travel guides logo

Gran Canaria seværdigheder

Gran Canaria seværdigheder – I menneskemunde kendes Gran Canaria som Europas solskinsø. Her skinner solen nemlig året rundt, hvilket giver alle grunde grunde til at besøge og opleve øens mange seværdigheder og herligheder. Alt fra lækre strande, en skøn natur og nærmest eventyrlige restauranter.

gran canaria seværdigheder

Herunder har vi samlet nogle af de mest populære Gran Canaria seværdigheder, som alle er et besøg værd. Der er både de helt kendte, men også nogle skjulte skatte, som du bare er nødt til at opleve på Gran Canaria.

Jardin Botanico Canario – Øens botaniske have

Lidt uden for hovedstaden Las Palmas finder du Gran Canarias smukke botaniske have. Her kan du finde alt fra store firben, som ofte findes liggende og dase i solen, eller særlige plantearter, som kun findes på disse kanariske øer.

Jardin Botanico Canario

Dertil er et besøg her til et frodigt afbræk fra færden i byen eller stranden, og altså nærmest et paradis for botanikere og naturelskere.

Museo Canario – Arkæologisk museum

På et tidspunkt under din ferie får du helt sikkert lyst til et afbræk fra solen og saltvandet, og her til et besøg til Museo Canario – Gran canarias arkæologiske musik – være et godt besøg værd. Her kan du nemlig få fortællingen om øens oprindelige befolkning, som jo forbindes med Egypten.

Las Canteras – Badestrand

Du kommer ikke udenom de mange flotte og kridhvide strande på Gran Canaria, og denne Las Canteras i hovedstaden Las Palmas er en strand i topklassen – også når man sammenligner med andre større byer i verden.

Las Canteras strand

Her er der masser af muligheder for at få dine dykkerbriller (link: https://www.watery.dk/collections/dykkerbriller) og svømmefødder i spil, når korallerne og havbunden skal udforskes. I vandet kan alverdens forskellige fisk findes, da vandet nærmest er helt lyseblåt.

Selve stranden er fyldt med kridhvidt sand fra den ene ende til den anden, hvor der i hvert fald er plads til alle.

Dertil ligger hovedstadens butikker lige i baghaven, så har man brug for et afbræk er disse samme sted.

Denne Las Canteras er altså nærmest et slaraffenland for både familier og par.

Las Palmas – Shopping

Skal du shoppe tøj, sko og alt dertil, så kommer du ikke uden om Las Palmas shopping muligheder på mall’en gennem byen.

Her finder du nemlig shopping-muligheder i topklasse med butikker fra alle de kendte mærker som Tommy Hilfiger, Hugo Boss mv.

las palmas shopping

Det er vigtigt at bemærke at over halvdelen af Gran Canarias beholkning bor her i Las Palmas, godt 400.000 indbyggere, hvorfor byen er muligt med alverdens muligheder for shopping og indkøb.

Teror – Arkitektur

Den mindre, men utroligt charmerende, by Teror har nogle af de bedste eksempler på kolonialstils artikektur i verden.

Det siges nemlig at selveste Jomfru Maria blev set for en flok fårehyrder tilbage i 1481 i toppen af et fyrretræ her i byen Terror, hvorfor den også er blevet gjort til Gran Canarias religiøse hovedstad.

Santa Brigida – Vin og gastronomi

Her bliver smalle gader og blomster i massevis omgivelserne for vin og gastronomi i verdensklasse.

I denne lille by finder du nemlig øens vindistrikt, hvor det er muligt at komme på vinsmagning hos de mange forskellige vinforhandlere.

Dertil finder du egenproduktion af rigtig gode marmelader, frugt, oste, honning og mandler – som du kan være heldig at måtte smage.

Sidst men ikke mindst er det muligt at se noget af alt den lokalt fremstillet keramik og broderier, som byen også er kendt for.

Roque Nublo – Op i højden

Når det bliver for kedeligt ved stranden, så har du mulighed for at komme op i højden på Roque Nublo – en klippe som rager 80 meter op, således det er muligt at se udover næsten hele øen.

roque nublo

Er du lidt modig så kan du også komme ud på en klatretur på selve klippen, hvilket er en oplevelse i sig selv.

Et ekstra godt tip er at sidde øverst oppe ved solnedgang – så bliver det bare ikke smukkere.

Som en lille ekstra historie, så anså de lokale folk tilbage i tiderne denne klippe som af guddommelig betydning.

Vandsport på alle strande

Så bliver det rigtig vildt. Ligesom på mange andre strande rundt om i verden, så har du også mulighed for at få sus i maven i de mange vandsports aktiviter. Disse finder du på stort set alle øens strande, da adrenalin siges at være national sporten på disse breddegrader.

kitesurfing gran canaria

De mest populære er windsurfing og kitesurfint, da vinden nærmest er skabt til at få høj fart på. Almindelig surfing er der også mulighed for.

Maspalomos-ørkenen

Ja, Gran Canaria har også en miniørken.

maspalomas

Alt sanden kommer fra Saraha, som er blæst over på øen med Scrirocco-vindet. Det er altså ikke bare nogle få sandkorn. Ørkenen, som du finder på den sydlige side af øen, er en fin naturoplevelse på 400 hektarer.  Ørkenen kan både opleves gående eller på kamelryg.

En lille bonusinfo: De store sandklitter bliver i høj grad brugt af turister til at dyrke sex.

Masser af små Gran Canaria seværdigheder

Så nåede vi igennem de største og mest populære attraktioner og seværdigheder på Gran Canaria, men det stopper bestemt ikke her.

Gran Canaria er nemlig kendt for sine mange små, hyggelige byer, som nærmest er gemt væk rundt om på øen. Men det er altså her de rigtig smukke oplevelser finder sted.

Et godt tip hertil er at leje en bil på øen, som i kan køre rundt i på byen. Det giver rigtig gode muligheder for at opdage de små juveler, som gemmer sig rundt på øen.

Gran Canaria er som skrevet en del af de kanariske øer, som faktisk også gemmer på en række mindre øer, som i høj grad også er et besøg værd. Det er omkringliggende øer som El Hierro, La Palma, La Gomera. De ligger alle indenfor en kort rækkevidde. Her kan du finde alt fra forskellige frugter, du aldrig har hørt eller smagt før, samt forskellige vejrforhold. Til disse øer er det nemt at både sejle og flyve til. Det skulle bestemt være muligt at tage en dag eller to ud af kalenderen for at opdage disse også.

I sidste ende må du bare have en dejlig ferie på Gran Canaria!

Gran Canaria vejrGran Canaria seværdigheder – Har du nogle forslag og inspiration

Der er mange der besøger denne side om Gran Canaria. Kender du Gran Canaria seværdigheder som ikke er nævnt her, som du kan anbefale til andre besøgende. Så skriv meget gerne dine ideer og erfaringer til inspiration for andre her.

 


Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de