travel guides logo

Beograd seværdigheder

Beograd seværdigheder – Serbiens hovedstad Beograd, hvilket betyder den hvide by, er en smuk, men overset storby i Europa. Jugoslaviens tidligere hovedstad har en voldsom og dramatisk historie bag sig med flere krige helt op til nyere tid. Byen er dog på vej ud af krigens skygge, og har meget at byde på inden for kultur, seværdigheder, oplevelser, byliv og gastronomiske oplevelser. På denne side kan du blive lidt klogere på, hvad Beograd har at tilbyde, og måske kan byen blive din næste feriedestination.

Sankt Sava Kirken – Verdens største ortodokse kirke

Kirken er et af Beograds helt store vartegn. Majestætisk ser den ud med sin 70 meter høje kuppel på toppen af kirken med et 12 meter højt guldkors øverst. Den hvide marmorbelagte kirke med de de 49 kirkeklokker, har været et besværligt bygningsværk at få op at stå grundet de mange krige og uroligheder i byen gennem tiden. Kirken er absolut et besøg værd på trods af, at kirken stadig ikke er færdiggjort indvendigt.

Beograd Fortet – Historisk vartegn med smuk udsigt

Kalemegdan, hvilket er Beograd fortets serbiske navn, rummer meget historie med dets position som gammelt forsvarsværk. Beograd Fortet er værd at besøge særligt grundet den spektakulære udsigt, der findes på toppen. Her kan man skue ud over floden Sava, den nye bydel og de grønne områder.

Man kan også se monumentet Pobednik, der med sin høje søjle tårner sig op i himlen med bronzeskulpturen af manden med falken i hånden på toppen. Statuen symboliserer Serbiens sejr over ottomanerne og det østrigsk-ungarske rige under Balkan-krigene og Første Verdenskrig. Det er også muligt at tage på en spændende undergrundstur i hulerne under fortet.

Udvalgte hoteller i Beograd

I Beograd kan du både finde noget uinspirerende betonhoteller, såvel som du kan finde de hyggeligste små hoteller. Det er de hoteller vi har kigget lidt nærmere på her:

Public House Hotel

Dette hyggelige hotel ligger cirka 1 km fra St. Sava-templet. Da vi overnattede der kostede det cirka 1500 kroner for 2 voksne for 2 nætter. Rigtig fin morgenbuffet, lækkert værelse og venlige og imødekommende ansatte. Du kan læse mere om hotellet her på Booking.com.

Arte Apartment

Denne lille lejlighed på 30 kvm har vi endnu ikke selv besøgt, men det er et sted vi har på listen til næste gang vi besøger Beograd. Prisen er helt lav – på nuværende tidspunkt 500 kroner for 2 nætter!! Billederne fra lejlighederne er inspirerende og lejligheden ligger i et livligt kvarter med kort afstand til flere af de populære seværdigheder i Beograd. Du kan læse mere om lejligheden lige her hos Booking.

Skadarlija – Hyggelig gade i ægte bohemestemning

Skadarlija, som ligger i Beograds gamle bydel, er et af byens mest populære områder. Når man slentrer ned ad den kun 400 meter lange gade, begiver man sig ind i en helt unik atmosfære. Gamle, smukke bygninger smyger sig ned langs de stenbelagte gader, hvor små hyggelige restauranter og cafeer tilbyder mad fra det serbiske køkken og kølige forfriskninger på en varm sommerdag.

 Den autentiske bohemestemning understreges af de såkaldte Skadarlija-aftenener, hvor poeter samles i den afdøde digter Dura Jaksics hus, og Børnenes Gadeteater udfører cirkuskunster for de tilhørende.

Donau & Sava – River Cruise på Beograds floder

Den store flod Donau og bifloden Sava løber igennem Beograd. Floderne giver et helt særligt udtryk til byen. Dette kan opleves til fulde ved at tage på et af de mange River Cruises på floderne. Således får man oplevet byen fra et helt nyt perspektiv, og man vil se mange af de helt store seværdigheder, mens en lokal guide fortæller om byens stormfulde historie. 

På nogle af disse cruises er det også muligt at bestille sit aftensmåltid, alt imens man ser solen gå ned i den østeuropæiske horisont.

Nikola Tesla Museet – Hyldest til en vigtig videnskabsmand

Tesla. Du har sikkert hørt navnet før, og ja det er denne mand, Elon Musks el-bilsfabrik er opkaldt efter. Nikola Tesla er en mand serberne er stolte af, selvom fysikeren, elektroingeniøren og opfinderen lavede de fleste af sine opfindelser i USA, bliver hans serbiske ophav ikke glemt. 

En tur i museet giver både indblik i Teslas privatliv og hans opfindelser. Den sidstnævnte del af museet er interaktiv, og man kan som besøgende teste en del af opfindelserne. De fleste af Teslas opfindelser omhandlede elektricitet, og vekselstrømmens udvikling er da også Teslas fortjeneste.

Ada Ciganlija – Den livlige ø i byen

Ada Ciganlija ligger på Sava floden, og er en af de 16 flodøer på Donau og Sava i Beograd-området. Øen fungerer som rekreativt område, og er mest kendt for sin strand og Sava Søen. Der er en masse sportsfaciliteter og aktiviteter, man kan deltage i under sit ophold på øen. Dette indebærer vandsport såsom windsurfing, kajak, vandpolo og meget mere.

Der er også mange sportsaktiviteter til lands lige fra golf til baseball til klippeklatring til bungeejumping. Øen summer af liv og glade dage fra morgen til aften, og er særlig attraktiv at besøge i sommerhalvåret.

Gardoš Tårnet – Tusindårs tårnet står stadig stolt

Gardoš Tårnet, også kendt som Millennium Tower, er fra 1896, og fungerer som mindesmærke for den ungarske krigshelt Janos Hunyadi, som døde på dette sted 400 år før tårnet blev bygget. Historien om tårnet lyder, at ungarerne byggede dette som et ud af flere tårne på det gamle fort for at markere tusindåret for deres regeringstid i regionen Zemun, som i dag er et distrikt i Beograd.

I dag står dette smukke tårn tilbage sammen med ruinerne fra det gamle fort. Det kan bestemt anbefales at slå et smut forbi denne attraktion, der fungerede som udkigstårn, og derfor har en betagende udsigt over byen.

House of Flowers – Hyldest til den store Tito

Det smukke House of Flowers, også kaldet Titos Mausoleum, finder man i Jugoslaviens Historiske Museum. Det er stedet, hvor den tidligere præsident for den Socialistiske Føderale Republik for Jugoslavien Josef Broz Tito og hans kone ligger begravet. Stedet blev oprindelig opført som vinterhave for Tito i 1975.

Graven var i en periode dækket af en masse blomster, men de er nu erstattet af store hvide sten. Derudover kan man se statuen af den store leder, og få et indblik i hans forkærlighed for specialsyet tøj, håndlavede sko og andre kvalitets accessories.

Avala Tower – TV-tårnet på det grønne bjerg

Det 206 meter høje TV-tårn står smukt på det 511 meter høje Avala bjerg, som ligger ca. 15 km uden for Beograd. Det oprindelige tårn gik til grunde under NATOs bombning i 1999, men en nøjagtig kopi kunne indvies i 2010. Tårnet er den femte højeste bygning i Serbien, og fra toppen kan man se så langt øjet rækker. 

På det frodige bjerg finder man også monumentet for de faldne serbere under Første Verdenskrig. Selve turen op ad bjerget er en oplevelse i sig selv og et sted hvor du kan nyde flere af seværdighederne i Beograd. Her finder man for eksempel parker, hvor man kan tage en fredfuld pause i det grønne.

Autentiske Kafanas – Smag på det serbiske køkken

Når man skal opleve en ny kultur, er det et must at smage de lokale retter. Dette gør man bedst på en serbisk kafana, som betyder ’traditionel restaurant’. Det serbiske køkken er meget mangfoldigt, og smagen kan minde om middelhavskøkkenet. Restaurant Question Mark er den ældste kafana. 

Bygningen er opført i traditionel Balkan stil, og byder på en særdeles hyggelig stemning med traditionel livemusik under middagen. Restauranten Tri Sesira finder man i Skadarlija området, og dette traditionelle spisested har eksisteret siden 1864. Også her vandrer spillemænd rundt mellem bordene, alt imens man kan smage nationalretterne Pljeskavica, Cevapi eller Sarma. Prøv også nationaldrikken Sljivovica, som er blommebrændevin, og lev dig helt ind i den serbiske stemning.

Hoteller i Beograd

Lige nedenfor kan du se et kort over hoteller i Beograd, og hvis du scroller længere ned, så kan du finde en liste over hoteller!

Booking.com

Videoguide til Beograd seværdigheder (engelsk)

Nedenfor kan du se en guide til Beograd seværdigheder. Den er på engelsk og relativt simpel lavet, men hvis du skal til Beograd, så er den faktisk ret interessant. Den dækker ret meget godt om Beograd seværdigheder inklusiv steder, som ikke er dækket her i teksten.

Om rejseguiden “Beograd seværdigheder”

Guiden til Beograd seværdigheder er lavet i samarbejde med Kim Jørgensen fra Rejsedeals.nu. En hjemmeside, der er specialiseret i at finde gode deals på rejser til dig!

Anden inspiration til Beograd seværdigheder

Mangler vi at nævne nogle seværdigheder i Beograd? Har du oplevelser, tips eller på anden måde viden om Beograd seværdigheder. Så skriv det nedenfor! Hver måned er der rigtig mange, der læser denne guide. Hjælp dem med at få den bedste oplevelse på deres rejse til Beograd.

Læs eventuelt også den store guide til Kør selv ferie i Kroatien her!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de