travel guides logo

Alanya seværdigheder

Alanya seværdigheder – Alanya er uden tvivl en af de mest populære rejsedestinationer i Tyrkiet. Her bor ca. det samme antal indbyggere som i Aarhus. Omtrent 285.000 mennesker, som kan nyde solens stråler det meste af året. Alanya er også kendt for at være en danskerby, da rigtig mange har købt sommerhus og ferielejligheder grundet det attraktive marked og naturligvis det gode klima. I og med det er en kystby, der ligger ud til Middelhavet, er strand og vandsport blandt favoritterne hos især vandhundene.

alanya seværdigheder

Der findes vitterligt et hav af spændende seværdigheder i Alanya, der ligger ud til kysten og byder på rigtig mange årlige solskinstimer. Har du overvejet en tur til Alanya for at gå på opdagelse i de mange seværdigheder, får du her flere input til, hvad du kan og bør kaste dig over.

Dim Cave bør være et af verdens syv vidundere

Kun en lille køretur uden for byen finder du Dim Cave, som uden sammenligning er Tyrkiets største drypstenshule. Det er et helt unikt særsyn, som kun findes ganske få steder i verden. Men spørger du tyrkerne, er deres hule den mest spektakulære og bør måske være på listen over verdens syv vidundere. Grotten er så dyb som 350 meter, hvorfor der er rigtig mange trappetrin. Men gangene er smukke og oplyste, og du kan roligt regne med at få gåsehud over, hvor smukt der er. Helt enestående. Et visit i Dim Cave må du ikke snyde dig selv for, når du kommer til Alanya.

dim cave

Selveste Tyrkiets grundlægger – Atatürks hus

Er du historieinteresseret, er Tyrkiet en spændende destination for dig. Du må i den forbindelse ikke snyde dig selv for Tyrkiets grundlæggers hus – Atatürk. Huset er opkaldt efter ham, fordi han besøgte det tilbage i 1935, og efterfølgende er det blevet til et museum, hvor man kan se hans møbler og tøj. Ganske spændende at få et lille indblik i og interessant at se, hvordan det tyrkiske køkken så ud dengang.

ataturk

Gå på opdagelse til havs

I 2017 blev der ud for Alanyas kyst søsat en ubåd ved navn Nemo. Vidunderet er 12 meter lang, tre meter bred og tager dig på en times undervandssejlads. Ud over du får et godt view under havets overflade, bliver du også underholdt af en dykker, der holder sig tæt ved båden og fodrer fisk og meget andet. Kan du godt lide at være til havs, får du her en unik mulighed for at gøre det i en ubåd. Det hører sig vist til sjældenhederne, at man kan få en sådan tur. Så grib chancen, mens du har den og alligevel er i Alanya. Dette er en af de lidt anderledes Alanya seværdigheder!

alanya sevaerdigheder og strand

Byens vartegn – Alanya-borgen

Det er lige før, at du kan få øje på den fra flyet, inden du lander, hvis du ser godt efter. Alanya-borgen. Det er byens vartegn, og den snor sig hele 6,5 kilometer langs kystens bjergside på klippehalvøen. Den er ganske centreret i byen, hvorfor den er let tilgængelig og helt sikker en af de seværdigheder i Alanya, der bør stå øverst på din bucket list. Borgen stammer fra før Kristi fødsel, hvilket den bærer tydeligt præg af. Den er gennem tiden blevet omdannet til et velbevaret museum, hvor der dagligt er massevis af turister på visit. Er du ikke så meget til en stille gåtur, er infrastrukturen rigtig god. Du tager nemlig bare svævebanen op, og så får du også set det hele fra luften.

alanya borg

Skibsværftet ved Red Tower

Du har sikkert set det på billeder. Det flotte, oplyste skibsværft ved Red Tower, som om dagen er åbent for turister. Om aftenen er skibene nydeligt oplyste, hvilket gør dem æstetisk vidunderlige at beskue. Et sandt unikum, du heller ikke må snyde dig selv for og som helt sikker hører til en af de vigtige Alanya seværdigheder. Værftet er 56 meter langt og består af fem hvælvinger.

Når vi alligevel er nede ved Red Tower, finder du her et tårn, som ganske rigtigt er rødt. Utroligt velbevaret slotsruin, som blev opført af Sultan Alaeddin tilbage i 1221-1226.

red tower alanya

Se en moské, som du ikke har set dem før

Tyrkiet er kendt for sine mange moskéer, da det er et muslimsk land. Flotte er de, og de er eksempler på den tyrkiske arkitektur, som hvis lige ikke findes andre steder på kloden. De er meget unikke, og du finder dem flere steder i byen – så det er bare om at smutte forbi en af dem og kigge ind. Det er desuden gratis.

alanya

Besøg en bazar, og oplev lækre råvarer i lange baner

Har du aldrig før besøgt en vaskeægte, tyrkisk bazar, har du dette særsyn til gode. Du finder lækre, friske råvarer i lange baner – og så langt øjet rækker. Det er en af de mange helt specielle ting, som gør Alanya og generelt Tyrkiet unikt. Deres store udvalg af krydderier og mange andre gode sager. Laver du selv mad, mens du er i Alanya, bør du uden tvivl besøge en bazar, hvor du kan tanke op og berige din madlavning med diverse lækkerier fra det tyrkiske køkken.

Slut af med et afstressende tyrkisk bad

Hamam kaldes det på tyrkisk. Tyrkisk bad kaldes det her i Danmark. Det er en ganske speciel form for bad, som tyrkerne har dyrket i flere tusinde år. Der er rigtig mange af dem i byen, hvorfor der er rig lejlighed for at lade dig forkæle. Men tro ikke, at det er ligesom at være på spaophold. Det er varmt, og du får virkelig fjernet de døde hudceller fra kroppen af en granvoksen mand, der har gode armkræfter.

tyrkisk bad alanya

Er du blevet mættet med oplevelser og seværdigheder i Alanya, er det en afstressende ting, du meget passende kan slutte af med. Din hud efterlades blød, smidig og lidt rød. Men det er kun godt for dig. Der er en grund til, at de har praktiseret det i så mange år. Du får svedt godt med affaldsstoffer ud af kroppen, og du får følelsen af velvære, når du er færdig. Et godt punktum på en formidabel tur. Følg ovenstående program, eller se det blot som inspiration. Alanya er et slaraffenland med oplevelser for alle. Rigtig god tur!

 

Hvis det kniber det med økonomien

Vil du gerne ud og rejse, men mangler du penge til selve turen? Så besøg Lånet.dk (sponsoreret link), hvor du finder gode råde til at tjene penge hurtigt og lovligt, spare penge eller finde det billigste forbrugslån på markedet.

 

Andre forslag til Alanya seværdigheder

Har du andre forslag til Alanya seværdigheder, som du mener mangler i denne travel-guide, så kommenter det nedenfor!  Hvis du har andre forslag eller kommentarer, så skyd endelig også løs nedenfor!

Læs også rejseguides til Cypern seværdigheder og Kos seværdigheder her.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de