travel guides logo

Malta seværdigheder

Malta seværdigheder – Malta er en selvstændig østat, som ligger 90 kilometer syd for Sicilien. Selvom øen kun er halvt så stor som Bornholm, så har den en spændende forhistorie, som tydeligt kan mærkes, når man bevæger sig rundt på øen. Derudover er Malta også en populære ferieø, som hvert år modtager omkring 1,2 millioner turister, hvilket er tre gange flere end antallet af beboere på øen.

malta seværdigheder

Malta kan byde på mange spændende seværdigheder, og her kan du læse mere om de mest interessante seværdigheder, som du bør overveje at besøge, hvis du skal til Malta.

 

Valletta – Maltas hovedstad

Valletta er Maltas hovedstad og opkaldt efter lederen af johnitternes orden, som forsvarede øen mod tyrkerne i 1565. Valletta er én af øens største trækplastre, og det er altid nemt at komme med bus til og fra hovedstaden, da busserne kører direkte til byporten.

Selve byen Valletta er kun 1 kilometer lang og 0,5 kilometer bred, hvilket tydeligt mærkes, når man bevæger sig rundt i de små gader. Alt er tæt og kompakt, men det er stadig nemt at finde rundt, for alle gader er anlagt efter et gittersystem.

valetta seværdigheder

I byen er der tre hovedgader, som henholdsvis hedder Republic Street, Merchant Street og Strait Street.

De tre gader

Republic Street er byen hovedgade, og den er præcis 1 km lang, da den strækker sig fra hver af byens yderste punkter. Merchant Street løber parallelt med Republic Street og er byens handelsgade, hvilket betyder, at du kan finde boder med alverdens ting. Strait Street var i fortiden byens grimme område, hvor der var bordeller og snuskede buler, men i dag er gaden blevet noget mere stueren.

Det er nemt at bevæge sig rundt i Valletta, men du bør være forberedt på, at visse gader er meget stejle. Du bør desuden lægge mærke til, at trapperne har meget lave trin. Disse trapper er fra middelalderen, og de er bygget, så riddere kunne komme op af dem, selvom de var i rustning og ikke kun løfte fødderne så højt.

Byporten er det første, som du kommer til, når du besøger Valletta, og når du bevæger dig ind ad porten, kommer du ind på Republic Street, som fører ned forbi Maltas Parlament, som ligger på højere hånd. Fra Republic Street er det nemt at komme rundt at komme til resten af byen, og der er masser at lave alt efter dine præferencer. Byen har både spændende museer fra middelalderen og fra 2. verdenskrig.

 

Krigsmuseet

Krigsmuseet er et spændende museum, som er værd at besøge, hvis du er interesseret i 2. verdenskrig. På museet kan du finde klenodier fra krigen, som blev udkæmpet særdeles aggressivt omkring Malta.

Hvis du vil lære mere om øens historie, er Krigsmusset et besøg værd. Det er særdeles lærerigt, og du kan se mange spændende levn fra krigen.

 

Fort St. Elmo

Fort St. Elmo er et fort, som blev opført i 1552 af riddere, som ønskede at forsvare sig mod muslimer, som nærmede sig fra havet. På udvalgte søndage i løbet af sommeren, kan man være heldig at se historiske opvisninger med parader, kostumer, kanoner og meget mere. Datoerne for disse parader skifter fra år til år, så overvej at undersøge datoerne på forhånd.

fort elmo

 

Det Nationale Kunstmuseum

Det Nationale Kunstmuseum befinder sig i et gammelt ridderpalæ, som er omkring 500 år gammelt. Inde i museet er der malerkunst fra 1300-tallet og hele vejen frem til i dag. Kunsten er i kronologisk rækkefølge, så du starter med at opleve malerier fra 1300-tallet, og udstillingen afsluttes med værker af nulevende maltesiske kunstnere.

Et besøg på Det Nationale Kunstmuseum giver et spændende indblik i øens og områdets kunsthistorie, og det er muligt at få en vejviser ved indgangen, hvis du gerne vil lære lidt ekstra undervejs.

 malta kunstmuseum

Festparadiset Paceville

Paceville er Maltas underholdningsområde lige uden for byen St. Julians. Her finder du fantastiske natklubber, restauranter, samt rock- og salsabarer. I sommermånederne foregår en stor del af nattelivet udendørs klubber, som findes i rundt omkring i området ved St. Julians. En af de mest populære er Bedouin Bar – en hyggelig og afslappet klub med udsigt over havet i St Julians.

paceville malta

Mange af områdets luksushoteller har også barer oppe på taget, så man kan nyde en enestående udsigt, mens man får sig en drink. Malta har en levende homoseksuel scene, så hvis man vil oplevet et sandt LGBT-paradis, så finder man næppe noget bedre. Malta er blevet udnævnt til et af de bedste steder i Europa for LGBT-rettigheder. Paceville har flere klubber og barer der især er populære hos homoseksuelle. Vallettas Pride Week finder sted i begyndelsen af september.

 

De Tre Byer

En regelmæssig færgedrift til tre historiske byer opererer fra Vallettas havn. Birgu (også kendt som Vittoriosa), Senglea og Conspicua er kollektivt kendt som ”De Tre Byer”. Byerne blev grundlagt i middelalderen. Men deres oprindelse går meget længere end det. De har været det primære adgangspunkt til Malta siden de gamle grækeres tid. De er Endnu mindre moderniseret end Valletta, og hvis du vandrer gennem disse byers gader, oplever du en meget traditionel livsstil. Især under de livlige festivaler, der finder sted hele året.

 

Mdina

Mdina er en perfekt bevaret by omringet af mure. Mdina findes på en bakketop på den nordlige del af øen. Meget få biler får adgang dertil, hvilket har givet den tilnavnet “Silent City”. Indtil midten af det 16. århundrede var Mdina landets hovedstad og hjemsted for mange af Middelhavets mest velhavende mennesker. Efter at hovedstaden blev flyttet til Birgu (og derefter Valletta), oplevede Mdina stor tilbagegang. Den er forblevet stort set uændret siden sin storhedstid, så der er nogle fascinerende historiske huse og paladser at udforske. Lige udenfor bymurene finder man resterne af en romersk villa. Der er ikke meget tilbage af selve huset, men der er nogle smukke og stort set intakte mosaikker, som er værd at se.

mdina malta seværdighed

Mdina er en af de vigtigste Malta seværdigheder i vores optik. Hvis der kun var en ting jeg måtte se på Malta, så ville jeg vælge Mdina.  Og det blandt alle de Malta seværdigheder, der er.

 

Templer ældre end pyramiderne

Ġgantija tempel komplekset på Gozo, blev bygget omkring 3600 f.Kr. Det er ældre end både Stonehenge og Egyptens pyramider. På hovedøen findes Ħaġar Qim templerne som er næsten lige så gamle, samt Tarxien-templet. Ruinerne der kan dateres tilbage til omkring 3150 f.Kr., har nogle utroligt detaljerede udhugninger af sten.

tarxien templet
Tarxien templet

Det bedst bevarede af disse gamle monumenter er Ħal Saflieni Hypogeum. Selvom det er næsten lige så gammelt som Ġgantija, er dette underjordiske kompleks af gravpladser blevet beskyttet mod tidens vind og vejr. Ħal Saflieni blev først opdaget i begyndelsen af det 20. århundrede. Det er værd at reservere en tur på forhånd, da antallet af besøgende er strengt begrænset af bevaringsårsager.

Få en herlig ferie på Malta

Hvis man aldrig har besøgt Malta før, så er det bare med at komme afsted. Der er så Malta seværdigheder at se og opleve, uanset om man vil have en afslappende ferie, eller om man vil have fest og farver.

Om rejseguiden “Malta seværdigheder”

Denne lille guide til Malta seværdigheder er skrevet i samarbejde med Matias fra GamerGuru.dk.  GamerGuru er en af de bedste sites i Danmark når det kommer til udstyr til gaming. Der er anmeldelser og mulighed for at købe udstyr til de bedste priser på markedet. GamerGuru.dk er din garanti for en god købeoplevelse.

Læs også rejseguiden til: Kos seværdigheder.

Har du erfaringer og kendskab til Malta seværdigheder, som du tænker kunne hjælpe andre der læser denne side. Så del dem endelig nedenfor. Der er rigtig mange, der hver måned læser denne artikel om Malta seværdigheder.

 


Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de