travel guides logo

Amsterdam seværdigheder

Amsterdam seværdigheder – Den hollandske hovedstad Amsterdam er en af de mest unikke og specielle byer i hele Europa, men det betyder også, at der er så meget at se, at man måske ikke kan nå det hele på ét besøg. Derfor har vi udarbejdet denne lille liste over ting, som man bør bestræbe sig på at få oplevet, første gang man kommer til Amsterdam.

amsterdam seværdigheder

Så læs med herunder og se hvad, der vender dig i dette nordlige Venedig.

Kanalringen i Amsterdam

Den gamle bydel er formet af de berømte kanalringe, som giver dig følelsen af ​​plads, frihed og fred. Gå gennem disse kanalgader eller bedre endnu – tag en tur med en båd ved at gå om bord på en af ​​turistbådene eller ved at leje båden selv. En anden måde at udforske Nordeuropas Venedig på ved er at tage en tur på cykel. Uanset hvordan du beslutter dig for at nyde denne by, så vil du få lov at opleve en af de smukkeste i hele Europa, hvilet ikke siger så lidt. Hvis du kan lide både, er der også en stor kommende begivenhed om historiske sejlskibe kaldet Amsterdam SAIL i 2020, som i allerhøjeste grad er besøget værd. Så man kan planlægge sin tur til Amsterdam efter dette.

Video om Kanalringen i Amsterdam

kanalringen amsterdam

Rijksmuseum

Rijksmuseum er det største og mest attraktive museum i Holland, med mere end en million besøgende hvert år. Åbnet i foråret 2013 efter et årti med renovering, har museet en vidunderlig samling af guldaldermalerier fra det 17. århundrede. Der er masser af berømte billeder såsom “Nattevagten” af Rembrandt samt andre berømte malerier som Vermeer’s “Mælkepigen” og “Brevet”, “Vindmøllen ved Wijk bij Duurstede” af van Ruisdael, “De burgemeester van Delft en zijn dochter” af Jan Steen og mange flere. Disse fantastiske malerier afspejler Hollands historie og karakter. Unikke skulpturer og forskellige antikviteter som traditionelle møbler, Delft porcelæn, sølv, skibsmodeller og dukkehuse fuldender showet.

Video om Rijksmuseum

Rijksmuseum amsterdam

Van Gogh Museum

Dette moderne museum huser ca. 200 malerier og 550 skitser, der viser Van Gogh i alle hans perioder. Dette er den største samling af hans værker i hele verden og omfatter desuden også hundredvis af breve fra Van Gogh, samt udvalgte værker fra hans venner og samtidige kunstnere. Alt dette udgør kernen i museets samling, der så absolut er et must for enhver, der vil have mest muligt ud af en tur til Amsterdam.

Video om Van Gogh Museum

van gogh museum

Het Scheepvaart Museum

Især efter sin renovering er søfartsmuseet et fængslende sted at besøge, især med børn. Med et ægte sejlskib fra det 17. århundrede på kajen, spækket med moderne multimedieattraktionsudstillinger og en rig samling af fine malerier, gamle kort og bemærkelsesværdige skibsmodeller, vil dette farverige og behagelige museum hjælpe dig med at forstå Hollands historie – en lille nation, som for århundreder siden en af ​​verdens største havmagter. Det sætter tingene i perspektiv og minder os som danskere om, at selv små lande kan have en enorm indflydelse.

Video om Het Scheepvaart Museum

het scheepvaart museum

Begijnhof

En smal, hvælvet passage fører til denne charmerende stille have omgivet af gamle huse i centrum af byen. De hengivne Béguine nonner er blevet erstattet af gamle damer. Nummer 34 eller Het Houten Huis er det ældste hus i Amsterdam. Indgangen ved Spui, kun et par skridt fra den vigtigste kommercielle gade Kalverstraat, er angivet med et udskåret skilt. Der er gratis entre, så der er ingen grund til ikke at kigge indenfor og mærke historiens vingesus.

Oude Kerk

Den store gamle protestantiske kirke med de små huse, der klamrer sig til siderne, er som en rolig havn i hjertet af det hektiske ocean der er Red Light District. Dens bygninger, især de ottekantede klokketårnet der er bygget i gotisk-renæssance stil, blev brugt af søfolk som pejlepunkt. For voksne kan en aftenvandring i nattelivsområdet omkring kirken være uhyre interessant. Men man bør ikke snyde sig selv for at kigge indenfor, hvis man får muligheden for det. Det er altid en spændende oplevelse at se gamle kirker, så snyd ikke dig selv for denne oplagte mulighed. Især hvis man gerne vil have en pause fra oplevelserne i Red Light District.

Video om Oude Kerk

oude kerk

Amsterdams brune caféer

Efter en travl dag med vandreture kan du nyde et simpelt måltid eller bare en kop kaffe eller øl i en af ​​de mange gamle Amsterdam caféer, der er kendt som de brune caféer. I første omgang vil det måske virke for meget som et levn fra fortiden og desuden alt for overfyldt – men atmosfæren er helt utroligt unik, folk er uhyggeligt venlige og så er priserne er lave. Slap af og sug oplevelsen til dig. De fleste mennesker omkring dig er fra lokalbefolkningen. Føl dig som en af ​​dem – de rigtige Amsterdam indbyggere.

Magere Brug

Amsterdam Magere Brug er en traditionel dobbelt hollandsk bro, der forbinder de to sider af floden Amstel. Ca. hvert 20. minut åbnes broen, da bromesteren lader bådene igennem. Den oprindelige bro blev bygget i 1670, og der er faktisk ikke meget, der har ændret sig siden dengang. Nyd magien på dette sted, tag en dyb indånding og nyd floden i al dens pragt.

Video om Magere Brug

Magere Brug

Anne Franks Hus

Anne Frank Huis i centrum af Amsterdam er skjulestedet, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog under Anden Verdenskrig. De få tomme værelser i det skjulte loft i huset vil gøre et uforglemmeligt indtryk, når du indser, at to familier boede i disse små rum i mere end 2 år, på flugt fra nazisterne. Den originale dagbog vises som en del af Anne Frank-husets permanente udstilling. Man skylder både sig selv og resten af verden, at besøge dette sted og få et lille indblik i den krig og de umenneskelige oplevelser, som vi danskere heldigvis slap relativt let henover.

Video om Anne Franks Hus

anne frank museum og hus

Schuttersgalerij

Som de gamle ord siger, så er de bedste ting i livet gratis, og det mærker her. Dette naturligt oplyste galleri fyldt med gamle malerier fra den hollandske guldalder er åben for offentligheden, så det kan varmt anbefales, at man giver det et besøg, hvis man alligevel er byen. De udstillede billeder er ikke altid de store kunstværker (de befinder sig på Rijksmuseum), men disse portrætter af Amsterdamborgere og deres familier er et udsøgt stykke dokumentation af den hollandske civilisation og kultur for århundreder siden.

En kulturby i verdensklasse

Amsterdam er måske ikke den største by i Europa, men det er en af de mest unikke. Du bør besøge dette fantastiske sted mindst en gang i dit liv, for der er masser af oplevelser og gode øjeblikke, som bare venter på dig.

seværdigheder i amsterdam

Amsterdam vejr 


Læs også rejseguiderne til Berlin seværdigheder og Paris seværdigheder her.

Om rejseguiden Amsterdam seværdigheder

Denne guide om Amsterdam seværdigheder er udarbejdet i samarbejde med Jonas fra Din-bil.dk. Det er måske ikke mange biler i Amsterdam, men det er der herhjemme og derfor vil man gerne kunne finde den bedste pris når den går i stykker. Med Din-bil.dk kan du finde det bedste tilbud på reparation eller eftersyn på din bil.

Har du inspiration til Amsterdam seværdigheder?

Denne guide til seværdigheder i Amsterdam bliver, hver måned læst af mange danskere. De fleste har planer om at tage til Amsterdam. Vi er helt klar over denne guide til Amsterdam seværdigheder ikke er komplet. Vi vi vil meget gerne have din hjælp til at gøre den bedre. Hvis du har oplevelser, erfaringer med spændende seværdigheder eller tips og tricks? Så kommenter dem meget gerne nedenfor, så denne guide til Amsterdam seværdigheder kan blive endnu bedre for besøgende. 


Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de