Hong Kong seværdigheder

Tian Tan Buddha

Tian Tan Buddha bliver også kaldt Big Buddha – og den er virkelig stor. Den er lavet i bronze og er 34 meter høj. Derudover står den på en høj, hvilket kun får den til at virke endnu større. Tian Tan Buddha er et vigtigt centrum for buddhister i Hong Kong og symboliserer det harmoniske forhold mellem mennesket og naturen og mellem folket og troen.

Der kommer hvert år mange turister og besøger Tian Buddha, der kan nås med taxi, kabelbane, færge og bus. Det er gratis at besøge området rundt om statuen, men hvis du vil ind i den, koster det penge.

Video om Tian Tan Buddha

big buddha tian tan

Po Lin kloster

Kun 300 meter fra Tian Tan Buddha ligger klosteret Po Lin. Det er også åbent for besøgende og giver et godt indblik i buddhismen. En af klosterets hovedattraktioner er tre statuer af Buddha. De tre statuer symboliserer hans fortid, hans nutid og hans fremtid.

Klosteret blev bygget i 1906, og der er en række smukke, ældre bygninger. Det er meget stemningsfuldt at gå rundt i klosteret.

Ocean Park Hong Kong

Har du børnene med til Hong Kong, eller elsker du selv at tage en rutsjebane, så er Ocean Park Hong Kong det helt rigtige sted for dig. Der kan du både prøve nogle vilde forlystelser som rutsjebanerne Arctic Blast og Hair Raiser, vandrutsjebanen Raging River og The Abyss, hvor du lige som i Det Gyldne Tårn i Tivoli bliver hejst op i luften og så slynget mod jorden – kun for at blive stoppet i sidste øjeblik.

I parken kan du også komme tæt på en lang række forskellige vilde dyr. Nogle af dem kan du opleve i en zoologisk have, men der er en del, for eksempel delfiner, som du har mulighed for at komme helt tæt på. Delfinerne kan du få lov at svømme med i et særligt indrettet bassin. Det er en oplevelse for livet at få lov at prøve det.

Video om Ocean Park Hong Kong

ocean park hong kong

Lamma øen

Øen Lamma ligger 20 minutter med færge fra selve Hong Kong by. Det er derfor nemt at komme ud til øen på en hel- eller halvdagstur, hvor du kan opleve et mere stille og roligt liv. Der kan du besøge fiskelandsbyer, tage ud at vandre, ro i kano eller kajak og generelt nyde en dag væk fra Hong Kongs tumult og larm.

Disneyland Hong Kong

Er du vild med karaktererne fra Disney, eller trænger du til en dag med masser af sjov, så er en tur i Disneyland Hong Kong lige, hvad du har brug for.

Parken består af en række forskellige ”lande”, der er områder med et bestemt tema. Det kan for eksempel være Adventureland, hvor du kan besøge Tarzans hytte og se Løvernes Konge-show, Fantasyland, hvor Snehvides slot står, og hvor du kan møde alle de ikoniske Disney-figurer, og Grizzly Gulch, der er inspireret af de amerikanske guldgravere.

Der bliver hele tiden ændret på parken og lavet nye områder. Hvis du har besøgt parken tidligere, vil der derfor stadig være noget spændende for dig at opdage.

Video om Disneyland Hong Kong

hong kong disneyland

Victoria Peak

Victoria Peak ligger på den vestlige del af Hong Kong Island og er med sine 552 meter byens højeste punkt. Det er ikke muligt at komme helt op på toppen, da der ligger et TV- og radioanlæg, men det er muligt at bevæge sig rundt i parken nedenfor toppen, hvor der også er en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende øer.

Video om Victoria Peak

hong kong victoria peak

Madame Tussauds Hong Kong

Der er ikke den kendis, som du ikke kan møde i Madame Tussauds voksmuseum i Hong Kong. Godt nok er de alle sammen netop af voks, men det gør dem ikke mindre imponerende. For eksempel kan du både hilse på Johnny Depp, Audrey Hepburn og Benedict Cumberbatch.

Udover de kendte Hollywoodstjerner er der også en række asiatiske stjerner. På museet er det mindst lige så sjovt selv at blive fotograferet med voksfigurerne, som det er at se andre blive det.

Video om Madame Tussauds Hong Kong

madame tussaud hong kong

Hong Kong Wetland Park

Vil du gerne lidt væk fra det sprudlende byliv i hjertet af Hong Kong, bør du tage til Hong Kong Wetland Park. Der kan du gå på en lang træbro over vandet, mens du holder øje med fuglene, der lever i de omkringstående siv. hong kong wetlands park Udover at være et yndet sted at se på fugle gør Hong Kong Wetland Park også meget ud af at fortælle om, hvorfor det er så vigtigt at bevare naturen i Hong Kong.

Hong Kong Space Museum

På det gigantiske Hong Kong Space Museum kan du få stort set alt at vide om universet, stjernerne og planterne. Museet indeholder et planetarium og en stor hal med udstillinger om astronomi. En af de helt store attraktioner er en kopi af næsen fra en Space Shuttle Orbiter, hvor det er muligt at komme ind og sidde. space museum hong kong

Hong Kong Science Museum

Et andet museum, hvor du kan bruge timer på at få stillet dit begær efter viden, er Hong Kong Science Museum. Der er over 500 museumsgenstande, og du må røre ved stort set alle sammen. Det betyder, at du for eksempel kan prøve forskellige former for robotter, virtual reality og transportmidler af. En af hovedattraktionerne er de to 22 meter høje energimaskiner, der sætter gang i en række lys- og lydeffekter, når de bliver aktiveret.

Billig Michelin-mad

Er du til lækker Michelin-kåret mad, behøver du ikke nødvendigvis at have en masse penge op af lommen. I Hong Kong ligger nemlig en af de billigste restauranter i verden, der har fået en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Det er restauranten Tim Ho Wan, hvor du kan få simple, men meget lækre retter til en meget lav pris. En middag for to vil koste omkring 150 kroner og kan blandt andet bestå af turnipkager, forårsruller og barbecuestegte svineben, der er bagt ind i en bolle.

Videoguide til Hong Kong seværdigheder (engelsk)

Nedenfor kan du se en videoguide til Hong Kong seværdigheder. Den er lavet af expedia og er på engelsk, men den er faktisk ganske glimrende og fanger det meste:

Hong Kong vejr

Nedenfor kan du det aktuelle vejr i Hong Kong. Hvis du skal derned nu her, så kan du planlægge hvilke Hong Kong seværdigheder, som du skal opleve her.

Om rejseguiden Hong Kong seværdigheder

Artiklen “Hong Kong seværdigheder” er udarbejdet i samarbejde med Lars Krogh fra SignaTours.dk. SignaTours er et dansk rejsebureau, som sælger fleksible pakkerejser. Læs også rejseguiden: Bali seværdigheder her på siden. Hvis du har erfaringer eller flere ideer til Hong Kong seværdigheder, så må du meget gerne skrive dem nedenfor. På den måde kan andre også få glæde af dine erfaringer, når de besøger Hong Kong.   Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de