Nordjylland seværdigheder

Nordjylland seværdighederI Nordjylland er der noget for alle at opleve. Børn og barnlige sjæle vil elske Fårup Sommerland og Nordsø Oceanarium, mens kulturelskere vil fryde sig over at besøge Skagens Museum og Museumscenter Hanstholm. Er du mere et naturmenneske, kan du opleve den vilde og barske natur helt tæt på ved for eksempel Råbjerg Mile og Rubjerg Knude.

Nordjylland har utroligt meget at byde på. Du behøver derfor bestemt ikke at være ked af det, hvis ferien i år skal holdes herhjemme i Danmark. Du kan for eksempel tage på vandre- og telttur i Nationalpark Thy, lære at syde salt på Læsø og se, hvordan de mægtige naturkræfter påvirker både Råbjerg Mile, Rubjerg Knude og Skagens Gren.

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland vil både små børn, store børn og dit indre legebarn helt sikkert være underholdt i timevis. Der er masser at tage dig til for dig med de mange forskellige former for forlystelser. Det er lige fra de stille og rolige som golf til de vilde og vovede som rutsjebanerne Lynet og Orkanen.

Parken ligger i nærheden af Blokhus, og der er dermed god mulighed for dig for at besøge den en enkelt dag. Har I lyst til at blive i flere dage, kan I vælge at overnatte på parkens hotel. Det gør det nemt og hurtigt at komme derind igen næste dag.

Nordsøen Oceanarium

Sæl i NordjyllandNordsøen Oceanarium ligger i Hirtshals, og du har mulighed for at se en række forskellige havdyr. Både som barn og voksen er det derfor en stor oplevelse. Er du i sommerhus eller på campingferie i nærheden, er det derfor et perfekt sted at besøge en dag, hvor vejret ikke er så godt.

I Oceanariet kommer du helt tæt på de dyr og fisk, der lever i Nordsøen. Det er for eksempel små hajer og sæler. Der er en stor udendørs sælkoloni, hvor du to gange om dagen har mulighed for at se sælerne blive fodret. Det er derfor en god ide, at du planlægger din tur ud fra det.

Råbjerg Mile

Nordjylland seværdigheder

Ved første øjekast ligner Råbjerg Mile måske bare en stor bunke sand. Det er dog meget mere end det. Som du sikkert ved, vandrer den store klit hvert år 15 meter på grund af vinden. Således bevæger den sig stille og roligt fra Skagerrak mod Kattegat.

Bag sig har milen efterladt et fladt og sandet landskab, der er mindst lige så spændende at gå en tur i som på selve milen. Der findes flere vandreruter i området af kortere og længere varighed, hvilket gør, at der er noget for alle.

Nationalpark Thy

På Jyllands skulder ligger Nationalpark Thy, der byder på smuk og storslået natur. Du kan besøge nationalparken på en dagstur eller få flere dage til at gå i området med at cykle eller vandre. Vil du bruge flere dage på at udforske det store og alsidige område, kan du sove i et af de mange shelters, der er sat op, eller på nogle af de teltpladser, der er lavet.

Kan du ikke sætte helt så lang tid af til at opleve parken, kan du koncentrere dig om et enkelt område, hvor du for eksempel kan holde øje med nogle af de mange dyr, der lever i området. Bagefter kan du tage på Thisted Bryghus eller Stenbjerg Kro, hvor de sælger henholdsvis øl og mad med stærk inspiration fra området.

Rubjerg Knude

Egentlig blev Rubjerg Knude Fyr bygget 200 meter inde i landet. Hurtigt kom kystlinjen dog tættere og tættere på på grund af sandflugt. I dag ligger det helt ude ved kanten af klinten. Fyret er derfor ikke længere i brug, men det er stadig muligt som besøgende at komme op i det. Der er lavet en trappe, der fører op til den øverste platform, hvorfra du har en fantastisk udsigt. Derudover er der også opsat en stor prisme inde i fyret, der har en meget flot lyseffekt.

Læsø Saltsyderi

Læsø saltsyderiGår turen forbi Læsø, må du ikke snyde dig selv for en tur på Læsø Saltsyderi. I højsæsonen har de rundvisninger en gang i timen fra 10 til 15, hvor du kan høre den fascinerende historie om saltets vej til dit middagsbord.

Har du mod på at syde salt på egen hånd, kan du også gøre det. Du får kyndig vejledning af en af medarbejderne og kan derefter kaste dig ud i at syde salt på en pande. Du får cirka 200 gram salt med hjem i en af de karakteristiske stofposer fra syderiet.

Skagens Gren

Grenen ved Skagen er et af Danmarks absolut mest populære turistmål. Hvert år besøger omkring en million mennesker stedet for at se Kattegat og Skagerrak mødes. Det er tydeligt at se på bølgerne, der kommer fra hver sin side og mødes lige der.

Mange tror fejlagtigt, at Skagens Gren er Danmarks nordligste punkt. Det er dog ikke tilfældet. Det findes i nærheden på Nordstranden. Har du lyst til at stå på toppen af Danmark, kan du derfor også komme til det på et besøg ved Grenen.

Noget af det særlige ved at besøge Grenen flere gange er, at du sikkert vil lægge mærke til, at den ændrer sig fra gang til gang. På grund af vand og vind er det forskelligt, om den peger mod nordøst, øst eller sydøst. Den peger dog aldrig direkte mod nord.

Museumscenter Hanstholm

På Museumscenter Hanstholm kan du opleve Norderuopas største bunkeranlæg fra 2. Verdenskrig. Det er en imponerende oplevelse at gå rundt i den 3000 m2 store bunker, hvor mange af rummene er genskabt, så de ser ud, som de gjorde under krigen. På Museumscenteret skal der derfor ikke meget til, for at du kan mærke historiens vingesus.

Udover selve bunkeren er der også fire batteristillinger, der skulle forhindre den engelske flåde i at komme tæt på Danmark. Kanonerne kunne skyde helt op til 55 kilometer, hvilket er nogenlunde halvvejs til Norge!

Skagens Museum

Skagen MuseumNår du er i Nordjylland, skal du selvfølgelig på Skagens Museum og se de klassiske malerier af Skagensmalerne, som vi alle kender så godt. Det er for eksempel af P.S. Krøyer og Anna og Michael Ancher.

Er dine børn ikke så meget for at gå på kunstmuseum, behøver du ikke at fortvivle. Du kan nemlig sende dem på en billedjagt, der er en form for skattejagt, rundt på museet. Imens kan du nyde de mange flotte billeder i ro og mag.

Find også mere om andre jyske seværdigheder i vores travel guides til Aarhus seværdigheder og Ribe seværdigheder.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de