Bornholm seværdigheder

Bornholm seværdigheder – Bornholm er et skønt sted, der byder på spændende aktiviteter, oplevelser og seværdigheder. I denne guide har vi samlet nogle af de mest populære seværdigheder på Bornholm. Derfor kan du trygt læse med, hvis du lige nu er i gang med at planlægge din tur til solskinsøen.

Indholdsfortegnelse

Hvilke seværdigheder skal man se på Bornholm?

Et spørgsmål rigtig mange stiller sig selv, når de planlægger en tur til øen. For hvad er egentlig værd at se ud over de seværdigheder, der er et must? Det giver vi dig svaret på herunder. Vi har selvfølgelig inkluderet ”de klassiske seværdigheder” såsom Hammershus, Rokkestenen Dueodde med flere.

Kulturelle seværdigheder

Hammershus

Hammershus er med stor sandsynlighed Bornholms mest berømte seværdighed. Derfor undrer det dig måske, at den ikke er placeret højere på denne liste. Det er den ikke, fordi vi også godt vil slå et slag for andre seværdigheder, der i teorien er ligeså spændende og underholdende at opleve.

Hammershus er en gammel ruin af en middelalderborg. Der er faktisk tale om Nordeuropas største borgruin. Alene dét gør den uden tvivl til et besøg værd. Mange mener, at Hammershus er den perfekte seværdighed, hvis du gerne vil være klogere på Bornholms historie. Det antages, at borgruinen er fra 1200-tallet.

hammershus bornholm

Værd at vide er, at der også findes et Hammerhus besøgscenter. Centeret giver dig mulighed for at se Hammershus i panoramaudsigt og tage nogle gode billeder af seværdigheden.

Aktiviteter for hele familien

Helligdomsklipperne

På strækningen mellem Tejn og Gudhjem finder du Helligdomsklipperne. Her vil du se skarpe skær og stejle klippevægge. Klipperne er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af dem. Hvis du er heldig, kan du opleve den meget sjældne klipperøn: En løvfældende busk med bark, der er dækket af gråhvide hår.

Derudover er Helligdomsklipperne et populært område for klatrere. Hvert eneste år kommer hundredevis af klatrere til Helligdomsklipperne for at udfordre dem selv. Måske du også bør prøve?

Det er værd at vide, at i sommerperioden går der en båd fra Gudhjem til Helligdomsklipperne. Båden går flere gange dagligt.

Hammerknuden

Hammerknuden er et stort naturområde i det nordlige Bornholm. Her finder du et væld af vandrestier og seværdigheder, der er værd at udforske nærmere. Hvis du godt kan lide at være udenfor og betegner dig selv som lidt af et outdoor-menneske, så er Hammerknuden helt sikkert et besøg værd for dig. På Hammerknuden kan du bl.a. opleve:

 • Hammeren Fyr
 • Opalsøen
 • Hammersøen
 • Hammerodde Fyr
 • Hammernavnen
 • Hammershus
bornholm seværdigheder
Opalsøen

Paradisbakkerne

Hvis du elsker at tage på vandretur, så er Paradisbakkerne lige noget for dig. Paradisbakkerne er kendt for at bære præg af et smukt område, der mere end indbyder til lange gåture og sindsro. Der findes flere forskellige ruter i Paradisbakkerne afhængig af, hvad du har lyst til. Derfor anbefales det at læse op på de forskellige ruter, så du får den bedst mulige tur. En af ruterne fører i øvrigt forbi Rokkestenen som du kan læse mere om herunder.

Østerlars Rundkirke

Når du er blevet træt af at gå, så kan du tage en tur i kirke. Nærmere bestemt Østerlars Rundkirke. Kirken er en såkaldt sognekirke, der tilhører Østerlarsker Sogn på Bornholm. Rundkirken er den største på øen. Der er i alt fire rundkirker, der ligger i sognene Nylarsker, Nyker, Olsker og selvfølgelig Østerlarsker. Kirken er placeret på Vietsvej – 500 meter nord for byen.

østerlars rundkirke

Svaneke Havn

Svaneke Havn er en hyggelig havn, der er et besøg værd, hvis du for eksempel har en forkærlighed for både, god stemning og isvafler. Mange mener, at havnen er et must at besøge, men det er selvfølgelig op til dig at bestemme. Måske denne video herunder kan hjælpe dig med din beslutning.

Dueodde Strand

Er vejret godt og badebukserne pakket, så er Dueodde et godt sted at befinde sig. Dueodde Strand er en af Europas bedste sandstrande – og det er altså ret imponerende taget Danmarks klima og placering i betragtning.

dueodde strand

Sandet er super fint og har tidligere været brugt til timeglas. Derudover er vandet og indbydende til at tage en frisk dukkert. Dueodde Strand strækker sig over flere kilometer. Derfor skal du ikke være bange for ikke at finde plads til håndklædet og strandtasken.

Rokkestenen

Rokkestenen er en 35 tons tung sten, der ligger i Paradisbakkerne. Stenen måler i omegnen af 4x3x2 meter og ja: Rokkestenen kan faktisk rokke. Deraf navnet. Hvor ligger Rokkestenen? Rokkestenen ligger i Paradisbakkerne.

Flere seværdigheder på Bornholm

Outdoormagasinet.dk kan du finde mere inspiration til, hvad du skal opleve på Bornholm. Der findes nemlig mange flere ting at give sig til end ovenstående forslag. Én ting er sikkert: Du kommer bestemt ikke til at kede dig.

Transport – Sådan kommer du til Bornholm

Der findes forskellige metoder til at komme til Bornholm på. Valg af metode afhænger af, hvad du synes er bedst, mest komfortabelt og-/eller økonomisk. Herunder har vi listet transportmulighederne:

 • Bus
 • Fly
 • Færge
 • Tog

 

Langt de fleste turister plejer at tage flyet eller færgen til Bornholm. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er den bedste løsning.

Ekstra information om Bornholm

Herunder får du lidt ekstra information om Bornholm, så du er helt klar til at besøge øen. Derudover kan den ekstra information også være dig behjælpelig, hvis du for eksempel spiller Bezzerwisser eller Trivial Pursuit.

Hvor ligger Bornholm?

Bornholm er beliggende i den absolut mest østlige ende af Danmark. Øen ligger i Østersøen og er placeret lige syd Sverige og nord for Polen. 

Hvor stor er Bornholm?

Bornholm er 588 kvadratkilometer. Og som du nok allerede har fundet ud af, så findes der massere af ting at lave på den ret beskedne plads sammenlignet med andre steder i landet.

Hvor mange bor på Bornholm?

Der bor ca. 40.000 indbyggere på Bornholm. Dette tal stammer fra 1. Januar 2018. Hvis du vil have et mere opdateret tal, anbefales det at kigge her: https://www.bornholmerdata.info/

Hvilken region hører Bornholm til?

Bornholm/Bornholms Regionskommune tilhører Region Hovedstaden.

Hvordan er vejret på Bornholm?

Bornholm hedder som bekendt solskinsøen, men det er desværre ikke altid, at øen lever op til dens navn. Derfor anbefales det at tjekke vejrudsigten, hvis du gerne vil vide dig sikker på, hvordan vejret er på Bornholm. Nedenfor har du et øjebliksbillede af vejret:

Se vejrudsigten for Bornholm her.

Ophold på Bornholm

Tilbud på ophold på Bornholm

Booking.com

Kort over hoteller på Bornholm

Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

2 reaktioner

 1. Hej Travel Guides!

  Tak for en helt vild god aktivitetsguide til Bornholm. Det har jeg ledt efter. Den er super informativ og den har nogle rigtige gode ting med. Jeg vil personligt selv anbefale Helligdomsklipperne!

  I kunne måske skrive lidt mere om overnatningsmuligheder på Bornholm? Perosnligt har jeg rigtigt gode erfaringer med NOVASOL sommerhusudlejning ( https://www.novasol.dk/feriehuse/danmark/bornholm ), de leverer en god service på Bornholm!

  Keep up the good work!
  /Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de