travel guides logo

Varde seværdigheder

Varde seværdigheder – I Varde har du både mulighed for at besøge spændende museer, opleve flot natur og kaste dig ud i anderledes oplevelser som en barfodssti, et 1000 m2 stort trampolinområde og mulighed for at sidde i en række forskellige militære køretøjer.

Varde er en populær by at besøge: Både som en flerdagestur, hvor du virkelig kan nå i dybden med de mange seværdigheder, og på en endagstur, hvis du for eksempel er i sommerhus ved Vesterhavet i nærheden.

Byen er meget gammel. Dens historie går helt tilbage til den tidlige middelalder. Det gør også, at der er en meget hyggelig ældre bykerne, hvor der er gode shoppemuligheder. Derudover ligger byen også i et meget smukt område. Udover handel har de i byen derfor også fokus på at skabe mere nærhed med naturen.

Indholdsfortegnelse

Kulturelle seværdigheder

“Minibyen Varde”

Minibyen Varde

I Arnbjergparken, der ligger ikke langt fra byens centrum, kan du opleve den imponerende Minibyen Varde. Det er en tro kopi af den gamle del af byen, hvor alle husene er bygget i størrelsesforholdet 1:10. Udgangspunktet for minibyen er, hvordan den gamle bydel så ud i 1866. Når I besøger byen, får I derfor også et godt historisk perspektiv.

Husene bliver bygget af frivillige efter de samme teknikker, som de oprindelige huse blev bygget efter. Hele minibyen startede i 1966 med ét hus og rummer i dag 300 huse, og der bliver hele tiden bygget flere.

Tambours Have

Har du brug for en stille stund eller interesserer du dig for haver og planter, må du ikke misse Tambours Have, når du er i Varde. Haven blev anlagt i 1939 af skræddermester Gerhard Tambour, der passede den frem til sin død i 1978.

Den 25.000 m2 store have rummer en række områder, for eksempel Storhaven, hvor der bliver afholdt en række arrangementer hvert år, Japanhaven med planter fra Asien og Medicinhaven med en række forskellige planter, der kan afhjælpe forskellige sygdomme.

Der er en lille cafe i haven, hvor I kan få kaffe, te eller is. Hvis I kommer som en gruppe, har I mulighed for at forudbestille lagkage og boller.

Museum Frello

Museum Frello

Maleren Otto Frello voksede op lidt nord for Varde. På museet, der bærer hans navn, kan du opleve en stor del af de kunstværker, som han skabte gennem sit lange virke som maler. Malerierne er meget fantasifulde, og mange finder dem mere lettilgængelige, da Otto Frello netop havde stort fokus på beskueren, når han malte.

Udover den faste udstilling med Otto Frellos malerier kan du også opleve forskellige skiftende udstillinger med andre kunstnere. I museets butik kan du købe plakater, postkort og lignende med Otto Frellos og andres motiver.

Aktiviteter for hele familien

City Jump

City Jump

City Jump er et kæmpe aktivitetsområde, der først og fremmest er kendt for sine mange trampoliner. Her kan både børn og voksne hygge sig med at hoppe rundt på de i alt 1000 m2 trampoliner. De er ikke bare monteret på gulvet, nogle af dem er også monteret på væggen, så du kan hoppe op af den.

Udover trampolinerne finder du også et stort parkourområde, basketball og dødbold spillet på trampolin og en stor airbag og en ”pomfritgrav”, som du kan kaste dig op i. Pomfritgraven består af kæmpe skumpomfritter, der tager af for springet.

Varde Artillerimuseum

På Varde Artillerimuseum kan du opleve tre forskellige faste udstillinger. En om kanoner, en interaktiv udstilling for børn og en udstilling om den kolde krig. I udstillingen om kanoner finder du kanoner helt fra de allerførste, der blev produceret i middelalderen, op til de moderne kanoner, der bliver brugt i dag.

I den interaktive udstilling er det muligt at prøve forskellige uniformer og at sidde i en kampvogn. Det er helt sikkert noget, som børnene vil synes, er fantastisk – og så kommer de i øvrigt gratis ind.

I udstillingen om den kolde krig finder du kanoner og andre maskiner, som det danske militær brugte frem til afslutningen på den kolde krig. Det giver et fascinerende indblik i den krig, som alle frygtede, men som heldigvis aldrig blev til noget i Danmark.

Pansermuseet i Oksbøl

Kan du ikke få nok af historie om det danske militær, kan du besøge Pansermuseet i Oksbøl. Det tager kun cirka 16 minutter at komme dertil fra Varde i bil. På museet kan du opleve en lang række forskellige former for militærkøretøjer, der har været i brug fra 1945 og frem til i dag.

Det er muligt at komme helt tæt på mange af køretøjerne, hvor du kan få lov til at sætte dig ind i dem. Hvis I kommer en større gruppe, kan I arrangere en rundvisning, ellers er det også spændende og lærerigt at gå rundt på egen hånd.

Anderledes oplevelser

Barfodssti

Barfodssti

I Vesterhavets Barfodspark er der fokus på at gå på bare tæer. Der er anlagt en 1 kilometer lang natursti, hvor du kommer til at gå på bare fødder på en lang række forskellige underlag. Ideen bag er, at du kommer til at opleve naturen og underlaget på en helt anden måde, når du går på bare tæer frem for, når du har sko på.

Parken ligger ved den lille by Outrup, der ligger 19 minutters kørsel fra Varde. Hvis du vil have en anderledes oplevelse for både dine fødder og for resten af kroppen, er det derfor oplagt, at du tager dertil.

Varde Å

Vil du ud i naturen, er Varde Å klart et besøg værd dig. Åen er Danmarks tredjelængste og strækker sig fra Ansager, hvor Grindsted Å og Ansager Å løber sammen, gennem Karlsgårde Sø og Varde by, inden den munder ud ved Ho nord for Esbjerg.

Åen er meget populær til lystfiskeri. Har du lyst til at prøve kræfter med fiskeriet, er der flere butikker, der forhandler døgnkort, der giver dig ret til at fiske i åen i et døgn. Du skal dog selv have fiskeudstyret med.

Ophold i Varde

Tilbud på hoteller

Booking.com

Kort over hoteller

Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de