travel guides logo

Berlin seværdigheder

Berlin seværdigheder – Berlin er én af Europas mest interessante byer, og den er bestemt et besøg værd, hvis man interesserer sig for kultur og historie. Byen har er særdeles kaotisk fortid bag sig, og dette har skabt en moderne by, som tydeligt bærer præg af de dramatiske brud som byen har oplevet i sin fortid.

berlin seværdigheder

Hvis du besøger Berlin, kan du se frem til at opleve en hovedstad med spændende og særdeles forskellige kvarterer. En by som byder på interessant arkitektur og verdenskendte museer. Kort sagt er Berlin en hovestadig, som alle bør se mindst én gang i deres liv. Der er tale om en by fyldt med oplevelser, og vi har samlet en liste over de absolut bedste seværdigheder i Berlin.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor ligger nær Rigsdagsbygningen og Holocaust-mindesmærket. Det er ét af Berlins mest ikoniske vartegn. Brandenburger Tor er en af de første Berlin seværdigheder, som du bør besøge, når du er i Berlin. Brandenburger Tor er oprindeligt et sejrssymbol i forhold til krig, men i dag står mindesmærket i stedet for sammenhold.

Pariser-platz ved Brandenburger Tor kan godt virke lidt som en turistfælde.  Det er dog stadig værd at besøge dette sted, da det er symbolet for Berlin. Byen blev sønderbombet under krigen, men Branderbruger Tor blev stående på mirakuløs vis. Siden dengang har Brandenburger Tor dannet rammerne for nogle af de mest ikoniske begivenheder i Berlin. Det var blandt andet fra Brandenburger Tor at præsident Ronald Reagan råbte at Berlinmuren skulle rives ned.

Video om Grand Palace

brandenburger tor

Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen eller Reichstag er symbolet på det forenede Tyskland. Samtidig er det én af Berlins mest ikoniske bygninger, hvilket bestemt gør det værd at besøge bygningen. Du kan med fordel bestille en luksus-brunch i tagrestauranten. De kan samme komme let forbi køen, hvis du har en reservation i restauranten.

Alt i alt er Rigsdagsbygningen et spændende besøg, og en fantastisk bygning rent arkitektonisk.

Video om Rigsdagsbygningen

rigsdagsbygningen berlin

Holocaust-mindesmærket

Anden verdenskrig fyldet stadig meget i mange tyskeres samvittighed. Der er få steder, hvor dette føles tydeligere end ved Holocaust-mindesmærket i Berlin. Holocaust-mindesmærkets officielle navn er Das Denkmal für die ermordeten Juden Europas er lavet af Peter Eisenman, som er en amerikansk arkitekt.

Mindesmærkets vigtighed kan tydeligt mærkes, når man ser på mindesmærkets placering og størrelse. Selve mindesmærket fylder hele 19.000 kvadratmeter. Det er dækket af 2.711 betonsøjler, der tilsammen ligner en død og forstenet skov, selvom en tolkning af symbolikken naturligvis er op til den enkelte.

Video om Holocaust-mindesmærket

holocaust mindemærke berlin

Under mindesmærket kan man finde et besøgscentrum, hvor Holocaust beskrives i ord, billeder og personlige historier. Det er bestemt værd at tage et kig i denne del af mindesmærket, men man bør også være opmærksom på, at det ikke er for mindre børn. Den anbefalede minimumsalder er 12 år.

Du finder Holocaust mindesmærket og besøgscentrum nær Brandenburger Tor og Berlins mange ambassader.

Det jødiske museum

Det jødiske museum åbnede i 2001. Det er en af Europas førende museer når det kommer til jødisk historie, arkitektur og kultur blandt diversitet og migration. Selve museumets arkitektur er udviklet af Daniel Libeskind og er i sig selv et mesterværk.

Stedet hvor det jødiske museum ligger er ikke tilfældigt. Området blev inddraget fra jøder af det nazistiske regime under 2. verdenskrig. Det blev givet tilbage som en symbolsk handling til jøder. Dette er en af de vægtige Berlin seværdigheder, som bærer både en smuk og uhyggelig og evig vigtig fortælling.

Du kan finde det jødiske museums hjemmeside her.

Video om det jødiske museum

det jødiske museum

Berlinmuren

Berlinmuren lukkede grænsen mellem det opdelte Tyskland fra 1961 til 1989. Ifølge DDR blev muren rejst for at beskytte borgerne i Østtyskland fra fascistiske ideologier. Den reelle grund var, at man ønskede at stoppe befolkningens flugt til den rigere og friere del af Tyskland i vest.

Det meste af Berlinmuren er væk i dag, men du kan stadig finde dele af muren, som er bevaret i dag. De bedste steder at opleve Berlinmuren er på Mauermuseum, Dokumentationszentrum Berliner Mauer eller på East side Gallery. Især East side Gallery er spændende og ikonisk, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse.

Video om Berlinmuren

berlinmuren
I forbindelse med Berlinmuren, er det også værd at besøge Checkpoint Charlie, som var den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin mens byen var delt 1945-1990.

Unter den Linden

Unter den Linden er Berlins storslåede boulevard, som er 60 meter bred, 1,5 kilometer lang og har to rækker af lindetræer i hver side. Boulevarden stammer fra den Preussiske storhedstid, og den blev anlagt som en vej, som de kongelige kunne bruge, når de skulle færdes i byen. Dette var også årsagen til, at det i mange år var forbudt at benytte højre spor af boulevarden, da denne del var reserveret til de royale. Bygningerne langs Unter den Linden ser gamle ud, men faktisk blev gaden totalødelagt under krigen, hvor område blev bombet kraftigt, og der blev udkæmpet kampe med kampvogne. Det betød, at hele gaden lå i ruiner efter 1945. Siden dengang har man rekonstrueret gaden, hvilket betyder, at bygningerne ser gamle ud udefra, men indvendigt er de fleste moderne indrettet.  

Museumsøen

Spreeinsel er en ø, som ligger centralt i Berlin og huser Berlins ældste og mest kendte museumskompleks, hvilket også er grunden til, at øen er kendt under navnet Museumsinsel. På øen kan du blandt andet finde Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie og Bodemuseum, som alle er værd at besøge.

Du kan få rigtig lang tid til at gå på Spreeinsel, så sæt god tid af til denne ø, hvis du godt kan lide at besøge museer.

Video om Museumsøen

museumsøen berlin

TV-tårnet

TV-tårnet er Berlins højeste punkt, og du kan få øje på tårnet fra det meste af byen. Hvis du vil have en god udsigt over byen, bør du besøge TV-tårnet. Det koster 13 Euro for en billet, men dette er også billigt, når man tænker på, at du får byens flotteste udsigt. Hvis du vil nyde udsigten yderligere, kan du med fordel spise et stykke kage og tage en lille pause i tårnets restaurant. Det er desuden værd at nævne, at restauranten langsomt drejer rundt, hvilket betyder, at du får en panoramaudsigt over hele byen. TV-tårnet er det bedste sted at se Berlin seværdigheder fra.

Du bør være opmærksom på vejret, hvis du besøger TV-tårnet. Der kan være dage med dårligt vejr, hvor det ikke er muligt at nyde udsigten. Undgå dage med tåge.

Video om TV-tårnet

berlin fjernsynstårn

Kurfürstendamm og KaDeWe

Hvis du kan lide at shoppe, kan du ikke besøge Berlin uden at kigge forbi Kurfürstendamm, som er hovedstrøget i det tidligere vest Berlin. Kurfürstendamm er stadig den mest populære indkøbsgade i Berlin i dag. Det er også en god oplevelse, selvom du kun kigger på forretningerne.

Du bør også tage en tur fordi KaDeWe, som er det største shoppingcenter i Europa. Det er også en af de helt store Berlin seværdigheder. KaDe We åbnede i 1905 og var banebrydende i sit udvalg af varer fra hele verden. 

Video om Kurfürstendamm og KaDeWe

Kurfürstendamm
Denne stil holdes stadig i dag. Du kan finde stort set alt på de 60.000 kvadratmeter, som shoppingcenteret spreder sig over. På øverste etage finder du den verdenskendte gourmetafdeling, som også er et besøg værd. Selv hvis du ikke ønsker at handle. KaDeWe bliver besøgt af omkring 180.000 kunder hver eneste dag. Du kan sagtens bruge mange timer i centeret.    

Om Berlin seværdigheder

Denne rejseguide om Berlin seværdigheder er skrevet i samarbejde med Jonas fra Dildo-priser.dk – Danmarks bedste sammenligningsside til sexlegetøj. Besøg os og lære mere om, hvordan du gør timerne i soveværelset lidt sjovere. Har du ideer og erfaringer med Berlin seværdigheder. Så del dem endelig nedenfor!

  Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de