travel guides logo

Der er så mange fantastiske steder, hvor du kan rejse hen til. At rejse til historiske byer og storbyer er noget af det, der virkelig kan inspirere mange mennesker over hele verden. Nedenfor kan du finde masser af guides til byer i hele verden. der er populære rejsemål for turister.

Aarhus rejseguide – Her kan du læse om de mest interessante seværdigheder i Aarhus. Uanset om du er til Den Gamle By, moderne kunst og klassisk kunst som på Aros eller museumets gentænkning på Moesgaard, så kan du finde mere om det her i denne rejseguide til Aarhus seværdigheder og aktiviteter.

Abu Dhabi rejseguide – Her finder du de berømte seværdigheder i Abu Dhabi. Uanset om du er til vandland eller prægtige moskeer eller dyrereservater eller mere til hestekræfter, så finder du det blandt Abu Dhabis seværdigheder og attraktioner. Her kan du læse meget mere om den arabiske hovedstad og alle de spændende seværdigheder Abu Dhabi.

Alanya rejseguide – Oplev tyrkiske bade, smukke strande og storslåede fæstninger. Dette er blot nogle af de ting, som du kan opleve af seværdigheder i Alanya. Alanya er fyldt med spændende attraktioner og aktiviteter for voksne og børn. Du kan se Atatürks hus eller opleve Dim Caves og alt derimellem af kultur og natur!

Alicante rejseguide – Den spanske by på Costa del Sol er et yndet rejsemål for mange danskere. Der er efter sigende sommer året rundt i Alicante, der også byder på seværdigheder og attraktioner for unge som gamle. Der er i Alicante både seværdigheder for dem, der vil bade og dase, såvel som attraktioner for dem der hellere vil shoppe eller tage en drink i Siestaen!

Amsterdam rejseguide – Den hollandske metropol Amsterdam byder på massevis af historiske og kulturelle seværdigheder. Uanset om du vil nyde kanalerne i Amsterdam eller se historiske steder som Anne Franks hus eller udstillinger med kunstnere som Rembrandt eller Van Gogh, så har Amsterdam det hele. Nå ja og så er der jo alle attraktionerne omkring Coffee Shops og det noget mere bonerte Red Light District!

Bangkok rejseguide – I den thailandske hovedstad summer livet løs, og en del af Bangkoks attraktioner og seværdigheder er blot at gå rundt eller blive kørt rundt i den store by. I denne rejseguide til Bangkok er der dog sat mere fokus på must see seværdigheder som Wat Arun og Grand Palace!

Barcelona rejseguide – Er du endt i Barcelona, så bør du minimum sætte 3-4 dage af til at opleve nogle af Barcelonas fantastiske seværdigheder. Uanset om du er til arkitektur, shopping eller kunst, så er der masser i den katalanske hovedstad, der på samme tid emmer af historiens store vingesus. Så tag og kig med her hvis du vil vide mere om La Sagrade Familia og Gaudi skulpturer og arkitektur blandt Barcelonas seværdigheder og attraktioner!

Beograd rejseguide – Balkan har været en af Europas histories evige brændpunkter, og Beograd er nok den vigtigste by i den del af historien. Her kan du læse om Beograds seværdigheder og historiske monumenter. Du kan også læse om det livlige byliv i Beograd med masser af fester og kulinariske oplevelser.

Berlin rejseguide – I denne rejseguide til Berlins seværdigheder og attraktioner kan du finde masser af historiske monumenter, fantastiske museer og oplevelser i en lind strøm i Berlin – Tysklands hovedstad. Siden murens fald er der åbnet op for seværdigheder både i øst- og vest-berlin, og det kan du læse meget mere om her i denne lille guide til Berlin.

Bruxelles rejseguide – Her får du et indblik i historiske attraktioner og seværdigheder i Bruxelles. Uanset om du er i den belgiske by som en del af dit arbejde eller bare på et weekendvisit, så er der nogle bestemte aktiviteter og seværdigheder i Bruxelles, som bare skal opleves. Det kan du læse mere om i denne rejseguide til Bruxelles!

Budapest rejseguide – Der er noget specielt over Ungarns hovedstad Budapest. Om det er den gamle deling og sammensmeltning mellem Buda og Pest ved jeg ikke, men Budapest er fyldt med store historiske seværdigheder og attraktioner, såvel som at Budapest er kendt for deres helt fantastiske natteliv. Du kan læse meget mere om seværdigheder i Budapest i denne rejseguide.

Dresden rejseguide – Hvis du skal opleve en af de mest interessante kulturelle højborge i Tyskland er det Dresden. Her kan du læse om attraktioner og seværdigheder i Dresden, og sammen med Berlin så er Dresden en af de Must-See byer, der er i Tyskland. Læs hele rejseguiden til Dresden her!

Flensborg rejseguide – Lige syd for grænsen er Flensborg. Faktisk var Flensborg en del af den danske konges områder, og det kendertegner også de seværdigheder som i dag præger Flensborg. I denne guide kan du både læse om shopping, historie og andre seværdigheder og attraktioner i Flensborg. Læs hele rejseguiden til Flensborg her!

Helsinki rejseguide – Finlands hovedstad Helsinki byder på andre seværdigheder end blot dampende saunaer. Her kan du læse om kulturelle, historiske og naturlige attraktioner og seværdigheder i Helsinki. Denne rejseguide til Helsinki tager dig med gennem seværdigheder til både voksne og børn. Læs mere her!

Hong Kong rejseguide – Denne kinesiske by har noget magisk over sig, hvor den på en og samme tid er en del af Vesten og Østen på samme tid. Når man siger Hong Kong seværdigheder og attraktioner, så er denne dobbelthed også helt essentiel. Det kan du se meget mere om i denne rejseguide til Hong Kong, hvor seværdigheder mødes mellem modernitet og religiøsitet, kapitalisme og kinesisk kommunisme.

Kiel rejseguide – Som Flensborg ovenfor så er Kiel en del af det Tyskland, der på et tidspunkt var en del af Danmark. Når du oplever Kiel seværdigheder og attraktioner, så vil du også kunne mærke den store danske indflydelse. Ud over det danske, så er havnekulturen og skibsfarten en central del i Kielerhistorien, som du også kan læse meget mere om i denne rejseguide til Kiels seværdigheder og attraktioner.

Las Vegas rejseguide – Hvis du allerede har besøgt Sin City, så ved du at der er noget helt anderledes over seværdigheder i Las Vegas. Las Vegas er ikke en by med historiske monumenter, men til gengæld er der masser af europæiske kulturmonumenter indlejret i moderne casinoer som Cesars Palace og Eiffeltårnet i  Las Vegas egen lille version af Paris! Det kan du læse meget mere om i denne rejseguide til Las Vegas seværdigheder og attraktioner!

Lissabon rejseguide – Portugals hovedstad har masser af seværdigheder at byde på, men personligt så er det mere Lissabons kulinariske oplevelser, der trækker mig. Der er ikke noget sted i verden, hvor de kan tilberede fisk, som de kan i Portugal, og Lissabon er et mekka af fantastiske retter fra havet! Havet er en central faktor i mange af de seværdigheder og attraktioner, som du kan finde i Lissabon. Det kan du læse meget mere om i denne rejseguide til Lissabons seværdigheder!

London rejseguide – Det tager ikke meget mere end 1 time at flyve til London, og det er også en fantastisk mulighed for at opleve attraktioner og seværdigheder i London, og være væk fra dagligdagen i en weekends tid. Uanset om du vil shoppe i London i Mayfair eller Oxford Street eller se store historiske monumenter som Tower Bridge eller nyere kulturelle monumenter som London Eye, så kan du læse om det i denne rejseguide til London seværdigheder og attraktioner her!

Madrid rejseguide – Spaniens hovedstad er en af de byer, som alle danskere bør opleve. Uanset om du skal slentre ned ad Gran Via eller checke fancy udstilinger ud, så kan du læse mere om det i denne rejseguide til Madrids seværdigheder og attraktioner!

Malaga rejseguide – Hvis der er nogle spanske byer, der har været i centrum for spanske konflikter, så må det siges at være Malaga. Uanset om du snakker maurere og katolikker i middelalderen eller kommunister og fascister under den Spanske Borgerkrig, så var Malaga en afgørende brik i kampen. Når du kigger på seværdigheder i Malaga, så er denne tid med krig og konflikter også særdeles fremtrædende, men der er også kunstneriske og kulturelle oplevelser og seværdigheder i Malaga, og dem kan du også læse om i denne rejseguide til Malaga seværdigheder og attraktioner!

Napoli rejseguide – De fleste tænker nok mafia, når de hører bynavnet Napoli. Der er imidlertid sket meget i Napoli siden dengang, hvor mafiaen styrede det hele. I dag er der mange flere seværdigheder i Napoli og omegn end Vesuv og Pompeji. Der er store slotte og borge, og der er den fantastiske ø Capri, som er et visit værd. Det kan du læse mere om i denne rejseguide til Napoli med seværdigheder og attraktioner!

Neumünster rejseguide – De fleste forbinder Neumünster med en ting nemlig Neumünster Outlet, men der er faktisk flere attraktioner og seværdigheder i Neumünster. Når du alligevel er forbi den nordtyske by for at shoppe, så kan du jo lige opleve nogle af Neumünsters seværdigheder imens!

New York rejseguide – Det store æble som New York også kaldes er et af verdens mest eftertragtede rejsemål. Med seværdigheder som Frihedsgudinden, Broadway, Empire State Building en lang række af kulinariske og kunstneriske steder af højeste klasse, så giver det god mening at turister flokkes for at opleve New Yorks seværdigheder! Her i denne rejseguide til New York kan du læse om nogle af de fantastiske oplevelser i New York.

Oslo rejseguide – Norges hovedstad Oslo er en dejlig by at besøge. På mange måder minder Oslo om København, men på mange andre måder er den helt sin egen. Her i denne rejseguide til Oslo kan du læse om de forskellige must-see seværdigheder, der er in Oslo.

Paris rejseguide – Byernes by Paris rummer et utal af seværdigheder fra Eiffeltårnet over Triumfbuen til Montmartres små gader og kirker og cafeer. Denne rejseguide til Paris tager dig med til oplevelser og seværdigheder i Paris. Det kan du læse meget mere om her!

Reykjavik rejseguide – Islands hovedstad har både natur og kultur at byde på blandt Reykjaviks seværdigheder. Hvad du bør opleve når du er på ferie i Reykjavik – det kan du læse mere om i denne rejseguide til Reykjaviks seværdigheder.

Rom rejseguide – Uanset om du vil opleve klassiske ruiner fra Romertiden eller store kirker i Vatikanstaten, så kan du læse om det i denne rejseguide til Roms seværdigheder. Det kan du læse mere om her!

San Diego rejseguide – Skal du til “Amerikas fineste by”, så læs med her om attraktioner og seværdigheder i San Diego. Naturligvis er SeaWorld en af de helt store oplevelser og seværdigheder i San Diego, men der også mange andre dejlige oplevelser som Balboa Park og det fantastiske klippelandskab i Torrey Pines State Reserve. Læs mere her i den store rejseguide til San Diego seværdigheder!

Seattle rejseguide – Er du til eksperimentiel musik så er Seattle en rigtig spændende by at besøge. De fleste kender nok mest af alt Seattle for seværdigheden Space Needle! Så er der naturligvis også en masse andre spændende seværdigheder i Seattle som Chihuly Garden and Glass hvor du kan opleve glaskunst og for de flyinteresserede er der også et besøg på Boeing fabrikkerne!

Singapore rejseguide – Her i denne sydøst asiatiske storby pulserer det med liv dag og nat. Du kan i denne rejseguide til Singapore læse om seværdigheder som Singapore Zoo, Gardens by the Bay og Little India. Læs meget mere om seværdigheder her i rejseguiden til Singapore.

Sydney rejseguide – Når du rejser til Sydney skal du naturligvis opleve Operahuset, som med Jørn Utzon som tegner har et dansk islæt. Der er dog også mange andre seværdigheder i Sydney som du kan opleve og finde i denne rejseguide. Nogle af de mest kendte attraktioner og seværdigheder i Sydney udover Operahuset er stranden Bondi Beach og området The Rocks. Det kan du læse meget mere om her i denne rejseguide til Sydney!

 

Denne guide til populære byer i hele verden opdateres løbende!