travel guides logo

Prag seværdigheder

Prag seværdigheder

Prag seværdigheder – Prag er et meget populært turistmål og det med god grund. Ikke bare er priserne lavere end i Danmark og vejret om sommeren lidt bedre, er der også rigtig mange forskellige seværdigheder. Er du til historie, vil der være rig mulighed for dig for at se historiske bygninger og dykke ned i forskellige tidsperioder af betydning på en gratis guidet tur.

Prag har seværdigheder for alle

Er du mere til arkitektur, kan du tage forbi det jødiske kvarter og Dancing House, der viser to vidt forskellige sider af tjekkisk byggestil. Vil du gerne have et overblik over byen, kan du tage i Petřin Tower, mens dig, der gerne vil tættere på naturen, kan tage i den botaniske have eller Wallenstein slotshave.

Rejser du med dine børn, er der heldigvis også meget, som, de vil synes, er sjovt. Det er for eksempel Legetøjsmuseet, den zoologiske have og det store akvarium med bassiner med hajer, vrag og den forsvundne by Atlantis.

Prag seværdigheder top 13 

 1. Karlsbroen
 2. Dancing House
 3. Det jødiske kvarter
 4. Prag Borg
 5. Gratis guidede byvandringer
 6. Wallenstein Slotshave
 7. Golden Lane
 8. Prag Zoo
 9. Legetøjsmuseet
 10. Petřín Tower
 11. Botanisk Have
 12. Børneøen – Dětský Ostrov
 13. Sea World – Mořský Svět

Seværdigheder i Prag i kategorier

Historiske og kulturelle seværdigheder i Prag

 

Prag byder på en masse historiske og kulturelle seværdigheder. Heriblandt Karlsbroen, Det Jødiske Kvarter og mange flere spændende seværdigheder.

Karlsbroen

Karlsbroen er en af de vigtigste seværdigheder i Prag. Den store gamle bro fra det 15. århundrede forbinder de to bydele på hver side af floden Vltava. På den ene side ligger den gamle bydel, på den anden side ligger Prag Borg, og du kommer derfor til at krydse broen flere gange under dit besøg.

Selve broen er smuk med to tårne ved indgangen til den gamle by, og masser af gadesælgere og gøglere prøver at fange din opmærksom på din vej over broen.

Dancing House

Selv hvis arkitektur ikke er noget, der interesserer dig specielt meget, bør du alligevel slå et smut forbi Dancing House. Det er to bygninger, der er skabt, så de nærmest ligner et dansende par. Derfor bliver de også kaldt Fred and Ginger efter Fred Astaire og Ginger Rogers. Bygningen rummer kontorer og forretninger, men i toppen er en restaurant, hvor du har mulighed for at nyde udsigten over byen.

Det jødiske kvarter (Den Gamle By)

I, Jensbn

Det jødiske kvarter i Prag byder på en række seværdigheder og er bestemt et besøg værd. De to vigtigste seværdigheder er kirkegården og Pinkas synagogen. På kirkegården ligger hele 100.000 mennesker begravet, hvilket de mere end 12.000 gravsten, der står ekstremt tæt, vidner om. Det skyldes, at kirkegården var i brug i mange år, og at det ikke var muligt at udvide den.

I Pinkas synagogen kan du se en væg, hvor de har skrevet navnene på alle de jøder fra området, der døde under Holocaust. Der er også en samling børnetegninger fra koncentrationslejren Theresienstadt. Det er altså et noget forstemmende besøg, men giver et godt indblik i forholdene for jøderne under 2. Verdenskrig.

Prag Borg

Helt siden år 870 har der boet statsoverhovedet på området, hvor Prags Borg står i dag. Området består af en række forskellige bygninger, blandt andet præsidentpaladset, to kirker og flere museer. Du kan derfor sagtens bruge en hel dag på at udforske borgen.

Gratis guidede byvandringer

I, Jensbn

En god måde for dig at opleve Prag på er ved, at du tager på en guidet byvandring. Der er en række firmaer, der tilbyder de guidede ture, hvor du kun forventes at lægge drikkepenge for dem. Det er derfor helt op til dig, hvor meget du vil betale for turen.

Firmaerne har ture med forskellige temaer. Det kan for eksempel være en mere generel tur, hvor du går rundt i den gamle bydel og det jødiske kvarter og hører om deres historie. En rundvisning ved Prags Borg, hvor du kan blive klogere på de mange forskellige bygninger der, og en tur, hvor du hører om oprør og modstand i Prag, hvor du blandt andet bliver klogere på livet under 2. Verdenskrig og kommunismen.

Wallenstein Slotshave

Wallenstein haven er anlagt ved Wallenstein slot og er skabt i en smuk, strengt opdelt barokstil. Der er en kunstig grotte med drypsten og en smuk overbygning, der kaldes sala terrana. Om sommeren kan du både se skuespil og koncerter under åben himmel i haven.

Golden Lane

I Prags Borg ligger den lille gade Golden Lane. Den består af en række farverige og meget små huse, hvor der i dag er butikker og mulighed for at komme ind og se, hvordan folk boede tidligere. Rummene er indrettet i hulrum i muren rundt om borgen. De blev først taget i brug som boliger af borgens soldater, men var senere meget populære blandt kunstnere. Blandt andet har forfatteren Franz Kafka i en periode boet i et af husene.

familieaktiviteter

Aktiviteter til hele familien

Der er mange forskellige seværdigheder – og især for familien, hvor man kan besøge Prag Zoo, hvor man kan komme helt tæt på dyrene, eller man kan besøge Legetøjsmuseet, hvor de voksne, vil kunne nikke genkendende til nogle af tingene.

Prag Zoo

Er du i Prag med dine børn, er det oplagt, at I tager i Prag Zoo. Det er en stor zoologisk have med over 110 forskellige former for pattedyr, 160 forskellige former for fugle og 40 forskellige arter af krybdyr. Mange af skiltene er desværre kun på tjekkisk, men for dine børn vil det typisk ikke betyde så meget. Når I bliver trætte af at se på dyr, er der legepladser og spisesteder.

Legetøjsmuseet

Horakvlado Honza Groh

Legetøjsmuseet i Prag er mindst lige så meget for voksne som for børn. Det vrimler nemlig med mange forskellige former for legetøj, og de fleste voksne vil derfor helt sikkert kunne genkende noget fra deres barndom. Det være sig bamser, dukker, robotter, skibe og meget andet.

Petřín Tower

Petřin tårnet står på Petřin bakken, og du har en fantastisk udsigt over Prag og dens omegn oppe fra det 63,5 meter høje tårn. Det er bygget, så det ligner Eiffeltårnet. Selvom der er antenner på toppen af det, er det i dag primært en turistattraktion.
Det tager cirka en halv time at gå op til toppen af bakken og derfra er det en stejl klatretur op til toppen af tårnet. Der er dog en kabelbane op ad bakken og en elevator i tårnet, hvis du ikke har lyst til at gå.

Botanisk Have

PeregrinusX

Prags Botaniske Have er hele 30 hektar stor. Den består af en række forskellige områder, hvor du har mulighed for at blive klogere på forskellige former for planter. Der er for eksempel en japansk have, der er beregnet til meditation, og store drivhuse, der er opdelt i områder med forskellige temperaturer og luftfugtighed og derfor også har forskellige planter.

Børneøen – Dětský Ostrov

Honza Groh

Trænger dine børn til at komme af med noget energi, skal du tage dem med til Børneøen. Den ligger syd for Karlsbroen midt i floden Moldau. Der er et kæmpe, gratis legeområde, hvor dine børn kan løbe rundt lige så meget, som de har lyst til. Som forælder kan du finde en ledig bænk og nyde udsigten over floden og bydelen på den anden side.

Sea World – Mořský Svět

I akvariet Mořský Svět har de virkelig været kreative, da de indrettede det. Der er et bassin, hvor der ligger et vrag af et skib, hvor fiskene svømmer ind og ud af det. I et andet bassin har folkene bag prøvet at give deres bud på, hvordan Atlantis så ud, og der er kun fisk, der stort set ikke har ændret sig i hundredtusindvis af år. Mange synes dog alligevel, at det mest imponerende er det 100.000 liter store bassin med koraler og hajer.

Prag byder altså på en lang række forskellige former for seværdigheder, og der vil virkelig være noget for alle.

Overnatning i Prag

Her kan du finde hoteller at overnatte i Prag.

Er du til historiske og kulturelle oplevelser? Så tag og læs guiden om Normandiet seværdigheder.

På løbehjul i Prag

Her kan du finde gratis koder til at køre på løbehjul i Prag.

Her kan du se promoverings koder til el løbehjul du kan bruge, når du bevæger dig rundt i Prag!

Lime løbehjul rabatkode: RUFDVR2

Er du til historiske og kulturelle oplevelser? Så tag og læs guiden om Normandiet seværdigheder.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de