travel guides logo

Barcelona seværdigheder

Barcelona seværdigheder – Barcelona er en sprudlende storby, hvor du kan opleve Gaudis smukke og anderledes arkitektur, se de store sportsstadioner, nyde lækker tapas og slappe af med en sangria på Ramblaen eller nyde solen på stranden, når du har brug for en pause.

barcelona seværdigheder

Ramblaen

Ramblaen er en lang gågade, der går fra Placa De Catalunya til havnen. Langs den lange, brede gade er der rigtig meget at se og opleve. Du kan sætte dig på en af de mange fortovscafeer og nyde et stort glas kold sangria. Bagefter kan du gå ned ad Ramblaen og zigzagge ind og ud mellem gademusikanter, gøglere, turister og lokale.

Stop ved La Boqueria markedet og nyd de mange dufte fra krydderier og det store opbud af friske frugter og grøntsager, inden du går videre. Hold øje med Miros mosaik på vejen mod havnen. Det er en stor mosaik i hvide, røde og blå farver, der er skabt af kunstneren, der er særligt kendt for sine spøjse skulpturer.

Video om Ramblaen

ramblaen

Sagrada Familia

Byggeriet af den imponerende katedral La Sagrada Familia, eller Den Hellige Families kirke som den hedder på dansk, startede i 1882 og er endnu ikke færdigt. Det er dog muligt at komme ind i kirken og opleve det storslåede og anderledes kirkerum, som den finurlige arkitekt Gaudi har skabt.

Du må ikke snyde dig selv for en tur op i et af tårnene, hvor du kan få en fornemmelse for ikke bare selve kirken og det store arbejde, der er lagt i at bygge den, men en fantastisk udsigt over Barcelona.

Sagrada Familia er en af de mest besøgte attraktioner i byen overhovedet. Lige meget hvornår på året du besøger byen, kan det betale sig for dig, at du står tidligt op, så du kan få en plads forrest i køen og ikke skal bruge en halv dag på at stå i kø.

Sagrada Familia er en af de mest besøgte attraktioner i byen overhovedet. Lige meget hvornår på året du besøger byen, kan det betale sig for dig, at du står tidligt op, så du kan få en plads forrest i køen og ikke skal bruge en halv dag på at stå i kø.

Video om Sagrada Familia

la sagrada familia

Picasso Museet

Picasso er en af Spaniens mest kendte malere. På Picasso Museet i Barcelona kan du opleve hele 3500 af hans værker. Det er både malerier, keramik, tegninger og skulpturer. Selv hvis du ikke er den helt store Picasso-fan, vil det være en stor oplevelse for dig at se de mange ikoniske billeder samlet på et sted. Med i samlingen er blandt andet Den Første Nadver fra 1896 og Omfavnelsen fra 1900.

picasso museet barcelona

Det gotiske kvarter

Den gamle bydel eller det gotiske kvarter, som det også kaldes, er også et af højdepunkterne på en tur til Barcelona. Kvarteret byder på smalle mørke gader og høje gamle huse, der tårner sig op over hovedet på dig. Der er mange fine detaljer på husene at gå og se på, og du kan hurtigt bruge et par timer på at gå rundt derinde. Det gotiske kvarter ligger lige ved siden af Ramblaen og tæt på havnen.

Video om Det gotiske kvarter

barcelona den gamle by gotisk

Det olympiske stadion

Du behøver ikke at være en sportsfanatiker for at finde besøget på det olympiske stadion i Barcelona interessant. Det store stadion blev bygget, da byen var vært ved OL i 1992. Det er en imponerende oplevelse at træde ind på det store stadion. Du kan gå og forestille dig, at du er fanebærer for dit land.

I nærheden af stadionet ligger det Olympiske Museum. Her har du mulighed for at prøve dig selv af i forhold til nogle af de mange gode og verdenskendte atleter, der har deltaget i OL gennem tiden.

Camp Nou

Du skal være lidt vild med fodbold for at besøge fodboldstadionet Camp Nou. Det er her FC Barcelona spiller sine hjemmekampe. Du kan komme ind og se det tomme stadion stort set hver dag.  Det er dog bedst, hvis du kan få skaffet billetter til at se holdet spille på hjemmebane. Der syder stadion af liv og spænding. Det er en fodboldoplevelse for livet.

Video om Camp Nou

camp nou
Ved siden af stadionet ligger et museum, der nok mest er for FC Barcelonas superfans, der kan du nemlig fordybe dig i den nordspanske fodboldklubs historie. Dette er en af de Barcelona seværdigheder, der er et absolut must, hvis I har en fodboldentusiast i familien. Gammel som ung!  

Parc Güell

Den smukke Parc Güell giver både mulighed for en herlig gåtur i rolige omgivelser.  Her kan du  nyde nogle af de mange sjove skulpturer og figurer, som Gaudi har skabt i parken. Parken ligger hævet over resten af byen, hvilket gør, at den er lidt køligere. Selv på en meget varm sommerdag vil det derfor være muligt at finde lidt ekstra energi til at besøge parken. Med sin placering giver parken også en rigtig god udsigt over byen. Det er muligt at se helt ud til havet og få nogle meget flotte billeder udover Barcelonas tage.

Video om Parc Güell

parc guell

La Pedrera

Bygningen hedder egentlig Casa Mila, men indbyggerne i Barcelona har for længe siden omdøbt den anderledes og smukke bygning, La Pedrera, hvilket betyder stenbruddet på dansk. Det skyldes den meget anderledes facade.

La Pedrera er tegnet af Gaudi, og det var den sidste beboelsesejendom, han tegnede. Den stod færdig i 1912, og i 1984 kom den på Unescos Verdensarvsliste. I dag er huset åbent for besøgende, så du kan opleve det anderledes og spændende hus både indvendig og udvendig.

Video om La Pedrera

La Pedrera

Tapastour

Barcelona er kendt for sin lækre tapas. Du kan købe dem på ethvert gadehjørne. Som turist kan det dog være svært at finde frem til de allerbedste og allermest autentiske steder. Derfor er der mange turbureauer, der arrangerer tapasture. Der kommer du rundt og besøger forskellige restauranter, der er kendt for deres gode tapas.

Tapasture er en lidt anderledes form for Barcelona seværdigheder end de foregående. Det gør dem dog ikke på nogen måde mindre attraktive.

Video om Tapastour

tapas barcelona

Tag en tur på stranden

Noget helt særligt ved Barcelona er, at byen har sin egen strand. Det gør den til en oplagt mulighed for at kombinere byferie og badeferie. Du kan sole dig og nyde varme, når du ligger på et håndklæde på det bløde sand, eller du kan spille beachvolley på nogle af de mange net, der er sat op langs stranden. I løbet af sommeren bliver der ofte vist film på stranden, og det er værd for dig at undersøge, om det sker, mens du er der. barcelona strand

Barcelona vejr

Barcelona seværdigheder på video (engelsk)

Nedenfor er der en engelsk guide til Barcelona seværdigheder: https://youtu.be/L_bgTJkFk3k

Om rejseguiden “Barcelona seværdigheder”

Artiklen er skrevet i samarbejde med Morten Andersen fra kombivogn.dk. Siden forhandler blandt andet barnevogne, der kan blive til klapvogne, og hvor liften kan bruges til autostol i bilen. Det gør, at barnevognen ikke fylder meget, når den skal være i bilen, og den er derfor den oplagte barnevogn at have med på en bilferie, for eksempel til Barcelona og det nordlige Spanien. Har du forslag til andre Barcelona seværdigheder, så skriv dem nedenfor i kommentarfeltet. På den måde kan alle dem, der hver måned læser guiden til Barcelona seværdigheder få en endnu bedre oplevelse af den catalanske “hovedstad”. Læs også rejseguiden til Madrid seværdigheder her.   Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de