travel guides logo

Harzen seværdigheder

Harzen seværdigheder – Harzen, Tyskland, byder på meget andet end bjerge og skove.

harzen seværdigheder

Harzen har i årevis været et populært rejsemål hos danskerne, idet området befinder sig blot få timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. De fleste vælger at køre i bil til destinationen, da der ikke findes en større lufthavn i nærheden. Dog bliver der også arrangeret mange busture til Harzen, hvorfor man ikke behøver at have egen bil.

Harzen er som område mest kendt for byerne Goslar, Osterode, Quedlinburg og Wernigerode, men du må ikke være i tvivl om, at der også er mange andre besøgsværdige byer i området. Du vil med garanti blive begejstret for disse byer, hvis du er til bjerge, skove, gamle bindingsværkshuse og spændende historie. Der er seværdigheder for alle året rundt.

Indholdsfortegnelse

Kulturelle seværdigheder i Harzen

Drypstenshuler – Iberger Tropfsteinhöhle og Einhornhöhle

Den tyske destination vil helt sikkert være noget for dig, som føler dig fascineret af drypstenshuler. Området huser nemlig op til flere fantastiske drypstenshuler. Blandt de mest besøgte huler finder man Iberger Tropfsteinhöhle og Einhornhöhle. Iberger Tropfsteinhöhle byder faktisk på hele tre oplevelser, idet man både kan opleve selve hulen, museum ved bjerget og museum i bjerget.

Forventer du at besøge en eller flere drypstenshuler på din kommende kør-selv-ferie, så husk varmt tøj og fast skotøj. Vær i øvrigt opmærksom på, at ikke alle drypstenshuler er handicapvenlige. Einhornhöhle er, som en af de få huler, tilgængelig for handicappede i kørestol. Gør dig selv en tjeneste og oplev en af de her drypstenshuler – de er nogle af de bedste Harzen seværdigheder – i hvert fald når det kommer til mindeværdighed.

Kräuterpark – Tysklands største urtepark

Ja, den er god nok. Kräuterpark er Tysklands største urtepark.

Du skal lægge vejen forbi den fantastiske urtepark, hvis du vil opleve den beundringsværdige samling af lokale og eksotiske krydderier og urter. Ved samtlige planter finder du informationstavler, som fortæller om herkomst, brugsformål og andre relevante informationer. Der er desuden mulighed for både at røre, dufte og smage de forskellige planter. Her får du altså aktiveret alle sanserne.

Kräuterpark er et fantastisk flot område, hvor der er rig mulighed for at lære en masse nye urter og krydderier at kende. For at forevige dit besøg anbefaler vi, at du medbringer dit kamera. Man finder ikke et meget smukkere naturområde.

Maleriske borge og slotte

Burg Falkenstein
Burg Falkenstein

Harzen er ikke kun kendt for sine mange skove og bjerge, men også for sine mange borge og slotte. Der har historisk set været mange hundrede borge i det tyske område. Skal du have en oplevelse for livet, så anbefaler vi, at du besøger følgende borge:

  • Burg Falkenstein
  • Großes Schloss Blankenburg
  • Zwinger
  • Schloß Wernigerode

Du kan eventuelt google ovenstående borge, hvis du gerne vil blive klogere på, hvad der kendetegner de forskellige borge. Nedenfor kan du se Burg Falkenstein. Det er en af Harzen seværdigheder, som vi har besøgt mere end en gang. Man kan snildt bruge en hel dag på at udforske de mange fantastiske borge og slotte i området. Denne type seværdighed er som regel et hit hos både børn og voksne, hvorfor det også egner sig som en aktivitet for børnefamilien.

Aktiviteter til hele familien

St. Andreasberg rutsjebane

St. Andreasberg kan foruden at være den højest beliggende by i Harzen også bryste sig af at have en ekstremt lang rutsjebane. Turen ned ad rutsjebanen er omkring en halv kilometer lang, så denne rutsjebane er en smule større end gennemsnittet.

Rejser du med børn, så bør du tage dine guldklumper med forbi den store naturlegeplads i byen. Her er der nemlig gode muligheder for, at dine børn kan få en masse sjove timer til at gå med at bevæge sig rundt på broer og fritsvævende klatrestier. Den store naturlegeplads er tilegnet store og mellemstore børn.

Nationalpark Harz

Nationalpark Harz

Nationalpark Harz er endnu en af de seværdigheder, som man ikke må gå glip af, hvis man sætter kursen sydpå. Nationalparken er dedikeret til alle vandreglade mennesker, idet man nemmest kommer rundt til fods. Du opfordres til at skrive denne seværdighed på din liste, hvis du kunne tænke dig at boltre dig på en verden af vandrestier – 300 km. i alt. Denne seværdighed er hovedsageligt tilegnet store børn og voksne, da man skal kunne gå mange km. for at få det optimale ud af besøget.

Om du er til vandring eller bare har brug for at koble af, så vil du blive begejstret for den tyske nationalpark. Medbring praktiske vandresko og varmt tøj, hvis du påtænker at lægge vejen forbi den omtalte park. Det kan også være en god idé at medbringe et kort, da det er et ret stort område.

Volksbank Arena Harz – stort mountainbiketerræn

Volksbank Arena Harz er helt bestemt et besøg værd for dig, som elsker at give den gas på din mountainbike. Her får du en gylden mulighed for at have det sjovt på 1800 km. markerede stier. Volksbank Arena Harz er kendt som Nordtysklands bedste mountainbikeområde. Det bør være grund nok til at besøge området, hvis man er til mountainbike og friluftsliv.

Arena Harz mountainbike

En af fordelene ved dette område er, at det er for både begyndere, øvede og professionelle. Blandt de mange ruter finder man nemlig både lette ruter for nybegyndere og ekstreme ruter for øvede. Du kan med god grund undersøge de forskellige ruters sværhedsgrader, før du tager afsted. Således slipper du for at begive dig ud på en rute, som ikke passer til dit niveau. Der er i øvrigt mange spisesteder, oplevelser og seværdigheder lige i nærheden.

GlowGolf Harz

GlowGolf Harz hører også til blandt de seværdigheder, som hitter hos både børn og voksne i en bred aldersgruppe. GlowGolf Harz er stedet, hvor man kan spille minigolf under uv-lys. Foruden det flotte uv-lys er det en stor oplevelse at betragte de flotte kulisser. Den lidt specielle minigolfbane lægger med sine 18 huller op til en sjov oplevelse for hele familien. Nu kan I langt om længe slå fast, hvem der er den bedste til minigolf. Om du vinder eller taber, så får du et godt minde med dine nærmeste.

For at undgå at gå forgæves råder vi dig til at reservere tid på forhånd, da der tit er rift om tiderne. Du kan finde både åbningstider og kontaktoplysninger på nettet, hvis du ønsker at booke tid til dig og din familie. Her kan du også se, hvad det koster for henholdsvis børn og voksne. Vær i den forbindelse opmærksom på, at man kan spare penge ved at købe en familiepakke.

Det hele foregår indendørs, hvorfor man ikke er afhængig af vejret. 

Hoteller i Harzen

Tilbud på hoteller i Harzen

Booking.com

Kort over hoteller i Harzen

Booking.com

Om rejseguiden “Harzen seværdigheder”

Rejseguiden Harzen seværdigheder er skrevet i samarbejde med Christoffer Eliassen fra www.billigakasseguide.dk, der har specialiseret sig i at sammenligne a-kasser. Vidste du i øvrigt, at du kan tage dine feriedagpenge med til udlandet, når du er medlem af følgende a-kasser: Lederne, Krifa og Det Faglige Hus.

Har du tilføjelser til Harzen seværdigheder, så kommenter det endelig nedenfor. På den måde bliver rejseguiden med Harzen seværdigheder bedre og bedre for alle dem, der læser den.

Se også de andre spændende tysklands guider til Berlin seværdigheder og Kiel seværdigheder her!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de