Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine godt 240.000 indbyggere er Kiel delstaten Slesvig-Holsteins hovedstad. Med beliggenhed på Tysklands østkyst befinder byen sig ca. 80 km fra Danmarks grænse og er dermed et godt rejsemål, for familier eller rejsegrupper som ønsker en destination man kan køre til med personbil, autocamper eller motorcykel. Denne gamle købsstad er en havneby med mange forbindelser, når det kommer til offentlig transport. Så vil du gerne undgå at anvende bilen i byen, er der gode muligheder for dette.

kiel seværdigheder

 

Kiel er naturligvis også en by med mange spændende seværdigheder at byde på. Dem vil du kunne læse mere om her.

 

Skibsfartsmuseet – Et stykke historie om datidens tyske hverdag

Som den havneby Kiel er, og med den historie Kiels værfter har, er det ikke være overraskende, at byen byder på seværdigheder som fokuserer på netop skibsfart. Schifffahrtsmuseum er et skibsfartsmuseum, placeret i det som for hundrede år siden var auktionshal for Kiels fiskere. I dette lille museum som har gratis entré, kan du få et indblik i Kiels historie som maritim købstad.

Kiel skibsfartsmuseum

Marinemindesmærket i Laboe – Til ære for de som faldt til søs

Marinemindesmærket i Laboe ligger i en lille strandby nær ved Kiel, men er så godt et billede på Kiels historie, at den er en lille køretur værd. Mindesmærket er en høj smal bygning som oprindeligt stod, til ære for de tyske søfolk som døde til søs under 1. Verdenskrig. Sidenhen er mindesmærket dog blevet ændret, så det nu er dedikeret til alle sejlere uanset nationalitet som har mistet livet til søs. Udover at være et smukt mindesmærke med historisk betydning, byder denne seværdighed også på mulighed for at komme ind i U-Boot U 995, den sidste ubåd af sin slags.

Kiels gamle botaniske haver

Er man ikke i humør til mindesmærker og søfartshistorie, har Kiel også mere naturlige seværdigheder at byde på. De gamle botaniske haver i Kiel er en fantastisk mulighed for at slappe af og lade øjnene nyde de mange smukke indtryk. Haverne har nydeligt velholdte stier, små, rolige damme, og en pavillon som i dag anvendes af Slesvig-Holsteins litteraturforening. Haverne har mere end 280 plantearter, og er især kendt for sin store Gingko Biloba og nogle af Europas ældste vandgrantræer. Dette er et perfekt sted at nyde en picnic midt I Kiel.

 

Kiel Rådhus – Storslået, klassisk arkitektur

Kiels Rådhus er lidt af et varetegn for byen. Med sit 106m høje tårn hersker der ingen tvivl om, at Kiel har haft en storhedstid, hvor penge er gået igennem byen. At se det prægtige, spidse tårn på rådhusets ellers relativt beskedne bygning er en god oplevelse. At besøge Kieler Rathaus, som de indfødte kalder bygningen, er dog ikke bare en visuel oplevelse. Rådhustårnet har naturligvis også et klokkespil, som kan give en imponerende oplevelse, når der spilles op. Med sin klassiske renæssancearkitektur, komplet med søjlestrukturer på forsiden af bygningen, det store flotte ur midt på tårnet og den store, prydede balkon med flagstænger og altankasser fulde af blomster kan denne bygning helt sikkert være et besøg værd.

kiel rådhus

Kiels naturhistoriske museum – Et indblik i plante- og dyreliv

Er man interesseret i at blive klogere på flora og fauna, kan man besøge Kiels naturhistoriske museum. Her er virkelig noget for den naturinteresserede som kunne tænke sig at blive klogere på videnskaben bag nogle af naturens vidundere. På Kiels Zoologisches Museum finder du en samling som fokuserer på systematik, en form for slægtsforskning af dyre- og plantelivets arter, samt evolution, tropisk og eksotisk planteliv en stor samling af sommerfugle og historie om Kiels historie indenfor zoologi. En rigtig spændende oplevelse, hvis man er interesseret i dyr og planter, og har mod på at blive klogere.

naturhistorisk museum kiel

Kunsthalle Kiel – Slesvig-Holsteins største kunstmuseum

kunsthalle kielKunstmuseet i Kiel er delstatens største kunstsamling, og har en imponerende mængde af kunstværker i mange former. Meget af den kunst som udstilles på museet, er fra 18- og 19-hunderedetallet. Derudover findes der også en del både impressionistisk og impressionistisk kunst. Heriblandt er værker af den danskfødte Emil Nolde og en del kunst fra kunstretningen ved navn den nye saglighed, fra omkring 1920’erne. Der findes dog ikke bare malerier på Kunsthalle Kiel. Du vil også finde antikke relieffer af romersk herkomst, samt buster og statuer i både gipsafstøbninger og oprindelig marmor. Man vil have mulighed for at gå både indendørs og udendørs, mens man nyder kunsten, da værker er fremsat både inde og ude.

Sankt Nikolaj Kirken – Slesvig-Holsteins ældste bygning

Sankt Nikolaj kirken i Kiel er en af mange kirker af dette navn. Kirken er dedikeret til Sankt Nikolaus ligesom omtrent 2000 andre kirker verden over. Det er især kirker med beliggenhed ud til vand som er blevet dedikeret til denne helgen, som det er tilfældet i Kiel. Kirken i sig selv er en pragtfuld bygning, hvis grundlæggelse blev påbegyndt kort efter byens grundlæggelse i 1242. Selv hvis man ikke har nogen historisk eller religiøs interesse i at besøge dette ældgamle bygningsværk, kan man få en god oplevelse af at se de smukke kunstværker som pryder indersiden af kirken. Sankt Nikolaj Kirken i Kiel er en imponerende bygning som helt sikkert er et besøg værd.

sankt nikolaj kirke kiel

Final Escape – Løs gåderne og undslip templet

Final Escape er for dig som vil opleve spænding og underholdning. Besøger du Final Escape, kommer du ind i et rum, og skal efterfølgende løse gåder for at kunne bevæge dig nærmere udgangen. Du vil have en ansat som kan give tips i tilfælde af, at I skulle løbe tør for idéer. Alt i alt er Final Escape en oplevelse som udfordrer din intelligens og promoverer sammenhold og gruppearbejde.

Holtenauer Strasse – En storbygågade fuld af shoppingmuligheder

En ferie er vel ingenting uden en rigtig shoppingtur. Og i Holtenauer strasse kan selv den mest hærdede shopaholic få sin lyst styret. Med mere end 150 forretninger fordelt på 1500m gade, alt sammen under åben himmel, finder du alt mellem himmel og jord. Både souvenirs og almen shopping vil kunne pirre en besøgenes interesse.

Holtenauer Strasse kiel

Aquarium Geomar – Kiels bedste dybhavsoplevelse

Aquarium Geomar er et akvarium i Kiel med beliggenhed ud til byens fjordfront. Akvariets udstillingsområde på ca. 350m2 byder på arter fra de nærtliggende have, Nord- og Østersøen, samt Middelhavet og Troperne. Aquarium Geomar har også aktiviteter som sælfodring på skemaet. Der er noget for enhver på Akvarium Geomar, både børnefamilier og rejsegrupper med interesse for akvaristik kan få en god oplevelse her. Når du har børn er det her en af de Kiel seværdigheder, som er et absolut must.

Aquarium Geomar

Kiel vejrDeals på ophold i Kiel

Hvis du skal ud og opleve Kiel seværdigheder, så skal du have et sted at overnatte. Nedenfor kan du finde kampagne tilbuid fra Booking.com. Du kan altid gå videre ind og finde det der lige passer til dig.


Booking.com

Om guiden “Kiel seværdigheder”

Rejseguiden “Kiel seværdigheder” er blevet udviklet i samarbejde med Nicky Søgaard fra FestivalTelefon. Vi siger tusind tak til Nicky Søgaard for hans bidrag til TravelGuides.

Har du kommentarer, tilføjelser, erfaringer eller andet, så skriv det meget gerne i en kommentar nedenfor. Der er rigtig mange hver måned, der læser denne artikel for at få inspiration til Kiel seværdigheder, så en kommentar fra dig, kan gøre deres ferie bedre!