travel guides logo

Randers seværdigheder

Randers seværdigheder – Drømmer du dig væk fra det danske klima, kan du tage i Randers Regnskov eller i vandlandet Water & Wellness Randers. Vil du have en oplevelse udover det sædvanlige, kan du besøge Memphis Mansion, der er en kopi af Elvis’ hjem, Graceland.

randers seværdigheder

Indholdsfortegnelse

Kulturelle seværdigheder

Museum Østjylland

På Museum Østjylland i Randers kan du lære om, hvordan folk har boet og levet på egnen, helt fra de første mennesker kom dertil for 100.000 år siden. Du kan blandt andet se runestene, klæde dig ud som en person fra middelalderen og besøge kunstsamlerhjemmet De buhlske stuer, hvor de har hele 48 raderinger af Rembrandt.

Museets formidling er meget moderne, så du flere steder har mulighed for selv at prøve aktiviteterne af, det kan for eksempel være et middelalderspil, eller få forklaret tingenes rette sammenhæng på en computerskærm. For den historieinteresserede er det her en af de Randers seværdigheder, der er et absolut must see!

Sparebøssemuseet i Randers

Danmarks eneste museum for sparebøsser ligger i Randers og der er gratis adgang.

Museets imponerende samling af 3.500 sparebøsser viser de almindeligste typer af danske sparebøsser, men samlingen indeholder også sparebøsser fra mange andre lande.

Når du bevæger dig ind i Sparebøssemuseet, er det som at træde ind i en helt anden verden. En verden fyldt med opsparingens historie; først og fremmest illustreret med en meget stor samling af sparebøsser fra hele verden. De ældste af dem kan dateres helt tilbage til 1600-tallet og giver dermed et spændende indblik i sparebøssens historie.

sparebøssemuseet randers
Mange af sparebøsserne er oprindelig købt som gaver til børn til opsparing af mønter og sedler, og når man ved, at mange af sparebøsserne skulle slås i stykker for at få fat i sparepengene, så er det overraskende, at så mange er bevaret og fortsat er intakte.

Sparebøssemuseet indeholder alle typer sparebøsser. Mekaniske sparebøsser med sjove funktioner, keramiske sparebøsser og sparebøsser af træ, metal og plastik. De voksne kan helt sikkert genkende sparebøssen fra deres barndom.

Ud over de mange sparebøsser giver museet også et indblik i et dansk pengeinstituts historie. Gamle indlånsbøger, regnemaskiner og pengesedler er blot nogle af de mange andre effekter, som også kan opleves.

Du kan finde mere information på Sparebøssemuseets hjemmeside her.

Randers Kunstmuseum

På Randers Kunstmuseum kan du opleve kunst fra de seneste 200 år. Der er ikke mindre end 4000 værker på kunstmuseet, hvilket gør, at du skal sætte noget tid af, hvis du vil opleve dem alle. 1000 af værkerne er lavet af kunstneren Sven Dalsgaard, der blev født i Randers og også boede hele sit liv i byen.

Udover ham kan du opleve vigtige værker af 1800-tals kunstnere som L.A. Ring og Vilhelm Hammershøj og moderne kunstnere som Asger Jorn og Trondur Patursson. Den sidstnævnte har lavet en flot installation med spejle og glas, som du kan opleve på museet.

Aktiviteter for hele familien

Water & Wellness Randers

Hvis du ikke har fået nok af det tropiske klima efter en tur i Randers Regnskov, kan du efterfølgende tage i Water & Wellness Randers. Der er noget for alle. Både dem, der vil have det sjovt, og dem, der gerne vil slappe af og blive forkælet.

I badelandet kan du prøve Danmarks længste vandrutsjebane, der er lavet indenfor. Den er 113 meter lang, og du kører ned af den i en badering. Du kan også prøve Black Hole, der er en mørklagt vandrutsjebane med lyseffekter.

Er du mere til stille og rolig afslapning, kan du gå over i Water & Wellness’ spaafdeling. Der finder du blandt andet dampbade, saunaer og regnvandsbade. Der er også en udendørs saunahave, hvor der pool, sauna og liggestole til varme dage.

Memphis Mansion

Memphis Mansion er en kopi af Elvis’ hjem Graceland i Memphis, USA. Det er stort set ikke muligt at se forskel på de to huse udvendigt. Indvendigt er der dog en række forskelle. Memphis Mansion i Randers indeholder nemlig et museum, der skal hylde kongen af rock.

I Memphis Mansion er det også muligt at spise på dineren Highway 51. Der føler du, at du træder ind i en amerikansk diner, både når det kommer til indretningen, og når det kommer til maden.

På grunden kan du opleve en kopi af den træhytte, som Elvis blev født i. Memphis Mansion er det eneste sted i verden, hvor du kan se både en kopi af Graceland og en kopi af Elvis’ barndomshjem.

graceland randers
Randers har en meget nær kopi af Graceland i Memphis.

Randers Regnskov

I Randers Regnskov har du mulighed for at træde direkte fra det danske klima og ind i et tropisk klima, som du ellers skal langt væk for at finde. I regnskoven kan du komme helt tæt på de dyr, der lever der. Mange af dyrene lever nemlig frit i de tre domer, der udgør regnskoven.

randers regnskov

Det gælder dog selvfølgelig ikke farlige dyr som jaguaren, der er det tredjestørste kattedyr efter tigeren og løven. Dens bid er så kraftigt, at den kan knuse skjoldet på en skildpadde. Jaguarerne har deres egen indhegning med pool, hvor du stadig føler, at du kommer helt tæt på de store kattedyr.

Sejl med Danmarks mindste færge over Randers Fjord

Færgeoverfarten mellem Mellerup og Voer på hver sin side af Randers Fjord har flere danmarksrekorder. Først og fremmest er det Danmarks mindste færge, der sejler mellem de to overgangspunkter. Den lille færge Ragna kan rumme fire biler og 30 passagerer. Turen over fjorden tager fire minutter.

Derudover er færgelejet faktisk det ældste, der er kongeligt privilegeret. Det blev stedet allerede i 1740 af Christian VI. Færgelejet har dog også tidligere været privatejet af Christian IV. Det her er på den måde en af de mest royale Randers seværdigheder, der eksisterer.

Klatreparken Randers

I Klatreparken Randers kan du virkelig blive udfordret. Der har de fem baner af stålwirer med forskellige forhindringer, der er spændt ud mellem træerne i skoven. Det giver dig en enestående mulighed for at prøve dig selv af. De fem baner er lavet i tre forskellige niveauer, derudover er der også to minibaner til de mindste. Det gør, at der er noget for hele familien.

klatreparken randers

Er der en eller flere, der ikke har lyst til at komme ud at klatre, kan de komme gratis med ind i klatreparken og se på. Der er områder, hvor I kan købe mad, og områder, hvor I kan nyde jeres egen medbragte mad.

Cold Hand Winery

Cold Hand Winery ligger i den lille by Læsten 12 kilometer uden for Randers. Der laver de frugtvin ud af en lang række forskellige danske frugter. De har en stor passion for deres arbejde og prøver hele tiden at forbedre deres produkter. Det gør, at deres frugtvin hører til i den absolutte topklasse, og der er flere Michelin-restauranter, der serverer dem.

Du har mulighed for at komme med bag kulisserne og høre om, hvordan de udvælger de helt rette frugter til at lave vin af, og hvordan vinen bliver produceret. Derudover kan du smage vinen i deres gårdbutik.

cold hand winery læsten randers

Randers Egnsteater

Har du et par dage eller mere i Randers med dine børn, er det altid en god ide, at du tjekker, hvilket stykke de spiller på Randers Egnsteater. Der laver de teater for børn og familier, hvilket vil give jer en festlig og fornøjelig aften, lige meget om det er et af teatrets egne opsætninger, I ser, eller om det er et gæstestykke.

randers egnsteater

Ophold i Randers

Tilbud på hoteller

Booking.com

Kort over hoteller

Booking.com

Om rejseguiden Randers seværdigheder

Rejseguiden til Randers seværdigheder er udarbejdet i samarbejde med lydstudiet-jylland.dk/lydstudie-randers. Lydstudiet har netop lokaler i Randers. Hvis du altid har drømt om at indspille en plade i en professionel kvalitet, er det dem, som du skal henvende dig til. De har en række lydstudier rundt om i Jylland, blandt andet et lydstudie i Randers, hvilket gør, at de har godt styr på seværdighederne i byen.

Læs også guiderne til Ribe seværdigheder og Sønderborg seværdigheder her

Kender du andre seværdigheder i Randers eller omegn, så skriv dem her. Hver måned er der mange mennesker, der læser denne guide til Randers seværdigheder. Hvis du kommer med dit input til seværdigheder, så kan besøget i Randers blive endnu bedre!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de