travel guides logo

Riga seværdigheder

Riga seværdigheder – Riga er ikke blot Letlands hovedstad, men også den største by i de baltiske stater. Den lettiske hovedstad huser lige nu et godt stykke over 700.000 indbyggere. Foruden at være hjemby for mange lettere kan byen også tilbyde et helt univers af seværdigheder. For at finde ud af, hvad du skal se og opleve på din kommende ferie, bør du danne dig et overblik over byens mange seværdigheder. Der er noget for enhver smag. Netop storbyens mange seværdigheder er noget, du kan blive meget klogere på ved at læse denne guide.

riga seværdigheder

Riga Motormuseum

Riga Motormuseum er, som du måske allerede har regnet ud, et bilmuseum. Det store museum fordeler sig på flere etager, hvor du kan opleve det ene fantastiske køretøj efter det andet. Størstedelen af bilerne stammer fra tyske og russiske producenter, men der er også mange andre nationaliteter repræsenteret. Du kan opleve biler helt tilbage fra bilernes barndom og frem til vores tid. Dermed bliver man taget med på en historisk rejse.

riga motormuseum

Man behøves ikke at vide alt om biler for at få noget ud af besøget. Ved de fleste biler er der nemlig opsat skærme, hvorpå der fremgår informationer og historier om de enkelte biler. Husk at sætte god tid af til besøget, da der er meget at kigge på. Du kan få en forsmag på museet ved at google billeder. Der er også mulighed for at læse brugeranmeldelser online.

Vērmanes Garden

Vērmanes Garden er hovedstadens ældste offentlige have.

Letland byder på mange fine haver, men de færreste haver kan hamle op med denne.

Haven er åben for offentligheden året rundt, men der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er mest at kigge på om sommeren og foråret. Dermed ikke sagt, at det ikke kan være hyggeligt at gå en tur i parken på andre årstider. Vērmanes Garden udgør en kontrast til det travle og hektiske storbyliv. Der er nemlig ingen fare for, at man bliver stresset, når man går i den fredfyldte og idyllyske park. Det er dog værd at bemærke, at der kan være mange mennesker i sommerferien og på andre tidspunkter.

park riga

Freedom Monument

Freedom Monument er et mindesmærke, der ærer soldater dræbt under den lettiske krig for uafhængighed. Det er et vigtigt symbol på Letlands frihed, hvorfor denne seværdighed er et must-see. Freedom Monument, som består af granit, frådsten og kobber blev opført i 1935 efter et projekt af Ernests Štālbergs (arkitekt). Frihedsmonumentet er hele 42 meter højt, hvorfor det kan ses på lang afstand.

freedom monument riga

Uanset hvor meget eller lidt du interesserer dig for den lettiske historie, så må du ikke rejse hjem fra Riga, Letland, uden et billede af det flotte monument.

Det verdenskendte monument bliver bevogtet af soldater dagen lang. Ønsker du at opleve det timelige vagtskifte, så skal du time dit besøg rigtigt. Vagtskiftet finder sted på hele timeslag, så det er ret let at planlægge efter.

Mežaparks

Mežaparks er ikke navnet på en seværdighed, men derimod navnet på en bydel, som byder på mange interessante seværdigheder. For familien vil det være mere end oplagt at sætte en dag eller to af til at besøge Mežaparks.

Mežaparks har rigtig mange pladser og stier til både vandreture, cykelture og rulleskøjteture. Du kan med andre ord selv bestemme, om du vil opleve området til fods, på cykel eller på rulleskøjter. Det er et rigtig godt sted for børn at lege, men området giver også plads til, at man kan slappe af og nyde den friske luft. For at komme til området opfordres du til at tage med sporvognen. Den hyggelige park er hovedsageligt henvendt til familier og sportsentusiaster.

riga mezaparks

Mežaparks er en af de absolut bedst bedømte Riga seværdigheder.

Žanis Lipke Memorial

Žanis Lipke Memorial er gemt en smule væk, men det betyder ikke, at museet ikke er et besøg værd – faktisk tværtimod. På museet fortælles der den spændende historie om Jānis Lipke, som var en fremtrædende person under anden verdenskrig. Det er ganske gratis at besøge museet, men der lægges ikke skjul på, at donationer er værdsat. For den historieinteresserede person vil det være utilgiveligt ikke at opleve dette museum.

Husk at tjekke museets åbningstider på forhånd, så du kan planlægge dit besøg efter det.

Riga Cathedral

Riga Cathedral er en protestantisk katedral i Riga. Den mere end 800 år gamle katedral blev bygget af Albrecht von Buxthoeven i 1211 og anses for at være den største middelalderlige kirke i Baltikum. Her har vi at gøre med endnu en af de seværdigheder, som samler mange tusinde turister hver dag. Som turist i Riga skal du selvfølgelig både se og fotografere den smukke katedral. Overvej også at opleve nogle af de mange andre kirker i storbyen.

riga katedral

Latvian National Opera

Latvian National Opera er navnet på den nationale opera i Riga, Letland. Det velbesøgte operahus er omgivet af en charmerende park, som ligesom selve operaen fortjener at blive udforsket.

riga opera

For at tilegne dig mere viden om det store operahus bør du booke en rundvisning. Det kan du gøre på nettet, hvor du også kan læse om planlagte arrangementer, åbningstider osv. Skal du have en oplevelse for livet, så skal du næsten se en forestilling. De fleste forestillinger finder sted torsdag, fredag, lørdag og søndag, hvorfor det er disse dage, du skal satse på. Nogle forestillinger er meget populære og eftertragtede, så det kan være en fordel at være tidligt ude for at sikre sig de bedste pladser.

Seværdigheden egner sig bedst til unge, voksne og ældre.

Bastejkalna Park

Bastejkalna Park er parken, som adskiller den gamle bydel fra den nye. Parken gør sig bemærket med sine snoede stier, springvand, smukke blomster, himmelhøje træer, hyggelige siddesteder og bådture. Ønsker du at opleve parken til vands, så skal du tage med på en bådtur. Den typiske bådtur varer omkring én time.

Bastejkalna riga seværdigheder

Bastejkalna Park befinder sig midt imellem forretninger, ambassader og bygninger, men det glemmer man alt om, når man bevæger sig rundt i den fredfyldte have. Det kan varmt anbefales at sætte sig på en bænk og nyde det fantastiske syn af blomster, springvand og sprudlende træer samt lyden af rindende vand og fuglefløjt.

 

Parken egner sig glimrende til at børnene kan få brændt noget energi af, mens de voksne kan slappe af og nyde den harmoniske atmosfære.

Hotel i Riga

Hotel i Riga – Man kan bo på lækre hoteller til billige penge i Riga. Der er mange af hoteller som har spa områder, som man kan benytte ganske gratis. Læs mere om de forskellige hoteller i Riga her.

Riga vejrOm rejseguiden Riga seværdigheder

Rejseguiden til Riga seværdigheder er skrevet i samarbejde med Stefan fra gadgetsjov.dk, hvor du også kan læse om rejsegadgets, du med fordel kan bruge på din næste ferie.

Denne guide til Riga seværdigheder er naturligvis ikke komplet, og hvis du har tilføjelser til eksisterende seværdigheder eller forslag til andre Riga seværdigheder, så del dem endelig nedenfor. Du skal blot bruge kommentarfeltet! På den måde hjælper du andre, der læser denne guide til Riga seværdigheder.Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de