travel guides logo

Tenerife seværdigheder

Tenerife seværdigheder

Tenerife seværdigheder – den solbeskinnede ø byder på en lang række oplevelser, ikke mindst for dig, der vil bade og elsker natur. Er du til fest og farver, må du dog ikke snyde dig selv for at opleve de mange karnevaller på øen.

Tenerife er den største ø i øgruppen de Kanariske Øer og ligger 300 kilometer fra Afrikas kyst. Det giver et behageligt klima, hvor der er 20 til 25 grader året rundt. Det er derfor ikke underligt, at øen er utroligt populær blandt turister.

Tenerife – lækker mad, mange strande og godt vejr

Der kommer cirka 5,5 millioner turister til øen om året. Mange kommer for at nyde det gode vejr, den lækre mad og ikke mindst de mange strande. Hvis du gerne vil opleve noget mere end det, er der dog rig mulighed for det. For eksempel er der rigtig mange muligheder for at komme ud at vandre eller bare komme tæt på en natur, der er helt anderledes end den, vi kender herhjemme i Danmark.

Tenerife seværdigheder Top 8

  1. La Orotava-dalen
  2. Park Pirámides de Güímar
  3. Pico del Teide
  4. Naturlige lavapools ved Garachico
  5. Vandretur i Masca-dalen
  6. Tag til karneval
  7. Loro Parque
  8. Siam Park
  9. Basilikaen Vor Frue af Candelaria

Seværdigheder i Tenerife i kategorier

Natur seværdigheder på Tenerife

 

Tenerife tilbyder en masse naturomgivelser. Dem kan du læse mere om herunder.

La Orotava-dalen

La Orotava-dalen strækker sig fra vulkankrateret Las Cañadas i 2000 meters højde og ned til Atlanterhavet. Der er en række godt afmærkede stier i dalen, så der er mulighed for både kortere og længere vandreture.

Når du er i dalen, bør du også besøge byen La Orotava. Det er en gammel by med smukke huse i traditionel stil og brostensbelagte gader. Når du er i byen, bør du i hvert fald se den centrale plads og den smukke, gamle kirke.

Uden for byen ligger den botaniske have, La Hijuela del Botánico. Der kan du finde over 3000 forskellige former for planter og blomster.

Park Pirámides de Güímar

I parken ligger en række trappepyramider, som, de lokale i lang tid var overbeviste om, var skabt til at dyrke afgrøder på. Det var den norske etnograf Tor Heyerdahl dog ikke. Han havde studeret lignende pyramider i Peru og Mellemamerika og var mente, at de netop var bygget som pyramider og ikke til afgrøder.

Udover pyramiderne kan du i parken også besøge museet Casa Chacona. Der står en tro kopi af den tømmerflåde, som Tor Heyerdahl sejlede over Stillehavet i, ligesom du også kan se forskellige masker og andre artefakter, der er skabt af gamle civilisationer på øen.

Pico del Teide

Bjerget Pico del Teide er både Tenerifes og Spaniens højestebjerg og kan ses overalt på øen. Det er 3718 meter højt og ligner noget fra en anden verden med sine sider af sort, størknet lava og tydelige indtørredelavastrømme ned af siden. Det er da derfor heller ikke underligt, at film som Star Wars, Abernes Planet og Titanernes Kamp er optaget her.

Det er muligt at køre op til kraterområdet Las Cañadas, der ligger 2000 meter over havet. Ellers er der også rig mulighed for at tage på vandreture i nationalparken rundt om bjerget.

Naturlige lavapools ved Garachico

Tenerifes natur er i høj grad domineret af de vulkaner, der tidligere var meget aktive. Det gælder også for området ved byen Garachico. Der har et vulkanudbrud i 1700-tallet skabt en række lavapools nede ved kysten. Nogle er mindre og lavvandede og vil være perfekte for dig, der rejser med børn at bade i. Andre er dybere, hvor det kræver, at du er en god dykker, for at du kan nå ned på bunden.

Vandretur i Masca-dalen

Er du interesseret i at vandre eller tage billeder, er Masca-dalen et must see for dig, når du er på Tenerife. På toppen af dalen ligger den lille by Masca og klamrer sig fast til klippesiden. Det er fascinerende i sig selv at gå rundt i byen.

Bagefter bør du dog bevæge dig ned af de snoede stier gennemdalen, der fører ned til Masca-bugten. Den var tidligere tilholdssted forpirater, og når du oplever, hvor isoleret den er, forstår du hvorfor. Turen ned tager cirka tre til fire timer. Når du er ved stranden, skal du enten gå tilbage, hvilket tager endnu længere tid og kræver, at du er i meget god form,eller du skal tage en båd til byen Los Gigantes.

familieaktiviteter

Aktiviteter til hele familien

Når man snakker seværdigheder for hele familien på Tenerife, så er der fantastiske naturoplevelser for børn og voksne i form af Loro Parque og Siam Park. Læs mere om dem her.

Tag til karneval

Øgruppen er et godt udgangspunkt for at sejle med sejlskib til Sydamerika. Det gør, at Tenerife siden slutningen af 1400-tallet har haft stærke bånd dertil. Det gælder også i forhold til de karneval, der bliver afholdt hvert år i februar og marts. Hvis du er på Tenerife, når der er karneval, bør du selvfølgelig ikke snyde dig selv for at deltage – eller i hvert fald at se på.

Det største karneval finder sted i hovedbyen, Santa Cruz de Tenerife, hvor cirka 90.000 deltager. Der er dog også mange mindre karneval rundt om på øen. Det er blandt andet i La Orotava, hvor der deltager cirka 30.000, og i La Laguna og Puerto de la Cruz.

Loro Parque

Rejser du med børn, er det helt klart værd for dig at bruge en dag i Loro Parque. Det betyder Parpegøjeparken, og du kan netop opleve en lang række af de flotte, talende fugle i parken. Der er dog også mange andre dyr at se. Der er for eksempel daglige shows med delfiner og søløver, lige som der også er skabt et stort antarktisområde, hvor der lever pingviner.

Siam Park

Stephen Jones

Selvom Tenerife byder på et væld af gode strande, kan det være sjovt at tage i vandlandet Siam Park en dag – ikke mindst, hvis I rejser med børn eller har et hjerte, der banker for adventure. Det er Europas største vandland, der har et meget distinkt Thailands tema. For en dag kan I altså lade som om, at I er fløjet væsentligt længere væk.

Børnene vil elske aktiviteter som Jungle Snake, en rutsjebane, hvor I kan sidde to i en badering, mens I suser ned af den, og The Lost City, der er et særligt område for børn med net, broer, tårne, vandfald og 15 mindre rutsjebaner.

Søger du et adrenalinsus, kan du prøve Tower of Power. Det er en rutsjebane, hvor du glider fra 28 meters højde og kan nå en fart på 80 kilometer i timen. I slutningen af rutsjebanen kører du gennem en glastunnel, hvor der ovenover dig er et bassin med hajer.

Basilikaen Vor Frue af Candelaria

Diego Delso
Er I til det lidt mere kulturelle, har Basilikaen Vor Frue af Candelaria noget at byde på. Basilikaen finder du i byen Candelaria, som har beliggenhed i det nordøstlige Tenerife lige ud til vandet. Det er den vigtigste helligdom som er viet til Jomfru Maria. Historierne fortæller at et billede skyllede i land før kristendommen kom til øerne. Stedet besøges hvert år af omtrent 2,5 mio. pilgrimme, som kommer for at fejre Jomfru af Candelaria d. 2. februar og 15. august.

Overnatning på Tenerife

Her kan du finde hoteller at overnatte på Tenerife.

Læs mere om seværdigheder Gran Canaria, som er nabo-øen til Tenerife.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de