travel guides logo

Istrien seværdigheder

Istrien seværdigheder – Istrien byder på oplevelser for alle. Foruden de gode strande kan du for eksempel opleve smukke gamle byer, fantastiske grotter, verdens mindste by og besøge hyggelige vingårde.

Halvøen Istrien i Kroatien er et meget populært rejsemål. Der er en række campingpladser, hoteller og ferielejligheder, hvilket gør det muligt for dig at bo på den måde, som du ønsker.

Istrien byder på en smuk natur, charmerende gamle byer, hvor du kan mærke historiens vingesus og gode strande. Når du har brug for en pause fra stranden, er der dog også rigeligt, som du kan tage dig til. Det kan for eksempel være at tage i forlystelsesparken DinoPark og til Histria Festival i Pula, hvor der hvert år kommer store verdensnavne og giver koncert.

Seværdigheder på Istrien i kategorier

 Kulturelle seværdigheder på Istrien

 

Når vi kigger på denne gruppe af seværdigheder i Istrien, så ser det rigtig spændende ud med blandt andet massevis af historiske seværdigheder og byer, festivaler og smukke naturområder. Det kan du se mere om nedenfor!

Rovinj

Rovinj er en smuk by ved kysten. Den gamle bydel lå tidligere på en ø, hvor det kun var muligt at komme til, hvis du sejlede. I 1700-tallet er der dog blevet bygget en bro til øen, så det nu er muligt at komme derover på den måde.

Den gamle bydel byder på smalle gader og små pladser, og det er fascinerende at gå rundt mellem de gamle huse, der ligger helt ned til havet.

Derudover kan du i byen komme op i tårnet på kirken Skt. Euphemia. Det koster kun 10 kroner at komme op i tårnets top, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og havet.  

Histria festival i Pula

I Pula, der er en af de største byer i Istrien, ligger et gammelt romersk amfiteater. Det er i sig selv et besøg værd, men hvert år i juli og august bliver teatret igen brugt til sit oprindelige formål, nemlig at underholde. Der bliver afholdt koncerter, vist teater og ballet, så der er noget for enhver smag. Arrangørerne er gode til at få store navne til byen, så Elton John og Michael Bolton har for eksempel tidligere optrådt på festivalen.

Fordi der kommer så store musiknavne til festivalen, og der finder så mange forskellige arrangementer sted, er det altid en god ide for dig, at du sørger for at booke billet hjemmefra, når du ved, hvornår du skal holde ferie i Istrien.

Nationalparken Brijuni

Tidligere var øgruppen Brijuni for den absolutte elite i det daværende Jugoslavien, som Kroatien var en del af. Lederen Tito havde sin sommerresidens der, hvor han modtog præsidenter, konger og berømte skuespillere. Der var tradition for, at hans gæster tog et eksotisk dyr med, der blev placeret i hans private zoo. I dag er det stadig muligt at besøge hans zoo.  

Aktiviteter til hele familien

Her vil du kunne finde dinoland, specielle kulturelle kendetegn ved Istrien og fantastiske oplevelser i nærmest magiske grotter.

Besøg verdens mindste by – Hum

Den lille landsby Hum har kun 17 indbyggere, men bliver hvert år besøgt af mange turister, da den hævder at være verdens mindste by. Historien fortæller, at der for længe siden boede en række kæmper i området, der brugte store sten til at bygge byer på bjergtoppene. Da de kom til Hum, havde de kun små sten tilbage, og de besluttede derfor at skabe verdens mindste by.

Den sande historie er dog, at byrådet i midten af 1970’erne besluttede sig for at brande byen som verdens mindste – og det må siges at være lykkedes. I dag strømmer turisterne til for at opleve den charmerende lille by med hyggelige brostensbelagte gader, en lille kirke og traditionelle stenhuse.

Baredine grotten

Der findes over 1000 grotter på Istrien, men det er kun et fåtal af dem, der er åbne for offentligheden. En af de mest kendte er dog grotten Baredine, der har åbent i hele sommerhalvåret. Der har drypstenene formet en hel verden af skulpturer, som det er meget fascinerende for dig at træde ind i.

Du kommer på en guidet tur i grotten, hvor du starter med at gå af en 300 meter lang sti, til du er kommet 60 meter under jorden. Der ser du fem af grottens rum, hvor der blandt andet er en sø i et af dem. I grotten lever der dyr, der ikke findes over jorden, og din guide vil selvfølgelige udpege dem for dig, når han eller hun ser dem.

Det er koldt i grotten, der er kun omkring 14 grader, så det er en god ide, at du tager en trøje med, så du kan holde varmen.

DinoPark

I den lille by Funtana finder du DinoPark, der er en blanding af en forlystelsespark og en udstilling af modeller af dinosaurer. Det betyder, at du hurtigt kan få en hel dag til at gå i parken.

Modellerne af dinosaurer er alle skabt i rigtig størrelse, hvilket gør det meget fascinerende for dig at gå på den 1,5 kilometer lange sti, de står langs. Nogle af dinosaurerne kan bevæge sig og sige lyde, hvilket kun gør oplevelsen endnu mere intens.

I forlystelsesparken er der en række forlystelser, som, både store og små vil synes, er sjove. Du kan for eksempel prøve rutsjebaner, pariserhjul og et legeland for de mindste. Der er også en stor paintballbane, hvor du kan gå på monsterjagt.

Shopping på Istrien

Aura Destilleriet

I det nordlige Istrien finder du Aura Destilleriet, hvor de producerer grappa, marmelade og andre produkter af de urter og frugter, der vokser naturligt på halvøen. Når du besøger destilleriet, får du smagsprøver på en lang række af deres produkter foruden noget at spise til. Bagefter har du selvfølgelig mulighed for at købe det, der falder i din smag.

Besøg en vingård

I Istrien ligger en række vingårde, hvor du har mulighed for at smage den vin, som de producerer. Vingårdene er markeret med brune skilte med druer på og er derfor nemme for dig at finde. Vinen smager lidt forskelligt alt efter, hvilken gård du besøger. Derfor er det sjovt for dig at besøge flere gårde.

Vinen koster omkring 20 kroner for en liter, hvilket giver dig god mulighed for at købe stort ind af de former for vin, som du godt kan lide.

 Overnatning på Istrien

Her kan du finde overnatningsmuligheder og hoteller på Istrien. Vi har haft lidt problemer med, at der bliver vist 0 kroner ved nogle af overnatningsstederne nedenfor.  Det er naturligvis ikke rigtigt, så hvis det er tilfældet så klik dig videre til overnatningsstedet og se den rigtige pris. Hvis du nedenfor finder et hotel, som du vælger at booke, så modtager vi en lille provision! Så det håber vi meget du vil gøre 🙂

Læs også Travel-Guides.dk’s guide til Kør-selv-ferie i Kroatien og guiden til Beograd seværdigheder.

Kommentarer til Istrien seværdigheder

Har du kommentarer og inputs til denne guide til Istrien seværdigheder, så kommenter endelig nedenfor

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de