travel guides logo

Alicante seværdigheder

Alicante seværdigheder – Den spanske by Alicante byder på fantastisk vejr stort set hele året. Det gør den til et oplagt sted at besøge, lige meget hvornår du skal på ferie. Udover at ligge på de gode strande, er der også en række seværdigheder i byen, for eksempel den store borg, den gamle bydel og det interaktive arkæologiske museum.

Alicante er en hyggelig by ved Costa del Sol i Spanien. Byen har et fantastisk klima med omkring 320 solskinstimer om året. Derudover ligger den kun en forholdsvis kort flyvetur væk – det gør byen til det perfekte sted at tage hen for at få sol, ligge på stranden og beundre byens mange seværdigheder.

Hvorfor tage til Alicante?

De fleste vælger selvfølgelig at tage til Alicante på grund af det helt fantastiske vejr. Der har de mulighed for året rundt at nyde solen og de gode strande. Derudover er byen et spændende bekendtskab, da der er mange forskellige former for seværdigheder.

Er du til kultur og historie, vil du elske at besøge den smukke borg, Castillo Santa Barbara, og gå rundt i gaderne i El Barrio, Alicantes gamle bydel. Rejser du med børn, er der dog også masser af seværdigheder, der vil interessere dem. Det er for eksempel det store badeland Aqualandia, hvor hele familien kan få timer til at gå med at bade og have det sjovt.

Seværdigheder i Alicante i kategorier

 Kulturelle seværdigheder i Alicante

 

Når man kigger på kulturelle seværdigheder i Alicante, så er det særligt de historiske monumenter, der pinger ud. Dem kan du læse mere om her:

Castillo Santa Barbara

På Bencantil-bjerget midt i byen lige ned til vandet troner den gamle borg Castillo Santa Barbara. Først og fremmest er den et imponerende besøg, fordi der er en helt enestående udsigt over byen og havet. Bare for at få et godt overblik bør du derfor tage derop.

Borgen har dog også mere at byde på, da du gennem ruinerne virkelig kan få en god fornemmelse af den borg, der tidligere har stået på stedet. Der er kanoner, fangekældre, en voldgrav og ruinerne af en lille kirke.

El Barrio – Alicantes gamle bydel

Lige nedenfor borgen Castillo Santa Barbara ligger El Barrio, der er Alicantes gamle bydel. Der kan du gå gennem de smalle gader og nyde synet af de smukke og farverige huse. Det er derfor lidt som at træde ind i en tidslomme.

For bare 30 år siden var den tidslomme dog ved at forsvinde. Området var nemlig ikke blevet ordentligt vedligeholdt og havde ry for at være et hårdt og socialt belastet kvarter. Bystyret besluttede sig dog for at bruge en masse penge på at få den gamle bydel til at se smuk og elegant ud igen, og det, må man sige, er lykkedes.

Cristianos y Moros Fiesta

Det sydlige Spanien var i mange år besat af maurerne. Hvert år i april bliver der afholdt en festival i blandt andet Alicante, der fejrer, hvordan spanierne sejrede over dem og tog landet tilbage. Der er to ”hære”, der hver især er klædt ud som maurere og spaniere. De marcherer gennem byen og møder hinanden ved et stort slag uden for byen.

Det er ikke sikkert, at det er fuldstændig korrekt, og historien bliver jo skrevet af sejrherrerne, der i dette tilfælde var spanierne. Det er dog utroligt underholdende at se på og helt sikkert en oplevelse, som både børn og voksne vil nyde.

Cuevas de Canelobre

24 kilometer fra Alicante finder du den smukke grotte, Cuevas de Canelobre. Det er en drypstenshule, der er cirka 150 meter dyb og har en imponerende samling af smukke stenformationer og drypsten. Du kan komme på en guidet tur i grotten, hvor du blandt andet hører om, hvordan den blev brugt som skjulested under den spanske borgerkrig.

Hvis du er heldig, bliver der afholdt koncert i grotten, men selv hvis der ikke gør, at den imponerende at besøge. Grotten ligger i et bjerg  cirka 700 meter over havet. Der er derfor en meget smuk udsigt over havet oppe fra pladsen foran grotten.

Aktiviteter til hele familien

I Alicante er der også glimrende seværdigheder for børn og hele familien. Dem kan du læse mere om her!

Aqualandia

En halv times kørsel nord for Alicante ligger vandparken Aqualandia. Det er Europas største vandpark, og hvis I har børn med, er den selvfølgelig værd at besøge. Selv uden børn er den faktisk et sjovt og underholdende sted at besøge, og det er derfor helt klart værd for jer at overveje.

Parken byder på en række forskellige former for forlystelser. For eksempel er det muligt at prøve nogle af de mange forskellige rutsjebaner. Der er virkelig noget for enhver smag; både for vovehalsene og for de mere forsigtige.

En af de vildeste forlystelser er for eksempel vandrutsjebanen Vertigo, hvor du falder nærmest lodret ned, inden rutsjebanen flader ud, og du lander sikkert på jorden igen. Er du ikke til de vilde forlystelser, vil du sikkert i stedet nyde at slappe af i jacuzzi-området.

MARQ – Alicantes Arkæologiske Museum

Måske tænker du ikke umiddelbart, at det vil være den bedste ide, hvis du tager dine børn med på et arkæologisk museum. På MARQ, Alicantes Arkæologiske Museum, kommer de dog næppe til at kede sig. Udstillingerne er interaktive, hvilket gør, at du og børnene kan føle, at I kommer helt tæt på historien.

Alicantes historie er særligt spændende, fordi der har været så mange forskellige folkeslag. Det er for eksempel både spanierne, romerne og maurerne. Derudover har området også været hærget af pirater. Det er derfor også muligt at se et piratskib, der tidligere har hærget kysterne.

Shopping i Alicante

Mercado Central

Vil du købe friske frugter, grøntsager og andre madvarer, eller er du bare nysgerrig efter, hvordan spanierne handler, kan du tage på Mercado Central. Det er et stort udendørsmarked, hvor der hver morgen og formiddag er et rend af mennesker, der skal ud at handle. Markedet lukker kl. 14, så det handler om at komme tidligt.

El Mercado de Los Hippies

Hvis du kan lide at shoppe, kan du ikke besøge Berlin uden at kigge forbi Kurfürstendamm, som er hovedstrøget i det tidligere vest Berlin. Kurfürstendamm er stadig den mest populære indkøbsgade i Berlin i dag. Det er også en god oplevelse, selvom du kun kigger på forretningerne.

Du bør også tage en tur fordi KaDeWe, som er det største shoppingcenter i Europa. Det er også en af de helt store Berlin seværdigheder. KaDe We åbnede i 1905 og var banebrydende i sit udvalg af varer fra hele verden.

Denne stil holdes stadig i dag. Du kan finde stort set alt på de 60.000 kvadratmeter, som shoppingcenteret spreder sig over. På øverste etage finder du den verdenskendte gourmetafdeling, som også er et besøg værd. Selv hvis du ikke ønsker at handle.
KaDeWe bliver besøgt af omkring 180.000 kunder hver eneste dag. Du kan sagtens bruge mange timer i centeret.

 Hoteller i Alicante

Her kan du finde masser af hoteller fra Alicante. Der er noget i næsten enhver stil og prisklasse, så bare søg løs 🙂

Om Alicante seværdigheder

Denne rejseguide til Alicante seværdigheder er udviklet af os. Vi ved meget – syntes vi selv – men langt fra nok. Har du input eller kommentarer eller forslag til seværdigheder i Alicante, så skriv endelig i kommentarfeltet! 

Læs eventuelt også guiden til Malaga seværdigheder her og Barcelona seværdigheder her.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de