travel guides logo

Rügen seværdigheder

Rügen seværdigheder – Hvis du vil se verden lidt fra oven, er Rügen faktisk et ganske udmærket sted at gøre det. Både på kalkklinten Königsstuhl, fra tårnet ved Naturerbe Zentrum Prora og fra observationstårnet på jagtslottet Granitz kan du få en god udsigt over området – og en stor del af øen.

rügen seværdigheder

Indholdsfortegnelse

Kulturelle seværdigheder

Rasender Roland

Det damplokomotivtrukne tog Rasender Roland er en af de vigtigste attraktioner på Tysklands største ø. Det omkring 100 år gamle tog forbinder byen Putbus med Binz, Sellin, Baabe og Göhren. Det er en hyggelig tur, som du kan tage for din egen fornøjelses skyld eller bruge toget som et transportmiddel.

Rasender Roland
 Når du kører en tur med Rasende Roland, som vi ville kalde toget på dansk, kommer du både igennem en række af de små hyggelige byer, der er kendetegnet for Rügen, og som er en del af de vigtiste Rügen seværdigheder. Du kommer igennem den smukke og afvekslende natur, der findes på øen.

Königsstuhl

Königsstuhl eller Kongestolen, som vi ville sige på dansk, er en 118 meter høj kalkklippe, der ligger helt ud til Østersøen. Med den højde vil du naturligvis få en fantastisk udsigt over vandet og stranden under dig. Man ved ikke, hvorfor toppen hedder Königsstuhl. Der er en historie om, at den svenske konge Karl XII i 1700-tallet indledte et søslag mod Danmark fra netop denne plads, og at han blev så træt, at han var nødt til at sætte sig på en stol. Klippen er dog blevet kaldt Königsstuhl helt tilbage til i 1500-tallet og muligvis før. En rejseberetning fra 1586 nævner i hvert fald en klippe med det navn på Rügen.

Kap Arkona

fyrtårn ved kap arkona

Ved Kap Arkona ligger resterne af Arkona-fæstningen, som i mange år var vendernes udgangspunkt for at plyndre i Østersøen. I 1168 gjorde Valdemar den Store Arkona og Rügen til dansk len med pavens velsignelse. Rügen har senere også både været svensk og preussisk, og ved Kap Arkona kan du blandt andet også se Königstreppe, altså kongetrappen, der er går fra stranden og op af de høje kalkklinter til stedet, hvor borgen lå. Den er bygget til ære for Frederik II, der var konge af Sverige. Du må ikke køre i bil ud til stedet, hvor Arkona-borgen lå. Du skal parkere bilen et par kilometer væk og så gå, cykle eller tage det særlige Arkona-tog derud. Der er ikke længere adgang til ruinerne af borgen, da der er fare for, at den kan styrte i havet.

Jagtslottet Granitz

Jagtslottet Granitz

Jagtslottet Granitz ligger midt i en skov og stod færdigt i midten af 1800-tallet. Det smukke lille slot er i sig selv en oplevelse at se, men det er særligt den lange trappe op i slottets observationstårn, der gør det til noget helt specielt. Når du har forceret de 154 trin, venter dig der nemlig en formidabel udsigt over skoven og en del af øen.

Aktiveteter for hele familien

Nationalpark Jasmund

Nationalpark Jasmund er med sine 30 kvadratkilometer Tysklands mindste. Den blev oprettet i 1990, som noget af det sidste den daværende DDR-regering gjorde. Parken består dels af et skovområde, dels af høje kalkklinter ned mod Østersøen, hvor Königsstuhl er den mest bemærkelsesværdige. Fra klinterne kan du nyde en utrolig smuk udsigt over havet, mens du i skoven kan komme ud at gå gennem høje og smukke træer. Hvis du interesserer dig for planter eller fugle, vil der være rig lejlighed for dig for at se nogle mere sjældne af slagsen. Du kan for eksempel finde vildæble, taks og gøgeurt i skoven, mens du kan se havørne, isfugle, landsvaler og vandrefalke på himlen.

rugen Nationalpark Jasmund

Kneippgang i en spa

Der ligger en række spas rundt om på Rügen, og det er absolut et must at prøve en af dem. Du kan for eksempel prøve den behandling, der hedder Kneippgang, hvor du skifter mellem at dyppe dig i bassiner med koldt og varmt vand. Mange hoteller har deres egen spaafdeling, hvor du har mulighed for at prøve de behagelige bade.

Naturerbe Zentrum Prora

På den østlige del af Rügen ude i skoven Prora, hvor tre forskellige former for natur mødes, ligger Naturerbe Zentrum Prora. Der kan du blive klogere på de mange forskellige træer og planter, der er i området. Der er bygget et højt udsigtstårn, som rager op over trækronerne. Det giver en god udsigt over skoven og en stor del af øen. Du kan også gå rundt i skoven på nogle af de mange gangbroer, der er lavet. Det gør, at du kommer tættere på de flotte og høje træer. I selve centeret er det både en permanent og en skiftende udstilling, hvor du kan lære endnu mere om den skiftende og forunderlige natur udenfor.

Gå tur på strandpromenaden i Binz

Langs den 3,2 kilometer lange strandpromenade i Binz ligger det ene smukke hotel efter det andet. Byen er den første kurby på øen, og en del af hotellerne er fra starten af 1900-tallet, hvilket gør dem særligt hyggelige og charmerende. Når du går tur på strandpromenaden, kommer du altså til at have havet på den ene side og de flotte hoteller på den anden. Det er bestemt værd at gå hen ad promenaden i hvert fald en gang.

binz rugen

Prøv kræfter med en fischbrötchen

Det fornægter sig ikke, at du er på en ø, når du ser på menukortene på en restaurant på Rügen. Der er masser af frisk fisk på menuen. Hvis du kan lide sild, må du ikke snyde dig selv for at prøve den lokale specialitet fischbrötchen. Det er en bolle med grøntsager og røget sild eller sild i lage.

Putbus – Rügens hvide by

Rügens seværdigheder er nogle gange hele byer. Putbus er en af de seværdigheder i Rügen. Byen er en af Rügens yngste byer, der blev grundlagt af den tyske fyrste Wilhelm Malte i 18. hundrede tallet. Den har en masse maleriske hvide bygninger, desværre blev det store slot revet ned efter 2. verdenskrig. 

putbus rügen seværdigheder 

Videoguide til Rügen seværdigheder

Nedenfor kan du se en guide til Rügen seværdigheder. Den varer lidt over 2 minutter, og den er noget af det bedste vi har kunnet finde om Rügen på YouTube. https://youtu.be/N8oVj949oTM

Deals på ophold i Rügen

Ovenfor har du læst om Rügen seværdigheder. Nedenfor kan du finde tilbud på hoteller, bed and breakfeast og andet, som er på kampagnetilbud. 

Tilbud på hoteller

Booking.com

Kort over hoteller

Booking.com

Om rejseguiden Rügen seværdigheder

Rejseguiden Rügen seværdigheder er skrevet i samarbejde med Thomas Vester fra compara.dk. Compara er et rådgivningsfirma, der kan hjælpe dig, hvis du skal have lagt nyt tag, lavet ny facade eller renoveret førstesalen. De hjælper også med at finde en tagspecialist, der kan klare opgaven for dig. Når du har fået lavet et stort projekt på dit hus, er det ikke sikkert, at der er råd til så meget ferie, men et vil være muligt for de fleste at tage et smut til Rügen, der ligger tæt på Danmark, stort set lige meget hvilken ende af landet, du kommer fra. Har du inspiration og ideer til denne guide til Rügen seværdigheder, så kommenter det endelig nedenfor. Der er rigtig mange, der hver måned læser denne guide til Rügen seværdigheder, og med din hjælp kan besøget til Rügen blive en endnu bedre oplevelse! Læs også guiderne til andre nordtyske attraktioner som Kiel seværdigheder og Harzen seværdigheder her.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de