travel guides logo

Aarhus seværdigheder

Aarhus seværdigheder – Aarhus siges at være smilets by. Historien stammer fra dengang, natfærgen sejlede mellem Aarhus og København. Den tog afsted fra København ved midnatstid og ankom om morgenen til Aarhus. Kaptajnerne der lagde til, kom ofte i solskin, hvorfor de sagde at Aarhus smilte til dem.

aarhus seværdigheder

Seværdigheder i Aarhus gemmer der sig mange af, som små skjulte skatte. Smilets by charmerer med den gamle bydel, Latinerkvarteret, og imponerer med det nye område, Aarhus Ø, hvor Danmarks højeste bygning på 147 meter kommer til at stå.

Food Walk I Aarhus – skjulte lokale delikatesser

Food Walk er en god oplevelse, hvis du skal udforske nogle af de gode seværdigheder som Aarhus byder på. Med en personlig guide får du en byvandring, hvor du gør stop ved unikke lokale spisesteder. Der er altid knyttet en god historie til. Food Walk har sin oprindelse fra New York og det var inspirationen til oplevelsen i Aarhus. Du kan finde ledige datoer lige her.

Botanisk have – gratis seværdighed i Aarhus

En af de gratis seværdigheder i Aarhus er Botanisk Have. Om sommeren sprudler den af liv med unge mennesker og familier der enten griller eller lytter til musik. Botanisk have passer utroligt godt til en gåtur med snørklede hyggelige stier. Hvis du vil lidt væk fra bilerne og for mange mennesker vil du kunne lide seværdigheden midt i Aarhus, Botanisk have. Udover haven er der også tilknyttet et væksthus med gratis entre. Væksthusene er et godt alternativ til haven, hvis det eksempelvis er regnvejr. Cafeen har også vundet et par fine Aarhus-priser (AOA).

Latinerkvarteret – besøg det gamle Aarhus

Faktisk har Aarhus en af Danmarks ældste byområder, nemlig Latinerkvarteret. Tænker du Aarhus seværdigheder, så er de gamle bindingsværkhuse med skrå vægge og hyggelige gader stedet for dig. Latinerkvarteret burde være på din “Bucket list” over steder i Aarhus, som du skal se. Gaderne er fyldt med små hyggelige butikker, som man kan slentre forbi. Og så får du en af de bedste kopper kaffe hos La Cabra der ligger i Graven i Latinerkvarteret.

Lokalt tip: Møllestien ligger i den anden ende af Latinerkvarteret, men er måske Danmarks hyggeligeste gade. Brosten, skæve gamle bindingsværkhuse og bonderoser er det idyl du møder. Du træder helt tilbage til en Morten Kok-film, som ligger midt i Aarhus.

Den Uendelige Bro

Ude ved Marselisborg står Den Uendelige Bro fra maj til september. Det er et kunstprojekt, hvor du kan tage din kæreste eller ven med på en gåtur på den runde bro. Den Uendelige Bro er en række af flere Aarhusianske kunstprojekter, det er en hyggelig tur især når vejret er godt.

Marselisborg Dyrehave

Når du nu alligevel er ude ved Marselisborg, så tag et smut forbi en bloggerværdig seværdighed i Aarhus, Marselisborg Dyrehave. Kig ind til “Bambierne”, som du kan fodre med gulerødder – dem elsker de. Dyrehaven vil være en hyggelig tur især med familien eller kæresten.

Aarhus Ø

En af de nye seværdigheder i Aarhus er Aarhus Ø. Historien om Aarhus Ø går tilbage til 80’erne, hvor området var en stor containerhavn. Hele området er opsandet, hvilket betyder at det er kunstigt. Gennem 30 år har Aarhus forandret sig ved at industrien er blevet rykket væk fra byområdet, hvor der i dag er opstået et hyggeligt værested. Aarhus Ø er ikke bare lejligheder det er både verdens største byhave, en strandbar, snorkelsafari og vinterbadning. Et hav af aktiviter, klubber og initiativer har indtaget Aarhus Ø for at gøre den nye bydel til et indbydende sted at være. Der er ugentlige guidede byvandringer, som vil være en hyggelig tur med familien eller veninderne.
Efter en guidet byvandring på Aarhus Ø kan du gå forbi MIB-madmarked, der ligger i pakhusene for enden af Aarhus Ø. Her kan du nyde en af Aarhus bedste pizzaer.

aarhus ø

Den gamle by

Man kan ikke tage til Aarhus uden at se den gamle by. Musset består af gamle bevaringsværdige huse som man har transporteret til den gamle by. På den måde kan du træde helt tilbage til 1800-tallets Danmark og frem til 1970’erne. Om vinteren serveres der klejner og gløgg samt andet julegodt. Du kan også være heldig at booke en guide, hvor du kan få en personlig rundvisning. Den gamle by er fyldt med statister klædt ud som avisdrenge, slagtere og andre af de typiske karakterer man ville finde i de danske byer tilbage i tiden.

den gamle by aarhus

Salling Rooftop

Et af de nyeste skud på stammen til listen over seværdigheder i Aarhus er Salling Rooftop. På toppen af Salling er der blevet lavet et område, hvor du kan nyde koncerter og et godt stykke mad eller en kold drik. Hvis du skal have et lille gys i maven, så skal du gå over til glasgulvet, som svæver 35 meter over jorden. Det kan du stå på og se direkte ned på gågaden midt i Aarhus. Det kan godt give et lille gys.

Stella Polaris

Besøger du Aarhus om sommeren, så er Botanisk have vært for et utal af koncerter og arrangementer som alle er gratis. Et af de mere festlige af slagsen er Stella Polaris, hvor du kan høre musik gratis og nyde en kold øl. Stemningen er altid meget casual, og det er et godt sted at nyde lidt mad eller mænge sig med aarhusianerne.

stella polaris

Moesgaard Museum

Når man siger Aarhus seværdigheder, så er det svært at komme udenom Moesgaard Museum. Egentlig ligger det jo syd for Aarhus, men hvis du vil opleve en af de mest fantastiske seværdigheder i Aarhus omegn, så skal du besøge Moesgaard Museum. Moesgaard Museum har altid været et spændende sted for os historienørder, men efter den store renovering og ombygning stod færdig i 2014, så har Moesgaard Museum været et museum med sanseoplevelser af alle slags, og selv for den mest kritiske museumsgæst er et besøg på Moesgaard Museum en stor oplevelse.

Moesgaard museum

Du kan finde mere information om udstillinger og guides på deres hjemmeside her.

Videoguide til Aarhus seværdigheder

Nedenfor kan du se en video til Aarhus seværdigheder. Den er lavet af Expedia, og den er uden tale og akkompagneret af noget dejligt chilled musik.

Om guiden Aarhus seværdigheder

Guiden Aarhus seværdigheder er lavet i samarbejde med sjove-oplevelser.dk. Her kan du læse mere om oplevelser og guidede ture i Århus.

Læs også de andre jyske guides til Randers seværdigheder, Sønderborg seværdigheder og Ribe seværdigheder. Ja du kan også tage færgen ud til Samsø, når du har læst guiden til Samsø seværdigheder her.

Har du tilføjelser til guiden om Aarhus seværdigheder så kommenter det endelig nedenfor.Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de