travel guides logo

Rejser til Australien

Rejser til Australien – Australien er et populært rejsemål for danskere, da det er meget anderledes end Danmark, men samtidig et land der er nemt at rejse i. Du kan vælge at tage på en arrangeret pakkerejse eller at rejse rundt på egen hånd.

Australien er et stort og anderledes land end Danmark. Du skal forberede dig fra start på, at du skal sætte virkelig lang tid af, hvis du skal nå alt det, som du gerne vil. Alternativt er du nødt til at tage flere rejser til landet. Der er nemlig både rigtig meget at se og opleve og langt mellem byerne.

Samtidig er landet dog også meget nemt for dig at rejse i: Alle taler engelsk, og befolkningen er generelt venlig og imødekommende. Selvom naturen kan virke barsk og anderledes, så kommer det bestemt ikke til at være din oplevelse af landet. 

Rejser til Australien med dansk rejseleder

Der er en række rejsebureauer, der arrangerer pakkerejser, hvor du har en dansk rejseleder med. Det er en rar mulighed for dig, der måske ikke er så god til engelsk, og derfor gerne vil have en guide, der taler dansk. Pakkerejsen er dog også smart for dig, der gerne vil opleve meget, men som ikke har så meget tid.

På de fleste rejser til Australien med dansk rejseleder er der fokus på, at du kommer til at opleve nogle af de vigtigste seværdigheder i landet. Det er for eksempel byerne Sydney og Melbourne, Uluru og Great Barrier Reef. Du får dermed en god introduktion til landet på den måde.

Australien rejser – Kør selv

Er du til kør selv ferie, er det oplagt, at du gør det på en rejse i Australien. Det giver dig mulighed for at opleve landet på en helt anden måde, og du kan stoppe, når du vil. Mange seværdigheder er det svært for dig at komme ud til, hvis du ikke enten kører selv, eller du er med på en arrangereret tur.

Mulighederne for billeje er gode i Australien, og du kan vælge mellem mange forskellige typer. Når du kører rundt, er det oplagt for dig at overveje, om du skal leje en autocamper eller et spaceship, som du kan sove i.

Skal du være i Australien i længere tid, kan du også overveje at købe en bil. Der er mange firmaer, hvor du har mulighed for at købe en bil, som de så giver dig garanti på, at de gerne vil købe tilbage igen, når du er færdig med turen – dog til en lavere pris selvfølgelig.

Togrejse gennem Australien

En anden måde at komme rundt i Australien på er ved at tage på en togrejse. Det kræver noget tålmodighed, når du skal fra den ene ende af landet til den anden – det tager nemlig for eksempel fire dage at komme fra Perth til Sydney og tre dage at komme fra Adelaide til Darwin.

Det er dog også en unik oplevelse, da du bor ombord på toget og virkelig har mulighed for at følge med i, hvordan landskabet skifter undervejs. Du har selvfølgelig også mulighed for at bryde togturen op og gøre stop undervejs og se nogle af de mange spændende seværdigheder.

Når du rejser fra Adelaide til Darwin, kommer du for eksempel forbi Alice Springs, der er et godt udgangspunkt for at tage til Uluru, som er en af Australiens vigtigste seværdigheder.

Adventurerejser til Australien

Australien er et populært sted at tage hen på en adventurerejse. Landet bugner nærmest af adventureaktiviteter, og du har derfor god mulighed for at få krydset nogle oplevelser af på bucket listen. Du kan tage på arrangerede pakkerejser eller selv kontakte bureauerne, hvor du kommer frem i forhold til at komme med på en tur.

Nogle af de adventureaktiviteter i Australien, der er værd at nævne, er:

  • Bungeejumping ved Cairns
  • Dykning på Great Barrier Reef
  • White Water Rafting ved Mission Beach
  • Faldskærmsudspring over Uluru
  • Surfing ved Byron Bay

Rejser til Australien for unge

På grund af de mange adventureaktiviteter, gode muligheder for at arbejde og det behagelige klima er det også meget populært for unge at rejse til Australien. Landet vrimler med backpackere, der er taget et smut down under i kortere eller længere tid.

Derfor har du også rigtig god mulighed for at få alle de oplevelser, som du drømmer om. Du kan vælge at tage på en grupperejse for unge, hvor I rejser sammen. Det kan være rart, hvis du ikke har nogen at rejse med.

Du kan dog også sagtens rejse rundt alene og vil helt sikkert møde mange på dit hostel, når du er på tur, og hvis du vælger at få et arbejde i kortere eller længere tid.

Visum til Australien

Skal du besøge Australien som almindelig turist, og har du et pas fra et EU-land eller Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz eller Vatikanet, skal du i skrivende stund (september 2019) bare ansøge om et tre måneders visum. Det kaldes et eVisitor visa, og du kan søge om det på nettet.

Er du mellem 18 og 30 år, har du mulighed for at søge om et Working Holiday Visum, hvis du gerne vil kombinere din rejse med at arbejde. I det tilfælde får du mulighed for at være i Australien i op til et år, og du må arbejde for den samme arbejdsgiver i op til seks måneder og studere i fire måneder. Det giver dig altså mulighed for at opleve landet på en anden måde.

Bedste tidspunkt at rejse til Australien

De fleste danskere vælger at rejse til Australien, når vi har vinter herhjemme. Fordi Australien ligger på den sydlige halvkugle, er deres årstider omvendte af vores, og du kommer derfor derned om sommeren. Australien er dog et stort land, og temperaturer og klima varierer derfor meget.

Generelt siger man dog, at det er bedst at besøge:

  • Tasmanien fra december til februar
  • Queensland, Northern Territory og det nordlige Western Australia fra april til oktober
  • New South Wales, Victoria og det sydlige Western Australia kan besøges hele året

Hvis du vil af sted, når det er vinter herhjemme, skal du være opmærksom på, at skoleferien i Australien ligger fra starten af december til slutningen af januar. På det tidspunkt er der derfor langt flere australiere, der selv holder ferie, og det kan gøre priserne højere.

Australien kan altså stort set besøges på alle tidspunkter af året og har virkelig meget at byde på, lige meget hvad du er til.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de