Tenerife seværdigheder –den solbeskinnede ø byder på en lang række oplevelser, ikke mindst for dig, der vil bade og elsker natur. Er du til fest og farver, må du dog ikke snyde dig selv for at opleve de mange karnevaller på øen.

Tenerife seværdigheder

Tenerife er den største ø i øgruppen de Kanariske Øer og ligger 300 kilometer fra Afrikas kyst. Det giver et behageligt klima, hvor der er 20 til 25 grader året rundt. Det er derfor ikke underligt, at øen er utroligt populær blandt turister.

Der kommer cirka 5,5 millioner turister til øen om året. Mange kommer for at nyde det gode vejr, den lækre mad og ikke mindst de mange strande. Hvis du gerne vil opleve noget mere end det, er der dog rig mulighed for det. For eksempel er der rigtig mange muligheder for at komme ud at vandre eller bare komme tæt på en natur, der er helt anderledes end den, vi kender herhjemme i Danmark.

La Orotava-dalen

La Orotava-dalen strækker sig fra vulkankrateret Las Cañadas i 2000 meters højde og ned til Atlanterhavet. Der er en række godt afmærkede stier i dalen, så der er mulighed for både kortere og længere vandreture.

Når du er i dalen, bør du også besøge byen La Orotava. Det er en gammel by med smukke huse i traditionel stil og brostensbelagte gader. Når du er i byen, bør du i hvert fald se den centrale plads og den smukke, gamle kirke.

Uden for byen ligger den botaniske have, La Hijuela del Botánico. Der kan du finde over 3000 forskellige former for planter og blomster.

Loro Parque

Rejser du med børn, er det helt klart værd for dig at bruge en dag i Loro Parque. Det betyder Parpegøjeparken, og du kan netop opleve en lang række af de flotte, talende fugle i parken. Der er dog også mange andre dyr at se. Der er for eksempel daglige shows med delfiner og søløver, lige som der også er skabt et stort antarktisområde, hvor der lever pingviner.

Park Pirámides de Güímar

I parken ligger en række trappepyramider, som, de lokale i lang tid var overbeviste om, var skabt til at dyrke afgrøder på. Det var den norske etnograf Tor Heyerdahl dog ikke. Han havde studeret lignende pyramider i Peru og Mellemamerika og var mente, at de netop var bygget som pyramider og ikke til afgrøder.

Udover pyramiderne kan du i parken også besøge museet Casa Chacona. Der står en tro kopi af den tømmerflåde, som Tor Heyerdahl sejlede over Stillehavet i, ligesom du også kan se forskellige masker og andre artefakter, der er skabt af gamle civilisationer på øen.

Pico del Teide

Pico del Teide

Bjerget Pico del Teide er både Tenerifes og Spaniens højestebjerg og kan ses overalt på øen. Det er 3718 meter højt og ligner noget fra en anden verden med sine sider af sort, størknet lava og tydelige indtørredelavastrømme ned af siden. Det er da derfor heller ikke underligt, at film som Star Wars, Abernes Planet og Titanernes Kamp er optaget her.

Det er muligt at køre op til kraterområdet Las Cañadas, der ligger 2000 meter over havet. Ellers er der også rig mulighed for at tage på vandreture i nationalparken rundt om bjerget.

Vandretur i Masca-dalen

Er du interesseret i at vandre eller tage billeder, er Masca-dalen et must see for dig, når du er på Tenerife. På toppen af dalen ligger den lille by Masca og klamrer sig fast til klippesiden. Det er fascinerende i sig selv at gå rundt i byen.

Bagefter bør du dog bevæge dig ned af de snoede stier gennemdalen, der fører ned til Masca-bugten. Den var tidligere tilholdssted forpirater, og når du oplever, hvor isoleret den er, forstår du hvorfor. Turen ned tager cirka tre til fire timer. Når du er ved stranden, skal du enten gå tilbage, hvilket tager endnu længere tid og kræver, at du er i meget god form,eller du skal tage en båd til byen Los Gigantes.

Naturlige lavapools ved Garachico

Tenerifes natur er i høj grad domineret af de vulkaner, der tidligere var meget aktive. Det gælder også for området ved byen Garachico. Der har et vulkanudbrud i 1700-tallet skabt en række lavapools nede ved kysten.Nogle er mindre og lavvandede og vil være perfekte for dig, der rejser med børnat bade i. Andre er dybere, hvor det kræver, at du er en god dykker, for at du kan nå ned på bunden.

Tag til karneval

Øgruppen er et godt udgangspunkt for at sejle med sejlskibtil Sydamerika. Det gør, at Tenerife siden slutningen af 1400-tallet har haftstærke bånd dertil. Det gælder også i forhold til de karneval, der bliver afholdt hvert år i februar og marts. Hvis du er på Tenerife, når der er karneval, bør du selvfølgelig ikke snyde dig selv for at deltage – eller i hvert fald at se på.

Det største karneval finder sted i hovedbyen, Santa Cruz de Tenerife, hvor cirka 90.000 deltager. Der er dog også mange mindre karnevalrundt om på øen. Det er blandt andet i La Orotava, hvor der deltager cirka 30.000, og i La Laguna og Puerto de la Cruz.

Siam Park

Selvom Tenerife byder på et væld af gode strande, kan detvære sjovt at tage i vandlandet Siam Park en dag – ikke mindst, hvis I rejser med børn eller har et hjerte, der banker for adventure. Det er Europas størstevandland, der har et meget distinkt Thailands tema. For en dag kan I altså ladesom om, at I er fløjet væsentligt længere væk.

Børnene vil elske aktiviteter som Jungle Snake, en rutsjebane, hvor I kan sidde to i en badering, mens I suser ned af den, og The Lost City, der er et særligt område for børn med net, broer, tårne, vandfald og 15 mindre rutsjebaner.

Søger du et adrenalinsus, kan du prøve Tower of Power. Det er en rutsjebane, hvor du glider fra 28 meters højde og kan nå en fart på 80 kilometer i timen. I slutningen af rutsjebanen kører du gennem en glastunnel,hvor der ovenover dig er et bassin med hajer.