travel guides logo

Spisesteder i Aarhus

Spisesteder i Aarhus – Der er et væld af gode spisesteder i Aarhus, og denne artikel kan slet ikke få dem alle sammen med. Vi har lagt vægt på et bredt udvalg af forskellige former for mad, både i forhold til smag, oprindelse og hvor meget der er.

 

Der er så mange gode spisesteder i Aarhus, at det er umuligt at nævne dem alle sammen. Dem, som vi kommer ind på herunder, repræsenterer derfor bare et lille udpluk af de mange gode spisesteder, du kan finde i byen.

Der er noget for enhver smag. Det er både i forhold til, hvilke former for mad du gerne vil spise – skal det være skandinavisk, vietnamesisk eller italiensk? – og hvor bastant maden er, og hvor meget tid du skal bruge på at spise den. Nogle steder er de kendte for deres gode frokost, mens de andre steder serverer en kæmpe treretters menu.

Alt efter hvornår på dagen det er, kan du altså finde den mad, der passer til tidspunktet på dagen, og hvor meget tid du har. Skal du nå alle seværdigheder i Aarhus, har du selvfølgelig ikke så meget tid til også at nyde en stor middag. Er du derimod i Aarhus for at prøve mange forskellige former for lækker mad, er der steder, hvor du kan tage dig god tid.

Vores anbefalinger til spisesteder i Aarhus

Klassisk 65 (Bistro)

Info:
Sted: Jægersborgsgade 65
Tlf: 86 13 12 21
Hjemmeside: klassiskbistro.dk

På den populære Jægergårdsgade, hvor der ligger en række spændende butikker og restauranter, finder du Klassisk 65. Deres mad er inspireret af det franske landkøkken, og restauranten er indrettet i en hyggelig fransk stil med levende lys og jazzmusik i baggrunden. Der kan du spise brunch, frokost og aftensmad, hvor den franske inspiration er tydelig. For eksempel kan du få tartarburger med trøffelmayo, boeuf bearnaise af modnet okselår og selvfølgelig crepe suzette til dessert.

Sct. Oluf

Info:
Sted: Mejlgade 33
Tlf: 86 12 75 54
Hjemmeside: sctoluf.dk

Hos Sct. Oluf har de fokus på de gode råvarer, når de serverer lækker og solid mad for deres gæster. Tidligere var den lille restaurant et værtshus, hvor gæsterne selv havde mulighed for at gå i køkkenet, når de var sultne.

I dag er gæsterne god forment adgang til køkkenet, når kokkene fremstiller menuer, der passer til årstiden. Du kan vælge mellem to forskellige forretter, to forskellige hovedretter og to forskellige desserter. Du kan spise en toretters eller treretters menu.

Nordisk Spisehus

Info:
Sted: M. P. Bruuns Gade 31
Tlf: 86 17 70 99
Hjemmeside: nordiskspisehus.dk

På Nordisk Spisehus har de fokus på de nordiske råvarer, den nordiske madtradition og det mad, der kan komme ud af det ved at give det et nyt twist. De er dog heller ikke bange for at prøve noget helt nyt.

Derfor har de for eksempel i foråret 2019 et tema, hvor de mikser det nordiske med det østasiatiske. Det giver en lækker og anderledes form for mad, som du helt sikkert vil nyde at sætte tænderne i. Hvis du er vegetar, veganer eller glutenallergiker, har du også mulighed for at spise på restauranten, du skal bare oplyse det, når du bestiller bord.

Kamii Sushi & Asian Concept

Info:
Sted: Klostertorvet 9
Tlf: 21 83 81 81

Hjemmeside: 
kamiiaarhus.dk

Rabatmulighed hos EarlyBird.dk: Klik her!

Kamii Sushi & Asian Concept er først og fremmest kokkene Minh og Ksenija, der med rødder i Michelin restauranter er med til at tage dansk sushi til et helt andet niveau med en blanding af japansk og europæisk æstetik.

Vær opmærksom på du fra tid til anden kan få stor rabat på menuer igennem EarlyBird løsningen her.

MasVino

Info:
Sted: Klosterport 4B
Tlf: 25 25 10 55
Hjemmeside: masvino.dk

På den hyggelige vinbodega MasVino har de skabt en uformel stemning med tønder som borde og et rustikt og råt lokale. Der kan du selvfølgelig få masser af god vin, men du kan også få serveret lækre snacks i baren eller nyde en lækker anretning med fem tapasinspirerede retter ved det store langbord. Der sidder du side om side med andre gæster, hvilket giver dig mulighed for at lære nye mennesker at kende.  

Kowloon

Info:
Sted: Frederiksgade 78
Tlf: 86 19 19 98
Sted: Banegårdsgade 33
Tlf: 86 19 42 11
Hjemmeside: kowloon.dk

Kowloon har to restauranter i Aarhus, en på Frederiksgade og en på Banegårdsgade. Selvom der er to, er det stadig en god ide, at du bestiller bord, da der ofte er fuldt hus på dem begge. Det skyldes, at de serverer asiatisk mad, der er noget lidt udover det sædvanlige.

Du vil virkelig blive slået over, hvor godt og autentisk maden smager. Du kan for eksempel få fiskesuppe med blæksprutter, nudler og stegte ribben, grillede muslinger med forårsløg og peanuts og phat thai, der består af stegte risnudler med rejer, tofu, æg og bønnespirer.  

Restaurant Pondus

Info:
Sted: Åboulevarden 51
Tlf: 28 77 18 50
Hjemmeside: restaurantpondus.dk

Restaurant Pondus på Åboulevarden er en dansk bistro, hvor du kan vælge mellem dagens menu og a la carte retter. Dagens menu bliver løbende ændret i forhold til, hvad der er i sæson. I øjeblikket (april 2019) får du torsk med svampe, porrer, æble og ramsløg til forret, svinekød med løvstikke, hjertesalat, boghvede og solbær til hovedret og kefir med agurk, pære, hyldeblomst og marengs til dessert.

Den rustikke

Info:
Sted: Mejlgade 2o
Tlf: 86 12 00 95
Hjemmeside: denrustikke.dk

På Den rustikke i Aarhus’ latinerkvarter henter de inspiration fra det franske og italienske køkken, når de sammensætter deres lækre og smagfulde retter. Du får en treretters menu, hvor du kan vælge mellem to forskellige forretter, to forskellige hovedretter og to forskellige desserter.

I øjeblikket kan du for eksempel vælge mellem vagtelæg og oksetartar til forret, glaseret gris eller dagens fisk til hovedret og blommesorbet eller is på dadler til dessert. Derudover har du mulighed for mod et tillæg at vælge en rib eye steak til hovedret og en osteplatte til dessert.  

Oishii

Info:
Sted: Nørregade 42
Tlf: 86 23 26 66
Hjemmeside: restaurantoishii.dk

Oishii betyder lækkert på japansk – og maden på Oishii lever sandelig op til stedets navn. Der tilbereder de noget af den bedste sushi i Aarhus. De har et all you can eat koncept, hvor du har en tablet nede ved bordet, som du bestiller på. Der kan du se alle de forskellige retter, som de har, både sushi, sticks, suppe og meget andet. På tabletten kan du løbende bestille det, som du gerne vil have. Det gør det nemt og overskueligt for dig kun at bestille den mængde, som du kan spise.

Morena Mia

Info:
Sted: Nørreallé 98
Tlf: 22 77 70 42
Hjemmeside: restaurantmorenamia.dk

På Morena Mia serverer de spansk mad med et twist. Kokken er spansk og forstår at mixe og matche råvarer, så der kommer noget helt nyt ud af dem. Deres koncept er meget simpelt: Du kan vælge mellem menuerne kort rejse og lang rejse. Den korte rejse består af tre appetitvækkere og derefter tre mindre retter, den lange rejse består også af tre appetitvækkere og så fem mindre retter og en dessert. Der er altså både noget, hvis du er meget sulten, og hvis du kun er lidt sulten.

Café Hack

Info:
Sted: Teatergaden 1
Tlf: 86 12 44 64
Hjemmeside:  cafehack.dk

Se tilbud til Café Hack her.

Café Hack er et hyggeligt spisested i samme bygning som Aarhus Teater. Det kendetegner også de besøgende, der ofte er skuespillere, teatergængere og kulturpersonligheder. 

Du kan fra tid til anden finde nogle gode tilbud hos Café Hack hos DuGlemmerDetAldrig, som du kan se her.

Har du anbefalinger til spisesteder i Aarhus?

Så skriv en kommentar nedenfor, hvor du nævner hvilket spisested du vil anbefale. Skriv gerne lidt om hvilken type mad, som de serverer og hvorfor du netop vil anbefale den restaurant, tapasbar, pizzaria eller hvad det nu måtte være!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de