bruxelles seværdigheder. På listen over Bruxelles seværdigheder finder du tissende drenge- og pigestatuer, fantastisk arkitekstur – moderne som klassisk og naturligvis belgisk øl. Læs mere om seværdigheder i Bruxelles her.

bruxelles seværdigheder

 

Budapest seværdigheder

Budapest seværdigheder – Budapest er en by, der er kendt for sin kunst, arkitektur og sit festlige byliv. Der er naturligvis også den store flod Donau, der flyder gennem Budapest.Her kan du læse om forskellige Budapest seværdigheder.

budapest seværdigheder

 

Dresden seværdigheder

Dresden seværdigheder – Dresden ligger godt placeret mellem Berlin og Prag. Byen blev sønderbombet under 2. Verdenskrig. I dag er der dog rigtig mange Dresden seværdigheder, der er blevet restaureret. Der er også seværdigheder i Dresden, der overlevede og gik næsten uberørte igennem 2. Verdenskrig som eksempelvis det store palads Zwinger. Det er dog undtagelsen og langt de fleste Dresden seværdigheder er blevet reetableret i efterkrigstiden. Den resturering, der er sket, er gået så godt, så i min optik er Dresden en af de mest fantastiske byer at besøge i dagens Tyskland.

dresden seværdigheder

 

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – En af Danmarks absolut største havnebyer – ja det er en titel som Flensborg har haft flere gange. Rollen som dansk by på det ene tidspunkt og tysk by på det næste og så skiftet frem og tilbage igen og igen har præget Flensborgs seværdigheder og historie. Det samme har rollen som stor havneby, og den dag i dag udgår rom-barene stadigvæk en vigtig del af Flensborg seværdighederne. Du kan læse mere om Flensborgs historie og seværdigheder her.

 

Gran Canaria seværdigheder

Gran Canaria seværdigheder – Det er nok ikke alle der lige tænker at Gran Canaria hører til i en europæisk rejseguide-oversigt. Gran Canaria ligger ud for Afrikas vestkyst, men hører til Spanien. De fleste tager til Gran Canaria på grund af det varme klima, men når du er der, så bør du unde dig at opleve nogle af de fantastiske Gran Canaria seværdigheder. Dem kan du læse meget mere om her.

gran canaria seværdigheder

 

Hamburg seværdigheder

Hamburg seværdigheder – I Hamburg er seværdigheder for alle. Hvis man er til historiske og kulturelle seværdigheder, kan man besøge Town Hall, Den Gamle Elbetunnel. Hvis man er til kunst, kan man besøge Hamburger Kuntshalle. Hvis børnene skal med ud og se nogle seværdigheder, kan man tage forbi Hagenbeck Tierpark, hvor man kan opleve dyrene helt tæt på, eller tage forbi Miniatur Wunderland som har verdens længste modeljernbane.

Hamburg seværdigheder

 

Harzen seværdigheder

Harzen seværdigheder – For mange er Harzen bare et sted man kører forbi nede i Tyskland. Hvis du er på en kør-selv-ferie, hvor du tager det lidt stille og roligt, så kan vi anbefale at tage et smut forbi nogle af de Harzen seværdigheder, der er beskrevet i denne rejseguide. Harzen byder både på fantastiske slotte, drypstenshuler, fantastiske naturlegepladser og meget mere. Så læs lige denne guide til Harzen seværdigheder inden du sætter dig ind i bilen med fokus på at køre non-stop de næste 48 timer. Et afbræk i Harzen kan være en rigtig god oplevelse.

harzen seværdigheder

 

Helsinki seværdigheder

Helsinki seværdigheder – En af mine egne favoritter er Kirken på klippen. Det er ikke fordi jeg er religiøs, men samspillet mellem kultur, historie og den særegne natur som kendetegner Helsinki seværdigheder generelt – den rammer sit ypperste her. Ellers kan du også læse om mange andre Helsinki seværdigheder her. Der er masser af seværdigheder i Helsinki for både voksne og børn.

helsinki seværdigheder

 

Istrien seværdigheder

Istrien seværdigheder – Den kroatiske halvø Istrien byder på en lang række spændende seværdigheder. Du kan for eksempel besøge Rovinj, der har en smuk gammel bykerne. Du kan også tage til Pula, hvor historien bliver genoplivet i det gamle amfiteater, og hvor det igen bliver brugt til underholdning – blandt andet til koncerter.

Det er også i Istrien, at du finder verdens mindste by, Hum, hvor der kun bor 17 mennesker. De har dog fået sat deres smukke lille by med traditionelle stenhuse på verdenskortet, så besøgende nu strømmer til.

Trænger du til adspredelse på ferien, kan du for eksempel tage i DinoPark og se dinosaurfigurer og prøve deres forlystelser.

istrien seværdigheder

 

Kiel seværdigheder

Kiel seværdigheder – Kiel er en af de tyske byer, der for langt de fleste danskere er oplagt til en weekend tur. Hop i bilen og på mellem 2 til 5 timer så er du der, og der er mange Kiel seværdigheder, som kan opleves på en weekend. Kiel er en gammel søfartsby, og der er flere seværdigheder i Kiel, der er centreret om søfart og havet. Både med et stort akvarium, søfartsmuseum og lignende. Men Kiel er mere end søfart. Der er gode shopping muligheder, og du kan finde nogle af de bedste kunstsamlinger i Nordtyskland i Kiel, og så er der naturligvis Kiels arkitektur. Kort sagt: Der er mere end rigeligt med Kiel seværdigheder til en weekendtur.

Kiel skibsfartsmuseum

 

Korfu seværdigheder

Korfu seværdigheder – Her oplever du en ægte varm middelhavsstemning. Nogle af de seværdigheder på Korfu, som du kan læse om her er de smukke strande, bjerget Pantokrator og naturligvis de historiske bygninger. Som rigtig mange andre græske øer, så er Korfu fyldt med monumenter fra en fantastisk og dramatisk historie. Det er nogle af de ting, som du kan læse om i denne guide til Korfu seværdigheder.

korfu seværdigheder

 

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder er præget af en voldsom historie med mange forskellige staters kamper om den store ø i Middelhavet. Der er både tale om tilknytningen til det antikke Grækenland såvel som frihedskampen fra Tyrkiet. Imidlertid når man snakker om seværdigheder på Kreta, så er det oplagt at nævne de naturskønne områder og strande! Her kan du læse Travel-Guides.dk guide til seværdigheder på Kreta.

 

Lanzarote seværdigheder

Lanzarote seværdigheder – Lanzarote er en vulkanø, der er centreret omkring vulkanen Timanfaya. En af de mest fantastiske seværdigheder på Lanzarote er også nationalparken Timanfaya, hvor du kan opleve vulkan-landskabet på guidede busture. Lanzarote er andet end bare vulkaner, selvom geolog-turisten ville bruge al sin tid. Lanzarote er også et hjemsted for kunstnere og sportsturister, så du finder et dejligt varieret udvalg af Lanzarote seværdigheder.

lanzarote seværdigheder

 

Lissabon seværdigheder

Lissabon seværdigheder – I Portugals hovedstad er der en helt fantastisk stemning og uanset om du er til kultur, shopping eller bare elsker at spise fisk, så er der masser af seværdigheder i Lissabon for dig. Du kan læse hele den store guide til Lissabon seværdigheder både  for voksne og børn.

 

London seværdigheder

London-seværdigheder er lige så forskelligartede som de mennesker, der bor i byen. Det gør, at der er noget for stort set enhver at opleve – hvorfor byen også tiltrækker så mange forskellige mennesker. Det er lige meget, om du gerne vil mærke historiens vingesus, udforske Harry Potter universet eller se på moderne kunst. Det hele kan du gøre i London.

Du kan for eksempel blive fascineret og forarget i slottet Tower of London, der tidligere var fængsel og henrettelsesplads. Du kan også besøge den smukke Westminster Abbey, der har haft en vigtig betydning for den britiske kongefamilie i næsten 1000 år.

 

Madeira seværdigheder

Madeira seværdigheder – Madeira er en sagnomspunden ø med en historie med pirater. portugisisk adel og engelske købmænd. Her kan du læse om alle de spændende Madeira seværdigheder, der er på den lille portugisiske ø. Særlig interessant er hovedbyen Funchal, der er en vigtig kulturbærer for de mange Madeira seværdigheder!

madeira seværdigheder

 

Madrid seværdigheder

Madrid seværdigheder – Madrid er en metropol af den varmeste slags. Kultur, kunst og parker præger listen over Madrid seværdigheder. Madrid er Spaniens hovedstad, og der er meget mere end fodbold at se i hovedstaden. Det kan du læse meget mere om her i guiden til Madrid seværdigheder.

madrid seværdigheder

 

Malaga seværdigheder

Malaga seværdigheder – Her kan du finde den store guide til Malaga seværdigheder. Noget af det der gør Malaga rigtig spændende er den mauriske historie, eller måske rettere blandingen af den katolske og mauriske kultur. Den er særlig tydelig i arkitekturen, og det gør at Malaga seværdigheder er noget helt unikt. Der er også rigtig mange andre spændende seværdigheder i Malaga og omegn, og det kan  du læse meget mere om i denne guide.

malaga seværdigheder

 

Mallorca seværdigheder

Mallorca seværdigheder – I gamle dage kunne det som danske turister forbandt med seværdigheder på Mallorca indsnævres til strand, grisefester og et overforbrug af alkohol. Det kan du sagtens stadig opleve på Mallorca, men når vi siger Mallorca seværdigheder, så er det meget bredere i dag. Du kan opleve historiske monumenter, kæmpe katedraler, naturparker og forlystelsesparker for børnene. Men husk nu ikke at glemme de traditionelle grisefester. De er nu stadig rigtig sjove!

 

Malta seværdigheder

Malta seværdigheder – Malta er en ø og stat i Middelhavet. Den har været centrum for mange krige, og kulturen og monumenterne blandt Malta seværdigheder. De ældste arkitektoniske Malta seværdigheder er ældre end pyramiderne. Der er også fest og ballade blandt Malta seværdigheder. Læs alt om det her.

malta seværdigheder

 

Napoli seværdigheder

Napoli seværdigheder – Napoli er en af de byer som har haft et noget blakket ry. Det har været kendt som en mafia højborg og for at der lå og flød affald på gaderne. I dag er der kommet noget mere orden tilbage i Napoli, og der er masser af Napoli seværdigheder, som du helt sikkert bør opleve. Når vi snakker Napoli seværdigheder, så er der både byens pulserende liv og kunst og kultur, såvel som omgivelserne der har nogle af historiens vigtigste vingesus. For eksempel er Vesuv og Pompeji ruinerne et must visit. Læs hele guiden til Napoli seværdigheder her.

napoli seværdigheder

 

Neumünster seværdigheder

Neumünster seværdigheder – En halv times kørsel syd for Kiel og en time nord for Hamborg finder du Neumünster. I denne artikel kan du læse om Neumünsters seværdigheder, events og oplevelser. Mange bruger Neumünster som shopping by, men der er faktisk en del andre ting at opleve i den nordtyske by.

 

Nordtyskland seværdigheder

Nordtyskland seværdigheder – Der er meget mere lige syd for grænsen end Otto Duborg. Nordtyskland er et slaraffenland af seværdigheder. Blandet i posen af Nordtyskland seværdigheder er der gamle smukke byer, moderne brusende storbyer og fantastiske ferieøer. Læs hele guiden til Nordtyskland seværdigheder her.

nordtyskland seværdigheder

 

Normandiet seværdigheder

Normandiet seværdigheder – Der ligger mange spændende oplevelser og venter på dig i Normandiet. Er du interesseret i historie, kan du både dykke ned i middelalderhistorien med besøg på klosterøen Mont Saint Michel og på museet for Bayeux-tapetet. Derudover kan du også lære mere om de allieredes landgang i Normandiet på D-dag den 6. juni 1944. Du kan for eksempel se den store amerikanske kirkegård i Colleville-sur-mer og spøgelsesbyen Oradour-sur-glane.

Er du som mange andre vild med maleren Claude Monets billeder, kan du komme på en guidet tur i hans hjem i Giverny. Der kan du se, hvordan familien Monet boede.

normandiet seværdigheder

 

Oslo seværdigheder

Oslo seværdigheder – Oslo er som så mange andre store hovedstæder en dejlig by med store kulturinstitutioner, slotte og borge. Når vi snakker Oslo seværdigheder er der mange ting, hvor der er en nær tilknytning til Danmark. Der er også andre steder, hvor Oslos seværdigheder er meget fremmedartede for danskere som eksempelvis Holmenkollen. Oslo er en fantastisk by, men vær klar på priserne er markant højere end i Danmark. Læs guiden til Oslo seværdigheder her.

oslo seværdigheder

 

Paris seværdigheder

Paris seværdigheder – Denne liste er langt fra komplet, men de Paris seværdigheder, der er fokuseret på her er nogle af de mest populære seværdigheder i Paris. Der er også prioriteret på den måde, at der både er seværdigheder for voksne og børn. På den måde kan du i guiden læse om så forskellige Paris seværdigheder som Louvre, Disneyland og Montmartre.

paris seværdigheder

 

Prag seværdigheder

Prag seværdigheder – Prag byder på seværdigheder for alle aldre. Hvis man er til det historiske, kan man besøge Karlsbroen, Prag Borg eller Det Jødiske Kvarter i den gamle bydel. Hvis man har børn med, kan man tage et smut forbi Legetøjsmuseet, hvor man vil opleve en masse legetøj fra forskellige tidsperioder gennem tiden. Hvis dine børne skal ud og brænde noget energi af, så tag et smut forbi Børneøen, hvor der er et kæmpe gratis legeområde. Man kan også tage forbi Prag Zoo, hvis man elsker dyr og at tage i Zoologisk Have.

Prag seværdigheder

 

Reykjavik seværdigheder

Reykjavik seværdigheder – I denne guide om Rekjaviks seværdigheder får du både inspiration til naturskønne oplevelser såvel som kulturel inspiration. Det er umuligt at sige Reykjavik seværdigheder uden at kommentere på nogle af de fantastiske og storslåede naturoplevelser, der er på Island. På samme tid så er Reykjavik også et hjemsted for kultur og kunst, som eksempelvis det arkitoniske mesterværk Hallgrimmskirken er et udtryk for. Det kan du læse mere om i denne guide til seværdigheder i Reykjavik.

hallgrimmskirken i reykjavik seværdigheder

 

Rhodos seværdigheder

Rhodos seværdigheder – Rhodos byder på noget for alle: Er du til vilde vandlege, bør du besøge Faliraki vandparken, der er en af Europas største. Er du mere til at fordybe dig i øens kultur og mytologi, skal du holde dig til det arkæologiske museum og Stormestrenes Palads. Vil du gerne have historien ind under huden på ingen tid, kan du prøve 4D oplevelsen Throne of Helios.

Måske er det vandring og naturen, der mere er noget for dig. Så skal du besøge sommerfugledalen Petaloudes eller de syv kilder i Epta Piges. Eller måske er du til lidt af det hele, så kan du få både storslåede udsigter, kultur og lækker mad, når du besøger Rhodos’ gamle bydel, havnen og landsbyen Lindos.

 

Riga seværdigheder

Riga seværdigheder – De tre baltiske hovedstader er blevet rigtig populære destinationer for danske rejsende. I denne artikel er fokus på Letlands hovedstad og Riga seværdigheder. Du kender måske allerede til det 42 meter høje frihedsmonument, men der er manger flere seværdigheder i Riga. Det kan du læse mere om her i rejseguiden til Riga seværdigheder.

Hotel i Riga

 

Rom seværdigheder

Roms seværdigheder er først og fremmest et møde med historien. Der kommer du til at opleve storslåede bygninger, der er mere eller mindre godt bevarede.

Det har nemlig i lang tid været almindeligt at tage sten fra de gamle romerske bygninger til at bygge huse, hospitaler og andre bygninger med. Nogle seværdigheder, som Forum Romanum, kan derfor kræve lidt ekstra fantasi, mens Colosseum og kirken Pantheon vil blæse dig bagover.

Det samme vil den store Peters Kirke og det næsten lige så store Vatikanmuseum, hvor du blandt andet kan se Michelangelos fresko fra det Sixtinske Kapel

riga seværdigheder

 

Rügen seværdigheder

Rügen seværdigheder – Tyskerne har ikke mange øer at boltre sig på. Der er dog nogle enkelte lige syd for Danmark. Som et øland har danskere nok ikke fokuseret så meget på tyske øer, men det er sådan set en fejl. Der er i høj grad blevet overkompenseret på oplevelser på de tyske øer, nu hvor tyskerne jo ikke har så mange. Det betyder at når du skal ud og se Rügen seværdigheder, så får du altså en på opleveren. Rügen er Tysklands største ø. Der er både givet fuld gas på strandhoteller, historiske monumenter og så er naturen fuldt af Rügen seværdigheder. Læs hele guiden til Rügen seværdigheder her.

rügen seværdigheder

 

Sardinien seværdigheder

Sardinien seværdigheder – Et af italienernes favorit rejsemål er Sardinien. I denne artikel afdækker vi flere rigtig lækre Sardinien seværdigheder, som er en af grundene til Italienerne har Sardinien som favoritdestination. De Sardinien seværdigheder du kan læse om i denne rejseguide går lige fra “hovedstaden” Cagliari til historien om de små sjove runde stenhuse, der kaldes Nuraghe! Læs om det og mange flere seværdigheder på Sardinien her.

sardinien seværdigheder

 

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – I sydsverige er der rigtig mange spændende seværdigheder. Uanset om du er til storslået natur, shopping eller fantastiske legelande, ja så kan du finde dem blandt Sydsverige seværdigheder. I denne guide til Sydsverige seværdigheder finder du seværdigheder i Skåne, Öland, Småland og Blekinge. Det kan du læse meget mere om her!

sydsverige seværdigheder

 

Tenerife seværdigheder

Tenerife seværdigheder – drømmer du om et behageligt klima, gode strande og masser af oplevelser, er det Tenerife, du skal besøge. Øen er den største i øgruppen de Kanariske Øer og meget populær blandt turister. Du kan blandt andet komme ud at vandre i de smukke og barske landskaber, der er præget af vulkanerne på øen.

Rejser du med børn, vil de elske at tage en tur i Loro Parque og se på dyr eller i vandlandet Siam Park. Sidstnævnte har vandrutsjebaner for alle aldersgrupper, så du kan helt sikkert finde en, der kan få det til at kilde i maven på dig.

Tag til karneval Tenerife seværdigheder

 

Ystad seværdigheder

Ystad seværdigheder – Ystad ligger kun 1½ time fra København med bil. Ystad seværdigheder dækker over historiske monumenter, spabade og en fantastisk historisk stemning. Skal du til Bornholm, så tag lige et par timer fri og nyd den svenske histories vingesus på Storetorg og andre Ystad seværdigheder i de små gader.

ystad seværdigheder

 

Kør selv ferie

Her er temaet kør selv ferier i Europa. Der kan være mange grunde til at vælge kør selv ferier, men det væsentlige er, at det er en bestemt måde at rejse på. Det har vi sat fokus på i disse rejseguide.

Kør selv ferie Kroatien

Kør selv ferie Kroatien – En af de steder der bliver mere og mere populære som rejsedestination er Kroatien. Hvis du ikke vil nøjes med at ligge på et luksushotel med en ordentlig strand, så er det måske nu du skal vælge en kør selv ferie til Kroatien. Når du er i Kroatien på en kør selv ferie, så har du en helt anden mulighed for at opleve alle de naturskønne områder.

kør selv ferie kroatien

 

Dykkerferier

Nedenfor kan du læse mere om dykkerferier rundt om i verden.

Dykkerferie på Malta

Dykkerferie på Malta – En af de fantastiske små steder at besøge Malta.  En af grundene til at vi elsker Malta er havet omkring Malta. Her er det nemlig helt fantastisk at dykke. Der er masser af dyreliv, varmt vand og gamle skibsvrag og fly fra 2. verdenskrig. Her kan du læse den store guide til dykkerferie på Malta. Der er også nogle vigtige råd  til hvad du skal have i orden på din dykkerferie på Malta.

dykkerferie malta

 

Fly til dit rejsemål

Her kommer der guides til flyrejser til forskellige europæiske destinationer.

Fly til Riga

Fly til Riga – Når du leder efter fly til Riga, så er der faktisk ikke så mange fly, der er direkte fra København til Riga. Du kan naturligvis finde dem her, såvel som flyrejser til Riga, som går over et eller to stop. Vi har implementeret Danmarks bedste søgemaskine til at finde fly til Riga direkte på hjemmesiden. Se mere om fly til Riga her!

Denne oversigt over europæiske rejseguide bliver løbende opdateret.