travel guides logo

Lissabon seværdigheder

Lissabon seværdigheder – Lissabon eller Lisboa som portugiserne kalder hovedstaden er det ideelle mål for en afslappet storbyferie. Der er en helt unik afslappet atmosfære i den portugisiske hovedstad. Det betyder dog ikke, at når du slentrer rundt i den dejlige by, at du kan være helt afslappet. Der er utrolig mange bakker, som du vandrer op og ned af på de små veje. Det er i sig selv en af de vigtigere Lissabon seværdigheder. Det er smukt og idyllisk. Det er dog ikke afslappende at gå op og ned af bakkerne.

Nedenfor kan du læse om nogle af de Lissabon seværdigheder, som vi har oplevet gennem tiden.

Belémtårnet

Belémtårnet er et gotisk fæstningstårn. Tårnet dateres tilbage til starten 1500-tallet. Det blev bygget på den ene side til minde om de store portugisiske opdagelsesrejsende Vasco da Gama og på den anden side til ære for byens skytsengel São Vicente. 

Belémtårnet var også en del af Lissabons forsvarsværk, og er placeret ved indløbet til Tajo floden. 

Belémtårnet er bygget på en  basaltklippe. Da tårnet blev bygget lå den strategisk godt placeret langt ude i vandet. Men som tiden er gået og floden har været med til at ændre grunden, så ligger tårnet nu kun få meter fra bredden. Du kan besøge tårnet via en lille gangbro ud til tårnet. Dette er bestemt en af de vigtigere Lissabon seværdigheder.

Videoguide til Belémtårnet

belemtårnet

Sãu Jorge borgen

Sãu Jorge borgen – eller som oversættelsen lyder Sankt George borgen – er et maurisk fæstningsværk. Det er tilbage fra den tidlige middelalder. Sau Jorge borgen er placeret på toppen af en bakke med udsigt over både Lissabon og Tajo floden. Det er i dag en af de mest besøgte Lissabon seværdigheder.

Det vigtigste er at opleve bygningerne og udsigten over byen. Der er dog også andre oplevelser ved Sau Jorge borgen. Du vil kunne fra tid til anden kunne opleve musikanter. Der er også et museum på borgen, hvor du kan lære om Sãu Jorge borgens historie.

Videoguide til Sau Jorge borgen

sau jorge borg

Lissabon Oceanarium

Her får du en af de Lissabon seværdigheder, som er en klar favorit hos børnene.  Egentlig er Lissabon Oceanarium udviklet som et symbol på den tætte forbindelse, der er mellem Lissabon og havet. 

Oceanariumet blev bygget i 1998 og er af mange anerkendt som et arkitektonisk mesterværk. Museet besøges af omkring 1 million gæster hvert år.

Videoguide oplev det med børn

lissabon oceanarium

Lissabon Zoologiske Have

Lissabon Zoologiske Have er endnu en af de Lissabon seværdigheder, der er rigtig gode at opleve med børn. 

Her finder du dyr fra hele verden inklusiv sumatra tigeren. løver og giraffer. Der er med Lissabons placering og histoire taget i betragtning naturligvis også en masse dyr fra vandet. Særligt er det en stor oplelse at se delfinerne. 

Der er også en børne-bondegård, og et lille tog, som du kan køre gennem hele zoologisk have med. Zoologisk have er en af de Lissabon seværdigheder, som er helt ideelle for børnefamilier at besøge.

Videoguide til Lissabon zoo

lissabon zoo

Flyrejser til Lissabon

Der er andre måder at komme til Lissabon, men langt de fleste flyver til Lissabon. Det er både nemmest og som regel også billigst. Hvis du har brug for en bil i Lissabon og til resten af den iberiske halvø så lejer du den. Du kan finde en af Danmarks bedste søgemaskiner til billige flybilletter her. Her kan du naturligvis finde mange billige flybilletter til Lissabon.

Om Lissabon seværdigheder

Denne rejseguide til Lissabon seværdigheder er udviklet i samarbejde med e-pressen.dk. E-pressen.dk er et nyhedsmedie, der bringer nyheder til dig i øjenhøjde. Mangler der  Lissabon seværdigheder nedenfor, så kommenter det endelig, så guiden kan blive bedre.
Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de