travel guides logo

Ystad seværdigheder

Ystad seværdigheder – Ystad har længe været kendt som byen, der blev transit for danskerne, når de skulle med færgen til Bornholm. Men der er faktisk mange gode grunde til at stoppe i Ystad. Danskerne har nu fået øjnene op for den hyggelige by, der ligger kun 1 times kørsel fra København.

Byen charmerer med sine små bindingsværkshuse, der skråner i bybilledet. Det minder beskueren om, at Ystad er en handelsby fra middelalderen. I byen finder du mange små pladser og kroger, der indbyder til en fika med kaffe og avislæsning eller måske en god frokost.

ystad seværdigheder

Når du har vandret rundt i de små gader og nydt Ystad seværdigheder, kan du tage turen videre ud i naturen, der omgiver byen.  Ystad ligger nemlig som en perle midt i den svenske natur. Du kan vælge at tage en kort tur langs stranden og nyde udsigten over Øresund eller snøre vandreskoene og tage på en længere tur. Den berømte vandrerute Nord till sydlede løber nemlig omkring Ystad. Vandreruten er i sin helhed 500 km lang. På den måde er det ganske muligt at komme langt omkring i den skånske natur. Du kan selvfølgelig også dele ruten op i mindre etaper. Det er et spørgsmål om smag og behag – og i aller højeste grad ens kondition og form!

Ystad Saltsjöbad – Afslapning i vandkanten

Ystad Saltsjöbad ligger kun 300 meter fra Øresund, så her kan du gå lange tur i strandkanten eller tage en svømmetur i havet. Mener du, at det er for koldt til et havdyp, så har Ystad Saltsjöbad en virkelig lækker spaafdeling, hvor du kan bruge mange timer. Når du trænger til en pause fra de varme bade, pool, saunaer og dampbade kan du slappe af i loungen med en cocktail og et magasin. Her kan du nyde udsigten over Øresund. Når sulten melder sig, kan du sætte dig til bord i en af hotellets restauranter. Læs mere om Ystad Saltsjöbad her. Sverige er i det hele taget oplagt til et weekendophold, fordi køretiden fra København ofte ligger på omkring 1 time. Du kan se de bedste weekendophold i Sverige her.

Ystad Dyrepark – Naturoplevelser for de mindste

I Ystad Dyrepark får hele familien en god oplevelse. Her lever 60 forskellige dyrearter, der fordeler sig over eksotiske papegøjer og zebraer til de genkendelige dyr som geder og kaniner. Gederne og kaninerne kan familiens yngste medlemmer få lov til at klappe. Tag en madpakke med og gå på opdagelse blandt de mange dyr eller slå jer ned på legepladsen. Fra juni er badelandet opvarmet så glem ikke badetøjet, hvis I skulle få lyst til en badetur efter frokosten.

ystad dyrepark

Marsvinsholm Slot – Besøg slotsparken

Marsvinsholm Slot blev opført i 1648, men har løbende gennemgået ombygninger, så slottets nuværende fremtoning faktisk er fra midten af 1800-tallet. Slottet er i privat eje, og det er derfor ikke muligt at komme ind i gemakkerne, men slotsparken er åben for offentligheden, og den er bestemt et besøg værd. Her finder du også en restaurant og en café, så du kan få lidt at spise og drikke efter at have gået rundt på de store arealer og nydt slottets arkitektur.

Cineteket – Gå på opdagelse i filmens verden

Lige ved siden af Ystad Studios finder du Cineteket, hvor du kan fordybe dig i detektivhistorierne. Er du vild med Henning Mankells krimier om Kim Wallander? Så må du forbi Cineteket, for her finder du filmrekvisitter, manuskripter og andre spændende ting, der knytter sig til Wallander. Oplev, hvordan processen udvikler sig fra manuskript til færdig film og kom tæt på nogle af de hemmeligheder, der er med til at gøre film så effektfuld. Er du modig, kan du også taget på en guidet tur i Ystad for at gå i fodsporene på Wallander.

Ystad Teater – Oplev svensk teaterkunst

I den centrale bydel finder du Ystad Teater, der er har underholdt teaterglade folk siden 1894. Teatret er et smukt og klassisk teater, der til trods for sit opførselstidspunkt trækker arkitektoniske linjer til renæssancen. På Ystad Teater bliver der hvert år opført flere forestillinger, som vækker tilskuernes begejstring, og blandingen mellem moderne teater og solide klassikere er fint afbalanceret.

ystad teater

Ystad Konstmuseum – Hvor svensk og dansk kunst mødes

På Ystad Konstmuseum har de en fin samling. Samlingen består primært af dansk og svensk kunst. Samlingen begynder med kunstværker fra 1800-tallet og bevæger sig op til 1900-tallet for at gå fint i samspil med morderne og nutidig kunst. Du finder både faste og skiftende udstillinger. Prisen for at komme ind på museet er beskedne 50 kroner.

Klostret i Ystad – Gråbrødreklostret på Klostergatan

Klostrets historie går helt tilbage til 1267. Her blev det grundlagt af munke fra franciskanerordenen. Klostret har en lang og voldsom historie bag sig, men er i dag åbent for offentligheden som et af Sveriges ældste bevarede klostre. Skt. Petri Kirken er en del af klostret. Kirken kan besøges i forbindelse med en tur på klostret, lige som Klosterhaven også er værd at lægge vejen forbi. Her kan du opleve urtehaven, kålhaven og rosenhaven og få et indblik i de ting, munkene dyrkede. Haverne rummer både spiselige grøntsager, men også urter og blomster. Urterne blev i gamle dage brugt til medicin og salve.

Malmøhus Slot – Skandinaviens ældste renæssanceslot

På ruinerne fra et gammelt fort blev Malmøhus Slot opført mellem 1537 og 1542. Det er dermed det ældste, bevarede renæssanceslot i Skandinavien. Her har de danske konger overnattet, når de har været på besøg i Sverige. I dag er slottet åbent for offentligheden. Gå på opdagelse i slottets historie og læg vejen forbi den økologiske slotshave, hvor der kan spises i caféen eller købes grøntsager med hjem. Til slottet hører også Akvariet, hvor du kan opleve tropisk regnskov og farverige koralrevsfisk.

Lilla Torg – Hygge i centrum

Trænger du til en pause, skal du slå dig ned til en fika på ægte, svensk manér. Fika er det svenske ord for en lille, hyggelig pause midt på dagen. På en fika slapper man af med en kop kaffe og lidt bagværk – måske kanelbullar? Lilla Torg har klemt sig ind mellem de gamle huse. Det er dermed et perfekt sted at slå sig ned med en kop kaffe for at se på menneskemylderet eller læse dagens avis.

Videoguide til Ystad seværdigheder (engelsk)

Nedenfor kan du finde en video om Ystad seværdigheder og historie. Den er produceret af Ystads kommune. Den er ganske god!

Ystad vejr

Nedenfor kan du se dagsvejrudsigt for Ystad. Der er meget du kan lave i Ystad uanset vejr, men nogle Ystad seværdigheder er bare bedre i godt vejr.


Deals på Ystad ophold

Nedenfor kan du finde en række tilbud fra Booking.com. Hvis du vælger at klikke ind med vores link, så har vi muligheden for at tjene en provision. Den provision har ingen indflydelse på den pris, som du/I kommer til at betale, hvis I booker et hus eller hotelværelse.


Booking.com


Har du forslag til andre Ystad seværdigheder eller blot en kommentar. Så skriv endelig løs nedenfor!

Læs eventuelt også den store guide til Sydsverige seværdigheder her.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de