travel guides logo

Lanzarote seværdigheder

Lanzarote seværdigheder – Drømmer du om at se en af de smukkeste øer i det sydspanske øhav, så er Lanzarote drømmedestinationen med både naturskønne omgivelser og festligt natteliv. Bedst af alt er Lanzarote dog også en fantastisk kandidat til alverdens vandsportsaktiviteter.

Det er en lille ø, men med en hel masse at byde på. Dette indlæg vil introducere dig til de 7 bedste seværdigheder og aktiviteter på Lanzarote. Du vil blive introduceret til såvel de kulturelle som de mere sporty ”seværdigheder” på Lanzarote.

Vi starter fra nr. 10 og bevæger os spændt frem mod Lanzarotes mest spændende seværdighed. Det skal selvfølgelig forstås som en subjektiv guide og blot inspiration fremfor et fastlagt direktiv for, hvilke seværdigheder der er bedre end andre.

Cesar Manriques hjem

Det er måske ikke alle der ved hvem selveste Cesar Manrique er. Men hans hjem er et af Lanzarotes smukkeste seværdigheder. Som artist er Manrique fantastisk, specielt hans mosaikker er verdensberømte, selvom det måske ikke er allemandseje så bør du, selv med den mindste kulturelle næse have lyst til at besøge hans hjem.

Huset og hele grunden er spækket med fantastisk mosaik og vil begejstre de fleste og slå kunstinteresserede helt bagover.

Huset er bygget på fundament af gammel lava og dele af grundens gangarealer har bevaret lavastenene. Foruden Manrique finder du endda udsmykninger og kunst fra kendte kunstnere såsom Tápies, Millares, Picasso og Saura.

Video om Cesar Manriques hjem

Cesar-Manrique

Adressen er: Taro de Tahiche, Tahiche

Åbningstiderne er: Daglige.

Prisen: Det koster 8 Euro at komme ind.

Du kan finde yderligere information omkring seværdigheden her: fcmanrique.org

Timanfaya Nationalpark

Modsat det kære kunstnerhjem fra før, så er dette bare, hvad det er. Du vil uden problem kunne finde tonsvis af fantastiske billeder af denne fantastiske nationalpark. I midten står den fænomenale vulcan: Islote de Hilario.

Den bedste måde at se parken på er oftest med bus, men der er en lang række andre muligheder fra såvel MTB til Crossere eller lignende. Faktisk vil du endda kunne komme på kamel-safari! Alt sammen starter fra byen Yaiza.

Video om Timanfaya National Park ​

Timanfaya

Adressen er: 6-7 km nord for Yaiza.

Åbningstiderne er: Altid åbent, selvom turene dog er indenfor begrænsede perioder.

Prisen: Med en guided bustur er prisen 10 Euro for voksne og 5 Euro for børn.

Øen La Graciosa

Den lille spektakulære ø er uden tvivl en dagstur værd. Øen er så lille, at der ikke er asfalterede veje.

Den ligger lige ude for nordtippen af Lanzarote. Øen er fantastisk til både MTB og trekking, hvis du har mod på at bevæge dig lidt under dit besøg på Lanzarote. Langs øens kyst finder du nogle af Spaniens bedste fiskerestauranter.

For at komme til øen skal du tage til byen Orzola og tage færgen derfra. Du vil med stor sandsynlighed også kunne booke en billet med taxa til færgen gennem dit resort eller et rejsebureau i den by du befinder dig.

Video om Øen La Graciosa

La Graciosa

Surfing i Famara

Famara er et verdenskendt surf resort på nord-vest siden af øen. Omdannet af skønne klipper og udsat for Atlanterhavets vind gør netop dette sted til et af verdens bedste surfersteder.

Selvom stedet er bedst kendt for mulighederne for at wind surfe og kiteboard surfe så har du faktisk også helt fine muligheder for klassisk surfing. Er du derfor til surfing så er Famara helt sikker stedet for dig.

Surf School Lanzarote er desuden enormt kendt for at have nogle af Europas dygtigste instruktører, som befinder sig i området fordi vindende er fantastiske.

Video om Surfing i Famara

famara surfing

Prisen: Du kan eks. få et 3-dages kursus, som anbefales til nybegynderen, for 179 Euro.

 

Jameos Del Agua

Som du måske allerede kan regne ud så har Lanzarote en hel del lokationer at byde på. Men Jameos Del Agua er uden tvivl et af Lanzarotes top attraktioner. Det denne kollapsede 6 kilometer lange tunnel som får flest turister til både at huske og endda vende tilbage til Lanzarote.

Som i den første attraktion bærer også denne ellers naturskabte seværdighed præg af den af øens elskede kunster: Cesar Manrique. Sammen med blandt andet Luis Morales og Jesus Soto har de tre kunstnere og arkitekter sammen omdannet det til et underjordisk auditorium.

Video om Jameos Del Agua

Jameos Del Agua

I midten af tunellen finder du en kæmpe lagune. Rundt om finder du barer, tropiske haver og restauranter.

Faktisk er der bagerst, bag lagunen finder du et mindre auditorium, som er blevet benyttet til diverse avant garde koncerter og berømte klassiske koncerter. Det siges at have fantastisk akustik.

Faktisk har Rita Heyworth, berømt Hollywood skuespillerinde, under et besøg sagt og deklareret at dette måtte være verdens 8’ende vidunder. Ikke just en lille titel for lille Lanzarote.

Kaktushaven i Guatiza

Endnu en gang skal vi vende tilbage til den uundgåelige Cesar Manrique. I dette tilfælde gør det dog slet ingenting – ikke fordi det i de tidligere seværdigheder på Lanzarote har gjort noget heller.

Manrique har dog kun været med et at orkestrere selve opstillingen og udformningen af arkitekturen i denne spændende og anderledes ”have”.

I Kaktus haven finder man over 1000 forskellige arter af kaktusser og siges at være det sted på jorden med flest forskellige arter på samme område.

Video om Kaktushaven i Guatiza

kaktushaven lanzarote
Når du ankommer til haven vil du blive mødt af en kæmpe metal-udformet kaktus. Motivet som er gangivet i skulpturen finder du samtidig afbilledet i både dørhåndtag, låger, skulpturer, trapper og igen i enden af haven ved en mindre mølle.  

Mirador Del Rio – En omdannet militærbunker

Mirador Del Rio er en gammel omdannet militærbunker, og samtidig nummer 1 seværdighed på vores liste. Om du også finder denne seværdighed, som Lanzarotes bedste, må komme an på en prøve. Den klar anbefaling skal dog lyde på, at man som minnimum besøger Mirador Del Rio.

Trods den efterfølgende ros af udsigten, skal det lyde, at vejret ofte har en meget stor betydning for, hvor smukt og mindeværdigt en tur til Mirdor Del Rio bliver for dig og dine rejsekompagnoner.

Mirador Del Rio er øens højeste punkt og i det rigtige værd et af de bedste ”udkigsposter” du overhoved kan finde. Bunkeren, der tidligere lå på stedet er blevet omdannet med store glasfacader til en smuk udkigspost.

Idéen var først at bygge en restaurant på stedet. Heldigvis blev den plan hurtigt skrottet for en simpel udkigspost. Det er dog alligevel muligt at købe lidt snacks og noget at drikke under jeres besøg.

Video om Mirador Del Rio – En omdannet militærbunker

Mirador Del Rio
Denne guide til Lanzarote seværdigheder er skrevet i samarbejde og med hjælp fra Rygcrawl.dk – som er en blog omkring svømning, dykning og andre vandsportsgrene.  

Flyrejser til Lanzarote

Der findes en del charterrejser og sportsrejser til Lanzarote. De er som regel inklusiv flyrejsen. Dem kan du finde eksempler på her.

Charterrejseselskaber

  • Bravo Tours
  • Tui
  • FalkLauritsen
  • Apollo Rejser
  • Skov Rejser
  • Spies

Sportsrejseselskaber

  • ClubLaSanta
  • Apollo Rejser
  • UCPA

Hvis du kender til andre end ovenstående, så skriv det lige i en kommentar nedenfor. Så skal vi nok inkludere selskabet!

Flyselskaber med direkte rute til Lanzarote

Du kan altid søge på vores søgemaskine til flybilletter, men ellers så har følgende flyselskaber direkte ruter til Lanzarote. Faktisk har vi ikke været i stand til at finde danske lufthavne med direkte forbindelser til Lanzarote. Det nærmeste vi kunne finde var:

  •  Condor  fra Hamborg 

Heller ikke i Malmø kunne vi finde direkte fly. Det der dog var interessant ved Condor fra Hamborg var, at der ind i mellem var nogle meget billige flybilletter. Så vi anbefaler specielt til jyderne og fynboerne – tag bilen og flyv fra Hamborg, hvis du ikke vil på en pakkerejse. 

Lanzarote seværdigheder – Mangler vi nogle?

Vil du hjælpe med nogle tips og tricks og hemmelige steder at besøge på Lanzarote. Så del dine erfaringer med seværdigheder på Lanzarote nedenfor.   Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de