travel guides logo

Mallorca seværdigheder

Mallorca seværdigheder – Udover det varme klima og kilometer af hvide sandstrande, byder Mallorca seværdigheder på mange sjove oplevelser for jer der rejser med baby eller større børn. Man skal blot vide, hvor de er. Her gennemgår vi en række seværdigheder på Mallorca som er skønne for både børn og forældre.

mallorca seværdigheder

 

Nyd naturen fra det antikke tog Tren de Soller

Naturen er bestemt en nævneværdig Mallorca seværdighed i sig selv – og hvorfor ikke nyde den fra et antik tog, der triller på en 3 km lang tur gennem landskabet. Som familie kan I rigtig nyde turen og kigge på det smukke landskab, uden at en af jer er låst bag rattet i en bil. Toget har dagligt en særlig turistafgang, hvor der holdes pauser der kan bruges på at tage billeder, og sanse de smukke omgivelser. En tur med det antikke tog er også en oplagt måde at få set mere af Mallorca end lige det nærmiljø, som I bor i. Toget kører fra Palma de Mallorca til Soller.

tren de soller veterantog mallorca

 

Gå på markedet i Den gamle by i Alcudia

Alcudia er blandt de populære Mallorca seværdigheder, og er derfor også et meget besøgt sted. Her vrimler det med både lokale og turister, som giver stedet en hyggelig stemning. Der er mulighed for at sole sig, bade og suge indtrykkene til sig. Hver søndag er der et stort marked med alverdens boder. Her er det oplagt for børn og voksne at se Spaniens spændende og eksotiske varer. Alcudia kaldes ”Den gamle by”, da man er omringet af bygninger, der har sin oprindelse i middelalderen. Hvis I ønsker at opleve byen under stille og rolige forhold, kan de anbefales at besøge byen en anden dag end søndag. Her vil der være mere plads til at vandre rundt i byens gader, og I kan slå jer ned på en af de mange caféer, hvor I både sult og tørst kan stilles.

alcudia marked

 

Den lange, naturlige strand Es Trenc

At tilbringe dage på stranden er næsten et must som børnefamilie på Mallorca. Her er der mulighed for at både børn og voksne kan nyde tiden og suge solens varme til sig. Grunden til at vi her fremhæver netop stranden Es Trend, er at det er den eneste af Mallorcas strande, der ligger op til et fredet område. Det betyder at området er forskånet for hoteller, og dermed fremstår så smuk som kun moder natur kan gøre det. Stranden er en populær Mallorca seværdighed, og I må derfor forvente, at mange andre vælger at tilbringe dagen her. Til gengæld giver dette også muligheden for at børnene måske kan finde nogen andre børn at lege med. Man kommer til stranden ved at følge de tydelige skilte fra vejen mellem Campos og Sa Colonia de Sant Jordi.

playa es trenc

Skal det være vildere end sandstranden? Tag i badeland

Hvis børnene har for meget krudt til at underholde sig selv mens mor og far solbader, kan en tur i badeland være en skøn afveksling fra strandturene. Børnene vil elske denne Mallorca seværdighed, da det rigtig giver mulighed for at boltre sig. Her er der store rutsjebaner som de store børn kan suse nedad. For de mindre børn vil det være en oplevelse i sig selv at være i vandet sammen med mor og far. Bor i ved Palmas, behøver i blot at køre 15 min. for at komme til badelandet Aqualand Magalufs.

vandland mallorca

 

Klap gederne og se de trænede ørne flyve

Børn og dyr er altid en god kombination. I naturreservatet La Reserva Puig de Galatzó, er der både geder, får, ponyer og andre børnevenlige dyr, som man kan få lov til at komme tæt på og klappe. En sjov oplevelse, som børnene garanteret vil snakke om, og se tilbage på længe efter ferien er slut. Hver dag er der også en opvisning af trænede ørne. De store fugle er fascinerende, og gør et indtryk på både voksne og børn. Du finder denne Mallorca seværdighed vest for den store by Palma.

geder mallorca

 

Aktiviteter for hele familien i La Reserva Puig de Galatzó

I naturreservatet findes der dog ikke kun aktiviteter der er øremærket til børnene. Det er også muligt at tage på en 3,5 km vandretur, der blandt andet byder på vandfald, rigt dyreliv og de smukkeste udsigter. Hvis dine børn er for små til at gå hele turen på egne ben, kan de opleve naturen fra en bæresele på mors eller fars ryg. Til de eventyrlystne forældre er der mulighed for at prøve en stor svævebane eller en udfordrende tur på klatrevæg. Naturreservatet er en af de mest oplagte Mallorca seværdigheder for børnefamilier, da der her er lidt for alle.

Du finder La Reserva Puig de Galatzó her:
Predio Son Net s/n
07194 Puigpunyent

Her er er et link til deres hjemmeside.

Leg på klatreborgen i Katmandu Park

Hvis I en dag er i humør til at opleve en af de lidt anderledes Mallorca seværdigheder, så er Katmandu Park et besøg værd. Her er der mulighed for at de store børn kan prøve kræfter med en stor klatreborg og derefter skyde zombier med en laserpistol. Denne Mallorca seværdighed er nok sjovest for børn på 5 år og opefter, som vil få meget glæde af nogen timer på børnenes præmisser. Parken er lokaliseret sydvest for byen Palma.

 

Den historiske katedral Santa Maria i Palma de Mallorca

I Palma ligger en af Europas store katedraler, der blev bygget i middelalderen. Den gamle katedral Santa Maria (også kendt som Le Seu) er et stolt symbol for byen. Katedralen Santa Maria blev påbegyndt i året 1229, og stod færdig i 1601. Katedralen er et stykke af den europæiske historie, og måske vil du føle historiens vingesus, når du træder ind den gamle og smukke bygning. Som det er karakteristisk for middelalderlige katedraler, er der i udførelsen tænkt meget over lysindfaldet. Som solens lys falder ind gennem de store vinduer, gør farverne og stemningen et stort indtryk på de fleste besøgende. Et besøg i den gamle kirke er en oplagt mulighed for at få en snak med børnene om fortiden og historien på Mallorca. Katedralen er oftest nævnt på lister over bedste Mallorca seværdighed, da den er en stor stolthed på den spanske ø. Det er gratis at gå ind i den store katedral.

Mallorca vejrOm guiden “Mallorca seværdigheder”

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Startpakke.com. Startpakke.com er et af Danmarks førende websites for familier med små børn. Find blandt andet landets største guide til legetøj og bliv klogere på valg af kontinentalseng.

Har du tilføjelser, tips og tricks eller erfaringer om seværdigheder på Mallorca, så skriv dem endelig nedenfor. Der er mange danskere, der hver måned finder inspiration i guiden “Mallorca seværdigheder”. Gør oplevelsen af Mallorca bedre – del din oplevelser og erfaringer nedenfor.

 

 Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de