Australien seværdigheder

Australien seværdigheder – Landet ”down under” byder på seværdigheder for alle. Det er lige meget, om du er en vandhund, en strandløve eller en landkrabbe.

australien seværdigheder

Great Barrier Reef

Det store koralrev Great Barrier Reef ud for den australske østkyst er en af de mest populære seværdigheder i Australien overhovedet. Revet byder på fantastiske oplevelser både for dem, der kan lide at snorkle, dykke og svømme – og for dem, der foretrækker at blive på tør grund i en båd.

Der er mange fisk og god mulighed for at se de mange flotte koralformationer, lige meget hvordan du foretrækker at se revet. Med snorkel eller en ilttank på ryggen kan du komme helt tæt på korallerne og dyrelivet.  Du må selvfølgelig ikke røre.

Hvis du ikke har lyst til at komme i vandet, bliver du dog ikke snydt for de store oplevelser. Turselskaberne har små både med glasbund, der gør, at du også kan følge med i det spændende liv under havet – uden at behøve at dyppe dig i det.

Video om Great Barrier Reef

Great Barrier Reef australien sevaerdigheder

Uluru

Uluru eller Ayers Rock, som den stadig er bedst kendt som, er den store røde sten, der skyder op af en ellers flad jord i Australiens hjerte. Det er helt enestående at køre gennem det flade landskab og så ankomme til den store sten. Det er svært at forberede sig på, hvor stor den egentlig er.

Der er 10 kilometer rundt om stenen – og du må ikke snyde dig selv for en vandretur rundt om den. Det er den bedste måde til at forstå stenens størrelse og se de mange hellige aboriginalområder, der er rundt om og under stenen.

For den oprindelige befolkning i Australien er det strengt forbudt at gå op på stenen, og de beder derfor også turister om at lade være. Hvis du virkelig vil, er det dog muligt. Du skal dog være opmærksom på, at ruten op på Uluru bliver lukket, hvis det er for varmt.

Video om Uluru

Uluru

Kata Tjuta

Kata Tjuta eller The Olgas, som de også kaldes, er en gruppe af stenformationer. De ligger i nærheden af Uluru. Mange vælger derfor at opleve begge seværdigheder, når de er i området. Kata Tjuta består af 36 store, rundede sten, der tårner sig op over en, når du går rundt blandt dem.

Mange starter tidligt om morgenen med at se solopgangen over Kata Tjuta, hvor det nærmest kan virke, som om stenene skifter farve, jo højere solen kommer op på himlen.

Der er en række vandreture mellem de forskellige kæmpestore sten. Sørg for at have en god guide med. Det vil sige en, der kan fortælle om stedet og ikke mindst den betydning, det har for aboriginals.

Video om Kata Tjuta

Kata Tjuta

Og så ikke flere sten i denne rejseguide til Australien seværdigheder.

Whitsundays

Drømmer du om hvide strande og turkisblåt vand, kan du finde det på Whitsundays. Det er en øgruppe på 74 øer, der ligger ud for Australiens østkyst. Mange af øerne er ubeboede og kan bedst besøges, når du tager på et cruise eller en sejltur. Det er muligt at tage på arrangerede sejlture, der varer mellem to og seks dage.

Der skal selvfølgelig også være tid til at nyde det lækre vand og de bløde sandstrande, der ofte bliver kåret til at være verdens bedste. Det kan du gøre, når du bor på et af de mange resorts, der er rundt om på øerne. Er du ved at få kuller af at ligge på stranden, kan du tage på en vandretur i regnskoven.

Video om Whitsundays

Whitsundays

Kangaroo Island

For mange er mødet med det australske dyreliv et af de helst store højdepunkter. Hvis du gerne vil tæt på anderledes dyr som kænguruer, wallabier, koalaer, pingviner og echidnaer, som du ellers kun kan se i en zoologisk have herhjemme, skal du tage til Kangaroo Island.

Det er en lille ø, der ligger omkring fire timers kørsel fra Adelaide, der ligger i midten af det sydlige Australien. Kangaroo Island beskrives af mange som en zoologisk have uden et hegn, fordi det er så nemt at komme tæt på dyrene på øen.

Video om Kangaroo Island

Kangaroo Island

Wineglass Bay

Der er ikke mange turister, der lægger vejen forbi Tasmanien, øen der ligger ud for den australske sydkyst. Det er dog ærgerligt, da der er en helt exceptionel flot natur, hvor der er gode muligheder for at komme ud at vandre – lige meget om du er begynder eller øvet.

Wineglass Bay ligger i det østlige Tasmanien, et par timers kørsel fra hovedbyen Hobart. Der finder du en smuk turkisblå bugt, der med lidt god vilje kan siges at være formet som et vinglas. Nogle mener, at det er derfra navnet stammer, andre, at det skyldes, at hvalfangere plejede at drive hvaler ind i bugten og slagte dem der, hvilket gjorde vandet vinrødt. I dag er det dog et smukt og fredeligt sted.

Video om Wineglass Bay

Wineglass Bay

Daintree National Park

I det nordøstlige Australien, nord for byen Cairns, finder du Daintree National Park. Det er verdens ældste tropiske regnskov, der byder på et helt unikt dyreliv, vandfald, vandreture og muligheder for at bo midt i skovens fred og ro.

Mange vælger at tage på en dagstur fra Cairns til skoven. Du kan da også opleve meget på sådan en tur, men noget af det helt særlige ved en regnskov er det, der sker om natten . Det vil du jo komme til at gå glip af.

Du må derfor ikke snyde dig selv for en guidet tur i skoven om natten, hvor du kommer helt tæt på natteaktive fugle, pattedyr og insekter.

Video om Daintree National Park

Daintree National Park

Kakadu National Park

Et af de dyr, som Australien virkelig er kendt for, er de store fersk- og saltvandskrokodiller. De både fascinerer og jager en skræk i livet på folk. I Kakadu National Park, tre timer fra byen Darwin ved den australske nordkyst, kan du komme helt tæt på de imponerede dyr.

Der findes forskellige cruises, der tager dig med ud for at se nogle af de omkring 10.000 krokodiller, der lever i parken.

Kakadu National Park har dog også meget andet at byde på. Området har været beboet af aboriginals i over 50.000 år, og der er mange steder, hvor deres indflydelse på området er tydelig.

Video om Kakadu National Park

Kakadu National Park

Operahuset i Sydney

For de fleste danskere er Operahuset i Sydney en af de største seværdigheder i Australien.  Operahuset i Sydney er på Unesco’s liste over verdens kulturelle arv, og ikke nok med det, så er Operahuset i Sydney med på den danske Kulturkanon sammen 107 andre kunstværker. Grunden til at Sydneys operahus er med i den danske Kulturkanon er naturligvis at det er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.  Operahuset blev bygget fra 1959 til 1973. For mange er bygningen et ikon på Australien.

Udover opera kan du opleve teater, ballet, klassiske koncerter og musicals i Operahuset i Sydney. 

Se i øvrigt også guiden til Sydney seværdigheder her.

operahuset i sydney

Videoguide til Australien seværdigheder (engelsk)

Ovenfor har der stået en masse om Australien seværdigheder. Nedenfor er der en video om Australien seværdigheder, og det er langt fra alle seværdigheder, der går igen fra ovenstående tekster.

 Booking.com

Flybilletter til Australien

Skal du til Australien, så er det med at finde en god flyrejse. Der kan være en del ting, der definerer en god flyrejse. Her er de faktorer vi oftest hører om:

  • Priser på flybilletter
  • Længden på rejsen – herunder antal mellemlandinger
  • Komfort på rejsen

Du kan bruge en af nedenstående rejseportaler til at finde den rette flybillet til Australien for dig:

Om guiden Australien seværdigheder

Denne guide til Australien seværdigheder er skrevet sammen med Morten Bo Madsen fra Australian BodyCare. Australian BodyCare sælger Aloe Vera gel mod solskoldning.

Læs også guiden til Sydney seværdigheder her!

Har du forslag til denne guide til Australien seværdigheder, så skriv dem endelig nedenfor.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de