Abu Dhabi seværdigheder

Abu Dhabi seværdigheder – Abu Dhabi er for de nysgerrige: Dem, der vil opleve en anden kultur, dem, der vil se, hvordan nogle af verdens hurtigste biler bliver bygget, og dem, der vil se, hvordan falke bliver behandlet på det berømte Abu Dhabi Falcon Hospital.

abu dhabi seværdigheder

Sheikh Zayed Grand Mosque

Den store moske er en af de mest besøgte turistattraktioner i Abu Dhabi. Sheikh Zayed Grand Mosque er bygget i marmor med kunstfærdigt udført glasarbejde og stod færdig i 2007. Moskeen er dedikeret til Sheikh Zayed bin Sultan al-Nahyan, der var præsident i De Forenede Arabiske Emirater, hvor Abu Dhabi er hovedstaden.

Det er tilladt for ikke-muslimer at besøge alle dele af den smukke moske. På et besøg bør du i særlig høj grad lægge mærke til det store og smukke bibliotek. Det er muligt at komme på guidede ture rundt i moskeen, så du kan få de forskellige detaljer forklaret.

Video om Sheikh Zayed Grand Mosque

Sheikh Zayed Grand Mosque

Ferrari World

Ferrari World er ikke kun for fans af det sagnomspundne bilmærke, selvom der også vil være rigeligt for dem at give sig i kast med. Området er også en forlystelsespark, der blandt andet har verdens højeste loop på en rutsjebane på 52 meter, som du kører igennem med 120 kilometer i timen.

For Ferrari-nørderne – og alle andre interesserede – er der game shows, rundvisninger på Ferrari-fabrikken og mulighed for at se en lang række af de smukke og ikoniske bilmodeller. Den ældste er fra 1947.

Video om Ferrari World

ferrari world

Qasr Al-Hosn

Fortet, der både bliver kaldt det Gamle Fort og det Hvide Fort, er den ældste bygning i Abu Dhabi. Tidligere var det hjem for sheiken og hans familie og var også regeringsbygning. I dag er Qasr Al-Hosn et museum, der fortæller om Abu Dhabis historie. Det sker blandt andet gennem mundtlige fortællinger og udstillinger.

Bygningen i sig selv er meget smuk, og du bør særligt lægge mærke til den nordlige port, der har nogle meget smukke malede fliser over indgangen.

Video om Qasr Al-Hosn

Qasr Al-Hosn

Abu Dhabi Falcon Hospital

I Abu Dhabi er det ikke dyre racehunde eller -katte, der giver status. Det er derimod falke. Det at jage med en falk har været praktiseret i området i mange hundrede år og har aldrig mistet sin status. Derfor vil falkenes ejere også bruge mange penge på at passe og pleje dem, hvis de er syge eller kommet til skade.

Abu Dhabi Falcon Hospital er altså et fungerende hospital for falke, men giver også rundture for interesserede. Du bliver vist rundt på hospitalet, hører historien om at jage med falke og får også mulighed for at fodre eller pleje en falk, hvis det er det, som dyrlægerne skal i gang med.

Video om Abu Dhabi Falcon Hospital

Abu Dhabi Falcon Hospital

Yas Waterworld

Et vandland kan måske lyde som noget for små børn, men det er Yas Waterworld absolut ikke kun. Der har de nogle af verdens vildeste vandforlystelser. Du kan for eksempel prøve en vandtornado, som du skal river rafte igennem, en kæmpe bølge, som du kan surfe på, og en vandrutsjebane med frit fald.

Du behøver dog ikke at være bange for at tage dine mindre børn med i Yas Waterworld. Der er nemlig også lavet et særligt område til familier, hvor I kan hygge jer sammen i vandet.

Video om Yas Waterworld

Yas Waterworld

Yas Island

Yas Island er en af de luksuriøse øer i Abu Dhabi. Der kan du nyde lækre hoteller, fantastiske restauranter, kridhvide sandstrande og dejlig varmt vand. Det er derfor et sted, som mange turister godt kan lide at bo. Hvis du gerne vil kombinere din storbyferie i Abu Dhabi med en tur på stranden, er Yas Island det perfekte sted for dig at bo.

Video om Yas Island

Yas Island

Emirates Park Zoo

Emirates Park Zoo byder på en lang række spændende oplevelser. Har du børnene med til Abu Dhabi, vil de elske at bruge en dag i den sjove zoologiske have. Som i mange andre zoologiske haver har Emirates Park Zoo også en børnezoo, hvor børnene kan få lov at klappe nogle af de søde og ufarlige dyr. Modsat mange zoologiske haver andre steder har børnene mulighed for at klappe en kamel, da det er et husdyr i De Forenede Arabiske Emirater.

Emirates Park Zoo

Women’s Handicraft Center

Hvis du har beundret de smukt broderede sko og de fint vævede sjaler i Abu Dhabi, er du måske interesseret i at finde ud af, hvordan de bliver lavet. Det kan du på Women’s Handicraft Center. Der viser lokale kunsthåndværkere, hvordan de væver, broderer og fletter kurve på traditionel vis. Centeret er både lavet for at støtte de lokale kunsthåndværkere og for at holde de gamle håndværk i live. Det er et oplagt sted at købe nogle flotte souvenirs med hjem.

Emirates National Auto Museum

Emirates National Auto Museum huser sheikens samling af biler. Der er over 200 biler at beundre. Mange af dem er off road biler, der kan køre i den omgivende ørken. I samlingen kan du også se verdens største truck og Mercedes-biler i alle regnbuens farver. Tv-programmet Top Gear har også været på besøg for at beundre de mange forskellige biler. Museet ligger 45 kilometer udenfor byen, men det er nemt at komme dertil.

Emirates National Auto Museum

Manarat Al Saadiyat

Manarat Al Saadiyat betyder direkte oversat fra arabisk ”et sted, der giver oplysning”. I den smukke moderne bygning har de en række kunstprogrammer, hvor du kan se kunst fra hele verden, da centeret samarbejder med gallerier rundt om på hele jorden. Det er et fint sted at blive klogere på forskellige former for kunst, og når du er der, skal du huske at beundre den smukke arkitektur også.

By WikiemiratiOwn work, CC BY-SA 4.0, Link

Shop amok i Dalma Mall

Dalma Mall er blandt en af verdens største. Det giver dig en rigtig god mulighed for at shoppe igennem, når du er der. Der er en lang række forskellige butikker, restauranter og underholdningsmuligheder. Hvis du vil slappe af sammen med de lokale, er dette et godt sted at gøre det.

Videoguide til Abu Dhabi seværdigheder (engelsk)

Ovenfor har du kunnet læse en masse om Abu Dhabi seværdigheder. Nedenfor kan du se en engelsksproget guide til Abu Dhabi seværdigheder. God fornøjelse!

Abu Dhabi vejr 

Deals på ophold i Abu DhabiBooking.com

Om rejseguiden Abu Dhabi seværdigheder

Guiden Abu Dhabi seværdigheder er udarbejdet i samarbejde med Pakiki.dk. Pakiki guider dig til biludlejning og gode rejseoplevelser i Danmark og resten af verden, herunder Abu Dhabi. Sammenlign priser på tværs af de forskellige billejeselskaber, og find den bedste pris på din lejebil. Læs vores rejseguides og bliv klogere på din næste ferie.

Læs eventuel også rejseguiden til Mauritius seværdigheder eller Hong Kong seværdigheder her.

Flyrejser til Abu Dhabi

Her kan du flnde luksuriøse men også til tider billige flyrejser til Abu Dhabi. 

Ellers kig på vores store guide til flyrejser her: Guide til billige flybilletter! Her finder du naturligvis masser af information om flybilletter, men du finder også tips og hacks til hvordan flyturen bliver bedre, hvad du ikke må glemme på rejsen.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de