Helsinki seværdigheder

Helsinki seværdigheder – I Helsinki kan du besøge de mange øer, der ligger rundt om byen, og hver byder på spændende oplevelser. Det kan for eksempel være Suomenlinna fæstningen, Seurasaari frilandsmuseum og Helsinki zoo, der har sin helt egen ø.

Helsinki Katedral

Den flotte hvide katedral, der er en af Helsinkis absolut mest fotograferede bygninger, troner på toppen af en trappe på det centralt beliggende Senatstorvet. Der er et mylder af mennesker om sommeren, der alle kommer for at tage et billede af den flotte katedral.

Når du har arbejdet dig op ad trappen, har du en god udsigt over byen og torvet under dig. Selvom det er lidt af en klatretur, er udsigten det hele værd.

Kiasma Museum

På Kiasma Museum har du muligheden for at blive udfordret og begejstret over moderne finsk kunst. Bygningen er i sig selv meget smukt arkitektonisk og danner på den måde den perfekte ramme om den kunst, som den rummer.

Udstillingerne på museet skifter løbende, så selv hvis du har været på museet før, vil der være noget nyt for dig at opleve.

Designmuseet

Designmuseet er endnu et af de finkulturelle Helsinki seværdigheder. Her kan du opleve finsk og internationalt industrielt design, håndværk, mode og grafiks design. Med en alder på over 145 år er museet en af verdens ældste museer. Den faste samling har mere end 75.000 genstande, 40.000 tegninger og over 100.000 fotografier, så der er rigeligt at gå til. Nedenfor kan du se et billede fra Designmuseets Art Nouveau samling:

Tag i finsk sauna

Finnerne er kendte for at være glade for at gå i sauna. Hvis du bliver inviteret ind i et finsk hjem, vil du stort set altid kunne finde en sauna der. Når du er i landet, må du derfor endelig ikke snyde dig selv for muligheden for at prøve en af de lækre finske saunaer af.

De fleste hoteller har en sauna, som du kan prøve, men hvis du vil have mulighed for at bade i havet, bør du prøve den offentlige sauna Loyly. Den ligger direkte ud til havet og både på en kold og en varm dag, er det en fantastisk oplevelse for dig, at du kan dyppe dig i havet, inden du går ind og får varmen i saunaen bagefter.

Seurasaari Frilandsmuseum

På frilandsmuseet på øen Seurasaari har de hentet huse fra hele Finland dertil. Det giver dig en unik mulighed for at se, hvordan folk tidligere levede i det omskiftelige finske klima. Bygningerne ligger spredt ud i en skov, og du vil have fornemmelsen af, at de har ligget der altid.

På Seurasaari er der også gode muligheder for at slappe af, gå en tur og komme lidt væk fra storbyens mylder. På øen er der mulighed for at bade ved en af de to nudiststrande, der findes i Helsinki. Stranden er delt op i en afdeling for mænd og en afdeling for kvinder, så de to køn ikke bader sammen.

Suomenlinna fæstningen

Suomenlinna fæstningen ligger på sin egen ø ud for Helsinki. Den var en meget vigtig del af Helsinkis forsvarsværk. Helsinki har gennem tiden også været både svensk og russisk, hvilket det også er muligt at se på forsvarsværket.

Hvis du virkelig vil have Suomenlinnas historie ind under huden, bør du tage på en af de guidede ture, der bliver udbudt. Det er også muligt at komme på en kunsttur på øen.

Når du er færdig med at mærke historiens vingesus, er der også gode muligheder for at slappe af på Suomenlinna. Du kan sidde på græsset og spise mad og nyde udsigten over havet.

Temppeliaukio Kirken

Temppeliaukio Kirken eller Kirken af klippen, som vi ville kalde den på dansk, er en kirke, der er hugget ud af klipperne. Det giver ikke bare en meget smuk og rustik kirke, men også en kirke med en rigtig god akustik.

Kirken ligger lige midt i Helsinki, og det er nemt at nå et smut forbi for at beundre den flotte kirke. Hvis du er i Helsinki på en søndag, bør du se, om det er muligt at komme ind og overvære en gudstjeneste i kirken. Det er en helt særlig oplevelse.

Finlands Nationalmuseum

Det finske Nationalmuseum dækker det finske folks historie fra stenalderen til nutiden. Udstillingen er delt op i flere afdelinger med et bestemt tema, så du nemt og overskueligt kan danne dig et overblik det, der interesserer dig. Det kan du for eksempel gøre i Skattekammeret, hvor mønter, medaljer, smykker og våben er udstillet. Eller i Riget, der beskriver Finlands historie fra middelalderen til nutiden, hvor både svenskerne og russerne styrede landet i en periode.

Besøg Marimekkos butik

Hvis du er vild med det prikkede designmærke, der har rødder i Finland, er det oplagt, at du besøger deres butik, når du er i Helsinki. Der har du mulighed for at købe alle deres specielle og særegne produkter af en rigtig god kvalitet.

Du kan for eksempel finde et stort udvalg af Marimekkos anderledes tøj, der både appellerer til unge og ældre – det er ikke mange tøjmærker, der formår at favne en så bred gruppe. Du finder også børnetøj, smykker, tasker, keramik og meget andet i butikken.

Tag på tur til nogle af Helsinkis mange øer

Der ligger en række øer ud for Helsinki, som det er spændende at besøge. Nogle af dem kan du nå med færge inde fra byen. Det er for eksempel øen, hvor Suomenlinna fæstningen ligger, øen Uunisaari, der er ideel til picnic, og øen, hvor Helsinki Zoo ligger.

Du kan også tage på en arrangeret tur rundt til nogle af øerne. Det giver dig mulighed for virkelig at få noget mere at vide om de forskellige øer og deres historie.

Helsinki Zoo

Helsinki Zoologiske have er placeret på sin helt egen ø. Det har givet dem gode muligheder for at indrette en have, der er tilpasset de dyr, der lever i den. Du kan blandt andet opleve sneleoparder og brune bjørne i haven, der begge er nogle af havens helt store trækplastre.

Sibelius Monumentet

En af de moderne kunstneriske Helsinki seværdigheder er Sibelius Monumentet. Sibelius Monumentet er skabt af den finske kunstner Eila Hiltunen. Det er lavet til ære for komponisten Jean Sibelius, hvilket også er grunden til navnet på monumentet.

Der findes to lignende værker ved FN i New York og i Paris, begge steder er kunstværket dog markant mindre end i Helsinki. Kunstværket laver ikke lyde!

Linnanmäki

Linnenmäki er Helsinkis svar på Tivoli. Linnenmäki er en forlystelsespark med rutschebaner og aktiviteter for hele familien. Du kan både finde forlystelser for de helt små såvel som de unge, der vil have det helt vildt!

Ligesom Tivoli har Linnenmäki lukket i vinterhalvåret.

Ketjukaruselli Linnanmäki Helsinki

På løbehjul i Helsinki

Her kan du finde gratis koder til at køre på løbehjul i Helsinki. Der kan være langt mellem de mange Helsinki seværdigheder og med et el-løbehjul i Helsinki er det noget nemmere at komme rundt!

Lime løbehjul rabatkode: RUFDVR2

Der er forskellige særarrangementer i løbet af året, som det er en god ide at holde øje med, når du besøger Helsinki.

Videoguide til Helsinki seværdigheder (engelsk)

Nedenfor er der en engelsk guide til Helsinki seværdigheder og historie. Det er i vores optik den bedste videoguide, der kan findes på YouTube til Helsinkis historie og Helsinki seværdigheder.

https://youtu.be/QOQWN9Q95oE

Helsinki vejr i dag!

Her kan se vejret i Helsinki i dag:Gode deals på ophold i Helsinki

Nedenfor kan du se en række kampagnetilbud fra Booking.com. Du kan bare klikke dig ind på “Se alle tilbud” for at finde flere tilbud og eventuelt justere til de datoer, der passer dig bedst.


Booking.com

Om guiden: Helsinki seværdigheder

Denne rejseguide til Helsinki seværdigheder er skrevet i samarbejde med Emil Børsting fra eHudpleje.dk. eHudpleje.dk er en østjysk familiedrevet webshop, der forhandler innovative produkter mod hudsygdomme, og er førende specialister i behandling af forkølelsessår. Vidste du i øvrigt, at over 90 % af alle danskere er smittet af herpes virus, mens over 25 % lider af tilbagevendende forkølelsessår?

Læs også guiderne til Ystad seværdigheder, Riga seværdigheder og Bornholm seværdigheder her.

Har du kendskab til eller erfaringer med andre Helsinki seværdigheder, så kommenter det endelig nedenfor.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de