travel guides logo

Madeira seværdigheder

Madeira seværdigheder – Madeira har en meget smuk natur. Du kan blandt andet kan opleve nogle af de mest sjældne sæler i verden. Øen er også rig på historie. Her kan du blandt andet opleve den dal, hvor en gruppe nonner gemte sig for pirater.

madeira seværdigheder

Katedralen i Funchal

Katedralen i Funchal er et af de mest perfekte eksempler på Madeira på den stil, som prægede Portugal i 1400-tallet og 1500-tallet. Det var dengang Portugal var en stor søfartsnation. Det er også den stil, som de efterfølgende er blevet kendt for.

katedral madeira

Det var så vigtigt for den daværende Kong Manuel I af Portugal at få bygget katedralen i Funchal, at han sendte en arkitekt fra fastlandet for at få det gjort. Arbejdet på katedralen blev påbegyndt i 1490. Katedralen stod færdig i 1514.

Quinta des Cruzes

En quinta er en gammel vingård. De blev først bygget, da den portugisiske adel kom til øen, og senere af de engelske købmænd, der kom dertil for at fremstille Madeira-vin. Der er en række smukke quintaer rundt om på øen. De er helt sikkert et besøg værd.

En af dem er Quinta des Cruzes. Den ligger ved bugten i Funchal og er bygget i 1700-tallet. Gennem årene er den gået i arv fra generation til generation og er blevet bygget om et utal af gange. Den er dog stadig et godt eksempel på en af de traditionelle quintaer.

Der er i dag et museum i Quinta des Cruzes, hvor du blandt andet kan se en samling af gamle møbler og ældre europæisk kunst.

Quinta des Cruzes

Jardim do Almirante Reis

Jardim do Almirante Reis indbyder til at sætte sig på en bænk og bare nyde livet og den smukke natur omkring sig. Der er dog også gode muligheder for at få spadseret en tur og få rørt sig lidt. I haven er en række terrasser og gangbroer af sten og træ.  Det giver en særlig hyggelig fornemmelse, når du går rundt.

Jardim do Almirante Reis

Haven ligger tæt på svævebanen mellem Funchal og Monte. Når du går igennem det gamle kvarter Santa Maria Maior i Funchal, vil det være nemt for dig at finde den.

Tag en tur med Teleférico do Funchal

Et net af svævebaner forbinder flere punkter i Funchal, og det er både en nem form for transport i den bakkede by og en formidabel måde at nyde udsigten over byen på. Du kan tage fra Funchal centrum op til botanisk have og derfra videre op til Monte, en lille landsby med 7000 indbyggere.

Monte ligger 3718 meter over havet, og turen tager cirka 15 minutter. Det er en smule dyrt at tage Teleferico do Funchal i forhold til, hvordan priserne ellers er på Madeira. Det koster i skrivende stund 16 euro for en returbillet for en voksen.

svævebane funchal

Besøg den botaniske have

Den botaniske have i Funchal ligger højt oppe, hvilket gør, at du kommer ud på noget af en gåtur, hvis du ikke tager en taxa, en bus eller svævebanen derop. Der er mere end 2000 træer, buske og blomster at opleve i den særdeles store og velholdte have, som du hurtigt kan få et par timer til at gå med at udforske.

botanisk have funchal

Mercado dos Lavradores

Markedet Mercado dos Lavradores er stadig i brug, og det er blandt andet muligt at købe både grøntsager, frugt og fisk på markedet. Det er en oplevelse i sig selv at gå rundt og nyde de mange friske frugter og de flotte farver, men det er bestemt også værd at løfte blikket og betragte den flotte bygning fra 1946, der blandt andet er dekoreret med smukke bemalede fliser.

marked funchal

Cabo Girão

Klippen Cabo Girão rejser sig stejlt 580 meter over havets overflade. Det er helt imponerende at stå på toppen og se ud over havet og det omkringliggende landskab. På toppen er der blevet konstrueret en skywalk, hvor du kan komme ud at stå på en solid glasplade og kigge de 580 meter direkte ned mod havet og klipperne under dig – hvis du tør.

Besøg Nonnernes Dal

I 1500-tallet var det almindeligt, at pirater lagde vejen forbi Madeira for at hærge og plyndre. Særligt klostre og kirker, der ofte indeholdt guld og andre værdigenstande, var de vilde med at gå på rov i. En gruppe nonner fra Funchal tog konsekvensen af det og tog alle værdigenstandene med og slog sig ned i en sværttilgængelig dal. Dalen nu er kendt som Nonnernes Dal eller Curral das Freias på portugisisk.

Nonnerne vendte senere tilbage til Funchal, men på det tidspunkt var der etableret en lille landsby i bjergene, og det er den, som du i dag kan besøge. Den ligger meget smukt mellem de høje grønne bjerge, og det tager en time at køre de 20 kilometer ud til landsbyen.

Porto Santo

Den lille ø Porto Santo ligger i nærheden af Madeira, men de to øer er vidt forskellige. Madeira har bjerge og grønne bakker, mens Porto Santo virker langt mere gylden på grund af sin 9 kilometer lange, lækre sandstrand. Det er muligt at komme dertil med færge fra Madeira eller at flyve dertil.

porto santo

 

Ubeboede øer

Desertas øerne ligger 35 kilometer fra Funchal, og det er muligt at tage på en heldagstur fra Madeira derover. Der bor ikke mennesker på øerne længere, men der er et rigt dyre og fugleliv, som er spændende at opleve. For eksempel kan du der se munkesælen, der er den mest sjældne sælart i verden. Faktisk er den blandt de 12 mest truede dyrearter på jorden. Du kan også opleve taranteledderkopper, der ikke lever på Madeira.

Tag ud at vandre

Med de mange bjerge på øen er der gode muligheder for at komme ud at vandre, lige meget hvilket niveau du er på. Vereda dos Balcões er en af de mest populære vandreture, hvor du kommer til at gå mellem de mange flotte træer og har udsigt til nogle af de højeste bjerge på øen, Pico Ruivo og Pico do Areeiro.

madeira vandretur

Videoguide til Madeira seværdigheder (engelsk)

Nedenfor kan du se en guide til Madeira seværdigheder. Det er en længere video, men hvis du allerede har besluttet dig for at tage turen til Madeira, så sæt dig med et glas rødvin med din rejsemakker og forbered dig på massevis af Madeira seværdigheder.

Madeira vejr (Funchal)Deals på ophold på Madeira

Ovenfor har du læst om masser af forskellige Madeira seværdigheder. Nedenfor kan du finde muligheder for at finde steder at bo på Madeira. Hvis din søgning skal være noget mere specifik end de deals, der er nedenfor. Så skal du bare klikke dig ind via “Se alle tilbud”, og så kan du sortere meget bedre i udbuddet.


Booking.com

Om rejseguiden Madeira seværdigheder

Rejseguiden Madeira seværdigheder er udarbejdet i samarbejde med Mira Maria Hansen fra marketplace.babyspire.com, der forhandler tøj og udstyr til babyer. Når du har en lille en, har du ofte bare brug for at slappe af på en nem ferie, der for eksempel kunne gå til Madeira.

Har du kendskab til andre spændende Madeira seværdigheder, så skriv dem nedenfor. På den måde kan andre få en bedre ferie på Madeira med dine erfaringer i bagagen.

Se også guiderne til Lanzarote seværdigheder og Gran Canaria seværdigheder her.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de