Barcelona seværdigheder – Barcelona er en sprudlende storby, hvor du kan opleve Gaudis smukke og anderledes arkitektur, se de store sportsstadioner, nyde lækker tapas og slappe af med en sangria på Ramblaen eller nyde solen på stranden, når du har brug for en pause.

Du kan finde masser af lækre steder at bo i Barcelona her.

Seværdigheder i Barcelona i kategorier

 Kulturelle og historiske seværdigheder i Barcelona

 

Barcelonas seværdigheder er et mekka af historiske og kunstneriske monumenter. Når man slentrer ned gennem de hyggelige små gader i Barcelonas gamle bydel summer briserne af historiens vingefang. Det stopper dog langt fra der, og Barcelona er både en by der byder på historiske fantastiske monumenter såvel som moderne kunst og kultur.

Sagrada Familia

Byggeriet af den imponerende katedral La Sagrada Familia, eller Den Hellige Families kirke som den hedder på dansk, startede i 1882 og er endnu ikke færdigt. Det er dog muligt at komme ind i kirken og opleve det storslåede og anderledes kirkerum, som den finurlige arkitekt Gaudi har skabt.

Du må ikke snyde dig selv for en tur op i et af tårnene, hvor du kan få en fornemmelse for ikke bare selve kirken og det store arbejde, der er lagt i at bygge den, men en fantastisk udsigt over Barcelona.

Sagrada Familia er en af de mest besøgte attraktioner i byen overhovedet. Lige meget hvornår på året du besøger byen, kan det betale sig for dig, at du står tidligt op, så du kan få en plads forrest i køen og ikke skal bruge en halv dag på at stå i kø.

Alternativt kan du købe dig foran i køen ved at bestille Fast Track billetter. Du kan finde Fast Track billetter her hos GetYourGuide, hvis du vil springe køen over.

Picasso museet

Picasso er en af Spaniens mest kendte malere. På Picasso Museet i Barcelona kan du opleve hele 3500 af hans værker. Det er både malerier, keramik, tegninger og skulpturer. Selv hvis du ikke er den helt store Picasso-fan, vil det være en stor oplevelse for dig at se de mange ikoniske billeder samlet på et sted. Med i samlingen er blandt andet Den Første Nadver fra 1896 og Omfavnelsen fra 1900.

Parc Güell

Den smukke Parc Güell giver både mulighed for en herlig gåtur i rolige omgivelser.  Her kan du  nyde nogle af de mange sjove skulpturer og figurer, som Gaudi har skabt i parken. Parken ligger hævet over resten af byen, hvilket gør, at den er lidt køligere. Selv på en meget varm sommerdag vil det derfor være muligt at finde lidt ekstra energi til at besøge parken. Med sin placering giver parken også en rigtig god udsigt over byen. Det er muligt at se helt ud til havet og få nogle meget flotte billeder udover Barcelonas tage.

La Pedrera

Bygningen hedder egentlig Casa Mila, men indbyggerne i Barcelona har for længe siden omdøbt den anderledes og smukke bygning, La Pedrera, hvilket betyder stenbruddet på dansk. Det skyldes den meget anderledes facade.

La Pedrera er tegnet af Gaudi, og det var den sidste beboelsesejendom, han tegnede. Den stod færdig i 1912, og i 1984 kom den på Unescos Verdensarvsliste. I dag er huset åbent for besøgende, så du kan opleve det anderledes og spændende hus både indvendig og udvendig.

Oplev Barcelonas monumenter på en guidet Vespa tur

Hvis du vil prøve en lidt anderledes metode til at opleve Barcelonas seværdigheder, så skulle du måske prøve at opleve byen på en Vesta. Her har vi fundet en guidet tur på Vespa rundt i Barcelona og opleve de historiske og kulturelle højdepunkter i byen. Så prøv den her tur. Du får en forglemmelig rejse igennem Barcelonas gader og monumenter i 4 timer.

Læs mere om mulighederne for at opleve Barcelona på Vespa her.

Aktiviteter til hele familien

Der er masser af aktiviteter i Barcelona, hvis du gerne vil opleve den sammen med hele familien. Her får du flere fantastiske Barcelona seværdigheder der både er for de helt unge og de lidt ældre:

Den gamle bydel – Det gotiske kvarter

Den gamle bydel eller det gotiske kvarter, som det også kaldes, er også et af højdepunkterne på en tur til Barcelona. Kvarteret byder på smalle mørke gader og høje gamle huse, der tårner sig op over hovedet på dig. Der er mange fine detaljer på husene at gå og se på, og du kan hurtigt bruge et par timer på at gå rundt derinde. Det gotiske kvarter ligger lige ved siden af Ramblaen og tæt på havnen.

Det Olympiske Stadion

Du behøver ikke at være en sportsfanatiker for at finde besøget på det olympiske stadion i Barcelona interessant. Det store stadion blev bygget, da byen var vært ved OL i 1992. Det er en imponerende oplevelse at træde ind på det store stadion. Du kan gå og forestille dig, at du er fanebærer for dit land.

I nærheden af stadionet ligger det Olympiske Museum. Her har du mulighed for at prøve dig selv af i forhold til nogle af de mange gode og verdenskendte atleter, der har deltaget i OL gennem tiden

Camp Nou

Du skal være lidt vild med fodbold for at besøge fodboldstadionet Camp Nou. Det er her FC Barcelona spiller sine hjemmekampe. Du kan komme ind og se det tomme stadion stort set hver dag.  Det er dog bedst, hvis du kan få skaffet billetter til at se holdet spille på hjemmebane. Der syder stadion af liv og spænding. Det er en fodboldoplevelse for livet.

Ved siden af stadionet ligger et museum, der nok mest er for FC Barcelonas superfans, der kan du nemlig fordybe dig i den nordspanske fodboldklubs historie. Dette er en af de Barcelona seværdigheder, der er et absolut must, hvis I har en fodboldentusiast i familien. Gammel som ung!

Tag på stranden

Noget helt særligt ved Barcelona er, at byen har sin egen strand. Det gør den til en oplagt mulighed for at kombinere byferie og badeferie. Du kan sole dig og nyde varme, når du ligger på et håndklæde på det bløde sand, eller du kan spille beachvolley på nogle af de mange net, der er sat op langs stranden. I løbet af sommeren bliver der ofte vist film på stranden, og det er værd for dig at undersøge, om det sker, mens du er der.

Shopping og night out i Barcelona

Ramblaen

Ramblaen er en lang gågade, der går fra Placa De Catalunya til havnen. Langs den lange, brede gade er der rigtig meget at se og opleve. Du kan sætte dig på en af de mange fortovscafeer og nyde et stort glas kold sangria. Bagefter kan du gå ned ad Ramblaen og zigzagge ind og ud mellem gademusikanter, gøglere, turister og lokale.

Stop ved La Boqueria markedet og nyd de mange dufte fra krydderier og det store opbud af friske frugter og grøntsager, inden du går videre. Hold øje med Miros mosaik på vejen mod havnen. Det er en stor mosaik i hvide, røde og blå farver, der er skabt af kunstneren, der er særligt kendt for sine spøjse skulpturer

La Boqueria

La Boqueria er et hyggeligt og livligt madmarked, der har eksisteret siden 1836, hvor der dagligt kommer omkring 200 handlende med madvarer og gastronomiske oplevelser. Prøv nogle af deres lækre madretter, køb lidt frugt og eventuelt en lækker nypresset juice. Det er en sjov shopping oplevelse at bruge en times tid eller to på La Boqueria.

Tapastour i Barcelona

Barcelona er kendt for sin lækre tapas. Du kan købe dem på ethvert gadehjørne. Som turist kan det dog være svært at finde frem til de allerbedste og allermest autentiske steder. Derfor er der mange turbureauer, der arrangerer tapasture. Der kommer du rundt og besøger forskellige restauranter, der er kendt for deres gode tapas. Du kan forudbestille en tapastour her.

Tapasture er en lidt anderledes form for Barcelona seværdigheder end de foregående. Det gør dem dog ikke på nogen måde mindre attraktive.

Pubcrawl i Barcelona

Barcelona er en festens by, og her er en af de aktiviteter, der er til de lidt mere tørstige og festglade. Du kan nemlig melde dig til pubcrawl med gratis drinks og indgange rundt i Barcelonas natteliv sammen med andre festglade mennesker. Sidst vi checkede kostede denne backpacker pubcrawl omkring 115 kroner.

Du kan finde pubcrawl arrangementet her!

 Overnatning i Barcelona

Her kan du finde overnatningsmuligheder og hoteller i Barcelona. Vi har haft lidt problemer med, at der bliver vist 0 kroner ved nogle af overnatningsstederne nedenfor.  Det er naturligvis ikke rigtigt, så hvis det er tilfældet så klik dig videre til overnatningsstedet og se den rigtige pris. Hvis du nedenfor finder et hotel, som du vælger at booke, så modtager vi en lille provision! Så det håber vi meget du vil gøre 🙂

Læs også Travel-Guides.dk’s guide til seværdigheder i Malaga og aktiviteter og seværdigheder i Madrid, eller den populære guide til Sevilla seværdigheder.

Kommentarer til Barcelona seværdigheder

Har du kommentarer og inputs til denne guide til Barcelona seværdigheder, så kommenter endelig nedenfor