Dresden Seværdigheder

Dresden seværdigheder er skrevet af Kristoffer Føns, der driver rejsebloggen Rejsekris.

Dresden er måske ikke umiddelbart den første by, der dukker op, når man skal finde et rejsemål i Tyskland. Ikke desto mindre er der faktisk masser af gode grunde til at slå vejen forbi den østtyske storby – i denne guide tager vi et kig på, hvorfor du skal rejse til Dresden og vi anbefaler byens bedste seværdigheder, så du bliver klar til din tur.

dresden seværdigheder

Indholdsfortegnelse

Hvorfor rejse til Dresden?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at tyske storbyer som Berlin, Hamburg og München løber med meget af omtalen, når man overvejer en tur til Tyskland. Men hvis du gerne vil opleve noget andet og få et, måske, mere sandfærdigt indtryk af, hvordan livet i en større tysk by ser ud, så kan du med fordel besøge Dresden.

Læg dertil, at Dresden ligger mellem Berlin og Prag – meget tæt på den tjekkiske grænse – og så har man et godt udgangspunkt for at kombinere de tre byer på en roadtrip ned gennem Europa. Du kan f.eks. flyve billigt til Berlin, spendere et par dage i den tyske hovedstad, leje en bil og køre til Dresden inden rejsen afsluttes i Prag. En meget billig, begivenhedsrig rejse gennem Europa.

Der findes i skrivende stund ingen direkte flyruter fra Danmark til Dresden. Hvis du ikke er komfortabel med at køre bil eller ganske enkelt ikke vil leje en bil, så er det også muligt at tage toget fra Berlin til Dresden. BVG opererer på togstrækningen og som bekendt er det en stor fornøjelse at rejse med tog i Tyskland.

Og lad os så tage et kig på, hvilke seværdigheder i Dresden du med fordel kan besøge på din tur til byen med de over 500.000 indbyggere.

Kulturelle seværdigheder i Dresden

“Europas Balkon”

bruhl terrasse

På Brühl Terrasse finder vi det, der med et glimt i øjet bliver kaldt for Europas Balkon. Ingen storbyferie i Dresden er komplet uden at have siddet på en af de mange bænke på terrassen, måske med en kølig drink i hånden og nydt udsigten ud over floden Elben.

Overalt i Dresdens bymidte er bygningerne restaureret.På dem måde fremstår de så tæt op ad deres barokke bygningsstil som de stod i før krigen. Her på Brühl Terrasse kan man overskue dette bedre end mange steder.

Den gamle bys makabre historie

Oplev den gamle bys uhyggelige og makabre drabshistorier på en nattevandring med fængselsvagten. Her møder du Dresden på en helt anderledes måde med historier om det gamel Dresdens bagside. Denne vandretur tager cirka en times tid, og det bliver en helt unik og anderledes oplevelse end du er vant til. Sidst vi checkede lå prislejet for at komme med på denne vandring omkring 100 kroner per mand. 

Du kan booke den her, og det er en god ide, at booke den inden i tager afsted, da det er en af de ture, der ofte bliver udsolgt!

Transportmuseum

transport museum dresden

Dresden er en stor by og derfor findes der naturligvis også et transportmuseum i byen. Museet beskæftiger sig i særdeleshed med maritime transportmidler, hvor der er artefakter med over 1000 år på bagen. Så dette er uden tvivl en seværdighed i Dresden for dig, der interesserer dig for transportens historie.

Zwinger

Dresden blev som bekendt ramt hårdt af 2. Verdenskrig, så det er så småt med historiske bygninger. En af de mest bemærkelsesværdige bygninger i Dresden overlevede dog (heldigvis) krigen og står stadig flot i dag. Zwinger i Dresden blev bygget i 1700-tallet. Zwinger er et palads, der i dag rummer tre forskellige museer og en café.

Zwinger er bemærkelsesværdig udefra, men så sandelig også indefra, så slå endelig vejen forbi på din storbyferie i Dresden. Zwinger er nemlig mere end bare palads; her er også haver og masser af statuer, så det er et perfekt område at udforske på en solrig dag.

Frauenkirche

Dresden opleves rigtig godt til fods og i centrum af byen finder vi Frauenkirche. Kirken blev ganske vist beskadiget under krigen, men er nu blevet restaureret. Efter genåbningen i 2005 står kirken nu ligeså flot som da den blev bygget i 1700-tallet.

Inde i kirken er der årligt over 100 koncerter! Selv hvis du ikke er til musik bør du slå vejen forbi kirken, tage elevatoren op i toppen og nyde den eminente udsigt over Dresden seværdigheder.

Semperoper

En af Dresdens bedst kendte seværdigheder er byens operahus, Semperoper. Operahuset er naturligvis kendt for sine koncerter, der tiltrækker flere hundrede tusinde opera-elskere hvert år. Selvom du ikke er til opera bør Semperoper stå på din ‘must see’ liste over Dresden seværdigheder på grund af bygningens fantastiske arkitektur.

Slå vejen forbi Semperoper om aftenen, hvor den smukke bygning lyses op – det er et helt specielt syn.

Aktiviteter til hele familien

Zoologisk Have

Dresden Zoo er endnu en af de Dresden seværdigheder, der scorer gode anmeldelser fra de mange gæster. I Dresden Zoo er med åbningen i 1861 Tysklands fjerde ældste og specialiserer sig i dag i asiatiske arter.

Der er dog over 4000 forskellige dyr i den store zoologiske have, så der er i den grad nok at se. Haven er desuden åben året rundt, så uanset hvornår du besøger byen kan du være sikker på at kunne komme forbi den populære zoologiske have.

Bådtur på Elben

Elben er en seværdighed i sig selv, så hvorfor ikke tage på bådtur og se Dresden fra ‘søsiden’? Der findes flere forskellige udbydere af bådture i Dresden. En af de mest populære er bådturen, der går fra bymidten til Pillnitz slottet. Stå af båden og besøg et af Dresdens flotteste slotte – eller sejl med tilbage til centrum.

På bådturen passerer du flere smukke bygninger og får et fint blik ‘bag facaden’ på den østtyske storby.

På løbehjul i Dresden

Her kan du finde gratis koder til at køre på løbehjul i Dresden. Ligesom i de danske storbyer, så er det også blevet populært med el løbehjul i Dresden. Her kan du finde rabatkoder til løbehjul, der faktisk kan give dig gratis ture!

Lime løbehjul rabatkode: RUFDVR2

Shopping i Dresden

Altmarkt-Galerie Dresden

dresden seværdigheder

Når du har fået nok af at se på imponerende barokke bygningsværker, så er det tid til at gå indenfor i Altmarkt-Galerie Dresden. Det er et af byens største shoppingcentre, hvor du kan købe alt hvad hjertet begærer. Husk på, at vi er i det gamle Østtyskland, så priserne på i sær madvarer er generelt noget lavere end vi er vant til i Danmark.

I Altmarkt-Galerie er der flere gode muligheder for at stille sulten. Generelt ligger der masser af gode restauranter i centrum af Dresden – det er en god idé at benytte hjemmesider som Tripadvisor til at læse anmeldelser fra tidligere gæster, så er man sikker på at finde et spisested med god mad på menuen.

QF – Quartier an Frauenkirche

Ovenfor har vi beskrevet Frauenkirche som en af de seværdigheder, der skal ses i Dresden. Området omkring Frauenkirche er også et fantastisk shopping område med små søde bikse, hyggelige bagerier, gelateri og restauranter!  Der er mange tøjbutikker og urforhandlere i Quartier an Frauenkirche!

Du kan se områdets hjemmeside her, men det er en af de Dresden seværdigheder, hvor de lokale beskrivelser udelukkende er på tysk!

Ophold i Dresden

Tilbud på hoteller

Booking.com

Oversigt over hoteller

Booking.com

Vejret 

Læs også om andre tyske destinationer som rejseguiderne til Kiel seværdighederBerlin seværdigheder og Harzen seværdigheder her.

Flere Dresden seværdigheder?

Denne guide til Dresden seværdigheder er et udvalg af de seværdigheder, som vi har fundet mest relevante og som vi kender til. Der er helt sikkert mange flere seværdigheder i Dresden. Mangler vi nogle Dresden seværdigheder  i denne rejseguide? Ja helt sikkert! Hvis du har erfaringer med seværdigheder i Dresden, så kommenter dem meget gerne nedenfor. Hver måned er der mange, der læser denne rejseguide til Dresden seværdigheder, og din kommentar og erfaringer vil kunne gøre deres ferie i Dresden meget bedre!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de