Dresden seværdigheder er skrevet af Kristoffer Føns, der driver rejsebloggen Rejsekris.

Dresden er måske ikke umiddelbart den første by, der dukker op, når man skal finde et rejsemål i Tyskland. Ikke desto mindre er der faktisk masser af gode grunde til at slå vejen forbi den østtyske storby – i denne guide tager vi et kig på, hvorfor du skal rejse til Dresden og vi anbefaler byens bedste seværdigheder, så du bliver klar til din tur.

dresden seværdigheder

Hvorfor rejse til Dresden?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at tyske storbyer som Berlin, Hamburg og München løber med meget af omtalen, når man overvejer en tur til Tyskland. Men hvis du gerne vil opleve noget andet og få et, måske, mere sandfærdigt indtryk af, hvordan livet i en større tysk by ser ud, så kan du med fordel besøge Dresden.

Læg dertil, at Dresden ligger mellem Berlin og Prag – meget tæt på den tjekkiske grænse – og så har man et godt udgangspunkt for at kombinere de tre byer på en roadtrip ned gennem Europa. Du kan f.eks. flyve billigt til Berlin, spendere et par dage i den tyske hovedstad, leje en bil og køre til Dresden inden rejsen afsluttes i Prag. En meget billig, begivenhedsrig rejse gennem Europa.

Der findes i skrivende stund ingen direkte flyruter fra Danmark til Dresden. Hvis du ikke er komfortabel med at køre bil eller ganske enkelt ikke vil leje en bil, så er det også muligt at tage toget fra Berlin til Dresden. BVG opererer på togstrækningen og som bekendt er det en stor fornøjelse at rejse med tog i Tyskland.

Og lad os så tage et kig på, hvilke seværdigheder i Dresden du med fordel kan besøge på din tur til byen med de over 500.000 indbyggere.

 

Zwinger

Dresden blev som bekendt ramt hårdt af 2. Verdenskrig, så det er så småt med historiske bygninger. En af de mest bemærkelsesværdige bygninger i Dresden overlevede dog (heldigvis) krigen og står stadig flot i dag. Zwinger i Dresden blev bygget i 1700-tallet. Zwinger er et palads, der i dag rummer tre forskellige museer og en café.

Zwinger er bemærkelsesværdig udefra, men så sandelig også indefra, så slå endelig vejen forbi på din storbyferie i Dresden. Zwinger er nemlig mere end bare palads; her er også haver og masser af statuer, så det er et perfekt område at udforske på en solrig dag.

zwinger dresden

 

Frauenkirche

Dresden opleves rigtig godt til fods og i centrum af byen finder vi Frauenkirche. Kirken blev ganske vist beskadiget under krigen, men er nu blevet restaureret. Efter genåbningen i 2005 står kirken nu ligeså flot som da den blev bygget i 1700-tallet.

Inde i kirken er der årligt over 100 koncerter! Selv hvis du ikke er til musik bør du slå vejen forbi kirken, tage elevatoren op i toppen og nyde den eminente udsigt over Dresden seværdigheder.

dresden frauenkirche

Zoologisk Have

Dresden Zoo er endnu en af de Dresden seværdigheder, der scorer gode anmeldelser fra de mange gæster. I Dresden Zoo er med åbningen i 1861 Tysklands fjerde ældste og specialiserer sig i dag i asiatiske arter.

Der er dog over 4000 forskellige dyr i den store zoologiske have, så der er i den grad nok at se. Haven er desuden åben året rundt, så uanset hvornår du besøger byen kan du være sikker på at kunne komme forbi den populære zoologiske have.

dresden zoologisk have

Grosser Garten

I samme grønne område som Zoologisk Have ligger parken Grosser Garten. Grosser Garten er en af Dresdens grønne åndehuller. Her flokkes de lokale i særdeleshed i sommermånederne, hvor der kan blive ganske lunt på disse kanter.

I Grosser Garten ligger også byens botaniske have. Her kan du få mange timer til at gå med at udforske flora og fauna.

 

Transportmuseum

Dresden er en stor by og derfor findes der naturligvis også et transportmuseum i byen. Museet beskæftiger sig i særdeleshed med maritime transportmidler, hvor der er artefakter med over 1000 år på bagen. Så dette er uden tvivl en seværdighed i Dresden for dig, der interesserer dig for transportens historie.

transport museum dresden

 

Semperoper

En af Dresdens bedst kendte seværdigheder er byens operahus, Semperoper. Operahuset er naturligvis kendt for sine koncerter, der tiltrækker flere hundrede tusinde opera-elskere hvert år. Selvom du ikke er til opera bør Semperoper stå på din ‘must see’ liste over Dresden seværdigheder på grund af bygningens fantastiske arkitektur.

Slå vejen forbi Semperoper om aftenen, hvor den smukke bygning lyses op – det er et helt specielt syn.

dresden seværdighed semperoper

“Europas Balkon”

På Brühl Terrasse finder vi det, der med et glimt i øjet bliver kaldt for Europas Balkon. Ingen storbyferie i Dresden er komplet uden at have siddet på en af de mange bænke på terrassen, måske med en kølig drink i hånden og nydt udsigten ud over floden Elben.

Overalt i Dresdens bymidte er bygningerne restaureret.På dem måde fremstår de så tæt op ad deres barokke bygningsstil som de stod i før krigen. Her på Brühl Terrasse kan man overskue dette bedre end mange steder.

bruhl terrasse

 

Bådtur på Elben

Elben er en seværdighed i sig selv, så hvorfor ikke tage på bådtur og se Dresden fra ‘søsiden’? Der findes flere forskellige udbydere af bådture i Dresden. En af de mest populære er bådturen, der går fra bymidten til Pillnitz slottet. Stå af båden og besøg et af Dresdens flotteste slotte – eller sejl med tilbage til centrum.

På bådturen passerer du flere smukke bygninger og får et fint blik ‘bag facaden’ på den østtyske storby.

seværdigheder i dresden

 

Altmarkt-Galerie Dresden

Når du har fået nok af at se på imponerende barokke bygningsværker, så er det tid til at gå indenfor i Altmarkt-Galerie Dresden. Det er et af byens største shoppingcentre, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer. Husk på, at vi er i det gamle Østtyskland, så priserne på i sær madvarer er generelt noget lavere end vi er vant til i Danmark.

I Altmarkt-Galerie er der flere gode muligheder for at stille sulten. Generelt ligger der masser af gode restauranter i centrum af Dresden – det er en god idé at benytte hjemmesider som Tripadvisor til at læse anmeldelser fra tidligere gæster, så er man sikker på at finde et spisested med god mad på menuen.

Dresden vejrLæs også om andre tyske destinationer som rejseguiderne til Kiel seværdigheder, Berlin seværdigheder og Harzen seværdigheder her.

Flere Dresden seværdigheder?

Denne guide til Dresden seværdigheder er et udvalg af de seværdigheder, som vi har fundet mest relevante og som vi kender til. Der er helt sikkert mange flere seværdigheder i Dresden. Mangler vi nogle Dresden seværdigheder  i denne rejseguide? Ja helt sikkert! Hvis du har erfaringer med seværdigheder i Dresden, så kommenter dem meget gerne nedenfor. Hver måned er der mange, der læser denne rejseguide til Dresden seværdigheder, og din kommentar og erfaringer vil kunne gøre deres ferie i Dresden meget bedre!

 


Booking.com