New York seværdigheder

New York seværdigheder – New York City, byen der aldrig sover, er og bliver én af de allermest populære rejsedestinationer i verden, og dette er naturligvis langt fra et tilfælde – den amerikanske storby byder nemlig på et hav af seværdigheder og dermed oplevelser til enhver rejseglad turist.

Nedenfor har vi samlet nogle af de allermest kendte og eftertragtede New York seværdigheder. Lige såvel som vi har inkluderet et par mindre kendte forslag til din kommende New York-tur.

Central Park – skøn natur i centrum af en storby

Den ikoniske park i hjertet af Manhattan, Central Park, bliver næsten nødt til at toppe listen over anbefalede seværdigheder. Du kan immervæk snildt komme til at bruge hele dage på at vandre langs parkens utallige stier, sejle i en robåd i én af de charmerende søer eller blot sidde og nyde tilværelsen på én af de mange bænke.

Central Park repræsenterer en dejlig og forfriskende kontrast til New Yorks høje tempo, trafik, støj og skyskrabere – altså er det eksempelvis en god lokation at besøge i midten af dit ophold, så du lige får en pause fra storbylivet og oplever noget fuldkommen anderledes for en stund.

Video om Central Park

central park new york

Brooklyn Bridge – den bedste gåtur i dit liv

Det er næsten uundgåeligt at tage til New York uden at begive sig ud på en mindeværdig gåtur over famøse Brooklyn Bridge. Dette er nemlig først og fremmest en glimrende chance for at få en god udsigt udover Manhattan, og derudover er det en god lejlighed til at komme over på den anden side af broen og besøge bydelen Brooklyn.

Du kan naturligvis gå begge veje, og det er en fuldkommen gratis fornøjelse.  Ikke desto mindre kan det særligt tilrådes at tage med byens subway-system til Brooklyn.  Dernæst bør du gå over broen med Manhattans skyskrabere i horisonten.

Video om Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Broen Brooklyn Bridge forbinder de to bydele Manhattan og Brooklyn. Den er i sig selv flot med de mange wirer, men det, der gør den til en helt særlig oplevelse, er, at du har mulighed for at gå over den. Det giver dig en virkelig god udsigt til Manhattan og den kantede skyline og større og mindre højhuse.

Times Square – oplev suset

New York er hjemsted for over 8 millioner indbyggere, og dertil er der selvfølgelig altid et hav af turister.  Du vil næppe føle dig helt alene på noget som helst tidspunkt.

Såfremt du dog virkelig ønsker at omringe dig selv med mennesker og opleve storbyens sus i fulde drag, så er Times Square den ultimative seværdighed. Endnu engang er der tale om en begivenhed, der ikke koster noget! Det er et glimrende sted at få et ikonisk foto med hjem fra Manhattans allermest hektiske centrum.

Video om Times Square

times square manhattan

Times SquareDer er altid et rend af mennesker på Times Square, der nok er den mest kendte plads i New York. Der kan du opleve gadeoptrædende, folk, der sælger billetter til Broadway-musicals, forretningsfolk, der skal til og fra arbejde, og selvfølgelig masser af turister, lige som dig selv.

Det er dog værd at blive stående i mylderet for at beundre de mange neonskilte og høje bygninger, der omkranser pladsen. Bagefter kan det være en god ide, at du går hen i en af billetboderne for at se, hvilke forestillinger du kan få billige billetter til. Ofte kan du finde billige billetter til nogle af aftenens forestillinger.

Standup i første klasse – uforglemmelig underholdning

Hvis du skal have en ekstra underholdende oplevelse med hjem fra rejsen til det østlige USA så er New York et godt valg. New York er proppet med standup-shows i en klasse for sig. Du kan for eksempel få trænet lattermusklerne med utallige absurde og kreative jokes på comedy-klubben Stand Up NY eller den famøse Comedy Cellar.

standup comedy new york

Derudover kan du nyde det verdensberømte sketch-show Saturday Night Live eller én af de mange velkendte talkshows. Her skal du være ude i god tid og gør en indsats for at få bestilt billetter. Du kommer trods alt næppe til at være den eneste, der har lyst til at bruge en aften i byen på at læne sig tilbage i stolen og falde for de endeløse komiske oplevelser, som New York har at byde på.

Frihedsgudinden – symbolet på frihed

Frihedsgudinden kan naturligvis heller ikke undlades fra listen, da det bestemt er en seværdighed, du ikke vil være foruden. Der er imidlertid flere forskellige måder, hvorpå du kan nyde det fantastiske frihedsmonument, som Frankrig tildelte USA helt tilbage i 1886.

Du kan for eksempel besøge Liberty Island, hvor statuen er placeret. Her kan du se den måske populæreste af alle New York seværdigheder på så tæt hold som overhovedet muligt. Alternativt kan du nyde Frihedsguiden fra en gratis tur med Staten Island-færgen. Denr pendler fra Staten Island til Manhattan i løbet af stort set hele dagen.

Uanset hvad bør Frihedsgudinden have en plads i dine rejseplaner til byen, der aldrig sover.

Video om Frihedsgudinden

new york seværdigheder

Frihedsgudinden

New York seværdighederNår du ser et billede af Frihedsgudinden, ved du med det samme, hvor du er henne i verden. Der er næsten ikke noget, der siger New York i lige så høj grad som hende. Statuen er en gave fra Frankrig til USA for at fejre 100 året for landets uafhængighed. Den står på øen Liberty Island, som du kan opleve på en bådtur rundt til nogle af de små øer ud for Manhattan.

De fleste bådture til Frihedsgudinden kommer også forbi øen Ellis Island. Der blev immigranter, der kom til USA med skib, registreret. Det er derfor naturligt nok der, hvor du finder byens Immigrationsmuseum.

 

The High Line – en anderledes gåtur

The High Line er endnu ikke blevet en lige så kendt attraktion som de fleste af de andre forslag her på listen. Det er dog med sikkerhed kun et spørgsmål om tid.

The High Line er et kreativt og unikt parkområde, som er blevet bygget ovenpå en gammel jernbanestrækning på den vestlige side af Manhattan. Det er således den perfekte mulighed for at slentre en tur, mens du ser New Yorks travle gader fra et fugleperspektiv.

Parkens rute strækker sig over 2 km og byder på en uendelighed af fantastiske udsiger over den amerikanske storby.

Video om The High Line

Empire State Building eller Top of the Rock – se byen fra oven

Om end du ser tingene fra et fugleperspektiv på The High Line, så er det noget andet at komme op i en af de imponerende skyskrabere. Her kan du for alvor føle dig som en fugl.

Her er der et væld af forskellige muligheder at vælge imellem, hvoriblandt særligt Empire State Building eller Top of the Rock i Rockefeller Center  stærkt anbefales. Du får ganske enkelt ikke en bedre udsigt udover byen end på én af disse to ikoniske bygningers observationsdæk.

Indtil 1972 var Empire State Building verdens højeste bygning. Selvom den ikke længere er det, er det stadig fænomenalt at opleve verden fra den højde. Du får en fantastisk udsigt over New Yorks myldrende gadeliv og mange andre høje bygninger.

Du bør planlægge dit besøg i bygningen en dag, hvor vejret er godt, så du har den bedst mulige udsigt. Du må dog forberede dig på, at der kommer til at være mange andre mennesker, når det også er godt vejr.

Video om Empire State Building

Førstnævnte har naturligvis altid været en sand turistmagnet. Flere og flere begynder at flokkes i lige så høj grad til Top of the Rock. Èn af de primære årsager til dette er, at du netop får Empire State Building med i udsigten! Det har du af åbenlyse årsager ikke mulighed for fra bygningens eget observationsdæk.  

Ground Zero – et smukt og mindeværdigt monument

Der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved, hvor meget d. 11. september 2001 kom til at betyde og stadigvæk betyder for New Yorks beboere. Ground Zero indeholder dog en helt andet atmosfære i dag end den gjorde for blot et par år siden, før det nye One World Trade Center og monumentet til det gamle World Trade Center stod færdigt.

I dag er hele området utroligt smukt, om end det stadig er sørgmodigt og tankevækkende at tilbringe tid ved at kigge på navnene fra de mange ofre. Navnene er indgraveret rundt omkring hullerne af de to gamle tårne.

Ground ZeroSelvom du har set på TV, hvordan World Trade Center styrtede sammen, kan det være svært at fatte, hvor store tårnene egentlig var. Der, hvor de stod, er der i dag skabt et mindesmærke. Det er to gigantiske huller i jorden, hvor der strømmer vand ned langs med siderne. Hullerne har samme størrelse som tårnenes grundplan, og det kan være med til at give en lille ide om, hvor store de egentlig var. Hele vejen rundt i kanten står navnene på dem, der døde i terrorangrebet.

Video om Ground Zero

Her er der ligeledes mulighed fra at se byen fra oven og tilmed fra et helt andet perspektiv. One World Trade Center kan du finde på den sydlige del af Manhattan, hvorimod de to førnævnte observationsdæk er placeret mere centralt på Manhattan.  

St. Patricks Cathedral – et gotisk vidunder

Hvis du har brug for en pause fra skinnende glasfacader og tårnhøje skyskrabere, så er St. Patricks Cathedral i den grad værd et besøg. Kirken er bygget i den fornemmeste gotiske stil! På den måde er den nemlig en sand klassisk perle i blandt det hav af moderne bygninger, som kendetegner store dele af Manhattan.

st Patricks Cathedral

Inden i er katedralen mindst lige så imponerende at udforske. Du kan hurtigt få en hel del til at gå blot ved at sidde og reflektere over tilværelsen på én af St. Patricks Cathedrals bænke.

Central Park

Central ParkIntet besøg i New York ville være komplet uden en tur i Central Park. Parken er en kæmpe stor firkant, der giver et levende og grønt åndehul for de mange new yorkere, der ofte må stuve sig sammen i små lejligheder. Du kan nemt bruge et par timer på at udforske den store og smukke park, som det er gratis for dig at besøge. Det kan være rart i en by, hvor alt ellers koster penge.

En anden mulighed for gratis oplevelser i det grønne får du på High Line. Det er en gammel togbane, der ligger hævet over gadeniveau og bilerne under den. I dag er den indrettet med bænke og planter og giver en hyggelig og uforstyrret spadseretur gennem byen.

Natural History Museum

Museet for naturhistorie er kæmpestort. Du kan derfor nemt bruge en hel dag på at se det. Det er derfor en god ide, at du sætter rigeligt med tid af til besøget. Du kan for eksempel både se udstillinger om de dyr, der lever i de amerikanske baghaver, universet, kroppen og fiskene på havets bund. En af de mest berømte udstillinger er dog med de mange dinosaurskeletter.

På trods af alt det, som museet har at byde på, er det faktisk helt op til dig, hvor meget du vil betale for at komme ind. Det behøver derfor bestemt ikke at være en dyr fornøjelse at besøge museet.

Kunstmuseerne Guggenheim og MoMA

Selv hvis du ikke er særlig interesseret i kunst, er det oplagt for dig, at du besøger kunstmuseerne Guggenheim og MoMA. Det er begge nogle meget store og flotte museer, der indeholder forskellige typer af kunst. På Guggenheim kan du blandt andet opleve værker af Manet, Picasso og Chagall. Selve bygningen er dog i selv værd at opleve, da den snor sig som en konkylie op mod toppen.

MoMA står for Museum of Modern Art. Der finder du en lang række forskellige udstillinger med moderne kunst. Det er både ”ældre” moderne kunst som Picasso, men også helt nyt og sprudlende kunst. Der er for eksempel en stor skulpturhave, hvor det er hyggeligt at gå imellem de mange forskellige skulpturer.

Coney Island

En anden mulighed for at slappe af og have det sjovt er i forlystelsesparken Coney Island. Den ligger i Brooklyn langt væk fra Manhattans mylder. Det giver dig derfor en god mulighed for at opleve en helt anden side af New York.

Det er gratis for dig at komme ind, men det koster penge, hvis du skal prøve nogle af forlystelserne. Tør du, bør du i hvert fald betale for at prøve den store rutsjebane Cyclone, hvor du virkelig bliver kastet rundt, som var du blevet fanget af en cyklon.

5th Avenue – shopping i særklasse

Når man har brugt flere dage på at rende rundt fra seværdighed til seværdighed i New York, kan det være dejligt med en lille pause fra at være turist.  Så kan det være en yderst god idé at aflægge 5th Avenue et besøg.

Her finder du netop de allermest kendte brands og designermærker på én og samme gade. Det kan resultere i en lang shopping-dag med muligheder udover det sædvanlige.

5th Avenue vil utvivlsomt imponere alle og enhver, der holder af at kigge på butikker. Mon ikke du falder for en ting eller to på vejen.

Video om 5th Avenue

New York vejr

Nedenfor kan du se vejret i New York som det er i dag.

Om rejseguiden New York seværdigheder

Guiden her om New York seværdigheder er skrevet i samarbejder med Alex fra Top-funny-jokes.com. Her kan du få dig et godt grin, lige få det engelske på plads samt sætte dig ind i deres form for humor. Har du tips og tricks og gode erfaringer med seværdigheder i New York? Så kommenter dem endelig nedenfor, så flere danskere kan få gavn rejseguiden til New York seværdigheder.   Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de