Danske rejseguides

Der er nu noget specielt ved at bruge ferien på at undersøge det danske ferieparadis. På den side leverer vi en række guides til Danmark.

Oversigt over danske rejseguides

Listen med danske rejseguides udvikles løbende, men nedenfor kan du se de guides vi har på siden for rejsende.

Seværdigheder rundt om i Danmark

Her kan du finde guides til seværdigheder i Danmark.

Bornholm seværdigheder

Bornholm seværdigheder – Den ligger noget borte fra resten af Danmark, og naturen er også noget anderledes end resten af Danmarks natur. Når man siger Bornholm seværdigheder tænker de fleste hurtigt Hammershus og rundkirker. Der er dog mange flere seværdigheder på Bornholm. Du kan læse mere om seværdigheder på Bornholm her.

bornholm seværdigheder

Opalsøen

Fyn seværdigheder

Seværdigheder på Fyn er der faktisk mange af. Der er naturligvis mange seværdigheder som er knyttet til H.C. Andersen. H.C. Andersen er måske den mest berømte fynbo i verden.  Der er dog også mange andre seværdigheder som Odense Zoo, kunstmuseer og meget andet. Du kan her læse meget mere om Fyns seværdigheder.

den fynske landsby

Horsens seværdigheder

Horsens seværdigheder – I Horsens kan du opleve en lang række forskellige seværdigheder. Er du til museer har byen rigtig meget at byde på. Du kan købe et museumskort til fire af byens museer, hvilket giver dig to dage til at besøge dem alle fire. Det er Fængselsmuseet, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum, der er med i ordningen.

Udover museer kan du også komme ud at se på naturen og det rige dyreliv på de nærliggende øer. Det er blandt andet den fredede Vorsø og Endelave. Sidstnævnte er åben for alle hele året og byder blandt andet på en kryddersnapserute og en lægeurtehave.

Horsens seværdigheder

Møn seværdigheder

Møn seværdigheder – Der er mange danskere, der kun forbinder Møn med Møns Klint. Der er dog meget mere ved den lille danske ø. Det kan du læse meget mere om i denne guide til Møn seværdigheder.

møn seværdigheder

Nordjylland seværdigheder

Nordjylland seværdigheder – Toppen af Danmark byder på noget for alle. Både dig, der holder af natur, dig, der er vild med kultur, og dig, der bare gerne vil have det sjovt.

For de sidstnævnte er besøg i Fårup Sommerland et must, mens dem, der vil opleve den storslåede natur kan tage i Nationalpark Thy, til Råbjerg Mile, Rubjerg Knude og Skagens Gren. Alle stederne er det muligt at se, hvordan landskabet i høj grad er formet af vind og vand.

Vil du hellere dyrke din kulturelle side, kan du tage til Skagens Museum eller Museumscenter Hanstholm. Førstnævnte byder på malerier af de berømte skagensmalere, mens sidstnævnte er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Nordjylland seværdigheder

Nordsjælland seværdigheder

Nordsjælland seværdigheder – Det er et område kongerne og adelen har færdes meget i. Det nordsjællandske er præget af en overflod af smukke historiske bygninger, slotte og sågar byer, der er blevet bygget af eller til kongen. Når du kigger på listen af nordsjælland seværdigheder falder du over flere ikoniske slotte, men også nyere seværdigheder som Louisiana og M/S Museet for søfart i Helsingør. Begge fantastiske seværdigheder i Nordsjælland.

nordsjælland seværdigheder

Randers seværdigheder

Randers seværdigheder – Når der bliver nævnt seværdigheder i Randers, så tænker de fleste med det samme på Randers regnskov. Den kan du naturligvis finde noget om her i guiden til Randers seværdigheder, men der er også meget mere at komme efter i Randers. Vidste du eksempelvis at du  kan finde en tro kopi af Graceland i Randers såvel som der er et lille winery lige udenfor Randers, der leverer vine til nogle af de fineste restauranter i verden? Det og mange andre Randers seværdigheder kan du  læse om her!

randers seværdigheder

Samsø seværdigheder

Samsø seværdigheder – Der er meget at opleve på Samsø. For det første er der bare idyllen. Du er kommet helt væk fra fastlandet på Samsø. Videre så er der en del seværdigheder på Samsø. Du kender sikkert allerede den største af alle Samsø seværdigheder nemlig Samsø Festival. Det er en af Danmarks hyggeligste festivaler. Samsø seværdigheder byder dog også på en masse andre ting som eksempelvis øko museum og ikke mindre end verdens største labyrint. Nå ja så er der også alle dyrene, men det må læse mere om inde i artiklen om Samsø seværdigheder.

samsø seværdigheder

Svendborg seværdigheder

Svendborg seværdigheder – Den smukke havn, den store historie og fantastiske omgivelser. Det er altsammen noget der har med Svendborg seværdigheder at gøre. I denne rejseguide kan du læse om oplevelser og seværdigheder i Svendborg.

svendborg seværdigheder

Sønderborg seværdigheder

Sønderborg seværdigheder – De fleste, der kender lidt til Sønderborg, ved at en af de store seværdigheder er ringridning. Der er dog meget mere at komme efter, når du siger Sønderborg seværdigheder. I denne rejseguide til Sønderborg seværdigheder kan du læse om ringridning, slotte, den skønne natur og endda virtual reality!

sønderborg seværdigheder

Ærø seværdigheder

Ærø seværdigheder – Denne lille ø i det sydfynske øhav har en stor og spændende søfartshistorie. Ærø seværdigheder er præget af det historiske vingesus, såvel som det kulturelle liv, der udvikles på øen i disse år. Sidst men ikke mindst når man snakker Ærø seværdigheder, så er der den dejlige natur og de lækre strande.

ærø seværdigheder

 

Denne side bliver løbende udviklet på, og der kommer flere og flere artikler om danske seværdigheder og andre rejseguides.