travel guides logo

Der er nu noget specielt ved at bruge ferien på at undersøge det danske ferieparadis. På den side leverer vi en række guides til Danmark.

Oversigt over danske rejseguides

Listen med danske rejseguides udvikles løbende, men nedenfor kan du se de guides vi har på siden for rejsende.

Seværdigheder rundt om i Danmark

Her kan du finde guides til seværdigheder i Danmark.

Aarhus seværdigheder

Aarhus seværdigheder – Der er rigtig mange spændende ting at opleve i Aarhus. Her kan du læse om nogle af de Aarhus seværdigheder, som er rigtig spændende at opleve. Uanset om du er til finkultur og Aros kunstsamlinger eller historiske seværdigheder i Aarhus som det fantastiske Moesgaard Museum eller Den Gamle by, så er der masser af se i Aarhus. Her kan du læse meget mere om Aarhus seværdigheder!

aarhus seværdigheder

 

Bornholm seværdigheder

Bornholm seværdigheder – Den ligger noget borte fra resten af Danmark, og naturen er også noget anderledes end resten af Danmarks natur. Når man siger Bornholm seværdigheder tænker de fleste hurtigt Hammershus og rundkirker. Der er dog mange flere seværdigheder på Bornholm. Du kan læse mere om seværdigheder på Bornholm her.

bornholm seværdigheder
Opalsøen

 

Esbjerg seværdigheder

Esbjerg seværdigheder – Danmarks femte største by byder på et væld af spændende oplevelse. Mange af dem har at gøre med byens placering ved havet. Du kan tage ud til Vadehavet, der ligger lige i nærheden, eller tage på Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor du kan blive klogere på fiskeriets betydning for byen og se de fisk, fugle og sæler, der lever i området.

Er du mere til kunst og kultur, kan du tage på Esbjerg Kunstmuseum eller Esbjerg Museum. På kunstmuseet kan du opleve moderne kunst gennem en række skiftende udstillinger, mens du på Esbjerg Museum kan blive klogere på besættelsestiden.

esbjerg seværdigheder

 

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – I Grenå er der noget for enhver smag og både for voksne og børn. Du kan opleve det flotte Kattegatcenteret, hvor du kan komme helt tæt på de dyr, der lever under vandet. Det er for eksempel hajer og sæler. Har du mod på det, kan du komme ud at dykke med hajerne.

Der er dog også noget for dig, der interesserer dig for historie. Du kan tage på Museum Østjyllands afdeling i Grenå, hvor de både viser oldtidsfund fra Djursland, og hvordan bønderne levede i 1800 og 1900-tallet. Er du mere til spektakulær natur, kan du tage til Anholt, der ligger tre timers sejlads fra Grenå.

grenå seværdigheder

 

Fanø seværdigheder

Fanø seværdigheder – Fanø ligger lige ud for Esbjerg som en naturlig barriere mod Vesterhavet. Under 2. Verdenskrig intensiverede tyskerne det forsvar, og Fanø har derfor en stor mængde bunkere. Men gamle bunkere er ikke de eneste seværdigheder på Fanø. Der er naturligvis den store smukke strand,s såvel som der faktisk er en årlig strikkefestival på Fanø. Det kan du læse meget mere om i denne guide til Fanø seværdigheder!

 

Fyn seværdigheder

Seværdigheder på Fyn er der faktisk mange af. Der er naturligvis mange seværdigheder som er knyttet til H.C. Andersen. H.C. Andersen er måske den mest berømte fynbo i verden.  Der er dog også mange andre seværdigheder som Odense Zoo, kunstmuseer og meget andet. Du kan her læse meget mere om Fyns seværdigheder.

 

Haderslev seværdigheder

Haderslev seværdigheder – Haderslev har i mange år været en vigtig handelsby, og du kan derfor opleve en række forskellige museer i byen. De fortæller hver især en vigtig del af byen og områdets historie. Du kan for eksempel opleve Museum Sønderjyllands afdeling for arkæologi, der også rummer en række huse i et lille frilandsmuseum.

Derudover byder området også på smuk natur. Den kan du for eksempel opleve ved at tage en tur med båden på Haderslev Dam eller ved at leje en SUP i Street Dome og selv sejle på den på fjorden. Vil du ud at bade, kan du tage til den lille ø Årø eller til Flovt eller Kelstrup strand i nærheden.

 

Horsens seværdigheder

Horsens seværdigheder – I Horsens kan du opleve en lang række forskellige seværdigheder. Er du til museer har byen rigtig meget at byde på. Du kan købe et museumskort til fire af byens museer, hvilket giver dig to dage til at besøge dem alle fire. Det er Fængselsmuseet, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum, der er med i ordningen.

Udover museer kan du også komme ud at se på naturen og det rige dyreliv på de nærliggende øer. Det er blandt andet den fredede Vorsø og Endelave. Sidstnævnte er åben for alle hele året og byder blandt andet på en kryddersnapserute og en lægeurtehave.

 

Lolland seværdigheder

Lolland seværdigheder – På Lolland kan du få en lang række forskellige oplevelser. Tre af de mest kendte er selvfølgelig safariparken Knuthenborg, Middelaldercenteret og badelandet Lalandia. I Knuthenborg har du mulighed for at komme tæt på dyrene, i Middelaldercenteret kan du komme helt tæt på historien, mens du i Lalandia kan slappe af og have det sjovt i den store Aquadome.

En af de mindre kendte seværdigheder på Lolland er installationen Dodekalitten, der består af 12 stenskulpturer, der er 7-9 meter høje. Fra midten af cirklen, som skulpturerne er placeret i, bliver der spillet elektronisk musik.

 

Møn seværdigheder

Møn seværdigheder – Der er mange danskere, der kun forbinder Møn med Møns Klint. Der er dog meget mere ved den lille danske ø. Det kan du læse meget mere om i denne guide til Møn seværdigheder.

møn seværdigheder

 

Nordjylland seværdigheder

Nordjylland seværdigheder – Toppen af Danmark byder på noget for alle. Både dig, der holder af natur, dig, der er vild med kultur, og dig, der bare gerne vil have det sjovt.

For de sidstnævnte er besøg i Fårup Sommerland et must, mens dem, der vil opleve den storslåede natur kan tage i Nationalpark Thy, til Råbjerg Mile, Rubjerg Knude og Skagens Gren. Alle stederne er det muligt at se, hvordan landskabet i høj grad er formet af vind og vand.

Vil du hellere dyrke din kulturelle side, kan du tage til Skagens Museum eller Museumscenter Hanstholm. Førstnævnte byder på malerier af de berømte skagensmalere, mens sidstnævnte er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.

 

Nordsjælland seværdigheder

Nordsjælland seværdigheder – Det er et område kongerne og adelen har færdes meget i. Det nordsjællandske er præget af en overflod af smukke historiske bygninger, slotte og sågar byer, der er blevet bygget af eller til kongen. Når du kigger på listen af nordsjælland seværdigheder falder du over flere ikoniske slotte, men også nyere seværdigheder som Louisiana og M/S Museet for søfart i Helsingør. Begge fantastiske seværdigheder i Nordsjælland.

nordsjælland seværdigheder

 

Nyborg seværdigheder

Nyborg seværdigheder – Det kommer bag på de fleste, at Nyborg var Danmarks første hovedstad. Men tænker du dig godt om, giver det faktisk god mening. Området omkring Storebælt ligger nemlig strategisk placeret i hjertet af Danmarks rige – særligt når det gælder cykelferier og romantiske weekender!

Der er noget for alle i Nyborg. Du kan b.la. besøge Nordens ældste slot – Nyborg slot, som hvert år inviterer sine gæster på en fascinerende tidsrejse til Middelaldermarkedet Danehof. Foretrækker du den danske natur, kan du tage til Sprogø, hvor ruinerne fra Valdemars Borg står tilbage som vidnesbyrd for områdets fantastiske historie.

Nyborg seværdigheder

 

Randers seværdigheder

Randers seværdigheder – Når der bliver nævnt seværdigheder i Randers, så tænker de fleste med det samme på Randers regnskov. Den kan du naturligvis finde noget om her i guiden til Randers seværdigheder, men der er også meget mere at komme efter i Randers. Vidste du eksempelvis at du  kan finde en tro kopi af Graceland i Randers såvel som der er et lille winery lige udenfor Randers, der leverer vine til nogle af de fineste restauranter i verden? Det og mange andre Randers seværdigheder kan du  læse om her!

randers seværdigheder

 

Samsø seværdigheder

Samsø seværdigheder – Der er meget at opleve på Samsø. For det første er der bare idyllen. Du er kommet helt væk fra fastlandet på Samsø. Videre så er der en del seværdigheder på Samsø. Du kender sikkert allerede den største af alle Samsø seværdigheder nemlig Samsø Festival. Det er en af Danmarks hyggeligste festivaler. Samsø seværdigheder byder dog også på en masse andre ting som eksempelvis øko museum og ikke mindre end verdens største labyrint. Nå ja så er der også alle dyrene, men det må læse mere om inde i artiklen om Samsø seværdigheder.

samsø seværdigheder

 

Svendborg seværdigheder

Svendborg seværdigheder – Den smukke havn, den store historie og fantastiske omgivelser. Det er altsammen noget der har med Svendborg seværdigheder at gøre. I denne rejseguide kan du læse om oplevelser og seværdigheder i Svendborg.

svendborg seværdigheder

 

Sønderborg seværdigheder

Sønderborg seværdigheder – De fleste, der kender lidt til Sønderborg, ved at en af de store seværdigheder er ringridning. Der er dog meget mere at komme efter, når du siger Sønderborg seværdigheder. I denne rejseguide til Sønderborg seværdigheder kan du læse om ringridning, slotte, den skønne natur og endda virtual reality!

sønderborg seværdigheder

 

Thy seværdigheder

Thy seværdigheder – Thy er måske bedst kendt for sin fantastiske nationalpark og unikke klitter. Men vidste du, at der også er gode muligheder for at surfe på nogle af Europas bedste bølger nær Thy? Om du er til action og vilde naturoplevelser eller søger ro og tid til fordybelse, finder du det i Thy!

Du kan for eksempel tage på vildmarkdage i Thy, hvor du laver mad over bål, klatrer i træer og sover i telte. Foretrækker du en kulturel rundvisning med godt til ganen, kan du smutte forbi Thy Whisky. Her får du lov at smage de gyldne drikke, mens du lærer mere om destilleriets historie.

Thy seværdigheder

 

Varde seværdigheder

Varde seværdigheder – Går turen snart til Varde, men er du endnu ikke sikker på, hvad du gerne vil opleve i byen, kan du her finde masser af inspiration. Byen byder på en række forskellige museer som Artillerimuseet, Museum Frello med malerier og Minibyen Varde, hvor du kan se en udgave af byen i miniformat.

Derudover kan du også komme ud at opleve den smukke natur langs med Varde Å, hvor du blandt andet kan købe døgnkort til at fiske. Du kan også få en anderledes oplevelse, når du går på den 1 kilometer lange natursti i Vesterhavets Barfodspark – selvfølgelig uden sko på.

 

Viborg seværdigheder

Viborg seværdigheder – I Viborg og omegn finder du smuk natur og en lang historie. Det var i Viborg, at kongerne blev kronet i mere end 600 år. For at mindes det har man rejst Kongehyldningsmonumentet i hjertet af byen. I selve byen finder du også den smukke domkirke og kunstmuseet Skovgaard Museet.

Lige uden for byen finder du en smuk og varieret natur. Ved Hald Sø er der frodigt og grønt med masser af træer. Der kan du gå på en del af Hærvejen. I Kongenshus Mindepark finder du et smukt, men barskt lynglandskab, der netop viser, hvor hårde forhold bønderne, der dyrkede heden, har haft.

 

Ærø seværdigheder

Ærø seværdigheder – Denne lille ø i det sydfynske øhav har en stor og spændende søfartshistorie. Ærø seværdigheder er præget af det historiske vingesus, såvel som det kulturelle liv, der udvikles på øen i disse år. Sidst men ikke mindst når man snakker Ærø seværdigheder, så er der den dejlige natur og de lækre strande.

ærø seværdigheder

 

Kulinariske guides til danske spisesteder og barer

Her får du guides på Travel-Guides.dk til mad og drikke i danskernes foretrukne rejsemål.

Aarhus spisesteder

Aarhus spisesteder – Her finder du både de berømte spisesteder i Aarhus såvel som de mere hemmeligholdte guldklumper blandt Aarhus spisesteder. Du finder både adresse og en beskrivelse på de forskellige spisesteder i Aarhus. Videre så har vi noteret, hvis vi har fundet nogle måder at få rabat til disse Aarhus spisesteder. Det er ikke alle steder, der har rabatter, men hvor det er muligt, så har vi noteret det.

Denne side bliver løbende udviklet på, og der kommer flere og flere artikler om danske seværdigheder og andre rejseguides.