travel guides logo

Nyborg seværdigheder

Nyborg seværdigheder – Nyborg ligger et stenkast fra Storebæltsbroen og inviterer til et hav af interessante kultur- og naturoplevelser for børn og voksne. Om I er på cykelferie på Fyn eller på udkig efter en hyggelig weekend i en af Danmarks romantiske byer, er Nyborg helt sikkert et besøg værd! Læs mere om Danmarks første hovedstad og byens unikke seværdigheder her på siden!

Nyborg seværdigheder

Indholdsfortegnelse

Alle veje fører til Nyborg

Alle veje fører til Rom – og ikke mindst til Nyborg, som har været forbundet til Sjælland via Storebæltsbroen siden 1997. Den romantiske købstad er Fyns tredjestørste by og en af de vigtigste byer i Danmarkshistorien.

Se flere seværdigheder på Fyn her.

Top 7 seværdigheder i Nyborg

  1. Nyborg slot
  2. Borgmestergården
  3. Vor Frue Kirke
  4. Nyborg Voldspil
  5. Badestrande nær Nyborg
  6. Sprogø
  7. Slotsgade

Historiske og kulturelle seværdigheder i Nyborg

Nyborg var Danmarks første hovedstad, og det var derfor her, at Danmarks første grundlov – håndfæstningen fra 1282 – blev underskrevet. Oplev Danmarkshistorien på nært hold – besøg Nordens ældste kongeborg og meget andet i Nyborg!

Nyborg slot – Nordens ældste Kongeborg

Nyborg Slot seværdigheder Nyborg

Nyborg slot er et besøg værd for familier med børn, der elsker historier om prinser og prinsesser, såvel som for unge og ældre, der interesserer sig for kunst, kultur og ikke mindst Danmarkshistorie.

Nyborg Slot blev grundlagt omkring år 1170 og blev brugt som mødested for Danehofferne under Kong Erik Klipping. Museet har tre riddersale, der hver især er indrettet efter en bestemt tidsperiode – heriblandt Dronning Margrethe den 1.’s og Kong Christian den 3.’s tid.

Nyborg Slot inviterer hvert år til middelaldermarkedet Danehof den første weekend i juli. Her kan du og resten af familien opleve alt fra optog og kamp til middelaldermusik, lokale boder og smagsoplevelser. Du kan også være heldig at løbe ind i festivalen Nyborg Kampdage, hvor passionerede skuespillere udfordrer hinanden til ridderturneringer som i danehoffets tid.

Selve Nyborg Slot er i skrivende stund (juli 2019) midlertidigt lukket på grund af omfattende restaureringer. De årlige begivenheder og imponerende voldgrave er dog stadig et besøg værd.

Borgmestergården – en kulturhistoriske perle i midten af byen

Borgmestergården Nyborg seværdigheder

Borgmestergården er et lokalhistorisk bindingsværkhus, der siden 1570’erne har huset alt fra borgmestre til apotekerforretninger.

I dag kan du få lov til at lære borgmesterfamilien Leche bedre at kende, skrive med fjer og blæk, besøge alkymistens værelse og den gamle smedje i den charmerende bygning.

Der er således rigeligt med aktiviteter og udstillinger til børn såvel som voksne i Borgmestergården. Når I har snuset historie til jer på museet, kan I slå forbi Borgmestergårdens hyggelige café og nyde en god kop kaffe i museets hyggelige gårdmiljø.

Vor Frue Kirke – se kirkens berømte alterrude og smukke arkitektur

Vor Frue Kirke Nyborg seværdigheder

Vor Frue Kirke – også kaldet Nyborg kirke – skulle eftersigende være blevet opført af Magrethe den 1. og indviet til Jomfru Maria på pinsedag i 1428.

I 2011 og 2015 fik kirken et nyt alterkors og -vindue, der på en og samme tid forener kirkens gotiske korbuekrucifiks med mere moderne kunst.

Alterruden, som også kaldes for ”opstandelsesruden”, skifter farve i takt med døgnets og ikke mindst årets rytme. Når dag bliver til aften, får ruden f.eks. en helt speciel blå farve, alt i mens glasmosaikkernes regnbuefarver bedst ses, når det er mørkt uden for. Vil du have den fulde fornøjelse af kunstværket, bliver du derfor nødt til at besøge kirken flere gange.

Aktiviteter til hele familien

Når man snakker seværdigheder for hele familien i Nyborg, så er der udover de historiske og kulturelle seværdigheder også badestrande og friluftsteater, der har så stor symbolsk værdi, at de skal ses. Her får du Nyborgs seværdigheder, som kan nydes og opleves af hele familien.

Nyborg Voldspil – oplev en forestilling på Danmarks ældste friluftsteater

Nyborg Voldspil seværdighederSimon Falk

Nyborg Voldspil blev oprettet i 1939 og kan derfor bryste sig med at være Danmarks ældste friluftsteater. Siden da har foreningen bag teaterscenen opført en musical hvert år – bortset fra under besættelsen.

Forestillingerne bliver vækket til live af intet mindre end 300 frivillige, og det er derfor spektakulært at se de store opsætninger.

Badestrande nær Nyborg – nogle af Danmarks bedste strande

Badestrande nær Nyborg seværdighederBen Bender

Du finder nogle af Fyns bedste badestrande langs Storebælts Kyst. Find en naturlig strand, hvor du og familien kan slå jer ned resten af dagen, eller tag til en af Nyborgs mere populære strande med omklædningsfaciliteter, isboder og blå flag.

Fyns Badestrand er en stor, bred strand med det fineste sand og dejlig sandbund i vandet. Du skal ikke ret langt ud i vandet, før du kan tage et par gode svømmetag. Stranden er desuden handicapvenlig, forsynet med en volleyballbane og en bålplads, hvor du og familien kan grille.

I kan også tage en tur forbi Stranden ved Hesslehuset, som ligger lige ved siden af en skov, hvor det er nemt at parkere. Stranden har en badebro, en lille legeplads til de mindste og en skøn udsigt over Storebælt.

Sprogø – find ro i naturskønne områder og Valdemars Borgs ruiner

Sprogø Nyborg seværdighederBjoertvedt

Sprogø er rig på Danmarkshistorie og absolut et besøg værd, hvis du er til småøer, fredet natur og fauna.

I dag står ruiner fra Valdemar den Stores fæstningsanlæg tilbage som et vidnesbyrd på Nyborgs centrale placering i Danmark og sejr over venderne, som i årevis havde hærget de danske kyster. Tager I en tur til Valdemars Borg, har I altså rigeligt med spændende historier og storpolitiske begivenheder i vente!

Når det er sagt, er Sprogø meget mere end et knudepunkt for handelsruter og politiske aftaler. Den isolerede ø har nemlig en helt unik fauna og flora. Det skyldes blandt andet, at Sprogø ligger i et nedbørsfattigt område med relativt mange solskinstimer.

Du kan derfor opleve ca. 300 forskellige plantearter, 50 forskellige dyrearter og gråbrogede tudser, som er en sjælden tudse-art i Danmark.

Tag picnic-kurven, din bedste ven eller mormor under armen og nyd en hyggelig stund i de unikke omgivelser. Har du lyst, kan du kan evt. bestille en guidet tur på Sprogø hos Visit Nyborg.

Gode caféer og restauranter i Nyborg

Når man vil holde en pause fra byvandringen og shoppeturen, så byder Nyborg på lækre caféer og restauranter.

Slotsgade – Nyborgs hyggeligste gade med gode caféer og restauranter

Slotsgade Nyborg seværdighederFoto: Seiya Ishibashi – www.flickr.com/photos/i-saint

Det kan næsten ikke undgås, at dine tanker sendes tilbage til Middelalderen, når du træder igennem Landporten – Kongebyen Nyborgs eneste adgang fra land.

Fra Landporten er der ikke langt til Slotsgade, der siden Middelalderen har været forsynet med vand fra Slotsmøllen. Følger du gaden, kommer du til den ikoniske Borgmestergård, der sammen med en række andre charmerende byhuse ligger overfor Kongeslottet. Middelalderbykernen forener kongeslottet med Vor Fru Kirke – alt sammen inden for 500 meters afstand.

Den historiske bymidte emmer desuden af lækre butikker, restauranter og caféer. Flere af dem har endda hyggelige gårdhaver – perfekt til en lækker frokost eller kaffe, når det er tid til en pause fra byvandring og shoppeturen.

Ophold i Nyborg

Her kan du finde hoteller at bo på i Nyborg.

Tilbud på hoteller i Nyborg

Booking.com

Kort over hoteller i Nyborg

Booking.com

Læs mere på Travels-guides.dk om seværdigheder på Fyn samt seværdigheder Ribe.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de