travel guides logo

Paris seværdigheder

Paris seværdigheder – Paris er kærlighedens by, men det er også en by fyldt med alt, hvad en storby kan tilbyde af kultur, natur, historie og mode.

Paris er hovedstaden i Frankrig, og byen ligger omkring floden Seinen, der snor sig gennem byen. Der bor mere end 2.000.000 mennesker i Paris, som strækker sig over mere end 12.000 m2. Byen er kæmpestor, og der er utrolig mange ting at se i Paris.

paris seværdigheder

Paris er en spændende by som rejsemål – også for børnefamilien. Der er masser af parker og grønne områder rundt om i byen. Hvis du er godt forberedt hjemmefra, er Paris en meget børnevenlig by. Rundt omkring i byens parker og pladser er der springvand, som flittigt bliver brugt i de varme sommermåneder af både parisere og turister. Rejser du med små børn, så husk at få en god UV dragt til baby med i kufferten. Så kan I tage en pause fra sightseeing og nyde roen og solen i en af byens mange parker.

På et enkelt besøg kan man næppe nå at se alt, hvad Paris har at byde på. Men hvis man skulle vælge 10 ting som absolut must sees, er der her en liste over top 10 seværdigheder i Paris:

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er nok for mange det mest kendte vartegn for Paris. Det optræder i utallige film som bevis for, at handlingen foregår i byernes by. Det knejser højt op over byens tage og kan ses langvejs fra. Og når mørket falder på, bliver det oplyst af projektører og massevis af blinkende lys.

Eiffeltårnet blev bygget i 1887-1879 som indgangsporten til verdensudstillingen i 1889. Det er opkaldt efter tårnets ingeniør, Gustave Eiffel. Det er 324 meter højt, og indtil 1930 var det verdens højeste bygning. Ved at købe billet kan man komme op i tårnet – enten ved at tage elevatoren eller ved at tage trapperne med 1710 trin fra bunden og helt op til øverste dæk.

Video om Eiffeltårnet

paris eiffeltårnet
Bygningen har 3 udsigtsniveauer. På første og andet niveau er der restauranter, og på det øverste niveau er der en champagnebar. Fra det øverst dæk har man en formidabel udsigt over hele Paris, så Eiffeltårnet er bestemt et besøg værd – hvad enten du blot står på jorden og kigger op mod toppen, der ser ser ud som om, den ender helt oppe i himlen, eller du tager turen hele vejen op i toppen og får den fantastiske udsigt med også.  

Notre Dame

Paris er centreret omkring Seinen, og midt i det hele ligger øen Île de la Cité, som er det sted, hvor byen blev grundlagt i middelalderen. Her ligger også kirken Notre Dame de Paris, som også danner rammen i Victor Hugos berømte roman Klokkeren fra Notre Dame.

Man begyndte byggeriet af Notre Dame i 1163, men kirken stod først færdig knapt 200 år senere. Den er er et klasse eksempel på gotisk arkitektur med masser af arkitektoniske detaljer og gargoyler, der skuer ned på de forbipasserende. Man kan lige forestille sig Quasimodo kravle rundt under taget. Kirken er åben for besøgende, og det er muligt at komme op i et af de to store tårne.

Video om Notre Dame

se paris seværdigheder notre dame

Disneyland

Et besøg i Disneyland Paris er et must, uanset om du er voksen eller barn. Så snart du nærmer dig forlystelsesparken, kan du mærke den magi, der er forbundet med Disneys univers. På lang afstand kan man se eventyrslottet tårne sig op. Når du først er inde i parken, er alle forlystelser gratis, men vær forberedt på, at du ikke er den eneste, der er vild med Anders And, Snehvide, Dumbo og alle de andre kendte karakterer, så der er tit lange køer.

Sæt også godt med tid af til et besøg, for der er masser af se. Udover de mange forlystelser er der masser af sjove detaljer at kigge på, og der er dagligt flere forrygende shows rundt om i parken. Desuden kan du besøge Walt Disney Studios og Disney Village, som ligger ved siden af Disneyland Paris. Her kan du interaktivt komme bag om hele Disney-universet.

Der er naturligvis masser af muligheder for at få noget at spise og drikke – i alle prislejer. Der er let adgang til parken, uanset om du kommer med bil, bus eller tog, og hvis du vil overnatte i nærheden, kan du vælge imellem flere Disney-hoteller og hytter med forskellige temaer.

Video om Disneyland

paris seværdigheder
Disneyland har åbent hele året rundt, men de fleste vælger nok at tage dertil om sommeren. Parken og de omkringliggende områder strækker sig over store arealer, og du kan hurtigt få gået en masse. Giv derfor dine børn gode sko på og gerne sandaler i de varme måneder. Så kan fødderne få luft, samtidig med at de ikke bliver trætte. Hos Kids-world.dk kan du finde masser af gode sandaler til både store og små. Så er børnene godt klædt på til at gå i timevis – hvis ikke dagevis.  

Moulin Rouge

Paris er kærlighedens by, men den byder også på de mere lystige sider. På Montmartre ligger det kendte etablissement Moulin Rouge (Den røde mølle). Her er der hver aften kabaretshow med letpåklædte damer, tryllekunstnere, champagne og højt humør.

Montmartre-kvarteret var i begyndelsen af 1800-tallet fyldt med vindmøller, som blev brugt til at udvinde kalk. Da kalkminerne blev nedlagt, forsvandt også møllerne, men denne mølle blev stående og blev indrettet som kabaret, der åbnede samme år som Eiffeltårnet: 1889. Man kan stadigvæk se can can-dans med fjer og glitrende smykker i selskab med sprudlende champagne. Hvor løssluppent det end lyder, så er børn ned til 6 år velkomne til at nyde det spektakulære show i de historiske rammer.

Video om Moulin Rouge

mouilin rouge paris seværdigheder

Sacre Cœur

Når du nu alligevel er på Montmartre, så tag en slentretur rundt i kvarteret, som også er omdrejningspunktet for filmen Den fabelagtige Amélie fra Montmartre. Kvarteret er kendt for at være et sted for bohemer, kunstnere og mere løsslupne og farverige typer. Her finder ud masser af hyggelige caféer, gallerier og butikker.

På toppen af Montmartre troner den imponerende kirke, Sacre Cœur. Den blev indviet i 1919 og har en karakteristisk, orientalsk arkitektur med 5 kupler af hvidt marmor. Kirken er romersk-katolsk, og når man træder ind i dens stemningsfulde mørke, bliver man mødt af en sagte mumlen fra de bedende. Siden 1885 (før den overhovedet var færdigbygget!) er pilgrimme rejst til kirken for at bede uafbrudt – både nat og dag. Der er adgang for turister, men man skal dog betale entré for at komme op i tårnet eller ned i katakomberne.

Video om Sacre Cœur

sacre ceur seværdigheder paris
Kirken i sig selv er en seværdighed, men det er lige så spændende at opholde sig på pladsen og det skrånende terræn foran kirken, som hver dag – og især i godt vejr – tiltrækker hundredevis af gadekunstnere, gøglere, turister og unge parisere, der bare hænger ud. Herfra er der også en fantastisk udsigt over Paris.    

Triumfbuen

Triumfbuen ligger for enden af den brede og pompøse avenue, Champs-Elysée, på Place Charles de Gaulle. Den er et historisk monument, som Napoleon 1. opførte efter at have besejret russerne og østrigerne ved Austerlitz. Monumentet stod færdigt i 1836. Under triumfbuen finder man nu Den ukendte soldats grav. Her ligger en ukendt, fransk soldat, som faldt under 1. Verdenskrig, og ved graven brænder en evig flamme til minde om de faldne soldater under 1. Verdenskrig. Monumentet er blevet et fransk symbol på militære sejre og magt. Triumfbuen bliver nu til dags ofte brugt til at markere store nationale begivenheder, som fremkalder store følelser og national stolthed. Den er f.eks. centrum for fejringen af den franske nationaldag den 14. juli.

Video om Triumfbuen

paris seværdigheder triumfbuen

Louvre

Kunstmuséet Louvre er helt klart et besøg værd, og det er også her Leonardo da Vincis mesterværk, Mona Lisa, hænger. Musséet er et af de mest besøgte seværdigheder i Paris, så stil dig i kø i god tid. Og så er museet kæmpestort! Det er en god idé på forhånd at udvælge hvilke kunstneriske perioder, du vil se, for det er umuligt at komme hele vejen rundt på en enkelt dag. På mere end 72.000 m2 fremviser museet over 38.000 genstande fra forhistorien og frem til det 21. århundrede.

Er du kunstinteresseret, byder Paris på et væld af fantastiske kunstmuseer og gallerier. Snyd ikke dig selv for et besøg på f.eks. Musée d’Orsay, Centre Pompidou, Rodin-muséet og Picasso-muséet.

Video om Louvre

paris seværdigheder louvre

Versailles

Er du interesseret i store slotte, så tag uden for byen og besøg det kæmpemæssige Versailles-slot. Her har solkongen, Ludvig d. 14., boltret sig i 1700-tallet og opført et pragteksemplar af et barokslot med tilhørende have. Tag et kig rundt og bliv imponeret over de enorme rigdomme, som regenterne kunne fremvise sammen med masser af datidens kunstværker. Parken er også et besøg værd, og i godt vejr er den et yndet udflugtsmål for både turister og lokale. Adgang til parken er gratis, mens man skal betale entré for at komme ind i de kongelige gemakker.

Video om Versailles

versailles paris seværdigheder

Père-Lachaise

Det lyder måske makabert at nævne en kirkegård som seværdighed, men kirkegården Père-Lachaise, som ligger i det østlige Paris, tiltrækker mange turister. Her ligger nemlig et væld af kendte personer begravet – både franske og udenlandske. Derfor hører den til under Paris seværdigheder.

Kirkegården blev etableret i 1804, men den var ikke videre populær, da den lå for langt fra byen på den tid, og den var ikke blevet velsignet, hvilket de romersk-katolske parisere ikke brød sig om. Men da man som en marketingsstrategi flyttede kendte mennesker som Molière og Pierre Abélard til den nyoprettede kirkegård, var folk vilde med at skulle begraves blandt de kendte. Sidenhen er personer som Oscar Wilde, Balzac, Apollinaire, Chopin, Jim Morrison og Edith Piaf kommet til.

Video om Père-Lachaise

paris-boern

Shopping og restauranter

Man kan næsten ikke komme uden om en shoppetur under et besøg i modebyen Paris. Byen har mange shoppingcentre, hvor du kan finde alt, hvad hjertet begærer fra kendte mærker. Tag f.eks. i det flotte center Galeries Lafayette, som er bygget i begyndelsen af 1900-tallet i stål og glas og i en flot art deco-stil. Her kan du købe alt fra tøj, sko, parfume og smykker til interiør og dekoration. Stormagasinet Printemps ligger kun få minutters gang derfra, og også her kan man finde et bredt udvalg af mode og indretning til kvinder, mænd og børn.

Forum Des Halles

Forum Des Halles er et kæmpe kompleks midt i Paris med metro og RER-station nedenunder. Området har i flere hundrede år været et kæmpe torvemarked. På grund af pladsmangel flyttede man torvehandelen til den sydlige del af byen, og i stedet blev det kæmpemæssige center, Forum Des Halles, bygget i 70’erne. Her finder du på fire etager et utal af restauranter og butikker, som sælger alt lige fra mode, legetøj, interiør, fødevarer, elektronik og meget mere sammen med en biograf, bank, svømmehal, konservatorium og meget mere.

paris shopping

Er du til eksklusiv fashion skal du blot gå en tur op og ned ad Champs-Elysée. Her har mange af de store modehuse en butik. Avenue Montaigne byder også på butikker som Dior, Chanel og Luis Vuitton. Forum Des Halles er en af de Paris seværdigheder, der er et must for dig, der elsker shopping.

Men et besøg i Paris er ikke fuldendt, før du har været på en af de utallige caféer eller brasserier, hvor du kan nyde en kop kaffe sammen med en let anretning eller et stykke kage. De findes på nærmest ethvert gadehjørne, så du skal ikke gå langt for at få dig en bid brød eller en kop varm kakao. På de fleste caféer har du mulighed for at sætte dig udendørs, så du fra fortovskanten kan følge med i det pulserende liv, mens du tager dig en pause fra Paris’ mange seværdigheder.

Husk de gode sko

Et besøg i Paris bliver aldrig kedeligt. Der er så mange Paris seværdigheder, men én ting er vigtig at huske at have med i bagagen: gode sko og sandaler til børnene! Skal byen opleves på første parket, er det bedst at gå rundt og indsuge stemninger, lugte og lyde. Byen er dog så stor, at det er næsten umuligt at komme rundt uden at bruge Metroen. Metroen er nærmest en attraktion i sig selv. Den er mere end 100 år gammel og emmer af historie, samtidig med at den kan fragte dig rundt i byen på ingen tid. Men de mange gange under jorden (i flere lag) er lange, og heller ikke her kan du undgå at gå mange skridt. Men bevæbnet med et par gode sko, er det ingen sag at komme rundt i byen.

Og et sidste godt råd: Gå rundt i Paris’ gader uden mål uden at have Paris seværdigheder for øje, men sug til dig af alle de mange indtryk. Gå ned ad de smalle gader, se livet udspille sig og nyd, at du befinder dig i en af verdens flotteste, hyggeligste og romantiske byer.

Flyrejser til Paris

Der er flere flyselskaber, der har ruter til Paris. Det er ikke kun SAS og Air France, der har budt ind på disse ruter. Du kan se meget mere om køb af billige flybilletter her, eller du kan bruge en portal som TravelMarket eller Momondo til direkte at søge på flybilletter til Paris.

Paris vejr lige nu 

Om rejseguiden “Paris seværdigheder”

Guiden “Paris seværdigheder” er udviklet i samarbejde med Marie Jegind fra Kids-World.dk.Tusind tak for dit bidrag til Travel-guides.dk.

Har du ideer, erfaring eller anden inspiration til seværdigheder i Paris. Så skriv det endelig nedenfor i kommentarfeltet. Der er mange der hver måned læser denne artikel, så derfor vil dine kommentarer være  til stor hjælp for besøgende, der vil til Paris.Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de