Ærø seværdigheder

Ærø seværdigheder – Gør jer selv den tjeneste at besøge nogle af vores mange skønne øer, som dette land er så beriget med. Hver ø har sin charme og sin stemning. Lad gerne din næste ferie eller weekend gå til den helt unikke ø, Ærø.

ærø seværdigheder
 Traditionelt badehus ved stranden udfor Marstal


Ærø ligger som en skøn lille aflang perle i det vestlige af det sydfynske øhav. Dens lidt afsides beliggenhed gør den bestemt ikke mindre besøgelsesværd. Alle vegne bliver du mindet om, at du befinder dig på en ø. Den lille ø har en kyststrækning på hele 80 km. Så man lever med havet som en aktiv medspiller i alt, hvad der foregår på øen.

Som gæst på øen mærker man straks den dejlige rolige, men aktive stemning, der hersker der. Der er virkelig noget at komme for. Om du holder en længere ferie eller er der for en kort bemærkning, så er der mange gode oplevelser i vente.

Indholdsfortegnelse

Ærøs levende kulturliv

Som i så mange andre små lokalsamfund rundt omkring i landet så har befolkningen på Ærø også mange kulturelle jern i ilden.

Der findes flere spændende gallerier og udstillinger, og der er en lang tradition for produktion af forskelligt kunsthåndværk af høj kvalitet.

Glæd dig over at betragte dygtige menneskers værker, lad dig inspirere eller køb en lille bid af Ærø med hjem i form af et kunst- eller håndværk.

Også musikalsk har Ærø en del at byde på. Der afholdes således en årlig jazz-festival, og der afholdes løbende små eller mindre intime koncerter og andre musikarrangementer med musikere fra nær og fjern.

ærø jazzfestival

Øens tætte tilknytning til havet afspejler sig også i det imponerende Søfartsmuseum, der ligger i øens største by, Marstal.

Det gamle værft med søfartsmuseet er ikke længere aktivt, men det er åbent for offentligheden. Når Marstal har et museum, så skal Ærøskøbing naturligvis også have det. Det er bestemt også et besøg værd at beundre de mange flaskeskibe, som er udstillet i en tidligere fattiggård i Ærøskøbing. Dette museum kaldes Flaske-Peters udstilling.

Ærø er et sundt sted at holde ferie

Frisk luft, gåture på stranden og kontakt med naturen er alt sammen noget, som bidrager positivt til vores helbred. På Ærø får du det hele på dens beskedne areal, og naturen er helt sikkert en af de vigtigere Ærø seværdigheder.

Som et godt supplement til den naturlige wellness, som øen byder på, så kan du også for eksempel deltage på et yogahold, få en afslappende kropsmassage eller en omgang fodterapi. Der er altså rige muligheder for at få ladet dine batterier op i dit eget tempo på Ærø. Øen er skøn på alle tidspunkter af året.

Du kan bo på camping, på bed and breakfast eller på hotel – og du kan nyde alt, hvad øen har at byde på hele året rundt. Ferie i Danmark er skønt, og det er givende at lære sit land bedre at kende. Flere og flere gør det, og det er indlysende hvorfor.

Som de siger på Ærø: ”Alt er vandt ved siden af Ærø”.

Ærøs natur

Først og fremmest det allestedsnærværende hav er et stort trækplaster. Der ud over finder du også en helt speciel natur på selve øen. Du bør blandt andet se Gråsten Nor, der viser spor efter dengang i Klint. Tag en gå- eller cykeltur hvor som helst i naturen på øen, og du vil føle dig løftet på krop og sjæl. Den tætte kontakt, du kan have med naturen i det åbne landskab, er guld værd for dit helbred.

Meld dig eventuelt til en af de mange guidede ture, der holdes på øen året rundt. Du kan også på egen hånd begive dig ud på en tur ad de mange vandrestier, der er anlagt flere steder i de naturskønne områder.

Fuglelivet

På Ærø er der et omfattende fugleliv at betragte rundt om på øen. Især på Næbbet, som ligger ved Skjoldnæs, er der gode chancer for at få forskellige vadefugle og terne i fuglekikkerten. Det er et syn, der er værd at opleve, uanset om du er ornitolog eller bare holder af at se på et levende fugleliv.

Lystfiskeri

Er du lystfisker, og går dine præferencer i retning af ørredfiskeri, så er Ærø et Slaraffenland for dig. Det omkringliggende hav har nemlig et særlig højt saltindhold, hvilket især om vinteren resulterer i store mængder af store, flotte havørreder. Her skulle være gode muligheder for at få noget på krogen – også for den ikke så trænede lystfisker.

ørredfiskeri ærø

Cykelturist på Ærø

Det er trygt og overskueligt at være cykelturist på den lille ø. Der er anlagt mange gode cykelstier, der er en mængde cykelruter, der bringer dig trygt fra sted til sted. Det er muligt at leje cykler på øen, og du kan også booke dig ind på en guidet cykeltur, som viser nogle af øens attraktioner i cykeltempo.

En cykeltur kan være en måde at holde ferie på, det kan også være et supplement til andre ferieformer. Det er den på alle måder sunde form for transport, som ikke engang behøver at være særlig målrettet. Nyd naturen, tempoet, de uventede oplevelser og bare det at være til stede.

Gratis busser på hele øen

Som noget helt særligt så har man på Ærø valgt at gøre buskørsel gratis for alle. Du kan altså nemt og bekvemt komme omkring på øen – uanset om du er fodgænger, kørestolsbruger, medbringer en barnevogn, eller bare gerne vil samles op af en bus efter en hel dag på cykel. Det er en storsindet service, som mange har sat pris på i årenes løb. Og det gør transport så meget nemmere.

Lokale delikatesser

Mange øboer producerer nogle helt unikke delikatesser, der selvfølgelig er hjemmelavede og lavet fra bunden. Sætter du pris på lækkert og fornuftigt producerede fødevarer med mere, så vil du glædes over de mange lækre produkter, du kan finde på Ærø.

På din tour-de-Ærø kan du finde et væld af skønne sager. Du kan finde noget så forskelligt som: pandekager, bolsjer, chokolade og konfekt.

Der produceres også noget så eksotisk som håndrullede cigarer, øl og whisky. Giv dine smagsløg en eller flere oplevelser ud over det sædvanlige.

Det er naturligvis også muligt at indtage udsøgte måltider på øens mange autentiske spisesteder. Som madturist på Ærø bliver du ikke skuffet.

Hvis du tør begive dig ud i det, så er øen også kendt for Riga Balsam – en bitter. Spørg en af de lokale, hvordan man tilbereder den. Du kan købe den i Marstal Brugsen.

Hoteller i Marstal

Når du siger Ærø seværdigheder, så er der to byer, der nærmest kæmper om at være mest attraktive. Den ene by er Marstal og den anden by er Ærøskøbing. Begge byer er utroligt charmerende og har de her gamle lidt skæve og små byhuse. De her typer byhuse er en af de vigtigste Ærø seværdigheder i min optik.

Her kan du finde muligheder for ophold i Marstal, og hvis datoen ikke helt passer, så klik dig ind via “Se alle tilbud”, og så kan du nemt finde mange flere datoer. Vær dog opmærksom på der kan være stor forskel på kampagnetilbuddene. Hvis du er heldig rammer du lige et hotel eller en Bed & Breakfeast med et godt kampagnetilbud, når du skal til Ærø 🙂

Tilbud på ophold

Booking.com

Kort over hoteller i Marstal

Booking.com

Hoteller i Ærøskøbing

Ærøskøbing er Ærøs gamle købstad. Det er ligesom Marstal en smuk og idyllisk by. Det er også et rigtigt fint udgangspunkt, hvis du skal opleve en god portion af de dejlige Ærø seværdigheder. Nedenfor kan du læse mere om kampagnetilbud på overnatninger i Ærøskøbing.

Tilbud på ophold

Booking.com

Kort over hoteller i Ærøskøbing

Booking.com

Om guiden “Ærø seværdigheder”

Denne guide til Ærø seværdigheder er udført i samarbejde med Martin Jørgensen fra Senge-testeren.dk. Senge-testeren.dk specialiserer sig i at sammenligne senge og give forbrugerne gode råd i forbindelse med valg af ny seng. Var du i øvrigt klar over, at ca. hver 11. voksne dansker har været meget berørt af søvnproblemer de seneste 14 dage, og at hver 30. dansker i mindre grad har været ramt søvnløshed.

Kender du til seværdigheder på Ærø, som er spændende at opleve. Så del dem nedenfor, der er mange danskere, der hver måned læser denne guide til Ærø seværdigheder. Det kunne være dejligt, hvis de får gavn af dine erfaringer fra Ærø.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de