travel guides logo

San Diego seværdigheder

San Diego seværdigheder – ”Amerikas fineste by” er San Diegos slogan. Måske er det fordi, at byen rummer noget for alle slags mennesker.

San Diego har en meget naturlig skønhed. Især byens beliggenhed ved vandet danner grundlag for mange aktiviteter i området. Der er smukke sandstrande, utallige gode restauranter, endeløse shopping muligheder, forrygende forlystelsesparker og ølbryggerier. Så er der en masse nymoderne museer, der næsten ikke kan sammenlignes med dem vi kender herhjemme fra.

san diego seværdigheder

Der er i denne oversigt samlet 10 af de bedste attraktioner i San Diego. Der er tale om de San Diego seværdigheder som henvender sig til langt de fleste mennesker.

SeaWorld San Diego

SeaWorld i San Diego er en af de alle største attraktioner i den historiske by San Diego. SeaWorld er en franchise forlystelsespark, ligesom Legoland i Danmark. SeaWorld adskiller sig ved også at være en slags zoologisk have, og findes flere steder i USA.

Som navnet antyder er deres primære inspiration havet, og livet i havet. Deres store shows med delfiner, søløver og sågar spækhuggere (kun i Texas og Florida) er noget af det, der for alvor satte dem på verdenskortet.

Parkens shows med spækhuggere har dog også været til megen debat, om hvorvidt det var i orden i forhold til dyrevelfærd. Det fik for et år siden parken til at stoppe deres spækhugger shows i San Diego, men de fortsætter indtil 2019 i Texas og Florida.

Video om SeaWorld San Diego

san diego seaworld

Balboa Park

I Balboa park er det muligt at få et afbræk fra storby livet, midt inde i centrum af San Diegos pulserende liv. Parken minder på mange måder om Central Park i New York, og er hjem til mange museer, og sågar San Diego Zoo.

Parken strækker sig over imponerende 490 hektarer, og er en af de ældste parker beregnet til offentligt brug i USA.

Video om Balboa Park

balboa park san diego

San Diego Zoo & Safari Park

San Diego elsker dyr, hvilket er tydeligt både med SeaWorld, men også San Diego Zoo og deres Safari Park.

San Diego Zoo er, som føromtalt, beliggende i Balboa Park. Parken er en af de zoologiske haver i verden, som har det største antal medlemmer og med god grund. Parken er hjemsted for den store panda, som der også snart kan findes i København Zoo. Der er også mange andre eksotiske dyr som koalaer.

De udvider konstant deres udstillinger. Idag tæller antallet af dyr over 3.700 fordelt på 650 arter på 40 hektarjord.

Safari Parken minder om Knuthenborg Safaripark vi kender herhjemme, så konceptet kræver ikke megen forklaring. Her finder du altså spændende, interessante og eksotiske dyr og ikke alskens skadedyr.

Video om San Diego Zoo & Safari Park

san diego zoo panda

USS Midway Museum

San Diego har en lang historie som militærby, grundet deres placering ved vandet. Det kommer især til udtryk ved det enorme hangarskib, som ligger ud for San Diegos Navy Pier.

Hangarskibet har udtjent sin levetid, og fungerer nu som et kæmpe flydende museum for turister.

USS Midway, som skibet hedder, var utroligt velkendt inden det blev til et museum. Skibet var i drift igennem slutningen af 2. verdenskrig, helt op til Den Kolde Krigs slutning og længere endnu.

Skibet var hjem til omkring 200.000 sømænd fordelt over årene, og lavede en masse humanitært arbejde såvel som fredsbevarende missioner.

Video om USS Midway Museum

uss midway museum san diego

Torrey Pines State Reserve

Torrey Pines nationalpark er et betagende klippelandskab, hvor det blandt andet er muligt at se utrolige mængder migrerende havfugle, bobkatte, ræve, og prærieulve.

Nationalparken strækker sig over 8 kvadratkilometer ved kysten, og er stadig beliggende inden for San Diegos bygrænse.

Det kan med rette anbefales at begive sig ud på en længere hike i landskabet, hvor der er ruter man kan følge, som leder dig hen til de smukkeste lokationer i parken.

Video om Torrey Pines State Reserve

Torrey Pines nationalpark

Coronado Beach

Coronado Beach er en af de mange smukke strande, som er placeret næsten direkte inde i byen.

Stranden bliver mange gange omtalt som den bedste strand i hele USA, og strækker sig over næsten 2,5 km.

Grundet strandens beliggenhed så tæt på byen, er den et utroligt velbesøgt mål for mange indbyggere i San Diego, særligt i feriedagene og weekender. Folk kommer med stole, parasoller, håndklæder og store kølere tidligt om morgenen. De kan derfor blive der til sent om aftenen, da de har medbragt frokost, som kan nydes direkte i vandkanten.

Video om Coronado Beach

Coronado beach san diego

Petco Park (Baseball)

Petco Park er ikke en park, som vi kender den i Danmark. Petco Park er et kæmpe baseball stadion, placeret i centrum af San Diego.

San Diego Padres hedder holdet, som har hjemmebane på Petco Park, og er et hold der spiller i den bedste amerikanske baseball liga – MLB.

Ligesom i Danmark, er der i USA tradition for at navngive stadions efter sponsorer, og i San Diego har kæledyrsfirmaet Petco købt rettighederne til at have deres navn på stadionet. Prisen lød på omkring 360.000.000 kr. fordelt over 22 år, en utrolig høj pris, men nu kender enhver indbygger i San Diego til gengæld kæledyrsfirmaets brand.

Video om Petco Park (Baseball)

Petco Park san diego
Billetter til en baseballkamp er ikke nødvendigvis dyre, og kan koste fra helt ned til omkring 100 kr. Hvis du vil have en mulighed for at gribe en homerun-bold, kan det være en god investering at købe en lidt dyrere billet nede ved græsset, som kan løbe op i omkring 600 kr.  

Maritime Museum of San Diego

Som tidligere nævnt, er San Diego byen for megen historie og især maritim og militær historie. San Diego henvender sig til dig der elsker at se på gamle skibe, og læse om de rejser de har været på.

Maritime Museum of San Diego har en af de største samlinger af historiske skibe i hele USA, hvor deres ”stjerne” i samlingen er ”Star of India”.

Star of India er en båd bygget i metal helt tilbage i 1863. Skibet blev bygget af Storbritannien, og sejlede mellem Storbritannien, Indien, og New Zealand inden det blev til et fiskerskib i Alaska. Skibet gik på pension i 1926, men blev ikke restaureret før 1962.

Video om Maritime Museum of San Diego

maritimt museum san diego
Skibet er det ældste sejlskib der sejler regelmæssigt, og er desuden det ældste metal købmandsskib der stadig flyder på vandet. Foruden Star of India rummer museet en masse replica versioner af skibe, som HMS Surprise, replica af en Royal Navy fregat. HMS Surprise blev blandt andet brugt i filmene Master and Commander: The Far Side of the World, og i Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides under navnet HMS Providence.  

Cabrillo National Monument

Carbrillo monumentet er et monument placeres i Point Loma i San Diego.

Monumentet hylder Juan Rodríguez Carbrillos landing på San Diegos kystlinje den 28. september 1542. Med landingen på San Diegos kyst, blev Juan Rodríguez Carbrillo den første europæiske mand til at opdage USA’s vestkyst.

Ved monumentet er der en årlig begivenhed kaldet Cabrillo Festival Open House, hvor man genopfører Cabrillos landing, som dengang tilbage i 1542.

Parken omkring monumentet er meget betagende, og man kan se San Diegos havn, og skyline derfra.

Parken huser også et visitor center, hvor man kan se film omkring Cabillos rejse og ekspedition.

cabrillo san diego

Mission Beach and Pacific Beach

Mission Beach og Pacific Beach er én lang kystlinje i San Diego. Stranden er ikke ligeså flot som den i Coronado, men der er en masse attraktioner omkring stranden, der gør at den faktisk er lige så besøgt som Coronados smukke strand.

Det er et populært sted for surfere, og folk der vil tage en cykeltur på strandpromenaden.

pacific beach san diego

Videoguide til San Diego seværdigheder (engelsk)

Nedenfor kan du se en videoguide til San Diego seværdigheder. Videoguiden til San Diego seværdigheder er udviklet af Expedia, og den er desværre på engelsk. Det sagt så er det faktisk en rigtig god guide til San Diego seværdigheder.

San Diego vejr 

Deals på San Diego hotel eller boligBooking.com

Om rejseguiden San Diego seværdigheder

Guiden med San Diego seværdigheder er forfattet i samarbejder med Alexander, der er indehaver af Kryb-info.dk. Kryb-info.dk er en af Danmarks hurtigst voksende sider om skadedyr.

Har du kommentarer til San Diego seværdigheder, så skriv dem endelig nedenfor. På den måde vil andre læsere kunne få en bedre tur til San Diego med dine erfaringer og kommentarer!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de