Lolland seværdigheder

Lolland seværdigheder – Skal du på ferie på Lolland, kommer du ikke til at kede dig. Øen byder nemlig på en række forskellige seværdigheder. Dermed vil det være nemt at finde på noget at tage dig til – både hvis solen skinner, og hvis det er godt vejr.

Selvom Lolland er Danmarks fjerdestørste ø, bor der kun lidt over 60.000 mennesker. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig er meget at opleve på den flade ø, der også bliver kaldt Pandekageøen. Mange turister lægger hvert år vejen forbi øen for at bade ved de lækre strande, nyde den smukke natur og selvfølgelig ikke mindst besøge nogle af de mange seværdigheder i området.

Indholdsfortegnelse

Kulturelle seværdigheder

Fuglsang Kunstmuseum

På Fuglsang Kunstmuseum på det østlige Lolland finder du kunst fra cirka 1780 til cirka 1980. Det er det eneste bredt dækkende kunstmuseum på både Lolland og Falster. Der er kunst udstillet af en lang række forskellige former for kunstnere og kunstnergrupper. Det er blandt andet Skagensmalerne, Fynboerne og Cobra.

Udover de faste udstillinger er der løbende særudstillinger, hvor der bliver sat fokus på et bestemt emne. I 2019 kan du blandt andet opleve udstillingen Munch og Goldstein. Intense linjer. Den viser kunstneren Edvard Munchs træsnit, der bliver kædet sammen med digteren Emanuel Goldstein, der kom fra Nakskov. De havde et livslangt venskab, hvorigennem de gensidigt inspirerede hinanden.

Maribo Domkirke

Maribo Domkirke blev oprindeligt opført som en kirke i forbindelse med det munkekloster, der lå på stedet. Den fungerede som sådan fra grundlæggelsen i 1419 til 1536, da klosteret blev lukket. Christian IV’s datter Leonora Christina blev begravet i krypten under kirken, men blev senere fjernet af sine sønner for at blive begravet et andet sted. Angiveligt sammen med sin mand Corfitz Ulfeldt, der er begravet på et hemmeligt sted.

Kirkens lange historie gør, at den er en fascinerende seværdighed på Lolland. Alterskabet er for eksempel helt tilbage fra 1480, men det er stadig muligt at tyde nogle af de smukke malerier på det. Også den smukke prædikestol, altertavlen og døbefonten med de fire evangelister er værd at lægge mærke til.

Frilandsmuseet i Maribo

På Frilandsmuseet i Maribo kan du opleve, hvordan livet tidligere blev levet på Lolland og Falster. Museet består af 13 huse, der stammer fra 1600-tallet og op til 1900-tallet. De er alle indrettet på traditionel vis, og det giver et godt indblik i, hvordan livet blev levet dengang.

Mange af husene har tilhørende værksteder, haver og lignende, hvor personale og frivillige er med til at gøre historien levende. Der er for eksempel en smedje, et rebslageri og en skolestue. Haverne er indrettet med hvert sit formål for eksempel med lægeplanter, som nyttehave og som rosenhave.

Dodekalitten

På det nordvestlige Lolland i nærheden af havnebyen Kragenæs finder du den store installation Dodekalitten. Den består af 12 stenskulpturer, der alle er mellem 7 og 9 meter høje. De øverste to meter af stenene er udhugget som ansigter. Skulpturerne er placeret i en cirkel med en diameter på 40 meter og vender alle ansigtet ind mod beskueren midt i kredsen. Der er placeret et lydanlæg midt i kredsen, hvorfra der spilles stemningsfuld, elektronisk musik.

Museumsbanen Maribo-Bandholm

Museumsbanen Maribo-Bandholm er Danmarks ældste veteranjernbane. På den kan du komme ud at køre med tog, som det foregik i gamle dage. Den gamle Bandholm station er endda blevet restaureret, så den ligner en station fra 1920’erne.

Aktiviteter for hele familien

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark er Nordeuropas største safaripark med en lang række forskellige dyr som næsehorn, zebraer, giraffer, strudse, tigre og mange andre. Rekorden som Nordeuropas største er dog langt fra den eneste rekord, som parken har. I det store forlystelsesområde finder du nemlig også Congo Splash, der er Europas stejleste vandrutsjebane.

I 2018 åbnede parkens nyeste område, hvor du kan komme helt tæt på de forhistoriske kæmper, dinosaurerne. Der går I rundt blandt de store figurer inde i skoven. Det er dog ikke kun figurer i skoven. Det er nemlig også her, parkens emuer og kænguruer bor.

Lalandia

Badelandet Lalandia ved Rødby er et af de absolut mest populære badelande i Danmark. Der er oplevelser for hele familien. De mindste kan lege i den særlige oase, der er skabt for dem med dejlig varmt vand og skildpadder og træstammer, som de kan undersøge.

De større børn kan prøve de mange forskellige former for vandrutsjebaner, bølgebassiner og meget andet, der er i den store Aquadome, der udgør hjertet i badelandet.

De voksne kan hygge sig i centrets wellnessområder, hvor der er rigelig tid til afslapning, hvis I kan få nogle til at se efter børnene.

Middelaldercentret

Middelaldercenteret ligger på det allerøstligste Lolland ud til Guldborgsund, kommer du på en rejse over 600 år tilbage i tiden. I byen Sundkøbing står livet nemlig stille og leves stadig, som det gjorde i år 1408. Det er derfor et fantastisk sted at lære om historien ved at opholde sig i den.

Hver dag bliver de store blider affyret og sender deres kugler ud over havet. Bliderne er gamle krigsmaskiner, der blev brugt til at nedbryde en borgs mure. I skovene omkring centeret kan du se andre former for maskiner fra middelalderen, ligesom der også er en sti, hvor du kan lære mere om de fabeldyr, man troede på dengang.

Døllefjelde-Musse marked

Hvert år afholdes det berømte Døllefjelde-Musse marked i den lille by af samme navn i det østlige Lolland. Det er en gigantisk fest, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Mange af dem deltager i flere dage og sover derfor i campingområderne lige ved siden af.

På markedet kan du både købe en lang række forskellige ting af kræmmerne, prøve de sjove tivoliforlystelser og høre en række koncerter. I 2019 kommer Birte Kjær for eksempel og spiller.

Derudover bliver der også afholdt en herrefrokost og en damefrokost. Der er ingen adgang for det modsatte køn, kun for dem der skal servere eller optræde. Det giver en helt særlig stemning, når der enten er ren mandehørm eller pigehygge.

Hoteller på Lolland

Tilbud på hoteller

Booking.com

Oversigt over hoteller

Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de