travel guides logo

Bruxelles seværdigheder

Bruxelles seværdigheder – Bruxelles er beliggende i Belgien, og indeholder landets hovedstad Bruxelles-Ville. Man kan nærmest også kalde selve byen for Europas hovedstad, da det er her at alle hovedsæderne for blandt andet EU-institutionerne, og NATO.

Hvis du planlægger en tur til den smukke by, er der nedenfor samlet 10 oplagte seværdigheder i Bruxelles, som du kan lade dig inspirere af.

Grand-Palace (også kendt som Grote Markt)

Grand-Palace (eller Grote Markt, som det bliver kaldt i Nederlandene) er en stor plads i Bruxelles, og en af hovedseværdighederne i byen.

Pladsen bliver tit omtalt som en af de smukkeste pladser i Europa, og det er en rigtig fin idé at sætte sig ved en af caféerne i området og få noget at spise eller drikke, imens man nyder synet af den.

grote markt

Som mange andre pladser rundt om i verden er der ét bygningsværk der binder hele pladsen sammen, som eksempelvis tilfældet med piazza della rotonda i Rom, hvor Pantheon er en kæmpe turistattraktion. I Bruxelles er værket, der binder pladsen sammen, det gamle sengotiske rådhus fra 1400-tallet kaldet Hôtel de Ville.

Hôtel de Ville

Hôtel de Ville er et mesterværk, men ikke alene er det smukt udefra, det er også betagende indefra. Det kan du selv få lov til at opleve, da man ved at betale den nette sum af 5 euro kan få lov til at udforske rådhuset. Der tilbydes også guidede rundvisninger derinde, der kan være med til at give et interessant indblik i bygningens historie.

Udover en rundvisning i rådhusbygningen, er det også muligt at bestige det 96 meter høje tårn, og få en unik udsigt over Bruxelles.

hotel de ville bruxelles rådhus

Centre Belge de la Bande Dessinée (Det belgiske tegnseriecenter)

Selvom man ikke er den største tegneserie læser, er dette museum helt sikkert et besøg værd. Belgien er det land med flest tegneseriekunstnere i forhold til befolkningen, hvilket også afspejler sig i de store personaer man hylder på museet.

Disse personaer tæller blandt andet skaberen af Tintin, Hergé, samt René Goscinny og Albert Uderzo, der sammen skabte tegneserien om Asterix.

Museet huser en masse originale tegninger, og giver et spændende indblik i processen fra idé til færdig tegneserie.

Manneken Pis

Manneken Pis er blevet et vartegn for den belgiske hovedstad. Statuen, der står på et springvand, viser en tissende dreng lavet i bronze.

Statuen er blevet populær grundet fortællingerne om motivet. En af fortællingerne går på, at en mand havde tabt sin søn af syne, og derefter lovede at hvis han fandt drengen, så ville han rejse en statue af ham. Faderen skulle efter sigende have fundet drengen i samme position som statuen er udformet i.

En anden fortælling går på, at der i Bruxelles var udbrudt brand, og en lille dreng forsøgte at slukke den ved at tisse på branden. Hans opfindsomme forsøg på at hjælpe, skulle være årsagen til at statuen blev rejst.

Manneken Pis

Grundet statuens popularitet, er den i dag låst inde bag et hegn, det er dog stadig muligt at affotografere den.

 

Jeanneke Pis

Når man nu allerede har set den tissende dreng, er et smut forbi den tissende pige nærliggende.

Jeanneke Pis blev skabt som et kvindeligt modstykke til den føromtalte Manneken Pis, og forestiller altså en pige der sidder på hug og tisser – formegentligt af samme årsag som Menneken Pis – for at slukke en brand i byen.

Jeanneke Pis

Denne statue er knapt så populær som Manneken Pis, men stadig et besøg værd. Springvandet, som værket er placeret i, også fungerer som ønskebrønd, hvor mønterne man kaster i går til kræftforskning.

Delirium Café

Delirium Café er en af Bruxelles mest velkendte barer. Årsagen til barens popularitet er, at den tilbyder et sortiment på over 2.000 typer forskellige øl.

Hver øl er omtalt i en ”ølbibel”, som gæster og tjenere kan bruge som opslagsværk, før de træffer et svært valg mellem alle øltyperne.

Delirium Café bruxelles

Delirium Café er placeret ca. 100 meter fra Grand-Place, hvor er Jeanneke Pis er placeret i gyden lige bag ved baren.

Atomium

Atomium er en 102 meter høj stålkonstruktion i Heysel ved Bruxelles. Den skulle fungere som blikfang for Verdensudstillingen i år 1958. Stålkonstruktionen forestiller en forstørret jernkrystal med dens ni atomer – deraf navnet ATOMium.

 

Det var meningen, at værket skulle rives ned efter Verdensudstillingen, men det viste sig at turister valfartede til den. Det gjorde de for at komme ind i dens indre og op i den øverste kugle, hvorfra der er en smuk udsigt.

Atomium

Saint Michel katedralen

Saint Michel katedralenKatedralen for Saint Michel og Saint Gudula er en enorm romersk-katolsk kirke i Bruxelles. Kirken fik sin katedralstatus tilbage i 1962. Siden har Saint Michel katedralen fungeret som bispesæde sammen med en anden kirke i byen.

Kirkens indre er utroligt smuk, og især prædikestolen fanger ens blik med det samme. Det er et kæmpe værk lavet i det 17. århundrede. Prædikestolen forestiller Adam og Eva, der bliver smidt ud af Edens Have, efter at have plukket den forbudte frugt.  I toppen er Madonna og Barnet afbilledet, som dræber slangen. Dette skulle symbolisere frelsen fra ens synder. For den historisk og religiøst interesserede er dette en af de  Bruxelles seværdigheder, som skal ses.

Musikinstrumentmuseet

Dette museum er, som navnet antyder, et museum over tidernes musikinstrumenter.

Museet blev oprettet, da man i 1877 ville vise børn hvordan fortidens musikinstrumenter så ud, og er med tiden blevet udvidet, som musikinstrumenterne har ændret sig.

musikinstrument museet bruxelles

Et af de instrumenter der tiltrækker flest nysgerrige øjne, er det antikke instrument ”slangen”. Slangen er et basinstrument som man blæser i. På mange måder minder instrumentet om en tuba! Slangen har dog huller på siden, som adskiller det fra et traditionelt blæseinstrument.

Instrumentet bliver sjældent brugt den dag i dag, men er blevet brugt to gange i nyere tid. Én gang i 2012 under en ”slange koncert” fremført af den italienske komponist Luigi Morleo.

Den anden gang instrumentet er blevet benyttet, er i et PlayStation 3 spil fra samme år, hvor slangen indgik som ét af de fem instrumenter på spillets lydside.

EU-kvarteret

Til sidst er der EU-kvarteret. Kvarteret er præget af bygninger hvor institutioner som EU-kommissionen og Ministerrådet holder til. Udover de styrende institutioner i den europæiske alliance, har flere store virksomhedsgiganter også deres gang her, grundet den unikke position. For at nævne et par stykker holder blandt andet DuPont (den amerikanske kemi-gigant) og Weber Shandwick (PR- og lobbyvirksomhed) til i området.

bruxelles seværdigheder

En position tæt på de bestemmende magter, er især vigtig for virksomheder som disse.  Kemivirksomheder arbejder på tæt hold med de lovgivende magter. Weber Shandwicks lobbyvirksomhed kræver at de arbejder tæt på politikere, og andre magtfulde mennesker, som de kan påvirke.

Det er altid spændende at se lokationer man så tit har set på TV. Dette er årsagen til, at EU-kvarteret har sneget sig med som nr. 10 på listen over Bruxelles seværdigheder.

På løbehjul i Bruxelles

Ligesom i Danmark er Bruxelles blevet grebet løbehjulstrenden. Her kan du finde nogle af de samme løbehjul, hvor du kan komme rundt i Bruxelles på en sjov, hurtigere og lidt anderledes måde!

Vi har fundet lidt rabatkoder, der kan gøre noget af løbehjulsturene gratis:

Lime løbehjul rabatkode: RUFDVR2

Bruxelles vejrOm rejseguiden “Bruxelles seværdigheder”

Rejseguiden Bruxelles seværdigheder er skrevet i samarbejde med Tim Petersson, som er aktiv med hjemmesiden spumanti.dk der sammenligner kviklån, ud over hjemmesiden har han stor passion for rejser og oplevelser.Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de