travel guides logo

Korfu seværdigheder

Korfu seværdigheder – På græske Korfu hersker der ægte middelhavsstemning med blåt hav, skyfri himmel og lune briser, som smyger sig om de solbrune arme. Det skaber de perfekte rammer til en række spændende besøg ved de mange seværdigheder på Korfu. Der er masser af attraktioner at opleve.

Særligt tyskerne har betragtet øen som en ferieperle igennem mange år. Efterhånden er de mange seværdigheder på Korfu, samt det behagelige klima, også begyndt at tiltrække flere danske turister.

Korfu by

Hovedbyen på Korfu bærer samme navn som selve øen. Byen bærer præg af en omtumlet historie. Historien indeholder perioder med besættelse af forskellige andre nationer end den græske. Der findes derfor både græsk, italiensk og engelsk byggestil rundt omkring i byen. De forskellige stilarter skaber en helt særlig stemning, som er ret unik for Korfu by. Derudover kan byen dateres helt tilbage til Romertiden og det er der ligeledes masser af spor efter. Byen blev derfor optaget på UNESCOs Verdenskulturarvsliste i 2007 og trækker alene af den grund hvert år mange turister til.

Med en gåtur rundt i gader og stræder er der med andre ord en masse at se på – og især hvis man lader øjnene glide opad, afslører der sig masser af spændende bygningsdetaljer.

Video om Korfu by

korfu by
Der er mulighed for at tage en tur rundt i byen med en Open Top Bus, som kører forbi alle seværdigheder i Korfu by, mens man i højtalerne får fortalt om byens historie og de attraktioner bussen passerer undervejs – og der er mange. Korfu by har eksempelvis intet mindre end 36 kirker og en katedral, som i øvrigt skulle huse resterne af byens skytshelgen Skt. Sosipater.  

Bazaren Campiello

I Korfu by er der naturligvis også mulighed for at shoppe i de mange butikker. Du finder her masser af spændende Korfu seværdigheder. Der er både flagskibsbutikker fra de større brands og små, unikke forretninger med lokale indehavere. Sidstnævnte er især beliggende i de mindre gader. Her kan der indkøbes souvenirs og gaver til dem derhjemme – eller det, man lige står og mangler.

Især den hyggelig og stemningsfyldte Campiello bazar er et besøg værd. Bazaren er et helt område af små stræder, hvor handlende på begge sider tilbyder alt fra lækre græske madvarer og souvenirs til musikanter og lokal kunst og keramik.

Video om Bazaren Campiello

bazaren campiello

Den gamle fæstning

I den gamle fæstning på en klippetop i den østlige del af Korfu by, er der i dag masser af ting at gå på opdagelse blandt. Fæstningsbygningerne rummer blandt andet seværdigheder fra dengang Korfu var en britisk koloni. Man finder også et museum med effekter fra oldtiden, hvor Korfu by var en del af det Østromerske Rige, eller Det Byzantiske Rige, som det også kaldtes.

Fæstningen er en af de mest omfattende seværdigheder på Korfu. Området er relativt stort og den gamle fæstning på Korfu dækker – udover de allerede nævnte samlinger – over statuer, mindesmærker, ruiner efter et romansk tempel og et engelsk hospital samt den britiske militærkirke fra 18940, St. George-kirken.

Området er oplagt til en god vandretur rundt på komplekset og man bør ikke snyde sig selv for en tur over den gamle jernbro, som leder henover en tidligere skyttegrav. Også en gåtur langs brystværnet og ydermurene byder på oplevelser og udsigten fra de høje mure er helt unik.

Om sommeren er der desuden ofte koncerter med internationale musikere ved fæstningen, som tiltrækker både lokale og turister.

korfu seværdigheder

Video om Den gamle fæstning

Achilleion-paladset

Med en fantastisk udsigt over Korfus kyst ligger Achilleion, som er et nyklassicistisk slot. Det er en af de Korfu seværdigheder enhver kunst- og arkitekturelsker skal se. Bygningen blev opført efter ønske af den tidligere østrig-ungarske kejserinde Elisabeth i 1890. Paladset blev benyttet som sommerhus af den kejserlige familie frem til kejserinden blev myrdet ved et attentat i 1898.

Achilleion er især en populær seværdighed på Korfu blandt interesserede i europæisk historie, men bliver også dagligt besøgt af turister, som kommer for at nyde de smukke omgivelser. Både slotshaven og paladsets indre gemmer nemlig på masser af arkitektoniske perler.  Med adgang til slottet er der også mulighed for at se de prægtige bygninger indefra.

Achilleion

Paleokastritsa-stranden

Stranden ved Paleokastritsa er en af de smukkeste seværdigheder på Korfu. Her indbyder det turkisblå, klare vand til snorkling og dykning. Det fuldendes med de høje grønne klipper, der rejser sig mod himlen, er hele sceneriet smukt indrammet.

Området er dog meget mere end bare selve stranden, selvom denne er en af Europas fineste. Paleokastritsa byder også på flotte olivenlunde, der indbyder til en gåtur i træernes skygge, når det er tid til en pause fra det solvarme sand.

Området har også en vandrerute med flere udkigsposter, som leder til det 900 år gamle og fredfyldte Paleokastritsa kloster. Her er der mulighed for at komme ind og kigge i nogle af klosterets bygninger.  Klosteret rummer blandt andet en flot samling af religiøse ikoner.

 

Paleokastritsa

Video om Paleokastritsa-stranden

Korfu akvarium

Akvariet på Korfu er ikke særlig stort! Men der er masser af oplevelser at få og det er uden tvivl en af de mest hyggelige seværdigheder på øen. Her er mange forskellige fiskearter fra Korfus kyst. Du kan også se krybdyr som leguaner og slanger, som du kan prøve at holde, hvis man tør.

Ejeren af Korfu akvarium viser selv rundt og han er en ildsjæl, der brænder for både sine dyr og akvariet som helhed. Rundvisningen forgår på letforståeligt engelsk. Selv de mindste børn får noget ud af et besøg, fordi der er en masse spændende at kigge på.

korfu akvarium

Bjerget Pantokrator

Korfus højeste bjerg knejser sig 906 meter op over havets overflade. Det har en af Middelhavets bedste udsigtspunkter over både selve Korfu og det græske fastland samt Albanien. Der er enten mulighed for at køre til toppen eller tage en af de afmærkede vandreruter.

Op langs bjerget ligger der små hyggelige og autentiske græske landsbyer, hvor den hyggelige stemning kan nydes sammen med en kølig drink i det lune middelhavsklima. I byen Strinilas, der er en af de højest beliggende på Korfu, giver flere vinbarer mulighed for at prøvesmage spændende lokale vine.

På toppen af bjerget ligger et charmerende kloster og en taverna, hvor man kan nyde et traditionelt græsk måltid, inden turen atter går ned ad bjerget.

Pantokrator

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Henrik Andersen fra Gaveinspiration.dk som i flere år har leveret gaveidéer til de danske internetbrugere.

Korfu seværdigheder – Er der nogle der mangler?

I denne artikel kan du læse om spændende og populære seværdighder på Korfu. Har du erfaring med Korfu, og er der nogle Korfu seværdigheder, som mangler i guiden? Så hjælp de andre besøgende her på siden, og skrive det i kommentarfeltet nedenfor.     Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de