travel guides logo

Budapest seværdigheder

Budapest seværdigheder – Den ungarske hovedstad Budapest er ikke blot et billigt rejsemål, byen har også en lang række seværdigheder, du som turist, ikke må gå glip af. I denne artikel har vi forsøgt at sammensætte en række af de mange muligheder, som den ungarske hovedstad kan byde på.

Byen byder både på billige øl til den studerende, historiske bygninger til den kulturelle og romantiske oplevelser på Donau-floden til at pleje parforholdet.

Lidt om Budapest:

Budapest er en af de største byer i Europa. Med omkring 1,8 millioner indbyggere fordelt på 525 kvadratkilometer udgør byen en af de tættest befolkede byer i Europa.

Den ungarske hovedstad er angivet til en af de smukkeste storbyer i Europa. Det amerikanske magasin Forbes har tidligere kåret Budapest til ”Europe’s 7th most idyllic place to live”. Byen er kendt for sine mange kulturelle seværdigheder. Hvert år tiltrækker Budapest seværdigheder omkring 4,4 millioner internationale turister. Det placerer byen på plads nummer 25 på listen over verdens mest populære byer. Det bliver en plads nummer 6 i Europa.

 

Anbefalinger til opholdet i Budapest

Nedenfor finder du anbefalinger af seværdigheder og tips i Budapest. Det er både om Budapest seværdigheder og tips du som turist skal overveje i forbindelse med din tur til den ungarske hovedstad. De fem anbefalinger, som er medtaget i denne oversigt, er udelukkende, hvad vi finder mest interessant og brugbart, når du rejser til Budapest. Den europæiske storby har meget mere at byde på! Har du nogle gode bud på Budapest seværdigheder som mangler, så skriv dem endelig i kommentarfeltet nedenfor.

Sejltur på Donau-floden

Donau hedder floden, som deler Budapest i to dele. Dette er den helt oplagte og måske mest klassiske seværdighed i byen, som du bare ikke må gå glip af! Rundt omkring i byen findes en lang række muligheder for at få en sejltur på den smukke flod.

Som turist har du mulighed for at købe dig til en sejltur på floden, hvor du på denne måde får set store dele af byen, og hvad den har at byde på. Turen på floden kan foretages på næsten alle tider af døgnet. Aller bedst er det, hvis du vælger en aftentur på floden, da synet af byen om aftenen, med dens mange lys, er noget helt særligt.

Vælg det rigtige hotel til rejsen

Ovenstående hotel kan findes via dette link på Booking.com

Dette rejsetip er måske det vigtigste af dem alle, da geografisk placering og oplevelsen på hotellet kan være altafgørende for dit ophold i byen. Vælger du et hotel, der ligger udenfor byen, kan der hurtigt opstå irritation over, at du har langt hjem om aftenen, da transportmulighederne i Budapest ikke altid kan betragtes, som værende de bedste. Det kan variere, hvilken oplevelse du har med den offentlige transport i byen, men mange oplever at turene er lange, og mulighederne begrænsede til de forskellige seværdigheder i byen.

Noget andet er selve hotellet og den kvalitet du oplever i forbindelse med opholdet på hotellet. Personalet kan være afgørende for, om du har en god oplevelse i forbindelse med dit ophold i byen. De lokale kan, i nogle tilfælde, opføre sig dårligt overfor turister. Turisme udgør en stor indtjeningskilde for mange af de lokale, men alligevel er der mange, som ikke forstår sig på service.

Kvaliteten af hotelværelser

Noget andet er hotelværelset og kvaliteten heraf. Sengen er det altoverskyggende, når vi kommer til indretningen af hotelværelset. Hvis du som turist skal have en god start dagen, og alt hvad den bringer, så er det uhyre vigtigt, at du får en god nattesøvn. Nogle hoteller går meget op i, at du som turist skal sove godt om natten, andre er fuldstændig ligeglade. Du kan typisk se det på prisen af hotellet – er prisen lav, så er der formentligt ikke tænkt yderligere over sengevalget, men er prisen derimod lidt højere end de billigste, så kan der være meget at hente i forhold til kvaliteten af din nattesøvn. Få flere gode råd til en bedre søvn på hoteller på Sleepzone.dk.

Borkonyha – Verdens billigste Michelin-restaurant

Har du altid drømt om at spise på en af den mange Michelinstjerne-restauranter fordelt over hele verden, eller drømmer du bare om at få noget godt at spise under dit ophold, så har Budapest helt klart noget at byde på. Byen huser verdens billigste Michelin-restaurant, Borkonyha, hvor du kan få en hovedret til omkring 80 danske kroner.

Hele atmosfæren på restauranten afspejler meget klart den mere ’lose’ tilgang til, hvordan man på en Michelin-restaurant skal gebærde sig. Stemningen er helt nede på jorden. Restauranten er på ingen måde et sted, hvor man behøver at være fint klædt på eller holde rigtigt på bestikket.

Ruinbarer og billige øl

Ligesom priserne på maden er overkommelige, så er det ligeledes billigt at gå på bar i Budapest. Byen er især kendt for sine mange ruinbarer. Budapests ruinbarer er bygget op af gamle byggetomter oftest med et særpræg, når det kommer til indretningen.

Szimpla er en af de mest kendte steder, som udover barer, cafeer og spisesteder også indeholder diverse shops med designvarer og sågar indspilningslokaler, hvor diverse musikkere indspiller deres musik.

Til den studerende: Budapest er en fantastisk by for de studerende, hvilket også er grunden til, at der hvert år rejser en masse studerende til byen på ferie og studieture. Transporten frem og tilbage er overskuelig, og der er mulighed at bo billigt på hoteller med en fornuftig kvalitet. Foruden at være et billigt rejsemål, så har diskoteker og barer fået øjnene op for de studerendes interesse i byen, og gør en masse for at gøre besøget i den ungarske hovedstad til en festlig oplevelse.

Kurbad i verdensklasse

Budapest byder på forkælelse for både krop og sjæl. Byen byder på et hav af spabade og wellness-muligheder. Byen er bygget på underjordiske varme kilder, som har gjort det muligt at oprette nogle helt fantastiske kurbade rundt omkring i byen.

Termalvandet, som kommer fra de underjordiske kilder, er 21-78 grader varmt, når det hentes op fra undergrunden. Vandet indeholder en helt særlig sammensætning af mineraler. Mange af de lokale mener at termalvandet har en helbredende effekt. Mineralerne kan virke lindrende på en lang række lidelser som nyrebetændelse, kredsløbssygdomme, problemer med stofskiftet og fordøjelsesbesvær.

Der er ingen krav om, at du skal være i besiddelse af den ene eller den anden form for lidelse for at benytte de mange kurbade i byen. Det er en fantastisk oplevelse, som kan benyttes af alle. Størstedelen af kurbadende er placeret i smukke omgivelser. Det gør det til en helt særlig oplevelse og et must try blandt de populære Budapest seværdigheder.

På løbehjul i Budapest

Her kan du finde gratis koder til at køre på løbehjul i Budapest. Find seværdigheder i Budapest på løbehjul på ret kort tid uanset om du er i Buda eller Pest!

Lime løbehjul rabatkode: RUFDVR2

Om rejseguiden “Budapest seværdigheder”

Budapest seværdigheder er skrevet i samarbejde med teamet bag Sleepzone.dk. Tusind tak for den tid og energi, som I har brugt på at skrive “Budapest seværdigheder”.

Tilføj flere Budapest seværdigheder

Der er mange der læser om seværdigheder fra Budapest her hver måned. Har du erfaringer, oplevelser eller andet, der kan gøre en bedre oplevelse for andre besøgende? Så skriv dem nedenfor i kommentarfeltet.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de