Sydney seværdigheder

Sydney seværdigheder – Sydney er en af de største og ældste byer i Australien og har utroligt meget at byde på i forhold til smukke bygninger, flot natur, spændende museer og lækre strande.

sydney seværdigheder

Operahuset

Operahuset i Sydney er et af de mest ikoniske operahuse i hele verden. Stort set alle turister, der kommer forbi byen, slår derfor et smut forbi den smukke og imponerende bygning med det hvide takkede tag. Taget minder om sejlene på et skib.

Sydney Opera Houses danske forbindelse er nok også kendt af de fleste. Det blev tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon og må siges at være en af hans absolut mest kendte bygninger.

Kan du lide opera, er det oplagt, at du ikke bare nyder huset fra ydersiden, men at du også køber billet, så du kan se en forestilling i en af de i alt fem sale, der er i huset.

Video om Operahuset

sydney operahus

Sydney Harbour Bridge

Broen Sydney Harbour Bridge ligger midt i byen og forbinder det centrale Sydney med området North Shore, hvor der både findes erhverv og boliger. Broens runde form har givet den tilnavnet ”Galgen”, og i lang tid var broen den højeste bygning i byen.

Der er mange forskellige måder at opleve broen på. Når du er ved Operahuset, kan du faktisk bare vende dig om og tage et billede af den imponerende bro. Du kan også gå over broen, da der er et fortov. For de lidt mere modige er der mulighed for at klatre over broens buer – med det behørige sikkerhedsudstyr på selvfølgelig.

Video om Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge

Bondi Beach

Selvom du er i en storby med lige knap 5 millioner indbyggere, er der stadig mulighed for at komme en tur på stranden uden det store besvær. Den en kilometer lange Bondi Beach i udkanten af Sydney er en af Australiens mest berømte strande og ligger kun syv kilometer fra Sydneys centrum.

Hvis du er bange for at møde nogle af de hajer, som Australien også er kendt for. Så er det en god ide, at du bader på en af de strækninger, hvor der er sat hajnet op. Det gør det langt sværere for de store rovfisk at komme tæt på de badende.

Video om Bondi Beach

bondi beach sydney
Når du bader ved Bondi Beach, bør du være særligt opmærksom på den stærke strøm, der er ved stranden. Der er lavet et mærkningssystem, så du kan se, hvor stærk strømmen er på det sted, hvor du er ved at gå i vandet.

The Rocks

Området The Rocks er Sydneys ældste og blev bebygget umiddelbart efter, at der blev oprettet en koloni på stedet i 1788. The Rocks ligger lige ved Sydney Harbour Bridge, ikke langt fra Operahuset. I en by, hvor stort set alle bygninger er nye, er det en helt særlig oplevelse at gå rundt mellem de hyggelige gamle huse, der udgør området. I The Rocks er der mange små anderledes butikker, og er du på udkig efter et sted at få en bid at spise, mens du nyder den gode udsigt, er det også The Rocks, du skal styre efter.

Video om The Rocks

the rocks sydney

Oplev byen fra vandet

Sydney ligger på begge sider af en fjord. Det giver et net af færger, der forbinder de to sider, så indbyggerne kan komme frem og tilbage, når de skal til og fra arbejde. Du kan tage en af færgerne og nyde turen over vandet og synet af byen, mens du sejler forbi.

Der er dog også deciderede cruises og havnerundfarter, der er målrettet til turister. Der har de gode og kompetente guider, der kan fortælle, hvad det er, du ser.

sydney sevaerdigheder fra vandet

Tag på vandretur i byen

Selvom Sydney er en storby, er der også gjort meget for at bevare lommer af natur. Det er for eksempel den flotte Royal Botanic Garden i hjertet af byen, hvor du kan gå en afslappende tur og nyde de mange smukke og anderledes planter.

Der er dog også mulighed for at komme på nogle lidt mere krævende vandreture i selve byen. Du kan for eksempel tage færgen til bydelen Manly og derfra gå til Spit Bridge. Det er en meget populær tur på 10 kilometer, som både begyndere og rutinerede vandrere vil få noget ud af.

Hvis du vil på en mere krævende vandretur, kan du hele Manly Scenic Walkway, der er 20 kilometer lang.

sydney gåture

Museum of Sydney

Hvis du vil være klogere på byen Sydneys historie, er det på Museum of Sydney, at du kan blive det. Museet er bygget moderne og inspirerende op, så du får et godt indblik i den spændende historie, som den kun lidt over 200 år gamle by har.

Museum of Sydney

Art Gallery of New South Wales

Er du til kunst, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Art Gallery of New South Wales. Der kan du både opleve traditionel aboriginal kunst, der både består af genstande og billeder. Du kan også opleve malerier af nogle af de mange dygtige australske malere, der helt fra koloniens begyndelse skildrede indbyggernes liv.

Derudover er der et udvalg af europæiske malerier og skiftende udstillinger, så der er hele tiden noget nyt at opleve.

Art Gallery of New South Wales

Blue Mountains

Blue Mountains ligger ikke i selve Sydney, men det tager kun et par timer at komme derud med toget. Det er et stort område med bjerge og træer, hvor der er gode muligheder for at komme ud at gå en tur og opleve smukke vandfald og klippeformationer.

De mest populære klippeformationer er Three Sisters, som du kan nå, hvis du står af på stationen i Katoomba. Står du af et par stop før, i Wentworth Falls, kan du følge en lille sti gennem skoven og komme ud til et smukt vandfald.

Video om Blue Mountains

Blue Mountains

Parramatta

Parramatta er en forstad til Sydney, cirka 45 minutter med tog fra byens centrum. Den er på mange måder en typisk forstad med huse og butikker med den store forskel, at Parramatta blev grundlagt samme år som Sydney, altså i 1788, og var den første bosættelse i landet, der ikke lå ved kysten. Det gør, at der er en række gamle og smukke bygninger, som du kan beundre i byen, hvilket gør den til et oplagt mål for en halv- eller heldagstur.

Parramatta

Videoguide til Sydney seværdigheder

Denne guide til Sydney seværdigheder er lavet på engelsk. Det er en glimrende videoguide til Sydney seværdigheder, som vi klart vil anbefale du ser efter du har læst denne rejseguide til Sydney seværdigheder.

Gode deals på ophold i Sydney

Ovenfor har du læst om Sydney seværdigheder. Nedenfor kan du finde en række kampagnetilbud på ophold i Sydney. Hvis datoerne ikke lige passer helt perfekt, så klik dig ind på “Se alle tilbud” – Her vil du kunne finde kampagnetilbud for den periode, der passer bedst til dig.


Booking.com

Om guiden Sydney seværdigheder

Artiklen Sydney seværdigheder er skrevet i samarbejde med Marcus Andersen fra Kviklanet.dk, en portal, hvor du kan sammenligne forbrugslån.

Har du tilføjelser til artiklen Sydney seværdigheder, så skriv dem her nedenfor. På den måde kan de mange, der hver måned læser denne artikel få en endnu bedre ferie med din hjælp.

 

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de