travel guides logo

Kør selv ferie Kroatien

Kør selv ferie Kroatien – Hvert år tager utallige danskere på bilferie til Kroatien. Og med alt det landet har at byde på, er det intet under. Kroatien har så meget at byde på, uanset om du rejser som par, familie eller med vennerne. Her kan du slikke solens stråler på de betagende kystlinjer og nyde en dukkert i det krystalklare vand på én af de mange fine badestrande. Det er netop Kroatiens kystlinje, hvor de fleste opholder sig. Det er dog også her, du finder alle de flotte strande – og i ryggen har du de flotte bjerge, som er et syn uden lige.

kør selv ferie kroatien

Så naturen fejler bestemt ikke noget og er en bilferie til Kroatien værd i sig selv. Men det er ikke den eneste grund til at pakke bilen og køre mod Kroatiens kyster. De mange byer du finder langs kysten, er også et must-see. Her pulserer bylivet i de gamle og charmede gader. Du kan tage på museum, se en katedral eller smage på en Kroatiens mange madoplevelser.

Campingpladser i Kroatien

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Video om Campingpladser i Kroatien

Campingpladserne er generelt af en høj standard. Du finder pladser, som ligger direkte ned til en af de mange strande og med egen pool – perfekt til de mindste vandhunde i familien. Generelt ligger pladserne i de mest naturskønne omgivelser, som bidrager til en dejlig ro og får dig i en vaskeægte feriestemning.

Turen tager omtrent 2-3 dage afhængigt af hvor mange pauser, I vælger at holde. Hvis I har børnene med og de har svært ved at håndtere de lange timer, så er der heldgivis hjælp at hente med diverse former for rejsemedicin. Læs denne guide hos Doc24 om køresyge (link).

campingpladser kroatien

4 af de populæreste steder at tage til i Kroatien.

Kroatien byder på et væld af gode kør-selv destinationer. Så mange, at det kan være svært at vælge den perfekte destination. Når du siger siger kør selv ferie Kroatien, så er der nogle steder, der er mere oplagte end andre! Derfor kommer vi her med et bud på 4 af de steder, du med fordel kan tage hen, uden at blive skuffet.

Istrien

Natursmukke Istrien ligger i det nordlige Kroatien. Her findes der mange gode og børnevenlige campingpladser. Området er populært, fordi det ligger så godt i forhold til den smukke og unikke kyststrækning. Denne bør du ikke gå glip af. Køreturen langs kysten er i sig selv en unik oplevelse, specielt på grund af omgivelserne og naturen. Langs kysten finder du en masse charmerende kystbyer, alle fyldt med en hyggelig atmosfære. Her kan eksempelvis nævnes Umag, Poreč, Pula og Rovinj.

Video om Istrien

Så er der selvfølgelig vandet og de mange bademuligheder, skønt for både de små og store vandhunde. Er i oplevelseslystne så kan I også tage på en eller flere små sejlture ud til de små omkringliggende øer langt kysten.

istrien

Dalmatien

Nu skal vi sydpå. Længere syd i Kroatien har vi nemlig Dalmatien. Her finder du ligeledes en udsøgt natur. Især når vi snakker strande og småøer. De mange strande med den store bjergryg bag sig, er et syn for sig.

Video om Dalmatien

I denne del af landet finder du også Dubrovnik. Her er det et must at prøve en af de lokale fiske- eller skaldyrsretter på en af byens restauranter eller caféer. Sæt dig i skyggen og nyd en øl og nyd en ægte Kroatisk, kulinarisk oplevelse. Dubrovnik er helt sikkert et besøg værd på din kør selv ferie til Kroatien.

dalmatien dubrovnik

Kvarnerbugten

Her har vi også et bud på en utrolig populær kør-selv destination, når vi snakker Kroatien. Her er der gode muligheder for en masse skønne ferieoplevelser, når dig og familien er på bilferie. Her finder du intet mindre end 36 små øer, som udgør Adriaterhavets største øgruppe. Af disse bør du som minimum besøge Krk, Losinj og Rab. Tag hertil fra en af de små lokale både eller færger fra havnebyen Rijeka.

Video om Kvarnerbugten

Af natur kan du også tage på udflugt i de smukke bjerge, de gudesmukke nationalparker Risnjak og Sjerverni Velebit eller selvfølgelig bare nye områdets fantastiske badestrande.

losinj kirke

Split

Er du til historie og kultur, så er Split byen du tager til. Den historiske by byder på en masse spændende seværdigheder. Her finder du alt fra paladser til katedraler og templer. En spændende oplevelse for både store og små. Sørg også for at tage et smut fordi de lokale markeder, som du bland andet finder på Marmontova, der emmer af frisk fisk eller grøntsagsmarkedet Stari Pazar, hvor I finder de bedste lokalvarer.

Video om Split

Et perfekt sted at ”mellemlande” på bilferien, selvom de fleste ender med at blive en dag eller to mere på grund af byens charme, som er ret så betagende. Herfra kan du eksempelvis passende rejse videre mod Istrien eller Dalmatien, som vi skrev om længere oppe.

split

Kroatien vejr

Kør selv ferie Kroatien – Kom afsted!

Dette er blot nogle af de områder, byer og seværdigheder, som Kroatien har at byde på. Men det skal opleves på egen hånd. Vi håber guiden her har inspireret dig til din næste kør-selv ferie. Der er hvert fald ingen grund til, ikke at tage til naturskønne Kroatien med dets mange børnevenlige campingpladser – perfekt til den rejselystne familie!     Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de