travel guides logo

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi byen – eller at planlægge en hel ferie i den. Den mest kendte seværdighed er Kattegatcenteret, hvor du blandt andet kan opleve hajer og sæler, men du kan også tage på Museum Østjylland, Dansk Motor- og Maskinsamling og vingården Hylkegaard.

Grenå er den østlige by i Jylland og den største by på Djursland. Der bor lidt over 14.000 mennesker, hvilket gør byen til et knudepunkt på halvøen. Det gælder både i forhold til attraktioner og i forhold til shopping.

Grenå Kirke.JPG
Af Sebastian Nils – Sebastian Nils, CC BY-SA 3.0, Link

Byen har en gammel kerne, der går helt tilbage til Middelalderen. Den finder du omkring Skt. Gertruds Kirke. Der er dog også kommet en række nye bydele til, fordi byen er vokset så meget, at en række omkringliggende landsbyer er blevet en del af byen.

Denne guide med seværdigheder i Grenå er udviklet med støtte fra vores samarbejdspartner VillaVilla.dk – Den førende udlejer af luksus sommerhuse i Danmark.

Kulturelle og historiske seværdigheder i Grenå

Det østligste punkt i jylland er Grenå, og her kan du læse om kulturelle og historiske seværdigheder i Grenå!

Museum Østjylland Grenaa

I den gamle, stemningsfulde købmandsgård midt i byen ligger Museum Østjyllands Grenaa afdeling. Der kan du se en række oldtidsfund, der er gjort i området. Du kan for eksempel se de meget velbevarede Dystrup sværd, der stammer fra Bronzealderen.

Du kan dog også blive klogere på, hvordan det var at være bonde og borger på Djursland og i Grenaa i 1800 og 1900-tallet. Der er et soveværelse, der har tilhørt Konsul Mumme, der stadig står intakt, og der er indrettet en klunkestue og en gammel skolestue.

Er du i Grenaa i november eller december, er det oplagt for dig, at du lægger vejen forbi museet. Julen bliver skudt i gang med et stort julemarked i november, og i løbet af december er der juleudstilling og juleaktiviteter for både store og små.

Sostrup Slot

Sostrup slot grenå seværdigheder

Sostrup Slot blev bygget helt tilbage i 1606 på en kunstig ø af egetræspæle midt i en sø. I dag er det muligt at overnatte på det imponerende slot – eller nøjes med en frokost eller en middag, hvis du mere er til det.

Slottet byder på overnatning i den gamle avlsgård og på det gamle kloster i nærheden. Leder du efter et sted at bo lidt uden for Grenaa by, er det derfor en oplagt mulighed for dig. Du kan også bare tage en enkelt nat for at prøve den herskabelige stemning af.

I Sostrup Slots restaurant kan du nyde en lækker trerettersmenu, der er tilpasset sæsonen. Der bliver lagt en ny menu på hjemmesiden hver måned, så du kan se, hvad de serverer. Restauranten har også særlige tilbud til for eksempel Mors dag og Fars dag og dage med fokus på skaldyr eller vildt.

Baunhøj Mølle

baunhøj mølle grenå seværdigheder

Baunhøj Mølle er en hyggelig gammel mølle, der i dag er et kulturcenter på hele Djursland. Det rummer både et kunstmuseum med skiftende udstillinger og fungerer som mølle på traditionel vis. Du kan derfor både få udvidet din kunstneriske horisont og blive klogere på, hvordan en mølle fungerede før i tiden.

Har du altid drømt om at blive gift i en mølle, eller skal du finde et sted at holde en  anden form for arrangement i Grenaa, kan du også leje møllen til det.

Seværdigheder i Grenå for hele familien

Grenå er et rigtig godt sted for familier med børn. Her kan du læse mere om de familieseværdigheder og aktiviteter i Grenå.

Kattegatcenteret

kattegatcenteret grenå seværdigheder

Kattegatcenteret er nok den mest kendte seværdighed i Grenaa og en, der kan underholde både børn og voksne i timevis. Det er derfor værd at tage en halv dag ud af kalenderen og bruge den på centeret.

Der kan du opleve livet under havoverfladen på tætteste hold. På centeret er der over 250 forskellige arter af fisk, havpattedyr og mange andre former for dyr, der lever i og ved vandet. Nogle af de mest berømte dyr, der er på centeret, er selvfølgelig deres hajer. Har du mod på det, kan du komme ud at dykke med dem. Har du ikke det, kan du nøjes med at se dem blive fodret på sikker afstand.

Du kan også opleve centerets tre sæler, Liv, Felix og Tulle. De ansatte træner dagligt med sælerne, hvor de skal udføre forskellige former for tricks. Det er med til at stimulere de nuttede og kloge dyr, så de ikke kommer til at kede sig.

Dansk Motor og Maskinsamling

Er du eller dine børn den mindste smule interesserede i maskiner, bør I tage på Dansk Motor- og Maskinsamling. Der kan I opleve en lang række forskellige former for maskiner, hvilket er med til at gøre, at I virkelig kan få jeres lyst til at kigge på gamle maskiner styret.

Samlingen holder fra tid til anden forskellige former for arrangementer. Det kan for eksempel være et motortræf, hvor du kan komme og nørde motorer sammen med andre, der er lige så passionerede som dig.

Anholt

Med en sejltid på 3 timer er det synd at sige, at Anholt ligger i nærheden af Grenaa, og dog: Grenaa er nemlig det eneste sted, hvorfra du kan sejle med færge til øen. Har du tid til det, er det derfor værd at tage fra Grenaa over til den lille ø, hvis befolkning vokser eksplosivt om sommeren, men hvor der kun bor 145 personer fast.

På øen kan du nyde de gode strande, besøge det lille Anholt Museum, dyrke en række forskellige former for vandsport og tage på vandring i Danmarks eneste ørken.

Shopping i Grenå

Hylkegaard

Hylkegaard er en vingård, der ligger i nærheden af Grenaa. De dyrker hvidvinssorten Solaris på deres marker, men sælger også en række forskellige former for franske, italienske og tyske vine i deres gårdbutik. Derudover kan du også købe specialolier, eddike og sennep fra blandt andet Østrig og Frankrig.

Ideen til vingården opstod faktisk, fordi ejeren, Helge Dürrfeld, havde skabt en række programmer om danske vinproducenter for DR. Han blev så inspireret, at han selv startede en vingård op.

Udover gårdbutikken og produktionen af vin kan du også opleve et galleri, der byder på skiftende kunstnere, komme på guidede rundture i vinmarken og komme til vinsmagning med lækker servering til.

Overnatning i Grenå

Her kan du finde overnatningsmuligheder og hoteller i Grenå. Vi har haft lidt problemer med, at der bliver vist 0 kroner ved nogle af overnatningsstederne nedenfor.  Det er naturligvis ikke rigtigt, så hvis det er tilfældet så klik dig videre til overnatningsstedet og se den rigtige pris. Hvis du nedenfor finder et hotel, som du vælger at booke, så modtager vi en lille provision! Så det håber vi meget du vil gøre 🙂

Læs også Travel-Guides.dk’s guide til seværdigheder i Aarhus, Ebeltoft seværdigheder og aktiviteter og seværdigheder i Randers.

Tilbud på hoteller i Grenå

Booking.com

Se kort over hoteller i Grenå

Booking.com

Kommentarer til Grenå seværdigheder

Har du kommentarer og inputs til denne guide til Grenå seværdigheder, så kommenter endelig nedenfor

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de