Malaga seværdigheder – Med sit lækre klima, sin beliggenhed tæt ved vandet og sin spændende historie er Malaga et oplagt sted at besøge både i kortere eller længere tid. Malaga blev grundlagt af fønikerne omkring det 8. århundrede før Kristus, og har en historie med romere, gotere, maurere og katolske monarker.

Under den spanske borgerkrig var Malaga en vigtig by for den republikanske flåde, og byen var flere gange mål for oprørene. 

Hele denne fortumlede historie og meget mere går igen i Malagas mange seværdigheder.

Malaga seværdigheder i kategorier

 Kulturelle seværdigheder i Malaga

 

Catedral de la Encarnacion de Malaga

 

Den store katedral i hjertet af Malaga var egentlig en moske, men blev fra 1500-tallet og 200 år frem omdannet til den kirke. Det er den katedral som du kan opleve i dag. Katedralen er imponerende med 40 meter til loftet og en smuk barokfacade. På grund af mangel på penge var der kun et tårn, der blev bygget færdigt. Det har fået katedralen til at se lidt amputeret ud. Det er også grunden til den i dag bliver kaldt La Manquita eller Den Enarmede Dame på dansk.

 

Alcazaba

 

Borgen Alcazaba ligger for foden af Gibralfaro-bakken. Der er en trappe, der forbinder de to borge. Alcazaba blev bygget cirka 100 år efter Castillo de Gibralfaro nemlig i det 11. århundrede. Det var også maurerne, der byggede denne smukke og imponerende borg. I dag er borgen et af de vigtigste arkitektoniske landemærker i Malaga.

I 1487 kom borgen på spanske hænder. Kong Ferdinand og dronning Isabella, der er kendt for at sende Columbus af sted mod Amerika seks år senere, erobrede borgen.

Det er oplagt at kombinere et besøg ved Alcazaba med et besøg på Castillo de Gibralfaro. Du får mest ud af at gå rundt, når du besøger de to borge, men er du i Malaga i sommerhalvåret, er det bedst, at du starter tidligt, så det ikke bliver for varmt.

 

Det romerske teater ved Alcazaba

 

Ved siden af Alcazaba-borgen ligger et gammelt romersk amfiteater. Man regner med, at det blev bygget i det 1. århundrede efter vor tidsregning, da Augustus var kejser. Dengang var Malaga en vigtig by i det Romerske Imperium. Teatret var i brug indtil det 3. århundrede e.v.t. Her begyndte maurerne at bruge teatret som byggematerialer til Alcazaba-borgen.

Teatret er dog stadig en stor oplevelse. Du kan se de mange sæder, hvor hundredvis af publikummer har kunnet sidde og blive underholdt af teaterstykker på scenen.

 

El Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro er en stor gammel borg. Den ligger på en bakke med udsigt over det centrale Malaga. Borgen blev bygget allerede i det 10. århundrede af maurerne. Den er meget kendt for den tre måneder lange belejring, hvor en katolsk hær langsomt sultede maurerne, til de overgav sig.

 

Du kan komme op til borgen både i bil og til fods. Det bedste er dog, at du går derop. På den måde kan du bedre fornemme den stejle bakke og den stadig bedre udsigt over byen under dig. Er du der om sommeren, vil luften være mættet af lugten af de fyrretræer og eukalyptustræer, der står langs med vejen.

 

Picasso museet

Picasso blev født i Malaga og i byen findes et af de vigtigste museer, hvis du gerne vil opleve den berømte malers kunst. Museet har en række af Picassos berømte værker i deres permanente udstilling. Derudover har de også altid en særudstilling, som de sammensætter af egne værker eller låner værker fra andre museer for at skabe. Det gør, at der hele tiden er noget nyt at opleve på museet.

 

Plaza de la Mercedes 17

Ovenfor nævnte vi at Picasso blev født i Malaga, og Plaza de la Mercedes 17 er netop Picassos fødested. Her boede han de første 10 år af hans barndomsliv. Der er i dag et museum om ham og hans værker. For den passionerede Picasso entusiast, så bør du naturligvis også se denne seværdighed i Malaga.

Det er i øvrigt Pablo Picasso og hans søster Lola der kan ses på billedet her fra deres barndom.

 

 

Booking.com

Booking.com

Aktiviteter til hele familien

El Pedregalejo (strand)

Med sin placering i det sydlige Spanien og lige ved vandet er det perfekt at kombinere storbyferien i Malaga med en tur på stranden. En af de bedste strande i nærheden af Malaga er El Pedregalejo. Det tager kun en halv time at gå fra byens centrum og ud til den lækre 1,2 kilometer lange sandstrand. Her kan du bruge hele dagen på at slappe af på sandet og kaste dig ud i havet.

Området omkring stranden er også lækkert. Når du bliver sulten, er der et stort udvalg af lækre restauranter, hvor du kan få noget at spise. Derudover er der en lang række barer og natklubber i området. Sagt på en anden måde du kan sådan set være godt underholdt alle døgnets 24 timer, når du besøger El Pedregalejo.

El Retiro – Fugleparken

Lidt udenfor Malagas centrum er El Retiro haverne. Her er der over 400 forskellige dyrearter, hvoraf en stor del er fugle men der er også krybdyr, fisk og andre dyr i haverne. El Retiro er en af de Malaga seværdigheder, som er særlig behagelig at besøge på hede sommerdage, da der er en del skyggeområder og haverne er lidt køligere at være i end andre dele af Malaga.

 

Den botaniske have

Malagas botaniske have er i sandhed imponerende. Det gælder såvel dens størrelse, som dens mere end 2000 plantearter fra Europa, Asien, Oceanien og Amerika. Hvis du vil se hele haven, skal du regne med at sætte en hel dag af til det, da det hurtigt kan komme til at tage dig seks timer at komme hele haven rundt.

Heldigvis har de lavet ruter, så du nemt kan finde en tur, der passer til den tid og de interesser, som du har. Det kan for eksempel Jorden rundt på 80 træer eller en rute, der har at gøre med vin, vand eller palmer.

Den Botaniske Have ligger lidt udenfor Malaga centrum, og det tager cirka en halv time at komme derud med bus.

 

Dagstur til Nerja

Vil du på en dagstur fra Malaga, må du ikke snyde dig selv for et besøg i den lille hyggelige by Nerja. Der er 55 kilometer dertil, så det smarteste er at leje en bil og køre dertil.

Nerja starter nede ved havet og ender oppe i bjergene. Det giver en god udsigt fra den øverste del af byen. Nede ved havet er der mange små bugter med rå klipper og sandstrande, hvor du kan springe i vandet.

Det kan du hurtigt bruge en hel dag på, men når du alligevel er i området, bør du også opleve de flotte grotter med over 20.000 år gamle hulemalerier, der ligger tre kilometer uden for byen.

Shopping/Natteliv

Malaga er fyldt med muligheder for massiv shopping. Uanset om du er til små gader med lokale butikker, store fancy gågader med de mest trendy butikker eller shopping centre med alt hvad hjertet begærer og pungen frygter, så kan du finde det i Malaga. 

Calle Larios

Skal du shoppe tøj, så er det her på Calle Larios du skal starte. Der er masser af fashionable tøjbutikker – særligt for kvinder! 

Calle Larios blev bygget i slutningen af 18-hundredetallet, og det har lige siden sin skabelse været en af Spaniens mest eksklusive shopping gader! 

Calle Compañía

På denne lille gade i Malaga finder du små spændende shop, og så er der masser af cafeer og barer, hvor du kan slappe af i varmen. 

Jeg vil anbefale et visit i butikken på Carmen Thyssen Museumet, der har en mange specielle varer til gaver og lignende. Du kan se museets hjemmeside her.

Byfest i august (Feria)

Er du i Malaga i de to sidste uger af august, vil du ikke kunne undgå at bemærke, at byen står på den anden ende. Det er nemlig det tidspunkt, hvor den årlige byfest, Feria, bliver afholdt. Den bliver fejret med optog gennem gaderne, masser af koncerter og fester, hvor du er velkommen til at deltage som turist.

 Udvalgte hoteller i Malaga

Nedenfor kan du set et udvalg af hoteller, som du kan booke dig ind på, når du tager til Malaga.

Viser 1–12 af 22 resultater

Videoguide til Malaga seværdigheder (engelsk)

Nedenfor kan du se en engelsk videoguide til Malaga seværdigheder.

Om rejseguiden Malaga seværdigheder

Rejseguiden Malaga seværdigheder er skrevet af Beate Mulvana Grandahl, der står bag madbloggen Drop Slankekuren. Her finder du fedtfattige versioner af de gode danske retter som f.eks. stegt flæsk med persillesovs og over 1000 andre fedtfattige opskrifter. Samtidig får du inspiration, tips og tricks til, hvordan du kan holde vægten eller tabe dig, ved at oplægge dine kostvaner i stedet for at gå på slankekur.

Læs også rejseguiderne til Madrid seværdigheder og Barcelona seværdigheder her på Travel-Guides.dk

Har du kommentarer til Malaga seværdigheder, så skriv dem endelig nedenfor. Hvis du kender steder, som ikke er med i artiklen ovenfor, så del endelig de Malaga seværdigheder med andre læsere. På den måde kan du hjælpe andre med at få en god oplevelse på deres tur til Malaga.