travel guides logo

Samsø seværdigheder

Samsø seværdigheder – På Samsø kan du finde smuk natur og komme tæt på både rovfugle og sæler. Du finder også en spændende historie og kan blive klogere på, hvordan hele øen vil klare sig for vedvarende energi i 2030.

samsø seværdigheder

Samsø Labyrinten

Labyrinten på Samsø er en af de vigtigste attraktioner og seværdigheder på øen. Den store labyrint har et net af gange på hele 5,5 kilometer og spreder sig over et areal, der svarer til 12 fodboldbaner. Det vil derfor være nemt for dig at fare vild.

Hvis du tror, at du får brug for hjælp med at finde rundt i labyrinten, kan du tage en quiz, hvor du skal svare på spørgsmål. Svarer du rigtigt, bliver du ledt på rette vej. Svarer du forkert på bare et enkelt spørgsmål, kan du ende med at gå vild i den store labyrint. På den måde er det her en af de mere udfordrende Samsø seværdigheder!

Det er dog på ingen måde spild af tid at gå vild i labyrinten. Det er en hyggelig naturoplevelse at gå mellem de høje vægge, der er dannet af 20 forskellige arter af træer og buske.

Samsø Festival

I uge 29 bliver der afholdt Samsø Festival. Det er en hyggelig festival for både børn og voksne, faktisk kalder de sig selv for ”Danmarks hyggeligste festival”. Festivalen er blevet afholdt med stor succes siden 1989! Der er hvert år cirka 6000 mennesker, der nyder musikken, maden og hyggen på festivalen.

samsø festival

Du kan bo i telt eller campingvogn i umiddelbar nærhed af festivalpladsen.  Alternativt kan du finde overnatning i et af de mange sommerhuse, hoteller eller ferielejligheder, der er på øen.

Økomuseum Samsø

På Økomuseum Samsø er det muligt for hele familien at blive klogere på, hvordan folk levede i ”gamle dage” på øen. Museet har en række lokationer rundt om på øen, hvilket lægger op til, at du kan besøge dem over flere dage, eller at du kan få en god cykel- eller biltur ud af det. Det giver dig også mulighed for at se Samsøs smukke natur undervejs. Der er rig mulighed for at opleve masser af Samsø seværdigheder her.

Det gamle mejeri i Tranebjerg er udgangspunkt for rundturen. Der kan du finde informationer om de forskellige steder, der er en del af museet. Ved siden af mejeriet ligger Samsø Museumsgård, der er en bindingsværksgård fra 1850 med det oprindelige interiør, en flot have og spændende arrangementer, der kan gøre dig klogere på, hvordan livet var dengang.

øko museum samsø

I Nordby i det nordlige Samsø kan du besøge det gamle Posthus og Bibliotek, der er holdt i 1930’er stil. Det samme er husmandsstedet Fredensdal, hvor de har en række dyr, som børnene kan komme tæt på. Det er blandt andet heste, som de kan komme ud at ride på.

Brundby Stubmølle

Brundby Stubmølle er faktisk også en del af Økomuseum Samsø, men der er så meget at se, at den fortjener et afsnit for sig selv. Møllen blev oprindeligt bygget i 1600-tallet på den lille ø, Endelave, der ligger i nærheden af Samsø. Det gør møllen til en af de ældste stubmøller i Danmark.

Møllen blev i 1871 flyttet til Kolhøj ved Brundby på Samsø, hvor den var i brug helt til 1939. Om sommeren er det muligt at komme på besøg i møllen og få et indblik i, hvordan man lavede mel tidligere. Det er et fascinerende for både børn og voksne at gå rundt i den gamle mølle.

Brattingsborg Slotspark

Vil du gå en tur i smuk natur og nyde historiens vingesus, er det ved Brattingsborg Gods på det sydlige Samsø, du kan gøre det. Der har været kongeborg på stedet siden 1120, og godset, der ligger på stedet er meget imponerende. Det fungerer i dag som en stor landbrugsejendom, så du må desværre ikke komme ind på godset eller på gårdspladsen.

Brattingsborg gods

Der er dog åbent for offentligheden i den store og flotte have, der omgiver godset. Slotsparken er lavet i engelsk renæssancestil, der spiller meget smukt sammen med den omkringliggende natur, der både består af marker med bølgende korn, hav og skov. Der er selvfølgelig også udsigt til det smukke gods fra haven.

Samsø Energiakademi

På Samsø er deres vision, at de helt skal kunne klare sig med vedvarende energikilder i 2030. Det kommer selvsagt til at kræve noget arbejde at nå det mål. Derfor har de oprettet Samsø Energiakademi, hvor der bliver forsket i vedvarende energikilder. Der kommer forskere fra hele verden for at lære af hinanden og give deres bidrag til, hvordan Samsø kan blive en endnu grønnere ø.

Samsø Energiakademi ligger ved Ballen Havn og er om sommeren åbent for turister. De har en række udstillinger, hvor du kan blive klogere på, hvordan de vil nå det ambitiøse mål, og du kan for eksempel se solfangere, mini-solcelleanlæg og vindmøller. Det er også muligt at tage på en tur med akademiet, hvor du kommer rundt på øen og ser nogle af de projekter, som de er i gang med.

Sælsafari

Udfor Samsø ved området Bosserne lever der flere hundrede sæler. Det er imponerende at se de sjove og legesyge dyr helt tæt på. Det kan du gøre hver tirsdag og onsdag, når den lille turistbåd M/S Tunø sejler ud til området. Engang var båden tunøboernes livline, men i dag sejler den kun med turister.

sæl safari

Sælerne ved Bosserne er meget legesyge og nysgerrige. De kommer derfor ofte helt tæt på både for at se, hvad der sker. Du vil opleve flest plettede sæler, der er meget almindelige i Danmark, men der bor også en enkelt gråsælfamilie på Bosserne. De er langt mere sjældne i Danmark.

Falkecenteret

På Falkecenteret på Samsø har du mulighed for både at opleve ørne, ugler og falke. Der er flere shows, hvor de flotte rovfugle bliver vist frem og viser, hvad de kan. Det er imponerende for både børn og voksne at komme så tæt på de flotte dyr, som vi ellers kun ser på lang afstand i landskabet.

falkecenter

Der er også mulighed for at holde en fugl. Det er ret fantastisk – og måske lidt skræmmende – at have en ørn med et vingefang på 2,3 meter siddende på armen. Det er en sjov og udfordrende måde at opleve Samsø seværdigheder på.

Om rejseguiden Samsø seværdigheder

Rejseguiden Samsø seværdigheder er udarbejdet i samarbejde med Morten Andersen fra billige-hundebure.dk. Der kan du kan finde transportbure til din hund, så du kan have den med, når du skal på ferie på for eksempel Samsø.

Har du forslag til andre Samsø seværdigheder, som skal med i guiden, så skriv dem nedenfor.

Læs også ø-rejseguiderne til Bornholm seværdigheder og Ærø seværdigheder her.
 


Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de