Seattle seværdigheder

Seattle seværdigheder – Seattle er et sandt mekka af oplevelser og sansestrømme. Og du skal ikke grave meget for at finde smagfuld kaffe, kunstnerisk arkitektur, betagende kultur og stemningsfyldt musik. Alt det er en del af byens guld.

 

Seattle er den største by i delstaten Washington og kan bryste sig af at være en af de smukkeste byer i USA med sin beliggenhed ud til Puget-sundet. Byen er i dag en populær destination for turister, og det er ikke uden grund.

seattle seværdigheder

 

I den nordvestamerikanske by får du nemlig et perfekt miks af historie, underholdning og atmosfære. Og derfor er Seattle oplagt til de unge rejsende såvel som børnefamilien. Byen gemmer på en skattekiste af oplevelser, og hvad enten du skal på en forlænget weekend, eller du har et længere roadtrip ned langs den californiske vestkyst i sigte, må du ikke snyde dig selv for et ophold i Seattle.

 

Der er så meget at se og opleve, så du risikerer at blive søvnløs i Seattle. Derfor får du her inspiration til, hvad du bør opleve, når du besøger byen.

Byens vartegn – Space Needle

Det tårnhøje, nåleslanke observationstårn Space Needle er blevet et vigtigt vartegn for Seattle og et af de mest genkendelige arkitektur-stykker i verden. Tårnet blev bygget i 1962 under Verdensudstillingen, og tårnet optræder i mange scener i kendte film, blandt andet Elvis Presleys ’It Happened At The World’s Fair’, der netop blev indspillet under Verdensudstillingen.

space needle

Tårnet er 184,4 meter højt, men så langt kan du ikke komme op, hvis du ønsker at observere udsigten fra tårnet. Den øverste etage slutter ved 158,5 meter – men det er alt rigeligt, hvis du vil nyde den storslåede udsigt udover Puget Sound, de mægtige skyskrabere og Olympic-bjergene fra Space Needles nåleøje. Slå dig ned og nyd en god middag på SkyCity – en roterende restaurant, der byder på et hav af amerikanske herligheder, mens du langsomt får et 360 graders view ud over byen.

Musikkens tempel – Experience Music Project (EMP)

Musikken gennemstrømmer hele Seattles dna. Det skyldes i høj grad Jimi Hendrix, Pearl Jam og Nirvana, der alle stammer fra byen. Lad tonerne følge dig hen til musiktemplet EMP og rock med til grungelyden fra udstillingen ’Nirvana: Taking Punk to the Masses’, som netop hylder det verdensberømte band. Gå på opdagelse i historien om populærmusik og popkultur og lad dig hylde af et begejstret virtuelt publikum, når du fyrer den af på scenen.

emp seattle

Den spektakulære bygning, som danner rammerne om musikmusset, står den verdenskendte arkitekt Frank O. Gehry for. Helt ud i bygningens konstruktion hyldes Jimi Hendrix, da arkitekturen lader sig inspirere af en smadret elektrisk guitar. Det futuristiske design og pangfarverne på bygningen er i sig selv et syn værd.

 

Hvis du derfor er betaget af arkitektur og musik, får du ved et besøg på EMP det bedste fra begge verdener.

Flyvende fisk og alverdens råvarer – Pike Place Market

På Pike Place Market er du garanteret en hyggelig og farverig stemning, straks du træder ind på det historiske marked. Pike Place Market har siden 1907 tilbudt lokale og turister lækre specialiteter, mens de kigger ud over Elliot Bay. Markedet er én af Seattle største turistmagneter, og det er der god grund til.

Du kan nemlig få lige, hvad hjertet begærer af friske fisk, grøntsager i alle regnbuens farver, krydderier og souvenirs. Markedspladsen huser mere end 500 butikker, restauranter, sælgere og barer, der alle leverer delikatesser af høj kvalitet. Tag til det livlige marked, hvis du ikke er bange for at få en fisk i hovedet – på byens berømte madmarked møder du nemlig begejstrede fiskehandlere, der gerne kaster rundt med fiskene til stor morskab for de forbipasserende.

Pike Place Market

Kaffemagi – verdens første Starbucks

Starbucks er formentlig den mest kendte kaffekæde i verden. Og kaffebønnerne sætter spor tilbage til Seattle i 1971. Tre venner åbner en lille butik med salg af hele kaffebønner. Det udvikler sig senere til det store kaffegennembrud, da den bitre kaffe forenes med sød sirup, og Starbucks kommer på alles læber – og i alles ganer.

starbucks seattle

Kæden har i dag hele 22.500 kaffebarer rundt om i verden, men den første af slagsen ligger i Seattle med Pike Place Market som genbo. Nyd en kaffeslabberas i de nostalgiske omgivelser på Starbucks moderbar.

Industriel stolthed – Boeing-fabrikkerne

Seattle og luftfart er uløseligt sammenbundet, og flyfabrikanten Boeing er da også én af byens helt store stoltheder. Du bliver guidet rundt i de enorme fabrikshaller, der beskæftiger op mod 70.000 ansatte, og hvor du på nært hold ser, hvordan de imponerende Boeing-fly samles. Det store maskineri og al teknikken bag er et anderledes og imponerende indslag på dit besøg i Seattle.

boeing museum seattle

Selv hvis du ikke er den store flyentusiast, vil et besøg på Boeing-fabrikkerne være en oplevelse, du sent vil glemme – det gælder både børn og voksne. Dog skal børn have en minimumshøjde på 122 cm for at deltage i rundvisningen.

Eventyrlig glaskunst – Chihuly Garden and Glass

Gå på opdagelse i den berømte og lokale glaskunstner Dale Chihulys eventyrlige glasunivers. I det, der ligner et kæmpe drivhus, svæver orange, gule og røde skulpturer rundt og får hele tiden et nyt udtryk takket være det skiftende lys gennem glasruderne. Følg den mundblæste glaskunst hele vejen ud i den omkringliggende have, hvor værkerne efterligner naturens mønstre, former og farver

Chihuly Garden

Du får også adgang til Chihulys store galleri, der giver indblik i kunstnerens tanker, idéer og skitser til de næste store fremtidige kunstværker.

Tæt på dyreriget – Woodland Park Zoo

Kom helt tæt på dyrenes rige i Woodland Park Zoo, der giver både børn og voksne en på opleveren. Parken får hele tiden nye indbyggere. Nu lever der mere end 1100 dyr side om side i Woodland Park Zoo. I Woodland Park Zoo kan du lære en masse om nogle af verdens truede dyrearter – og du kan blandt andet hilse på de truede asiatiske elefanter.

seattle zoo seværdighed

Straks du træder ind i parken, får du samtidig fornemmelsen af at bevæge dig ind på det afrikanske kontinent, når aber, flodheste babygorillaer og løver står klar til at tage imod dig. Giv de nysgerrige afrikanske giraffer en tiltrængt godbid og slå vejen forbi Northern Trail, der tager dig til et nyt kontinent med hjemsted for den brune bjørn, ræve og ulve. I Woodland Park Zoo kan du og familien komme hele dyreriget rundt.

En bredtfavnende metropol – sug stemningen til dig

Den nordvestamerikanske storby er en charmerende metropol, der gemmer på alt fra must-sees og mode til frodig natur og hyggelige åndehuller mellem de imponerende skyskrabere.

Midt i alle seværdighederne byder Seattle på et sandt paradis for garvede shoppere – og du finder alt det bedste af tøj, sko, tasker, ure og smykker til både mænd, kvinder og børn i de store shoppingcentre Westlake Center og Pacific Place.

shopping seattle

Men tag dig også tid til bare at nyde byens mange sanseindtryk. Udforsk de krogede, små gader i byen og stop op for at lytte et øjeblik på gademusikanten på hjørnet. Tal med de lokale og gå på kulinarisk opdagelse blandt havnebyens mange friskfangede fisk og karakteristiske kaffe, som i byen er lidt af en kunstart.

Videoguide til Seattle seværdigheder (engelsk)

Her er der en engelsksproget videoguide til Seattle seværdigheder. Den er produceret af Expedia. Det er faktisk en ganske glimrende guide til Seattle seværdigheder, og du kan se den nedenfor:

Seattle vejrGode deals på ophold i Seattle

Ovenfor har du læst og set en masse om Seattle seværdigheder. Nedenfor kan du finde kampagnetilbud fra Booking.com på steder at bo. Hvis listen ikke helt dækker dine rejseønsker, så klik dig ind via “Se alle tilbud”. Her kan du finde mange flere kampagnetilbud fra Booking.com på forskellige tidspunkter.


Booking.com

Om rejseguiden til Seattle seværdigheder

Guiden Seattle seværdigheder er blevet skabt i samarbejde med Martin Hegelund fra usa-guiden.dk. USA guiden er ekspert i rejser og oplevelser i USA.

Læs mere om rejser til USA på usa-guiden.dk

Har du ideer til andre Seattle seværdigheder, så kommenter dem meget gerne nedenfor, Seattle er en stor by, og der er rigtig mange seværdigheder i byen. Dine erfaringer med Seattle vil komme alle dem, der hver uge læser denne guide til gavn.

Se også rejseguiderne til New York seværdigheder, San Diego seværdigheder og Las Vegas seværdigheder her.

 

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de